- 3 Ekim 2016
- 1.845
- 2.240
- 53
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #49.441
Ya sorma 3 tane laba ayni testler yaptirildi.Bir kere yapilsaydi da kurtulsaydik. Cocugumun dogdugunu anlayamadim hastaneye gidip gelmekten..Cok sukur artik yavas yavas elimizi ayagimizi cekiyoruz. Gunduz istedice veriyorum. Gece 4 5 saati bulabiliyor. Uyandirmiyorum. Baslarda 2 saatte birdi ama doktor kilo alimi iyi sarilik acliktan degil uzamis sarilik bu birak uyisun cocuk dedi. O yuzden daha rahatim artik. Ama uyku duzeni yeni yeni duzene girdigi icin bazen geceleri daha sık da uyandigi oluyor.Bizde de enzimlere bakmak için kan alınacaktı diğerlerinin bir kısmına bakıldı 2 farklı doktora gittik 2 de farklı test istedi hayır yani hepsine bir kerede bakılsaydı kaç aylık bebişin emzirme sıklığı 2 saatte bir mi yapıyorsun inşallah ya buraya tez zamanda geçsin sarılım minnoşlarımızdan
Kaç kilo aldı canım benm doktor doğum kilosunu ödem atmış halini 500 gr geçsin sıkıntı olmaz dedi amaYa sorma 3 tane laba ayni testler yaptirildi.Bir kere yapilsaydi da kurtulsaydik. Cocugumun dogdugunu anlayamadim hastaneye gidip gelmekten..Cok sukur artik yavas yavas elimizi ayagimizi cekiyoruz. Gunduz istedice veriyorum. Gece 4 5 saati bulabiliyor. Uyandirmiyorum. Baslarda 2 saatte birdi ama doktor kilo alimi iyi sarilik acliktan degil uzamis sarilik bu birak uyisun cocuk dedi. O yuzden daha rahatim artik. Ama uyku duzeni yeni yeni duzene girdigi icin bazen geceleri daha sık da uyandigi oluyor.
Sonuç ne oldu?sarılık geçti mi bu kadar testi özelde mi yaptırdın??Tiroidlerine bakildi,enzim testleri,idrar kulturu,kafa usgsi,hemotolojik her turlu testler (hemoglobin vb), kanda yayilma testi, G6PD testi,Galt testi,yeni dogan tarama testi,kan uyusmazligi testi,genel usg, vb. Kisaca uzayan sariligin arka planda da olabilecek her turlu ayrintiya bakildi hem de bazilari birkac kez. Hepimizin gececek insallah
Cnm 250cc lık hangı postete koydun,smdı diğer kısmn hiç cözulmemesi lazım süt bu bakterısı var bozulma riski var bana sorarsan ver hepsını gece uykudaykn içsin ne güzel.bnm 10tane kaldı keşke dha ilk sütm çokken dha yapsaymşm.H Hayirlisikismet ben soyle bisi dusundum ama olur mu acaba. Ben posetlere sutleri 250 cc fln koydum hep. Gunde 1 kez versem gerisi cope gidecek. Kaba su koysam poseti bas asagi cevirip icirecegim kadarini suya soksam zatrn bir iki dk sonra soktugum kisom cozulup kopacak. Geri kalan buz kismini tekrar dondurucuya koysam?
Benim ki aç ondan ortalığı ayağı kaldırdı yoruldu ağlamaktan mememide tutmuyoBenimde öyle cnim dün doktora gittik biyerinde bişeyi yok gazı varmış lavman falan yapıldı orda sakın eve gelince yine bas bas bağırdı. Bi 3 4 aylık olsakta rahatlasak biraz. Ben o çok ağlayınca sinirleniyorum ağlıyorum çaresizlikten.
