2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331

Merhaba, 23 Ocak için aile hekiminde tetanoz aşısı, 31 Ocak'ta da detaylı ultrason randevumuz var...
doktorum Demir hapı gynoferro... ve decavit vermişti ama çok düzenli kullandığımı söyleyemeyeceğim. Onun dışında herhangi bişey vermedi sağlık ocağı...
Ay sonuna kadar heyecanlı bekleyişe devam :)

Anladım canımm.Antalyada yaşıyoruz biz yazları çok sıcak oluyor doktorumuza da danışıcam bakalım duruma göre hareket ederiz Artık
Klima açık olacağı için ben uzun giydireceğim bende adanada yaşıyorum özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında aşırı nem ve sıcak oluyor ben dayanamıyorum bebek hiç dayanamaz ki oğlumu eylülde doğurmuştum sıcaktı yine uzun giydirdik. Yeni doğan üşür derler 3-4 aylıkken kısa kol giydirebilirim belki.nem ve sıcaklar Eylül sonu gibi düşüyor klimasız geçirebiliyoruz sonra zaten tamamen uzun kol :)

3 lü testimiz de çok şükür temiz çıktı.bugün sağlık ocağında kan ve idrar tahlili istediler.tetanoz aşısı da vardı Daha önce 5 doz olduğum için yapmayacaklarmış 10 yıl koruması varmış buna çok sevindim. Bebeğin kalbini dinledi ama duyamadı yarın bir daha gel dedi gideceğim bakalım inşallah bir sıkıntı yoktur olumsuz bir durum hissetmiyorum nedense çok da takılmadım. Aç olduğum için olabilirmiş bir de karnımın çok yumuşak olduğunu söyledi 69 kg ile hamile kaldım 74 kg tum şimdi boyuma göre de abartı bir kg yok. Sezeryandan kaynaklı olabilir mi dedim o da yapından da olabilir dedi.karnıma yumuşak demesine daha çok takıldım açıkçası :) hafif pıt pıt lar hissediyorum o yüzden içim rahat.zaten cumartesi Dr kontrolüm var.

Mrb cnm ben dun zubeyde de yaptirdim.evet once gebe polikligine randevu aliyon.doktor bi form veriyi onu goruntuleme merkezine goturuyon.2 gun sonraya filan fandevu alıyorsun..ve ucretsiz canim

Ben yaptırdım üçlü test aslında ikiliden sonra dörtlü yaptırıyorlarmış genelde üçlünün sonuçları yanıltıcı olabiliyormuş.Ama yine de yaptı doktorum.
Sağlık ocağı arıyor dedi bazı arkadaşlar ama bölgeden bölgeye değişiyor olabilir bazıları daha ilgili sanırım.Benimki baya ilgisizdi mesela ben kendim söyledim aşıyı.
D vitaminini de sanırım tetanoz vurulmaya giderken aç gel diyorlarmış kan tahlili yapıp ondan sonra veriyorlarmış.Bildiklerim böyle :)

Maşallah canım kilon çok çok iyi:)
Bebek arabası iyi kaliteli uzun süre kullanayım hatta ikinci çocuğuma da kullanayım dersen Bugaboo Bee ve Cybex Priam,Mamas and Papas Armadillo Flip önerebilirim.Bunlar hem hafif hem de tek elle açılıp kapanabilen arabalar.Baston tipi arabaya gerek kalmıyor yani.Ama fiyatlar fena:) indirim falan denk getirebilirsen alabilirsin.
Yatak olarak ben de daha karar vermedim ama ilk 6 ay sanırım anne yanı yatak düşünüyorum.Evde bebek odası yapabileceğim bi oda yok maalesef bizimle kalacak 1 yaşına kadar :)

canım aynen hiç takılma sağlık ocağındaki cihazlarda hiç duyamıyolar hemşire kendi söyledi bizim cihazlarımız yeterli değil dedi duyamıyoruz dedi o yüzden takılma yani

Mrb cnm ben dun zubeyde de yaptirdim.evet once gebe polikligine randevu aliyon.doktor bi form veriyi onu goruntuleme merkezine goturuyon.2 gun sonraya filan fandevu alıyorsun..ve ucretsiz canim
off bendede bir koca var etlik zübeydeye gitmektense 350 öder özelde yakında yaptırır.

off bendede bir koca var etlik zübeydeye gitmektense 350 öder özelde yakında yaptırır.
aynen canım 2gün sonraya vermişler bende bi tekraar düşnmedim dil ama ne yapalim herşeyi tek baınamı üstelelim veriyo madem bizde yaptırıırz sana cd vereceklermi birde 3boyutlu yapıyoruz dedi o nasıl oluyo ki herzaman çektilkeri ulstrasn ne kaçboyutlu acba

Ayri bir doktormu bakicak detayli?? Ben ayin 23'de gidicem 12 gün kaldi insallah..benim kendi doktorum yapicak Detayli ultrasonu..ayri gitmem gerekirmi bilmiyorum hic bisey demedi..

Başka bir doktorun bakmasına gerek kalmaz canım, kendi ekipmanları yeterli ise ayrıntılı ultrason için kendi bakabilir. Benim aynı hastanede başka bir doktor bakacak, radyolog muş, sonuclarınıda kendı doktoruma gonderecek. Benımde 20 Ocak ta. Heyecan dolu bekleyişler :)

Bu ayrintili ultrasyon kacinci haftada yapiliyor cnm bende 19 ocakta gidicem ozaman nasipse 17 haftalik olucak

3 lü testi bizde yaptırdık. Ben cok pimpirikli oldugum için doktor bana sormuyor bile yapalımmı diye, gerçi sorsa yapmayın demem oda bunu biliyor. Biz eşimle en basından öyle karar verdik içimizde kalmasın ne var ne yok yaptıralım diye.
Ben sadece decavit kullanıyorum. Başkada bi vitamin vs. bişi kullanmıyorum.
Tetanoz aşısı için sağlık ocağı aradı beni, 18. hafta itibari ile yapılıyormus, ben henuz yaptırmadım.

Cnm randevu hep gittigim icin ozel hastaneden farki yoktu gercekten.doktorum da iyi.sira beklemeden hemen giriyorsun muayeneye de.detayliya da..ozeldeki doktorum cok yogun oldugu icin onda bile 1 saat bekliyirum randevulu gittgimde..zubeydeye rNdevusuz gidilmez tabi cok yogun

Bu ayrintili ultrasyon kacinci haftada yapiliyor cnm bende 19 ocakta gidicem ozaman nasipse 17 haftalik olucak

Valla canım kafamız karısmasın bende cok net bılmıyorum ama şöyle bi yazı var;
Ben 19+4 te gidicm. Herhalde yukardaki yazıya göre ortalama 20. haftada gitmek mantıklı. Benım kendı doktorum şöyle dedi ; 19. hafta itibariyle 2 kez radyolog görecek, 24. haftada ben göreceğim seni dedi.
Seni doktorun o haftada çağırdıysa eğer doğrudur canım, zamanı oyledir, merak etme sen doktorunu dinle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…