• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Merhaba arkadaşlar, doktorum bana raf ömrü uzun olan şeyleri tüketme dedi bir de şekerli şeyler yeme dedi. Ben de aksi gibi çok severim abur cubur. Siz yiyor musunuz çikolata falan? Yoksa ilk 3 ay dikkat mi etmek lazım?
Bana da öyle söyledi. Konserve ürünler gibi mesela. Çok canım çekerse ufak bir parça yiyorum çikolata, neyse ki bu ara tatlıyla aram yok. Anladığım kadarıyla sizin bulantınız yok. Bana soracak olursanız ne kadar erken beslenme alışkanlıklarımızı değiştirirsek o kadar rahat ederiz. Hamileliği, sağlıklı bir hayata geçiş yapabilmek için alınmış bir bilet olarak görüyorum. İşlenmiş şekerin zararlı olduğunu zaten artık bilmeyenimiz yok. E o zmaan gofret bisküvi yerine bir parça kuru meyve yiyeyim diyorum en azından bebişe faydası olur:) Hamileliği kötü alışkanlıklarımızı iyi alışkanlıklara dönüştürmek için bir fırsat olarak görmek lazım bence:)

İnsanı mutsuz ediyorlar işte kusma yok ama bulantı çok olunca hiçbirşey yedirmiyor geçen hafta kalp atışlarını duyduk Allah'a şükür Can'ım
Ben de aynı durumdayım. Bulantıdan sürekli ekmek simit yiyesim var. Normalde çok ekmek tüketmezdim bu gidişle kilo alıcam :p gözünüz aydın canım. Biz de bu hafta sonu gidicez doktora. 12 haftaya kadar duyulabilirmiş. Kalp atışları duyulmadı diye üzülmesin kimse :)

Bana da öyle söyledi. Konserve ürünler gibi mesela. Çok canım çekerse ufak bir parça yiyorum çikolata, neyse ki bu ara tatlıyla aram yok. Anladığım kadarıyla sizin bulantınız yok. Bana soracak olursanız ne kadar erken beslenme alışkanlıklarımızı değiştirirsek o kadar rahat ederiz. Hamileliği, sağlıklı bir hayata geçiş yapabilmek için alınmış bir bilet olarak görüyorum. İşlenmiş şekerin zararlı olduğunu zaten artık bilmeyenimiz yok. E o zmaan gofret bisküvi yerine bir parça kuru meyve yiyeyim diyorum en azından bebişe faydası olur:) Hamileliği kötü alışkanlıklarımızı iyi alışkanlıklara dönüştürmek için bir fırsat olarak görmek lazım bence:)
Kesinlikle katılıyorum!!

Kesinlikle çok haklısınız :) Ben de olabildiğince dikkat etmeye çalışıyoum. Mesela bugün semizotu yedim ki sevmem :D Ama onun için her şeye değer. Abur cubura elvedaaaa :):)

Gerçekten de kendime bazen eziyet ediyorum hiçbiryere çıkmak istemiyorum zaten mide konusunda hep hassas biriydim hamile olunca kat kat arttı bende sağlıklı beslenemiyorum diye çok üzülüyordum doktorum üç aydan sonra rahatlarsın dedi o biraz rahatlatmıştı beni çevreden böyle şeyler duyunca yine üzüldüm
7. haftada başlayıp yakın zamana kadar çok bulantım oldu. Kimi zaman öğürdüm, kusamadım. Kimi zamansa kustum. Öğle yemeklerine kokudan çıkamadığım oldu. Evin içinde poşetlerle ve kolonya şişeleriyle gezdim. Ama bu durum giderek seyrekleşti, çok şükür bugünlerde çok daha iyiyim. Biraz sabır, gittikçe daha iyi olacağız:) Temiz hava da iyi geliyor, bu nedenle kendinizi yok yere eve hapsetmeyin bence.

Gunaydin cnm. Evet ya deilmis napicaz ozellerde bin kusur tl devlette o testi bi dusuk gecmisin olmadan yapmiyor. Napicaz hic bilemedim :KK43: Allah a emanet artik.
Canim düşük geçmişin yoksa yapmana gerek yok hicbir doktor yaptirmak istemez sana ..kuzeninde olmuş ama senin başina gelecek diye bir sey yok
Evet biliyorum canım Allah ne derse o. Ama tedbirleri de almamız lazım elbette. Düşük tehlikesi yanında bebeğin beyin gelişimi üzerine de kötü etkileri varmış. Allah korusun :KK43: Üstelik ben doktoruma tatile gidiyorum neleri önermiyorsunuz dedim. Bana sauna hamam vs demedi. Allah tan bi 10 dk girdim çıkınca hemen internetten baktım. Tatilimi çok kötü geçirdim bu yuzden :KK43: inşallah bi sıkıntı olmaz Allah herkese sağlıkla doğurmayı nasip etsin inşallah.
Seninki o kadar yeni ki şu an :)susam tanesi bile degil nerdeyse .sauna hamam hamileler icin gercekten zararli kalbi bile durduruabiliyormus ..
Merhaba arkadaşlar, doktorum bana raf ömrü uzun olan şeyleri tüketme dedi bir de şekerli şeyler yeme dedi. Ben de aksi gibi çok severim abur cubur. Siz yiyor musunuz çikolata falan? Yoksa ilk 3 ay dikkat mi etmek lazım?
Şekerli şeyleri evt aslinda hic tuketmemek lazim fos kilo yapiyormuş bebekte ve bebekte hizla kilo aliyor normal dogumu engelliyor boyle olunca ..ama gel gör ki şekerli şeylerden güzel bir seý var mi :kk77:şimdilik bulantim yok ben yiyorum abur cubur ama hamileligim kesinlesirse dikkat etmeye başlarim hem kendim için hemde bebegim için ;)

