- 18 Temmuz 2014
- 297
- 251
- 103
Nerden almıştınız beşiğini canım ? Ben ilk oda yapmayı düşünüyordum ama herkez çok gereksiz olcagını kullanılmıcagını söyledi.Mantıklıydıda dedikleri vazgeçtim o yüzden. Odamıza beşik alıcam bende sabırsızlanıyorum içinde uyucagı günler için
KIZLAR ben şnternetten babymall sitesinden avent biberon seti sipariş vermiştim, birinin burda tavsiyesi üzerine
E bebek te 169 tl babymall da 89 tl
Ama iki biberon seti de cam değilmiş, yani fotolarda cam bekledim
Neyse bunlar da güzel ama görmeden almamamak lazım, biraz daha büyüyünce cam biberon alırım artık
Saol cnm evet doktoruma guveniyorum ultrasyonlari falan cok yeni 4D bakalim insallah cinsiyetinide ogrenirimValla canım kafamız karısmasın bende cok net bılmıyorum ama şöyle bi yazı var;
Ben 19+4 te gidicm. Herhalde yukardaki yazıya göre ortalama 20. haftada gitmek mantıklı. Benım kendı doktorum şöyle dedi ; 19. hafta itibariyle 2 kez radyolog görecek, 24. haftada ben göreceğim seni dedi.
- 18-22 hafta gebelikte ayrıntılı (detaylı= İkinci basamak) ultrasonografik inceleme
- 20-24 hafta gebelikte bebeğin kalbinin ayrıntılı incelenmesi (fetal ekokardiyografik inceleme)
Seni doktorun o haftada çağırdıysa eğer doğrudur canım, zamanı oyledir, merak etme sen doktorunu dinle.
Saol cnm evet doktoruma guveniyorum ultrasyonlari falan cok yeni 4D bakalim insallah cinsiyetinide ogrenirim
canım valla ondan mı oldu bilmiyorum ama öksürük ve griptim, doktorumda olabilir endişelenme demişti, hergün progestan vajinadan kullanıyorumtasdan kanama öksürükten dolayı mı oldu senin?
Insallah cnm tabi once saglikli olsunlarda cinsiyetide Rabbim gonlumuze gore versin ben isim bile dusundum coktanAyrıntılıda kesin öğrenirsin. Rabbim önce sağlıklısını sonrada gönlüne göre olanı versin. Hayırlı haberlerle hepimiz inşallah.
Canım 3'lü Test yaptırmadı doktorum 2'li test ve organ taraması yaptı geçen kontrolde 4'lü test ve ayrıntılı ultrason yapcaz dedi 20 Ocakta randevum 18 Hafta falan olcaz.Kullandığım ilaçlar Decavit-Efa Daily Balık hapı-folio folik asit ve iyot için. Tetenoz yaptırcam sağlık ocağı ebe ararım dedi. Bana D Vit.ile ilgili bişey demediMerhaba arkadaşlar;bende bugün kontrole gittim ve üçlü test için kan verdim siz yaptırdınız. Mı??
Elevite ek demir hapı verdi
3 şubat organ tarama
Tetanoz aşısı için saglık ocagı siZi aradı mı kendiniz mi gittiniz?
Ayrıca d vitaminide veriyomus saglık ocagı var mı böyle bir durum?
Canım ayrıntılı ultrason için erken değil mi o tarih yani seninle benim aramda iki gün var ben doktoruma 19 da geleyim dedim oda dediki 20 de gel görmediğimiz bisey kalmasın 18 19 haftada yapılanlarda bai organlar tam anlamıyla tamamlanmış olmuyor falan dedi bende şubatın 3 üne randevu aldım. Bide burada ayrıntılı ultrason 400 liraya yapılıyor ordada öyleyse tekrar tekrar para vermeCanım 3'lü Test yaptırmadı doktorum 2'li test ve organ taraması yaptı geçen kontrolde 4'lü test ve ayrıntılı ultrason yapcaz dedi 20 Ocakta randevum 18 Hafta falan olcaz.Kullandığım ilaçlar Decavit-Efa Daily Balık hapı-folio folik asit ve iyot için. Tetenoz yaptırcam sağlık ocağı ebe ararım dedi. Bana D Vit.ile ilgili bişey demedi
Biz seninle hep aynı gidiyoruz canım:)19 ocak benimde kontrolüm veeee cinsiyeyini öğrenicem inşallah.umarım sorunsuz kontroller sonuçlar olur hepimizin.Bu ayrintili ultrasyon kacinci haftada yapiliyor cnm bende 19 ocakta gidicem ozaman nasipse 17 haftalik olucak
Hangi şehirde yaşıyorsunuz bilemiyorum ama. Doğumlarımız Haziran ayına, tam yaz mevsimine sıcaklara denk gelecek.. Bana göre uzun kollulara hiç gerek yok. Bir zıbın giyinse yeter..40 gün bebekler vucud ısısını pek ayarlayamaz üşür diye okumuştum o sebeple basta uzun kollu sonra kısa kollu ya geçebiliriz
Aynen bende uzun kollu almayı düşünmüyorum malum biz bunalıyoruz sıcaklardan uşaklarımıza da günah:)Hangi şehirde yaşıyorsunuz bilemiyorum ama. Doğumlarımız Haziran ayına, tam yaz mevsimine sıcaklara denk gelecek.. Bana göre uzun kollulara hiç gerek yok. Bir zıbın giyinse yeter..
