- 31 Temmuz 2016
- 611
- 512
- 103
- 32
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #45.721
ya bu sütün fazla gelmesi bende oluo ve hep genzine kaçıo boğulcak die ödüm kopuyoo sağma makinemde yok napsam bilemedim walla emzirmeye korkar oldm artkAz cebelleşmedim bu durumla :/ şu an 1 aylık olduk bi 4 gündür falan sadece beni emmeye başladı. Bu zamana kadar ne kavgalar etti emmemek için. Direnmen lazım elbet tutacak ama seni de çok yoracak. Krizlere girercesine ağladığında sakinleştir önce, yoksa o direnmelerin sonunda kucağına geldiği an bile yaygarayı basmasına neden olabilir. Gazı varsa gazını al. Farklı pozisyon dene internetten bak nasıl tutturulur daha rahat diye. Ben emzirenanne'yi takip ediyorum instagramdan. Çok hırslandım okudukça. İlkbaşta beni tutmadı kaşıkla sağarak verdik, miktarı artınca biberona geçtik beni emmemeye devam edşyordu. Sonra uçla biraz emzirebildim, uçla bir iki çekince çıkarttım normal verdim bir iki çekti bıraktı sonra biberon. Uzun süre emzirme üzerine biberonla gittik, asla memeyle doymadı ve bi yerden sonra hep memeyi reddetti. Zamanla memede kalma süresini uzattım inat ettim. Sonra sadece geceleri biberona döndük ve bir gün birden hiç biberon vermemeye başladım. O süreçte baya yıprandım, etraftan da çok destek bekleme çocuğu ağlatıyosunlar aç bırakıyosunlar gelebilir. Sonuçta 5 dk 10 dk inatlaşmakla çocuk açlıktan ölmeyecek. Ama dediğim gibi çok ağlama krizlerine girerse sakinleştirmek şart. Bir de ilk başlarda sütün çok fazla çıkarsa zorlanıp reddedebilir, ilk aşamada sağıp biraz yoğunluğunu alabilirsin. Şu an az ama o raddeye gelebilir. Bir şey olursa yardımcı olmak isterim elimden geldiğince :)
Manuel pompa falan alsan ? Hiç sağmadan zor olmuyor mu sürekli bebeğin boşaltabiliyor mu? Benimki de tıkanıyprdu gün geçtikçe ayarlayabildi çok geldi mi gömülmüyor içmek için, bırakıyor fazlalıklar akıyor düzgün gelince tamamen emmeye başlıyor.ya bu sütün fazla gelmesi bende oluo ve hep genzine kaçıo boğulcak die ödüm kopuyoo sağma makinemde yok napsam bilemedim walla emzirmeye korkar oldm artk
Ben su sekilde yapiyorum 3 saatte bir sagiyorum saati hic sasmiyor. Bebegin acikmasi cok degisiyor bazen saat basi istiyo bazen uyuyo 3 saatte bir. O yuzden eger sagdigimda acsa hemen veriyorum ya da acikacak gibigse oda isisinda 3 saat bekleyebiliyor bekletiyorum biraz sonra veriyorum. Buzdolabinda 3 gun bekleyebiliyor. Dondurucuda ise 3 ay.Canim birsey soracagim biz malum uyuyamiyoruz gecelerdir ben sutu sagip mamasina birakip biraz uyumak istiyorum. Sagdiktan sonra disarida ne kadar bekleyebilir. Yani bir emzirsem biraz da sagsam bir sonraki emzirmeye kadar dayanir mi? ya da dolap isini nasil yapiyorsunuz,isitma vs ?
oluyor cnm onun sebebi sütün fazla gidiyor hızlı hızlı emmeye çalılınca yoruluyor ve o sesi çıkararak nefes alıyor :)Benimkinde emerken kıh kıh ses oluyor sizde de mi öyle
Burada okuduğum kadarıyla Hindistan cevizi yağı iyi geliyormuşKızlar bender 15 mart da oğlumu kucağıma aldım Rabbime binlerce çok şükür normal doğumla. Ama bebeğim çok uyumuyor çok yorgunum meme uclerim çok yara oldu dünden beri iki Side çok sert ne yapmalıyım canım çok yanıyor
Bakalim buaksam yikicaz oglusu.. buaksam kalir ama yrndan itibaren nasil olcak merak ediorum..Imkan varsa sadece yemek gondersinler en buyuk ihtiyac bu bence :)
Oda sicakliginda 6 saat dayanir diyolar cnm oda cok sicak degilse diger emzirmeye kadar disarida dursada sorun olmaz bnceCanim birsey soracagim biz malum uyuyamiyoruz gecelerdir ben sutu sagip mamasina birakip biraz uyumak istiyorum. Sagdiktan sonra disarida ne kadar bekleyebilir. Yani bir emzirsem biraz da sagsam bir sonraki emzirmeye kadar dayanir mi? ya da dolap isini nasil yapiyorsunuz,isitma vs ?
