2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331

Maşallah, aklınıza da neler geliyor. Hiç benim aklıma bayram da geliyor, bebeğe bayramlık alırım diye hiç düşünmedim..
Bebek bu yahu.. Bebek bayramdan ne anlar.. :))

valla ben ilk kızımda 3 tane hastane çıkışı aldım ama yetmedi çünkü normal doğum yapmama rağmen kanamam fazla olduğu için birgün fazla kaldık hastanede ve mayıs ortasında hastane çok sıcaktı bebek gerçekten çok terledi.
birde benim kızıma ilk başta anne sütü yaramadığı için her emzirmeden sonra sıvı kaka yapıyordu günde 6-7 kere üst değiştirdiğim oldu. makine resmen bebek kıyafetlerine çalışıyordu. çok almama rağmen yetiştirmekte zorlandım. tabi herkes böyle sorunlarla karşılaşmayabilir yada ufak kusmada falan üst değiştirmeyi tercih etmeyebilir . ama bence 0-3 ay için 10 tane çıtçıtlı badi şart (kısa,uzun , askılı değişebilir) , alt için de o kadar alt pijama gerekiyor. 4-5 tane de üst penye lazım olur (alt üst sayısını belirlerken tulum veya alt üst takımları dikkate alabilirsiniz) hava durumuna göre. ama 2-3 tane penye yelek alın mutlaka çünkü scakta olsa uykudan ilk kalktığında yada akşam üstü dışarı çıkarken falan iyi oluyor. penye battaniye bence çok kullanışlı. arabasında altına ve üstüne koyabiliyorsunuz,uyuturken ince bi battaniye mutlaka örtülüyor, arabada yolculuk yaparken pusetine yada kucağınızda da olsa terlemesine karşı battaniye çok kullnaılıyor. tabi bunda da sayı bebeğin kusması ve altına çıkması ile alakalı. bende 4-5 tane vardı ve hepsi sürekli kullanıldı

ilk aylar için sakın hediyelere güvenmeyin kimse küçük boy getirmiyor herkes en az 1 yaş için düşünerek alıyor. birde kız olursa genelde elbise geliyor hediye.

Bende istemiyorum açıkçası ama eşim bayramda mutlaka gidecek aile ziyaretine. Hele yakınken asla kalmaz evde. Napim mecbur gidilecek. İnşallah mikrop falan kapmaz . çünkü belki de yirmi günlük bile olmicak

ben bayramda hiçbir yere gitmeyi düşünmiyorum. bu bayram büyük ihtimalle annemler bizde olur zaten tam lohusalık dönemim kv ve kardeşler falanda bayramlaşmaya bize gelirler. onun dışında bayram bahanesiyle bebek görmeyede gelen giden olur.

bence eşin gitsede sen gitme bebekle ,çok hassas bi dönem birde sen sürekli emzir uyut döneminde olacaksın hiç rahat edemezsin.

Kizlar saatlerdir uyuyamiyorum bugun bir aksilik cikmazsa ayrintili ultrasona gidecem...heyecan basti galiba.

inşallah güzel haberlerini bekliyoruz.

ay canım allah yardımcın olsun. insan hamile de olsa bazı duyguları bastıramıyor sinir ve öfkede bunlardan biri. işte karşıdakinin anlayışı burda başlıyor ama eşte olsa bir yere kadar anlayışlı.allahın izniyle bebeğe birşey olmaz ama hamilelikteki her gerginlik bebeği etkiler. bunu ilerde daha iyi göreceksin. ben biraz sinirlenip gerildiğimde bebeğim karnımda öyle gerilirdi öyle tekmelerdi ki işte o zaman çok üzülürdüm neden bebeğimi üzdüm diye.

ama sana tavsiyem kendine bu kadar çok yüklenme. gerçekten çok güçlü bi kadınsın maşallah bu kadar sorumluluğu kaldırmak hiç kolay değil. eğer imkanın varsa mutlaka destek al en azından ev işlerinde.

Keyfinize kaçırmak gibi olmasın da 20. Hafta başlıyor gibi sanki:))) İnş sizde öyle olmaz. Ben fena oldum bu hafta. Sırt ağrım baş ağrım ...

Tabi her bebek çok farklı ve kendine özgü..
Diyorsunuz ki. Bol bol çıtçıtlı badi.. Alt ve üst takımlar alın. Yaz ayı da olsa, penye yelek çok kullanışlı olur.. Ve penye battaniyeler...
Çok saolun ya. En azından bizim için de bir fikir oluştu..

