2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Evet canım duydum çok şükür, karından değil alttan. Sen duydun mu canım.
Evet ama kafam karıştı ben iki ayrı dr agitmiştim canım orda bebek bi gün önde gözüküyo ama ilk gittiğim dr a ilk baktığında ayın 29 un da ağustosta 4+2 di mesela dünde 7+3 dü hesaba göre o dr da uygun çıkıyo günleri ama diğer dr a 1 gün önde bunda bi gün geride anlamadım:) ultrasondan ultrasona fark mı ediyo acaba zaten ikinci dr yakın diye ona gitcektim beğenmedim onu bıraktım ilk gittiğime devam edicem canım sen ne zaman duydun ve boyu ne kadardı:)

Merhaba kızlar bi sorum olacak şimdi ben annemgilde kalıyorum tüp bebek yöntemiyle oldugu icin dinleniyorum burda ama eve gitmek istiyorum annemgilin tuvaleti klozetli benim evimdeki eski alaturka tualet korkuyorum o tualete gitmeye hamileligimdn beri hiç egilmedim acaba sorun olurmu lütfen yanıtlayın

Canım sorun olsa doktorun şu tarz tuvalete gitme derdi ama bi ara sor emin ol istersen

kızlar selam gunaydınlar ; 3 hafta sonra benımde kontrolum var en son kan ve ıdrar testı vermıstım çok şükür temiz cıktı ; 12. haftamda ikili test yapılcak bakalım. doktorunuzla gorustunuz mu hıc bu konuda bır plan cızdınız mı - normalde 10. haftamda kontrolum vardı saolsıun doktorum işki iki git gel yapma e bide ozel olunca her muaynede para da verılıyor testlerın sonucunu telden soyledı ; bı skntı bı rahatsızlık hıssetmezsen 12 haftanda gel ıkılı tarama testını de yapalaım dedı. bu ikili tarama testı sadece 11 ve 14. haftayı kapsayan zamanlarda yapılıyormus arkadaslar bilginiz olsun.

Selam canım... Hayırlı olsun gebeligin, insaallah saglıkla kavusursun yavruna Benim senden daha yeni, o yuzden henuz ikili test falan bisey bahsetmediler. Önce bir kalp atısını duyayım da haftaya
Bu arada ikili test ne icin yapılıyor acaba ?

16 eylül de duydum ama benim son adet tarihim 26 temmuz olduğu için aslında doğum tarihi 3 mayıs görünüyor. Ama doktor bana geç döllenme dediği için ben imzada 1 hafta geriden hesapladım. 16 sında gittiğimiz de de sadece 3 gün geri görünüyordu o yüzden benim olay 3 bilinmeyenli denklem

canım merhaba tesekkür ederım ınsallah sızlerde kavurusursunuz. ikili testte once ultrasonda bebegın ense kalınlıgı olcusunu alıyorlar ; daha sonra kan verıosun burda kı kan degerlerın de bebegın burun kemıgı olusumuna ve down sendromu risk degerlerını ultrason degerlerıyle bırlestırerek bır varsayımda bulunuyor. yanı rısk olsa bıle sadece varsayım oluyor - ikili temiz çıkarsa ,üçli yada 4 lüye gerek kalmıyor. ınsallah guzel sonuclarımız olur. down sendorumu rısk grbu genelde aılede kalıtsal genetılsek hastalık yuksek olanlarda ve yas bakımından buyuk anne kalanlarda olabılıyormus ama herkesın yavurusunu korssuun RABBIM

Ya bu doktorlar moral bozmayı ne kadar çok seviyor. Bende de oldu kahverengi lekelenme. Doktorla telde konuştuk ilaca başladım. Ertesi gün yanına gittim ultrasonla baktı. Rahimde kanama alanı yok dedi. Kese de bozulma yok dedi. Korkma dedi. Tedbir amaçlı iğne de verdi. Fazla yürüme oturmak ve yatmak aynı istediğini yap dedi. Moral bozmak yerine moral verdi. Sizin doktorları duyunca cildiriyorum. Takma canım o ne derse desin. Sen moralini yüksek tut.

Cok sagol canim verdigin bilgiler icin... Insaallah Rabbim bize bagislasin onlari

Kizlar son adet tarihim 13 agustos uygulamalarda 6 haftalik gorunurken dun ultrasonda 4hafta 5 gunluk cikti. Neden acaba?
Son adet tarihinden 1 hafta sonrasini döllenme olarak baz alıyor doktorlar canım... Yani sen 20 Agustos itibariyle hamile kalmis sayılıyorsun. Bu sekilde hesaplarsan ultrasonla hemen hemen aynı gittigini görürsün.

Canım ben kalp atışını 7. haftada duydum o zamana kadar çok araştırdım bi ton stres yaptım duyana kadar insan panik oluyor erken duyamayabilirsin o yüzden canını boş yere sıkma :)
Anladım canım çok sağol karından ultrasonlamı yoksa vajinal ultrasonlamı duydunuz

Kızlar selam napiyosunuz? Zaman gecmek bilmiyor ya nasil olacak boyle kalp atisini duysam rahatlicam. Birde yakinlariniza soylediniz mi? Benim sadece esim biliyor. 3 olana kadar soylemeyi düşünmüyorum bundan once bi dusugum oldugu icin riskli donemi atlatalim diyorum. Diger türlü insan daha cok üzülüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…