Bizimkindede var cnm.. dr antibiotikli bi krem verdi 3 gundur onu suruoz kuruttu sanki.. ama gobeginin icinde minik kirmizi kan pihtisi var ama kan fln yok..Kızlar bebeğimin göbeğinden sarı iltihap gibi birşey geliyor
Hemen doktora gostermen gerek canim. Bir yerde okumustum kokuli iltihap akiyorsa doktora goturmek gerekiyormus.Kızlar bebeğimin göbeğinden sarı iltihap gibi birşey geliyor
Evet canim bizde de var dr normal dedi.Kizlar biz 20 günlük olduk 9 günlükken gobegimiz düşmüştü şimdi gobegimizden az az kurumuş kan oluyor sizce normal mı ? Sizde de var mı
manuel alablirm aslnda ama biberon olayına pek girmek istemediğim için almadım boşaltıyormu bilmiyorum ama agrum sızım olmadı çok şükür :) sadece gemzine kaçması korktuyor benii nefessiz kalıyor bi srüre alnının ortasını kaldıryorum parmagımla öyle braz gelio kendineManuel pompa falan alsan ? Hiç sağmadan zor olmuyor mu sürekli bebeğin boşaltabiliyor mu? Benimki de tıkanıyprdu gün geçtikçe ayarlayabildi çok geldi mi gömülmüyor içmek için, bırakıyor fazlalıklar akıyor düzgün gelince tamamen emmeye başlıyor.
Bence 6 saat tutmasin ya bozulur fln:/Oda sicakliginda 6 saat dayanir diyolar cnm oda cok sicak degilse diger emzirmeye kadar disarida dursada sorun olmaz bnce
Ben ilk günler silikon yastık üzerinde otururken temizliyordum altını@Bunekibuneki geceleri gaz sancısı sıkıstırınca acıdan ağlıyorum yattgm yerden kalkmak oturmk epey zor inşallah dedign gibi gğn geçtikce azalır bebegmn daha eğilip altını hile deiştirmedm
Son 2 gündür falan oluyor ondan kilo alımını bilmiyorum canım öncesinde 20!dk emerken iyiydi alımı.Bi de uykuya dalmaması işkillendiriyor beni sanırım o göğüste süt bitmiş oluyor sıkınca geliyo ama istediği kadar olmuyo galiba çünkü bugünkü bir emzirmede diğer göğsü verdim tuttu çocuk son emzirmede yine tek memede 20 dk kaldı ve uyudu süt yeterliydi galiba.Canim cok normal Deniz de ilk 20 dakika iciyordu simdi 5 dakikada doyuyor doymazsa diger gogsumu de veriyorum. Sut cok gelmeye basliyor ve tikanip kafayi geri atiyorlar. Kilo aliminda problem yoksa gayet guzel ve normal bir durum :)
Ben dolaba koyuyorum canım sağdığımı sonra da cam kaba kaynar su koyup biberonu içine oturtuyorum ısınsın diye bileğime damlatarak kontrol ediyorum biberonla pek içirmiyorum ama bazen göğsü boşaltmamışsa kalan sütü sağdığımda böyle yapıyorum.Canim birsey soracagim biz malum uyuyamiyoruz gecelerdir ben sutu sagip mamasina birakip biraz uyumak istiyorum. Sagdiktan sonra disarida ne kadar bekleyebilir. Yani bir emzirsem biraz da sagsam bir sonraki emzirmeye kadar dayanir mi? ya da dolap isini nasil yapiyorsunuz,isitma vs ?
Öyle mi canım ya rahatladım biraz kıh kıh genizden bi ses böyleoluyor cnm onun sebebi sütün fazla gidiyor hızlı hızlı emmeye çalılınca yoruluyor ve o sesi çıkararak nefes alıyor :)
Canım hızlı geliyorsa çok göğsünü bebek emerken makas şeklinde tutup süt kanallarına baskıyla gelişi yavaşlatabilirsin hani derler ya makas yapmayın c şeklinde tutun ama süt fazla geliyorsa da makas yapmayı öneriyorlar.manuel alablirm aslnda ama biberon olayına pek girmek istemediğim için almadım boşaltıyormu bilmiyorum ama agrum sızım olmadı çok şükür :) sadece gemzine kaçması korktuyor benii nefessiz kalıyor bi srüre alnının ortasını kaldıryorum parmagımla öyle braz gelio kendine
Yumiti canım benim büyük kızım 36+3 haftalık doğmuştu boyu 44.5 kafası 33cm di hatırladığım kadar gayet sağlıklı bi birey olarak yetişti bence normal ölçülerde33 cm cıktı ama mikrosefali canim yınede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?