walla maşallah bizimki doğduğundan beri gülücük atıo cilvede mastr yapcak galibaBugün 52 günlük olduk ama bizi sadece dinliyor . Tepki vermiyor birazcık sesler falan çıkarıyor. Ama hala gülmedi bebeği gülen varmı merak ettim kime sorsam erkek bebekler geç güler diyorlar:) kizlar cilveli olurmuş erken gülermiş:))
Benimki de yanaklarında dokununca konuşunca dinliyo hafif gülüyor çok hoşuma gidiyo görümcem senin oğlan 2,3 aylık gibi normal değil diyor tek bırakma çok hareketli düşer diyo. Galiba hareketli olduğu için çok kilo almıyoBugün 52 günlük olduk ama bizi sadece dinliyor . Tepki vermiyor birazcık sesler falan çıkarıyor. Ama hala gülmedi bebeği gülen varmı merak ettim kime sorsam erkek bebekler geç güler diyorlar:) kizlar cilveli olurmuş erken gülermiş:))
Bizimki de cok gazli olmasina ve reflusu olmasina ragmen cok mutlu bir bebek.Umarim hep boyle devam eder
vita maltı 1 yudum aldım gerisi çöpe malesef tadı iğrençti .ebebekteki malt içeceğide pekmezli su resmen onuda sevemedim o sebeple humana candırKızlar jokerden esim vita malt almis. Tadi berbat otesi. Bu malt iceceklerini duzenli kullanan var mi? Ise yariyor mu?
tersten nasıl oluo canım ? sıcak su torbası yapıp elimle sıkıyorum gögsümü biraz rahatlattı ama geçmedi kızımı o göğsümle emziriyorm amaa hiç açılası yok galiba dahada sertleşio analamadm walla nasıl açılcakki bu sertlik tıkanıklıkTersten emzir cnm;ben de senin gibiydim çözümü öyle buldum
Canim hesaplamadim ama 3210 dogduk. 2900lere dustuk. En son 1 nisanda 5150 gr idi. Tabi biz 57 gunluguzKaç kilo aldı canım benm doktor doğum kilosunu ödem atmış halini 500 gr geçsin sıkıntı olmaz dedi ama
ahhh ahhh rüyalar aleminde ancaKizlar ne sorcam eslerinizden dogum hediyesi aldinizmi?
Sonuc temiz çıktı cikmasina ama kani bu surecte 12.7 den 8lere dustu. Bagisiklikla ilgili olan bir degerde kritik seviyede bu nedenle eve misafir bile kabul etmiyoruz. Sariligin gecmesi de 3 ayi bulabilir dediler. 15 gun kan vermeyecegiz. Cocugumun kani dustu bu kadar testten sonra bir yeni dogan icin cok fazla alindi nerdeyse hergun bir test yapildi. Hatirlamak dahi istemiyorum. Bazilarini ozel labda (tarama testlerini),bazilarini da universite hastanesinde yaptirdikSonuç ne oldu?sarılık geçti mi bu kadar testi özelde mi yaptırdın??
aynı durumdayız ben sütümü sağıp verdim kaşıkla bugün çünkü çok açtı inat etmiş uykusuz ve yorgundu az biraz onu içti uyudu uyandı tuttu mememi bende ozamana lohusa şerbeti çay komposto bisküvi filan yedim sütüm geldiKızlar ya memede bazen resmen savaşıyoruz. aç olunca çok guzel emiyor ama uyanık olunca sık sık emmek istiyor ve sütum de az oluyor o yüzden. Savaş başlıyor sonra da. Hiç zorlanmadan ağzına gelsin istiyor ve ağlıyor. Biraz mama veriyorum bende. sizce biberon vermeli miyim alışır da memeyi bırakır mı
maşAllah darısı başımıza canım. Zor bitmicek düzelmicek dediğimiz herşey düzeliyor hamdolsun hepsinin kötüsü unutulucak anısı kalıcak :))Kızlar bizim bugün 40imiz çıktı :) dusundumde hepimiz neler yaşadık çok zor günler atlattık şimdi ise meleklerimiz kucaklarimizda gün gün büyütüyoruz şaka gibi geliyor :) mucize gibiler gerçekten. Eşimle oturup konuştuk öyle kanamalar yaşamıştım kı diyor kı sen annende kaldığında ben ağlıyordum ümidimi kestmistim bunuda kaybedicez sanmıştım ama şimdi yanımızda :) Rabbim bebeklerimizi bize bagislasin.
Benimki çiçek bile almadı. Şimdi almadın desem dicek parasını vereyimahhh ahhh rüyalar aleminde ancahediye al diom yüzsüzlük yapıp ne istersen beğen alim dio yahu adı üstünde hediye !hediye fbi olması lazm :|
Canım niye kilo vermiş ilk etapta biz 2630 doğduk 5 gün sonra 2800 olmuştukCanim hesaplamadim ama 3210 dogduk. 2900lere dustuk. En son 1 nisanda 5150 gr idi. Tabi biz 57 gunluguz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?