Son düzenleme:
Canim düşük geçmişin yoksa yapmana gerek yok hicbir doktor yaptirmak istemez sana ..kuzeninde olmuş ama senin başina gelecek diye bir sey yok

Seninki o kadar yeni ki şu an :)susam tanesi bile degil nerdeyse .sauna hamam hamileler icin gercekten zararli kalbi bile durduruabiliyormus ..

Şekerli şeyleri evt aslinda hic tuketmemek lazim fos kilo yapiyormuş bebekte ve bebekte hizla kilo aliyor normal dogumu engelliyor boyle olunca ..ama gel gör ki şekerli şeylerden güzel bir seý var mi :kk77:şimdilik bulantim yok ben yiyorum abur cubur ama hamileligim kesinlesirse dikkat etmeye başlarim hem kendim için hemde bebegim için :KK66:
Offff evet ya hayırlısıyla şu 3 ayı devirsek :)

Benimde yüksekti hamile kalmadan önce baktirmistim ilac basladim. Birsz düzelmis ama hala yüksek. Önümüzdeki hafta tekrar baktircam. Tiroitte dikkat etmek gerek doktorum dedi hep takip edecez cünkü buda bir düsüge sebeb olabilir.
Evet düşüge erken doğum à zeka geriliği ne bile sebep olabiliyormus allah korusun tedbiri elden bırakmayacağız bakalom yarın doktor bana da ilaç başlayacak muhtemelen normal değerlere döner benmkiside

Benim 2.gebeligim.7+4 teyim.ancak gobek 4 aylik gibi oldu.simdiden boyleyse sonra ne olurum diye endiselendim.bunu saglik ocagindaki ebeye sordugumda 2.gebelik oldugu icin karnimin ilkine gore daha buyuk olacagini ve daha cok kilo alacagimi soyledi...dehsete dustum cunku ben 1.gebeligimde 25 kilo almistim..

Hamilelik kesin gibi duruyor 7 haftalik diyor yukarıda. Nasıl kesinleşecek onu anlamadım tam olarak ?
Şu an 6+1haftalik .Bu takvim bir hafta ileri atiyor ..Kesem olustu ama iki gundur kirmizi kanamalarim oldu kalp atisinin normal oldugunu duyarsam eger o zaman hamile oldugum kesinlesecek .benim 3 tane kaybim oldu hepsinde de cok zayifti kalp atislari sonrada durdu o yuzden canim

Benim 2.gebeligim.7+4 teyim.ancak gobek 4 aylik gibi oldu.simdiden boyleyse sonra ne olurum diye endiselendim.bunu saglik ocagindaki ebeye sordugumda 2.gebelik oldugu icin karnimin ilkine gore daha buyuk olacagini ve daha cok kilo alacagimi soyledi...dehsete dustum cunku ben 1.gebeligimde 25 kilo almistim..
Oda kilomu ben 30 kilo almiştum ilk gebelikde ama kızım 3 kg dogmuştu kilonun cogunu ben almişim adet olduktan sonra birsey kalmamıştı 46kg düşmüştüm yine tabi şimdi 60 kg o ayrı.

Oda kilomu ben 30 kilo almiştum ilk gebelikde ama kızım 3 kg dogmuştu kilonun cogunu ben almişim adet olduktan sonra birsey kalmamıştı 46kg düşmüştüm yine tabi şimdi 60 kg o ayrı.
Benim ilk gebeliğim şimdiden 2 kilo aldım, aslında normalden çok fazla da yemiyorum ama bebeğime yarasın :KK46:

Ilk 3 ay kilo pek alinmaz. Karnimiz cikiyo evet ama onlar gaz, siskinlik.Bazen benimde 4 aylik gibi oluyo sonra geciyo :) Buarada benimde 2. gebeligim ilkinde 10 kilo almistim erkek gobegi gibiydi sadece karnimdan almistim ama Allah bagislarsa bir kizim var :) Bakalim bunda nasil olacak kac kilo alicam. 2.de karin dahada buyuyecekse yandik.

Benimde ilk gebeligim bugün baktim ne ölçü olarak ne kilo olarak artış olmamış bisey yiyemiyorum fazla ondan sanırım iştahsızlık ve bulantı var özellikle yemekten sonra kötü oluyorum ben

Back
X