- 19 Ocak 2016
- 5.427
- 5.562
- 198
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #52.101
Oynat Yor canım biraz, sallayarak müzik açarak uyutmaya çalış belki unutur büyüklerimiz boşuna kucağa alıştırmayın demiyorlarHiç uyumayan sürekli ağlayan .Göğsümde uyuyup yatağına bırakınca ağlamaya başlayan bi bebek yapmisiz(( çok yoruluyorum ((
Alışma bugünlerde kalmıyo işte canım 3,4 yaşına kadar sürüyo bende çok istiyorum bana kokuma bağımlı olsun çünkü ben ona bağımlıyım ama sonra eşime acıyorum yazık sonra adamla kardeş gibi oluruz Allah korusunOhoo yatmaz mıyım :) şu an annemlerdeyim kızımla yatıyoruz. Evde de uzun süre kızımla beraber uyudum. Çok güzel valla bu günler geri gelmeyecek aman alışır eder diye kısıtlayamam :) kokumu alınca dahabrahat uyuyor kızım da. Bugğn hep dışarıdaydık kanguruda olduğu için hiç uyanmadı emzirmeye diye ben uyandırdım. Gerçi aşının gerginliğine de uyumuş olabilir bilemedim. Bu arada rota virüsün yan etkisi yokmuş, 150 tlye yaptılar. Diğer aşıların da çok çok düşük bi ihtimalle ateş yapma durumu oluyormuş. İzleyip göreceğiz. Kuzum çok ağladı amao ağladı ben daha çok ağladım.
Bizimki fisher price mutlu dusler donencesi. Ozellikler ayni.Deniz birkac haftadir farkinda donencenin. Bayiliyor oyuncaklari izlemeyi tekmeler,agular deliriyor :)Kızlar chicco büyülü yıldızlar dönencesini aldım e bebekten geldi şimdi klasık muzıklerle projeksiyon duvara yansımalı gece lambası falanda oluyo insallah kızımın hosuna gider kullananız var mı acaba eşim gelınce kurcaz bakalım guzel kızıma hersey feda olsun gelısımıne yararlıymıs buarada deneyıp gorcez
Kizlar bisi takildi aklima. Simdi oglumu aksam 9da emziriyorum. Sonra uyuyor 4 saat uyaninca sol mememi veriyorum emip uyuyo 3 saat daha. Uyaninda sagi veriyorum. Yani sag mememi 7 bazen 8 saat sonra emiyor. Memedeki sut uretimi acisindan bu iyi bissi diil sanirim. Sizin de boyle oluyor mu?
Bende genelde öyle veriyorum 7 saat olmasada baya bekliyordu 1 göğsüm ve taş gibi oluyordu. Ama şimdi veremiyorum çünkü biberon verdiğim için ve memem çok dolu olmadığı için mememi almıyo sen memeyi nasıl tutturuyordun aç şimdi uykuya dalamadı 90 ml anca süt sağıp verebildim hala aranıyo mamayı kusuyo süt sağmaya vaktim yok mememi tutmuyo kafayı yiyebilirimKizlar bisi takildi aklima. Simdi oglumu aksam 9da emziriyorum. Sonra uyuyor 4 saat uyaninca sol mememi veriyorum emip uyuyo 3 saat daha. Uyaninda sagi veriyorum. Yani sag mememi 7 bazen 8 saat sonra emiyor. Memedeki sut uretimi acisindan bu iyi bissi diil sanirim. Sizin de boyle oluyor mu?