Yani evet öyle olur tabi ama eşim işte. Beni de bırakmaz. Kalır çok üstüne gidersem ama sonra ceremesi bana kalır. Küser falan. Büyük ihtimalle kaynim falan da olur artık nasıl yapabilirsem.

Evet nazar da değer kuzucuklara mazallah. İnşallah ikna edebilirsem bakalım. Görümcem de diyo hemen gezmeye mi gideceksiniz ben gitmedim hiç bi yere diyo ama bakalım.

banada doktor vitamin ve kan Hapı verdi canim.cunsiyeyin değişmesine de sadirdim.doktor bana simdi kiz dese sok olurum

Arkadaşlarım merhaba. Geldim ben. Beklentilerimin çok çok altında bir detaylı ultrasondu. 2 dk sürdü resmen. Sonra bebeğiniz şu an için gayet sağlıklı görünüyor dedi. O kadar. Şükürler olsun darısı sizlere olsun inş. İnsan bi fotoğraf falan verir. Bi gösterir bebeği. Hiçbir şey yok. Özellerde perinatolog olmadığı için beni devlete yönlendirdiler. Normalde özelde muayene oluyorum. 20+6 yım bugün normalde 20+2 çıktı. Arayı kapatmamış hala. Neyse sağlıklı olsun da tek. Zamanla kapanır diye umuyorum. Benden şimdilik bu kadar :)

Ah canim uzulme bizde zaman zaman yasiyoruz emin ol ayni seyleri yalniz degilsin o sinir krizi gibi sey bana da oldu ama bisey olmaz korkma yapmamak lazim tabi de engel olunamiyo ışte. Dedigin gini ev isleri eşlerin kimi zaman anlayis göstermemesi bende bi de ufaklik 25aylik zor oluyo tabi patliyosun bi yerde. Uzulme sen bebisini de uzme olur mu

Kafam karıştı şimdi hatta çok güzel şortlu tulumlar vardı nette kayınvalidem üşür diyince almadım
Ilk 1 ay kendi giydiginin bir kat fazlasini giydirmek yeterli canim ben sanirim 2 aylikken falan baslarim kisa kollulara. Sortlu tulumlara. Bence al 0-3 aylik olmasin onlar cok kullanilmiyo 3-6 aylik al sen kisa kollulari efil efil giyer bebis :)

Keyfinize kaçırmak gibi olmasın da 20. Hafta başlıyor gibi sanki:))) İnş sizde öyle olmaz. Ben fena oldum bu hafta. Sırt ağrım baş ağrım ...

Sırt ağrısı bende de inanılmaz.Aynı pozisyonda hiç oturamıyorum daha göbeğim de çok çıkmadı bu neyin ağrısı diyorum.Şu esnetme hareketlerini sıklaştırmak lazım sanırım bi de dediğin gibi baş ağrısı 20.hafta itibariyle baş gösterdi.Allah yardımcımız olsun

Kizlar bu arada hamile kaldiginizdan beri cok mu ruya goruyosunuz yoksa ayni mi ben cok ruya goruyorum ya normalde pek goren biri degilim. Ama hamileyken o kadar sacma ruyalar goruyorum ki uyaninca hatirlayip guluyorum var mi boyle olan:) dun gece esimle tekrar evleniyoduk ve ben pembe gelinlik giymistim hayrolsun insallah

benim dek kız kız kız isim daha netleşmedi arayıştayız

Doktor bebek 162 gr dedi bebek 16 haftalıkmış takvimlerde 162 gr bebek 18. Haftaya geliyor....obur mu benim kızım yedi bitirdi anasını :)

Bende acayip saçma rüyalar görüyorum canım ve çok sık :) hayır olsun inşallah pek dikkate almıyorum nasılsa saçma diye :)

uzgungul bence şimdiden onun planını yapma, eşinle gitmeyelim vs muhabbetine girersen gereksiz gerginlik olur. O dönemki duruma göre hareket edersiniz.
Benim tahmini doğum tarihim tam bayram üstü olduğu için plan yapmıyorum.Ama Haziran başı gibi olursa en azından anneannesine babaannesine bayramlaşmaya götürürüm. Tabii bebek de huysuz bir bebek olmazda :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…