- 1 Eylül 2011
- 2.728
- 2.715
- 448
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #48.801
Belki dolu dolu yapiyorsa yeterlidir. Ilk zamanlar her actigimda kaka oluyor gibiydi. Ama cok yogun olmuyordu her sefer belki de ondandir. Azalinca biraz endiselendim.
Ya bende rezene kimyon çayı vermiştim acaba ben mi bozdum diyorum bagirsaklariniSorma canım ana yüreği normal dense de içi rahat etmiyor gidip gelip poposunu kokluyom valla yapsa da o da rahat etse ben de10 gün de çok uzun gün boyu yaptıkları kakaları düşününce nerde birikecek o kadar kaka zeytinyağı versem mi diyorum da sonra da ilk 6 ay anne sütü harici bir şey vermeyin lafı aklıma geliyo vazgeçiyorum
Yeşillik tüketmedim hiçÜşütmüş olabilir ya da sen çok yeşillik tüketiyosan ondan da olabiliyormuş
bugüne özel canımNormalde de her gun kusuyor mu bugune ozel birsey mi canim ?
evet bana onu biri daha dedi ama hamdolsun bize zeytinyağı iyi geldi :)Kızlar arko krem pişiğe çok çok iyi geldi ben çözümü buldumDeneyin derim artık pişik yok 1 haftadır kullanıyorum önceden bepanten kullanıyodum sürekli pişik oluyordu ... Sizlerle paylaşayım dedim
benimkide çok obur ve çok gazlı sabaha kadar ıkına ıkına büyüdü hem gözünü açamıyordu hemde ıkınıyorduAynen oyle canim hem kusmasi hem gazi cok fazla. Karnininsiskinligini bir gorseniz yanlara dogru. Doktor cok obur bebeklerde oluyor dedi.
aynennn o yüzden oyalıyordum bende sağolsun halası geldi geleli banyo yaptırıyoruz hergğn bol bol uyumaya başladı rahatladı :)Kilo alımı fazlaysa biraz beslenmeyi mi azaltsanız canım denemişsiniz gerçi de hakkaten benimki de ne zamsn çok yese sorun yaşıyoruz
oyalama çok zor oluyor bebeği istemediğim şeylere alıştırmak zorunda kalıyordum ama yapmayıncada bebek rahatsız oluyordu şimdi küvette su dolu banyo ohhh mis yorulup uyuyor oyalamaya gerek kalmıyor gaz da rahat çıkıyor alttan tabi. Ben bebeğin gazını üstten çıkaramıyorum kimse çıkaramıyor benimkinin gazını üsttenO biziz işte reflü De var galiba ekseriyetle az az kusar uyanikken gazı zaten söyleniyorum bile artık ama vermezsem de ağlıyor bazen oyalamaya çalışıyorum ama yani nasıl oyalıyorum gel bi de bana sor !!
Ben de kendim çok rezene içtim 2 gündür açıkçası ben de o mu etkiledi diye düşünüyordum sütten geçip çünkü bende de bağırsakları yavaşlattı sanki en iyisi onu kesmek bi süre deneyelim bakalım benimki kıvranıp duruyor karnı da gergin ya huzursuz çocukYa bende rezene kimyon çayı vermiştim acaba ben mi bozdum diyorum bagirsaklariniama öyle rahatsız oluyorgibi bir hali yok keyfi yerinde annemde süt yarıyor o yüzden yapmaz diyor herkes bir şey diyor
İlk ay 600-1000 arası normal kızlar drumuz bana 1 kg üstü de çok iyi değil fazla beslendiklerindne genelde reflü gaz gibi şikayetleri yoğun oluyor o bebeklerin demişti
Mantar yapar dedi doktorCanım sana yazmıştım belki görmemişsindir mısır nişastası denedinmi pudra gibi dökücen büyük kızımda senınkı gibiydi ben bunla büyüttüm 2 yaşına kadar çok faydasını gördüm doğal bişey