Canım benim düzen hep öyle.Yani hep bir göğsü veriyorum her emzirmede ve dediğin gibi bi göğsün tam dolması 7-8 saati buluyor.İlk günler saatli emzirme olunca böyle alışmıştık böyle devam etti göğüsler de ona programlı.Gerçi bu ara düzenimiz bozuldu şimdi kafasına göre takılıyor ama ben yine de bi süre hep aynı memeyi veriyorum.Bi ara süt azalınca ikisini de vermeye başladım kızım öyle pek doymadı hep ön sütü alıp yağlı kısmı pek alamadığından sanırım bir memeyi tamamen emerse daha iyi doyıyor bir de az gelince sinirlenmeye başlıyor hızlı akışa alıştı sanırım tam dolu göğsü eme eme.Valla gönül ister ikisi de 2-3 saate tam dolsun birini emzirip diğerini stoklayayım ama nerde bende o süt :) Sen sağıp verirken bi ara öyleydi ya çok imreniyodum valla :)Kizlar bisi takildi aklima. Simdi oglumu aksam 9da emziriyorum. Sonra uyuyor 4 saat uyaninca sol mememi veriyorum emip uyuyo 3 saat daha. Uyaninda sagi veriyorum. Yani sag mememi 7 bazen 8 saat sonra emiyor. Memedeki sut uretimi acisindan bu iyi bissi diil sanirim. Sizin de boyle oluyor mu?
Gündüz nasıl normalde? İkisini de mi emziriyorsun ben hep tek meme veriyorum da.Benim de gece öyle olduğu oluyor ama bilerek pay etmiyorum açıkçası, yoksa bu sefer de yağlı kısımı alamayacak. Süt üretimi açısından çok düşünmedim, ben o konuda biraz rahatım sanırım, hüç yetiyor mu diye bile düşünmüyorum yetmese hissederim diyorum mesela :) öyle akan göğüslerim yok ama onun rızkı vardır heralde :)
Benimkide alıştı bol akmasına almıyor memeyi şimdi ben çok pişmanım stok yapmadığım için göğüs pedleri ağırlaşıyordu akan süttenCanım benim düzen hep öyle.Yani hep bir göğsü veriyorum her emzirmede ve dediğin gibi bi göğsün tam dolması 7-8 saati buluyor.İlk günler saatli emzirme olunca böyle alışmıştık böyle devam etti göğüsler de ona programlı.Gerçi bu ara düzenimiz bozuldu şimdi kafasına göre takılıyor ama ben yine de bi süre hep aynı memeyi veriyorum.Bi ara süt azalınca ikisini de vermeye başladım kızım öyle pek doymadı hep ön sütü alıp yağlı kısmı pek alamadığından sanırım bir memeyi tamamen emerse daha iyi doyıyor bir de az gelince sinirlenmeye başlıyor hızlı akışa alıştı sanırım tam dolu göğsü eme eme.Valla gönül ister ikisi de 2-3 saate tam dolsun birini emzirip diğerini stoklayayım ama nerde bende o süt :) Sen sağıp verirken bi ara öyleydi ya çok imreniyodum valla :)
Benimki de öyle valla yumuşak göğsü hiç almıyor kavga ediyor.Ben yaptım biraz da buzlukta onlar da ha diyince indirilmiyor dışarda da eritmek istemiyoru zaten o sürede çıldırır benimkiBenimkide alıştı bol akmasına almıyor memeyi şimdi ben çok pişmanım stok yapmadığım için göğüs pedleri ağırlaşıyordu akan sütten
Ya ben dolsun diye bekledigimden degil. Tek memeyi emip doyuyo oburunu de bi dahaki uyanisinda anca veriyorum. Sag mememi yani 8 saat sonra fln tekrar emzirmis oluyorum. Arada bi kere sagsammikk sut azalir mi boyle? Sen de sadece anne sutu veriyorsun ama dimi? Tabi dolu memeyi emince baya bi tok kaliyo minnos:)Canım benim düzen hep öyle.Yani hep bir göğsü veriyorum her emzirmede ve dediğin gibi bi göğsün tam dolması 7-8 saati buluyor.İlk günler saatli emzirme olunca böyle alışmıştık böyle devam etti göğüsler de ona programlı.Gerçi bu ara düzenimiz bozuldu şimdi kafasına göre takılıyor ama ben yine de bi süre hep aynı memeyi veriyorum.Bi ara süt azalınca ikisini de vermeye başladım kızım öyle pek doymadı hep ön sütü alıp yağlı kısmı pek alamadığından sanırım bir memeyi tamamen emerse daha iyi doyıyor bir de az gelince sinirlenmeye başlıyor hızlı akışa alıştı sanırım tam dolu göğsü eme eme.Valla gönül ister ikisi de 2-3 saate tam dolsun birini emzirip diğerini stoklayayım ama nerde bende o süt :) Sen sağıp verirken bi ara öyleydi ya çok imreniyodum valla :)