Ha ama havalar serin olur, soğuk olur o zaman giydirirsin. Ama ben ilk aylar için uzun kollu almayı düşünmüyorum.
öğrendim canım erkek bebek bekliyoruz :) ikea beşiklere baktım ama doğum iznimi memlekette geçirebilirim beşik park yatak seçtim o sebeple, kalıcı bişey alsam bende onlardan alırdım ikeanın beşiklerini sevdim. sende öğrenirsin bugün inşallahmrb ...bebek arabası almayacağım bulunduğum yere göre kullanışı yok.....beşik olarak ikea nın beşiğini alacam şu iki kademeli olandan ....öyle aşırı bi bulantı vs. olmadı ama hafif gaz mide yanması bulanması oldu arada yine oluyor.... 4 kilo aldım 62 ile başlamıştım şuan 66 kiloyum ...yarın da kontrole gidicem cinsiyet öğrenirim belki sen öğrendin mi cinsiyeti
hiç duymamıştım bu markaları :) teşekkür ederim hepsine bakıcam. doktorum kilo konusunda biraz pimpirikli ilk 3 ayda 1 kilo aldım insanlar kilo veriyor bu ayda dedi. onu yeme bunu yeme bir sürü şey sıraladı :) dikkat ettim azıcık kar gebe pilatesi üzerine yoğunlaşıyorum şu ara normal doğuma faydası var fazlasıyla yürüyüş yapmaya çalışıyorum birde ama 2 kilo bile gözümde büyüdü.Maşallah canım kilon çok çok iyi:)
Bebek arabası iyi kaliteli uzun süre kullanayım hatta ikinci çocuğuma da kullanayım dersen Bugaboo Bee ve Cybex Priam,Mamas and Papas Armadillo Flip önerebilirim.Bunlar hem hafif hem de tek elle açılıp kapanabilen arabalar.Baston tipi arabaya gerek kalmıyor yani.Ama fiyatlar fena:) indirim falan denk getirebilirsen alabilirsin.
Yatak olarak ben de daha karar vermedim ama ilk 6 ay sanırım anne yanı yatak düşünüyorum.Evde bebek odası yapabileceğim bi oda yok maalesef bizimle kalacak 1 yaşına kadar :)
hiç duymamıştım bu markaları :) teşekkür ederim hepsine bakıcam. doktorum kilo konusunda biraz pimpirikli ilk 3 ayda 1 kilo aldım insanlar kilo veriyor bu ayda dedi. onu yeme bunu yeme bir sürü şey sıraladı :) dikkat ettim azıcık kar gebe pilatesi üzerine yoğunlaşıyorum şu ara normal doğuma faydası var fazlasıyla yürüyüş yapmaya çalışıyorum birde ama 2 kilo bile gözümde büyüdü.
50,5 la başladım bende. pilatese yeni başladım evde yapıyorum kar yağana kadar haftada iki gün yürüyüş yapıyorduk canım. eşim sporla ilgili beslenme vs ye biraz takık evde çalışıyoruz birlikte salona gitmiyo artık. internetten top vs geçmedim sırt ağrılarım olmasın diye sırt egzersizlerine özen gösteriyorum. kiloya etkisi yok sanırım ama kaslarıma iyi geliyoBende biraz fazla kilo aldım, ama zaten 47-48 kiloydum. Her ay 2 kilo aldım. Doktorum son kontrolümde hızlı aldıgımı ama şimdilik sorun etmediğini cunku eksi kilo ile basladıgımı söyledi. Ama bi sonraki randevuda yeter artık dur diyebilir :)
Pilatesin kiloda bir etkisi oluyormu? Sadece doğuma faydalı oldugunu biliyorum. Pilates için dersmi alıyorsun yoksa evde kendınmı yapıyosun? Çalısırken hiç vakit bulamıyorum ben egzersiz için maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?