- 1 Nisan 2013
- 10.382
- 13.857
- 498
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #45.661
Canm ayni sıkıntı bizdede var ya serum fizyolojik felan bi ise yaramıyor buhar makinesi hangi marka aldiniz memnun kalmissiniz anlasilanKızımın burnu da tıkanmıştı ilk hafta. Ne serum fizyolojik işe yaradı ne otri bebe. O an rahatlıyprdu sonra hemen yine tıkanıyordu. Odaya soğuk buhar makinesi aldık hadi bi ümit çözer belki diye. Anında kesti çok rahat nefes alıyor şimdi.
Bizim uyku aninda sorun yok yemek yerken oynarkn bi hirilti,horlama gbi duyuyorm.sizin uyurknde cikartiomuyduKızımın burnu da tıkanmıştı ilk hafta. Ne serum fizyolojik işe yaradı ne otri bebe. O an rahatlıyprdu sonra hemen yine tıkanıyordu. Odaya soğuk buhar makinesi aldık hadi bi ümit çözer belki diye. Anında kesti çok rahat nefes alıyor şimdi.
Canım zorlama zaten hemşireler falan yapsın ya da yakınların elbet değiştireceksin ilk günler alt değiştirme falan çok zor zaten emzirebiliyorsan emzir yeter kendini sıkma ve zorlama ameliyat bu sonuçta dikişlerinin düzgün iyileşmesi daha önemli şu süreçte , ilk 3-4 gün yoğun ağrılar oluyor ama bir hafta mucizevi süre diyebilirim bir haftadan sonra nerdeyse tamamen bitecek hepsi normale döneceksin.Bir de olmadı lavman yaptır o da çok rahatlatır ben 3-4 gün tuvalete çıkanayınca çok yoğun ağrı hissettim tuvalete çıktım epey rahatladım@Bunekibuneki geceleri gaz sancısı sıkıstırınca acıdan ağlıyorum yattgm yerden kalkmak oturmk epey zor inşallah dedign gibi gğn geçtikce azalır bebegmn daha eğilip altını hile deiştirmedm
Darisida bize olsun insallah cnm bnmde sutum daha az geliyor ama bebegime memeyi verince sanki agzina biber surmusler gibi cigligi basiyor 1-2 ugrasiyorum ama dedigin gibi etraftakiler sanki cocugu acliktan oldurecekmisim gibi davraninca mecbur mama vermek zorunda kaliyorum sutum biraz daha artsin ondan snra alir insallahAz cebelleşmedim bu durumla :/ şu an 1 aylık olduk bi 4 gündür falan sadece beni emmeye başladı. Bu zamana kadar ne kavgalar etti emmemek için. Direnmen lazım elbet tutacak ama seni de çok yoracak. Krizlere girercesine ağladığında sakinleştir önce, yoksa o direnmelerin sonunda kucağına geldiği an bile yaygarayı basmasına neden olabilir. Gazı varsa gazını al. Farklı pozisyon dene internetten bak nasıl tutturulur daha rahat diye. Ben emzirenanne'yi takip ediyorum instagramdan. Çok hırslandım okudukça. İlkbaşta beni tutmadı kaşıkla sağarak verdik, miktarı artınca biberona geçtik beni emmemeye devam edşyordu. Sonra uçla biraz emzirebildim, uçla bir iki çekince çıkarttım normal verdim bir iki çekti bıraktı sonra biberon. Uzun süre emzirme üzerine biberonla gittik, asla memeyle doymadı ve bi yerden sonra hep memeyi reddetti. Zamanla memede kalma süresini uzattım inat ettim. Sonra sadece geceleri biberona döndük ve bir gün birden hiç biberon vermemeye başladım. O süreçte baya yıprandım, etraftan da çok destek bekleme çocuğu ağlatıyosunlar aç bırakıyosunlar gelebilir. Sonuçta 5 dk 10 dk inatlaşmakla çocuk açlıktan ölmeyecek. Ama dediğim gibi çok ağlama krizlerine girerse sakinleştirmek şart. Bir de ilk başlarda sütün çok fazla çıkarsa zorlanıp reddedebilir, ilk aşamada sağıp biraz yoğunluğunu alabilirsin. Şu an az ama o raddeye gelebilir. Bir şey olursa yardımcı olmak isterim elimden geldiğince :)
Buhar makinasini eczaneden mi aldiniz ne kadar di markasini ogrenebilirmiyim birde.. bizimde bugun tikandi baya burnuKızımın burnu da tıkanmıştı ilk hafta. Ne serum fizyolojik işe yaradı ne otri bebe. O an rahatlıyprdu sonra hemen yine tıkanıyordu. Odaya soğuk buhar makinesi aldık hadi bi ümit çözer belki diye. Anında kesti çok rahat nefes alıyor şimdi.