Ya benim de cok sukur yetiyor. Ama gece her uyanmasinda ikisini emmedigi icin biri hep kaliyo. Benim sol mememdeki sut sagdakinin iki kati. O yuzden uyandiginda ilk solu veriyorum zaten tas gibi olmus oluyo onunla da doyuyo uyuyo. 3saat sonra uyaninca sagi veriyorum bu sefer.Benim de gece öyle olduğu oluyor ama bilerek pay etmiyorum açıkçası, yoksa bu sefer de yağlı kısımı alamayacak. Süt üretimi açısından çok düşünmedim, ben o konuda biraz rahatım sanırım, hüç yetiyor mu diye bile düşünmüyorum yetmese hissederim diyorum mesela :) öyle akan göğüslerim yok ama onun rızkı vardır heralde :)
Benim sagdigim sutlerin yarisini verdim obur yarisi duruyor. Doktorumla konustuk 6 ay saklayabilirsin dedi. Ben de kati gidaya gecince mama yaparim 1 ayda tuketirim diyorum.Canım benim düzen hep öyle.Yani hep bir göğsü veriyorum her emzirmede ve dediğin gibi bi göğsün tam dolması 7-8 saati buluyor.İlk günler saatli emzirme olunca böyle alışmıştık böyle devam etti göğüsler de ona programlı.Gerçi bu ara düzenimiz bozuldu şimdi kafasına göre takılıyor ama ben yine de bi süre hep aynı memeyi veriyorum.Bi ara süt azalınca ikisini de vermeye başladım kızım öyle pek doymadı hep ön sütü alıp yağlı kısmı pek alamadığından sanırım bir memeyi tamamen emerse daha iyi doyıyor bir de az gelince sinirlenmeye başlıyor hızlı akışa alıştı sanırım tam dolu göğsü eme eme.Valla gönül ister ikisi de 2-3 saate tam dolsun birini emzirip diğerini stoklayayım ama nerde bende o süt :) Sen sağıp verirken bi ara öyleydi ya çok imreniyodum valla :)
Ya canim benimki hic emmiyordu ya onu alistirmaya calisirken baya zorlandim. Ama memeyi tuttuktan sonra hep emdi biberonu tamamen biraktik. Emmemezlik etmedi yani. Kizim oyleydi gunduz emip gece emmezdi. Sagip vercen artik yapacak bisi yok ama acsa 90 yetmeyebilir. Oglum gecen ay 100 110 cc iciyordu biberondan.Bende genelde öyle veriyorum 7 saat olmasada baya bekliyordu 1 göğsüm ve taş gibi oluyordu. Ama şimdi veremiyorum çünkü biberon verdiğim için ve memem çok dolu olmadığı için mememi almıyo sen memeyi nasıl tutturuyordun aç şimdi uykuya dalamadı 90 ml anca süt sağıp verebildim hala aranıyo mamayı kusuyo süt sağmaya vaktim yok mememi tutmuyo kafayı yiyebilirim
Ben başta hep anne sütüydüm ama son bir haftadır falan arada bir akşamları mama takviyesi yapıyorum emzirdikten sonra süt az olursa çünkü diğer göğsü verirsem tüm düzen bozuluyor benim kız da dolu göğse lıkır lıkır alıştığından kavga ediyo memeyle yumuşak olursa :) günün yorgunluğu mu birikiyo nedir azalıyor sütüm akşam vaktiYa ben dolsun diye bekledigimden degil. Tek memeyi emip doyuyo oburunu de bi dahaki uyanisinda anca veriyorum. Sag mememi yani 8 saat sonra fln tekrar emzirmis oluyorum. Arada bi kere sagsammikk sut azalir mi boyle? Sen de sadece anne sutu veriyorsun ama dimi? Tabi dolu memeyi emince baya bi tok kaliyo minnos:)
Hmm anladim. Ama sutun varsa mamayi da hic verme derim. Birak kavga etsin. Niye biliyor musun bu kavga etme huyu 3 5 gune gececek ama mama duzenine alisirsa o oyle devam edecek. Tabi simdi tam durumu bilmiyorum hic almiyorsa cok agliyorsa tabiki ac kalmamasi lazimBen başta hep anne sütüydüm ama son bir haftadır falan arada bir akşamları mama takviyesi yapıyorum emzirdikten sonra süt az olursa çünkü diğer göğsü verirsem tüm düzen bozuluyor benim kız da dolu göğse lıkır lıkır alıştığından kavga ediyo memeyle yumuşak olursa :) günün yorgunluğu mu birikiyo nedir azalıyor sütüm akşam vakti
Tek memeyi kac dk emip doyuyor? Benimki en fazla 10dk. Gece 7 8 dk yi hic gecmiyor zaten.Gündüz nasıl normalde? İkisini de mi emziriyorsun ben hep tek meme veriyorum da.
