- 14 Ekim 2011
- 4.576
- 4.242
- 173
Cnm güzel haberler getir inş. Bana da bi arkadaşım hayat hastanesinde radyoloji çekiyormuş detaylıyı dedi. Arayıp soracağım yoksa develete gideceğim bende.
Ben ne olur ne olmaz hem kısa hem uzun alacağım. evim sıcak ama dışarı daha serin. evde gündüz kısa gece uzun, ve de dışarıda uzun kollu giydireceğim. ben de kaç adet alacağım konusunda kararsızım. ilk 3 ay bebiş günde kaç zıbın kaç üst değiştirmek zorunda kalır ki? Bilen varsa bizi bilgilendirebilir mi?
bende kalp atışım zannediyorum. bi damara dokunuşum gibi.. bebekten mi geliyor o?
Maşallah, aklınıza da neler geliyor. Hiç benim aklıma bayram da geliyor, bebeğe bayramlık alırım diye hiç düşünmedim..
Bebek bu yahu.. Bebek bayramdan ne anlar.. :))
valla ben ilk kızımda 3 tane hastane çıkışı aldım ama yetmedi çünkü normal doğum yapmama rağmen kanamam fazla olduğu için birgün fazla kaldık hastanede ve mayıs ortasında hastane çok sıcaktı bebek gerçekten çok terledi.
birde benim kızıma ilk başta anne sütü yaramadığı için her emzirmeden sonra sıvı kaka yapıyordu günde 6-7 kere üst değiştirdiğim oldu. makine resmen bebek kıyafetlerine çalışıyordu. çok almama rağmen yetiştirmekte zorlandım. tabi herkes böyle sorunlarla karşılaşmayabilir yada ufak kusmada falan üst değiştirmeyi tercih etmeyebilir . ama bence 0-3 ay için 10 tane çıtçıtlı badi şart (kısa,uzun , askılı değişebilir) , alt için de o kadar alt pijama gerekiyor. 4-5 tane de üst penye lazım olur (alt üst sayısını belirlerken tulum veya alt üst takımları dikkate alabilirsiniz) hava durumuna göre. ama 2-3 tane penye yelek alın mutlaka çünkü scakta olsa uykudan ilk kalktığında yada akşam üstü dışarı çıkarken falan iyi oluyor. penye battaniye bence çok kullanışlı. arabasında altına ve üstüne koyabiliyorsunuz,uyuturken ince bi battaniye mutlaka örtülüyor, arabada yolculuk yaparken pusetine yada kucağınızda da olsa terlemesine karşı battaniye çok kullnaılıyor. tabi bunda da sayı bebeğin kusması ve altına çıkması ile alakalı. bende 4-5 tane vardı ve hepsi sürekli kullanıldı
ilk aylar için sakın hediyelere güvenmeyin kimse küçük boy getirmiyor herkes en az 1 yaş için düşünerek alıyor. birde kız olursa genelde elbise geliyor hediye.
Bende istemiyorum açıkçası ama eşim bayramda mutlaka gidecek aile ziyaretine. Hele yakınken asla kalmaz evde. Napim mecbur gidilecek. İnşallah mikrop falan kapmaz . çünkü belki de yirmi günlük bile olmicak
ben bayramda hiçbir yere gitmeyi düşünmiyorum. bu bayram büyük ihtimalle annemler bizde olur zaten tam lohusalık dönemim kv ve kardeşler falanda bayramlaşmaya bize gelirler. onun dışında bayram bahanesiyle bebek görmeyede gelen giden olur.
bence eşin gitsede sen gitme bebekle ,çok hassas bi dönem birde sen sürekli emzir uyut döneminde olacaksın hiç rahat edemezsin.
Kizlar saatlerdir uyuyamiyorum bugun bir aksilik cikmazsa ayrintili ultrasona gidecem...heyecan basti galiba.
inşallah güzel haberlerini bekliyoruz.
kizlar dün esimle cok buyuk kavga ettik saatlerce agladim kendime engel olamadim durduramadim sanirim sinir krizi gecirdim sonra sakinlestim ama bu seferde bebegime bisey olur mu acaba diye üzüldum belki bisey olmaz ama etkinlenir yavrum cok zor bi surec gercekten cok hassaslastim esimde ustume gelince dayanamiyorum hem calisiyorum hem okuyorum bide hamilelik ve ev isleri derken bazen agir geliyor
ay canım allah yardımcın olsun. insan hamile de olsa bazı duyguları bastıramıyor sinir ve öfkede bunlardan biri. işte karşıdakinin anlayışı burda başlıyor ama eşte olsa bir yere kadar anlayışlı.allahın izniyle bebeğe birşey olmaz ama hamilelikteki her gerginlik bebeği etkiler. bunu ilerde daha iyi göreceksin. ben biraz sinirlenip gerildiğimde bebeğim karnımda öyle gerilirdi öyle tekmelerdi ki işte o zaman çok üzülürdüm neden bebeğimi üzdüm diye.
ama sana tavsiyem kendine bu kadar çok yüklenme. gerçekten çok güçlü bi kadınsın maşallah bu kadar sorumluluğu kaldırmak hiç kolay değil. eğer imkanın varsa mutlaka destek al en azından ev işlerinde.