Cnm uyurkende hirilti geliyor mu?Buhar makinasini eczaneden mi aldiniz ne kadar di markasini ogrenebilirmiyim birde.. bizimde bugun tikandi baya burnu
Benimkinde emerken kıh kıh ses oluyor sizde de mi öyleBizim uyku aninda sorun yok yemek yerken oynarkn bi hirilti,horlama gbi duyuyorm.sizin uyurknde cikartiomuydu
Uyurkende bieaz geliyorCnm uyurkende hirilti geliyor mu?
Kızlar ben dün saat 17de spinal anestezi ile dogunumu yaptım,iğneyi vurup uyuşmaya başladığımda ben vazgeçtim dogurmucam diye masadan kalkmaya çalıştım çok güldüler bana ama birakmadilar,yapamicam derken zaten oğlumun sesini duydum sonrası malum,doğum sonrası çok ağrım oldu hala çok zor ayağa kalkıyorum,bebegimle ilgilenememek beni kahrediyor ama iyilestigimde herşeyi gülerek hatırlayacağım,evlat gibisi yok... 3700 Gr esmer bi oğlum şimdi uyuyor misler gibi.ameliyatim çok rahatti hiç korkmayın acı hissetmiyorsunuz ama sonrası için Allah yardımcınız olsun,bende artik gaz ve meme konularına geçiş yapabilicem ,darısı basiniza
gözün aydın yumiti..sağlık durumunuz nasıl?Kızlar bebeğim doğdu agrım var kafası küçük gerçekten
geçmiş olsun canım tebrik ederim. kafası küçük olabilir ama bu bir sıkıntıya neden olur muymuş? kafa çok hızlı büyürmüş çünkü de..Kızlar bebeğim doğdu agrım var kafası küçük gerçekten
Benimkinde emerken kıh kıh ses oluyor sizde de mi öyle[/Qewt cnm tok bir kih kihh ama yani burun tikaniigi bska bise mi anlamaya calisiorm
Canım evet aynı şekilde baslamisiz benim de şu anda asla memeyi tutmuyor sagiyorum ama en fazla 1tatli kaşığı bile yok gibi.. aç kalıyor hep.. kaşıkla veriyorum içiyor. Çok korkuyorum tutmazsa diye. Beni de etkiledi ağlıyorum dayanamıyorum. Bir de ayağım şişti doğumdan sonra çok fena. Tek ayağımda var. Topugumun üstüne basamıyorum. Sanki her şey üst üste geldi.ilgilenemiyorum oğlumla. Psikolojim bozuldiAz cebelleşmedim bu durumla :/ şu an 1 aylık olduk bi 4 gündür falan sadece beni emmeye başladı. Bu zamana kadar ne kavgalar etti emmemek için. Direnmen lazım elbet tutacak ama seni de çok yoracak. Krizlere girercesine ağladığında sakinleştir önce, yoksa o direnmelerin sonunda kucağına geldiği an bile yaygarayı basmasına neden olabilir. Gazı varsa gazını al. Farklı pozisyon dene internetten bak nasıl tutturulur daha rahat diye. Ben emzirenanne'yi takip ediyorum instagramdan. Çok hırslandım okudukça. İlkbaşta beni tutmadı kaşıkla sağarak verdik, miktarı artınca biberona geçtik beni emmemeye devam edşyordu. Sonra uçla biraz emzirebildim, uçla bir iki çekince çıkarttım normal verdim bir iki çekti bıraktı sonra biberon. Uzun süre emzirme üzerine biberonla gittik, asla memeyle doymadı ve bi yerden sonra hep memeyi reddetti. Zamanla memede kalma süresini uzattım inat ettim. Sonra sadece geceleri biberona döndük ve bir gün birden hiç biberon vermemeye başladım. O süreçte baya yıprandım, etraftan da çok destek bekleme çocuğu ağlatıyosunlar aç bırakıyosunlar gelebilir. Sonuçta 5 dk 10 dk inatlaşmakla çocuk açlıktan ölmeyecek. Ama dediğim gibi çok ağlama krizlerine girerse sakinleştirmek şart. Bir de ilk başlarda sütün çok fazla çıkarsa zorlanıp reddedebilir, ilk aşamada sağıp biraz yoğunluğunu alabilirsin. Şu an az ama o raddeye gelebilir. Bir şey olursa yardımcı olmak isterim elimden geldiğince :)
1 hafta sonra kullanabilirsin dedi bana 10. Gün başladım ben abdominal korse diye geçiyorSezeryen doğum yapan arkadaşlar korse kullanıyormusunuz yada doğumdan ne kadar sonra kullanmaya başladınız? Doktounuz tavsiye Ettimi merak ettim. Bende almak almak istiyorum şimdiden çantamda bulunsun diye büyük ihtimal göbeğim kalıcak şimdiden önlemini almak istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?