Ya ilk 3 ayı 4. Trimester gibi sayın hala anne karnına hasret olurlarmış o 3 ay. Alışma muhabbeti de o zaman olmaz diyor ama tabi bilemiyorum doğrusu nedir. Sonuöta çocuk çılgınlar gibi ağlarken hayır alışacaksın diyip bırakamam bu kadarcıkken. Bilinci olduğu zamanlara saklıyprum disiplini. Sonra çekeceksek de çekicez ne yapalım. Evdeyken beşiğine yatırıyoruz ama beşikte daha sık uyanıyor yanımda daha deliksiz uyuyor.Alışma bugünlerde kalmıyo işte canım 3,4 yaşına kadar sürüyo bende çok istiyorum bana kokuma bağımlı olsun çünkü ben ona bağımlıyım ama sonra eşime acıyorum yazık sonra adamla kardeş gibi oluruz Allah korusun
Benim de öyle, sağmak lazım aslında ama sağacak fırsat olmuyor hiç. Bence bişey olmaz ya.Kizlar bisi takildi aklima. Simdi oglumu aksam 9da emziriyorum. Sonra uyuyor 4 saat uyaninca sol mememi veriyorum emip uyuyo 3 saat daha. Uyaninda sagi veriyorum. Yani sag mememi 7 bazen 8 saat sonra emiyor. Memedeki sut uretimi acisindan bu iyi bissi diil sanirim. Sizin de boyle oluyor mu?
Evet bugüne sarktı şehir değiştirince. Rota virüsü de yaptırdım 4 aşı birden oldu. Çok ağladı sonra bütün gün kucağımda uyudu. Şimdi eve geldik emzirdim yatırdım uyuyor odada ilginç bi şekilde. Bakalım sabaha kadar ne olacak tüm gün uyudu kesin uyutmayacak gece :/ ateş yok şimdilik inşallah olmaz da. Kuzucuk ne güzel olur büyüyüp bilinçli olarak sana sevgisini hissetmek :)Auralee sen de mi bugun yaptirdin asilari. Ates yok dimi? Bizimki sanki huzursuz gibi. Asidan gelince 3 saat fln uyudu ben de sasirdim. Uyku yapti oglumda. Yaninda yatirma konusu da cok arada ya. Kizimi 6. Ayda baska odaya koydum zaten yanimda yatmiyordu. Yani bana alismadi
Hamileyken yanima geldi ve asla odasinda yatmayi kabul etmedi. Su an benle kizim yatakta oglum da bizimle ayni odada besiginde yatiyor. Kizimin kokusunu alarak uyumak muhtesem. Koca danam benim sarilip uyuyalim anne diyor ben de bayila bayila gidiyorum. Ama cok yanlis biliyorum onun acisindan. Cunku asosyal toluma cikmiyo yabanci biri gelinnce kiyamet kopuyo. Kardes sendromu biraz gecince ayircam. Benim icin hava hos da onun ruhsal sagligi icin bu gerekli.
Gece benimki de az emiyor ya geri uykuya dalıyor hemen.Başta dk tutardım 20 dkda emiyordu ama son zamanlarda pek tutmadım dk göğsün yumuşaklığına dikkat ediyorum daha çok ama muhtemelen benimki de 10 dkda falan bitiriyordur şimdi daha hızlı emebiliyorlar çünkü.Tek memeyi kac dk emip doyuyor? Benimki en fazla 10dk. Gece 7 8 dk yi hic gecmiyor zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?