Evet o zaman da kendi alt açmamı örtüyorum zaten. Bazı bakım odalarının içine küçük çocuklara tuvalet yapmışlar çok fena. Tuvaletin yanında çocuk emzir diyolar..Ay ozellikle hastanelerin emzirme odalari berbatti. Afedersiniz pis bir koku oluyor. Dedigin gibi ortumu takip emziriyorum genelde ben de. Ama alt acmak icin mecburen giriyoruz odaya
Masaj yapın uyarmak derken ondanmi bahsediyosunuz? Onun bi zararı yok biz genelde öyle yapıyoruz hemen yapiyo rahatliyoErken canım 10 gün falan yapmazsa öyle yöntemlere başvurun diyorlar normalmiş sadece anne sütü alanlar kabız olmazmış uyarilirsa ona alışırmış neyse çok uzattım:) benim kızda geçen hafta 5. Günde yaptı bu hafta yine aynı sana anlatıyorum ama benimde aklım hep ordageçen hafta 1 çay kaşığı zeytin yağı verdim ertesi gün yapmıştı uyarmaktansa bu yöntem daha iyi bence canım inşallah çok bekletmeden yaparlar
Yok canım zeytinyağlı kulak çubuğu ile hafifçe anüsü uyarmak.Masaj yapın uyarmak derken ondanmi bahsediyosunuz? Onun bi zararı yok biz genelde öyle yapıyoruz hemen yapiyo rahatliyo
Canım refluden dolayi sıkve az az veriyorum. Kesmek zorunda kaliyorum bir tek gece uyursa en fazla 4 saat ellemiyorum. O kadar heyecanli ve hirsla emiyor ki gorseniz gulersenizKilo alımı fazlaysa biraz beslenmeyi mi azaltsanız canım denemişsiniz gerçi de hakkaten benimki de ne zamsn çok yese sorun yaşıyoruz
Hiç gerek yok karnını okşar gibi bi tam bi daire yapın avcınızla daha sonra 2 el mideden kasıklara doğru bunu arka arkaya çok bastırmadan 4 yada 5 kez yapıyorum ayaklarınıda karnına doğru bi kaç kez ileri geri kıvırıyorum hemen kaka geliyoYok canım zeytinyağlı kulak çubuğu ile hafifçe anüsü uyarmak.
Usutmus olabilir canim oyleyse. Her gunse doktorunu bilgilendir diyecektim. Reflu oyle oluyor fiskira fiskira agiz dolusu kusuyor. Gecmis olsun minnosaYeşillik tüketmedim hiçama ben çok terli yorum üstümü değişmeye fırsat kalmıyor ben üşüyorum bebek benden soğuk almış olabilir
bugüne özel canım
Evet canim yanimda bende tasiyorum alt acma bezi. Hijyenden cok uzak ne yazi ki her yerEvet o zaman da kendi alt açmamı örtüyorum zaten. Bazı bakım odalarının içine küçük çocuklara tuvalet yapmışlar çok fena. Tuvaletin yanında çocuk emzir diyolar..
Son ana kadar benimde sancılarım cok düşüktü.bebişlerimizin kilosuda aynı sayılır.ben normal dogum yaptım.sancılarım aniden geldi.bir gün içinde hersey oldu bittiArkadaşlar mrb .. nisan annesıyım size sormak ıstedıgım bişey var yardımcı olursanız çok sevınırım... hem normal den hem sezeryandan korkan biriyim .. ama bebegım bi şekılde doğacak .. dün kontrolüm vardı doktor Çatı muayenesı yaptı gayet esnek olduğunu bebeğin kafasını dayamıs olduğunu soyledı.. nst ye gırdım sancım çıkmadı... bebegın kılosu 3600 gr .. bu durumda olup normal Doğum yapan arkadaşlar ne tavsıye edersınız.. şuan akışına bırakmış durumdayım..
Aa işte aradığım cevap buyduKızlar dun doktordaydım dediki 5-6 gunde bir bıle kaka yapabılır dedi takmayın idrar yapması beslendıgını gosterıyo
Rica ederim canım ben sormadan doktor soyledi normalmıs yani :)Aa işte aradığım cevap buyduAllah razı olsun canım benim kız 2 seferdir 5 günü buluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?