2017 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    217
Merhaba arkadaşlar.. benim size 2 sorum olacaktı.. ilki bugün doktoruma gittim kontrolüm vardı 27 haftalık hamileyim bu arada.. ilki plt değerim ve kalsiyum değerim düşük çıktı.. plt 130 binlerde.. ikincisi bebeğimin boynuna 2 kez kordon dolanmış.. kızlar ben çok kötü oldum ya.. duyduğum andan beri göğsüme fil oturdu sanki.. bu kordon çıkar mı bebeğime bi zarar verir mi? İkincisi bu plt değerimi nasıl yükseltebilirim..ben clexane 0.4lük iğne ile birlikte bebe aspirini kullanıyordum ama artık onu bıraktırdı doktorum.. bugünden itibaren kullanma bakalım 1 hafta sonra değerlerine dedi ama benim içim yangın yeri sanki cayır cayır yanıyorum.. kızlar bilgisi olanlar lütfen bana birşeyler söyleyin ağlamaktan bitap düştüm resmen.

Merhaba, tek fikir sahibi olduğum konu( o da internetten izlediğim videolardan) bebeğine kordon dolanmış birinin bile normal doğum yapabileceği...Dediğim gibi onu da internetten izledim. Sezaryen doğumlar da izledim defalarca kordon dolanmış bebeğe. Ama kaçıncı haftada olmuş nedir ne değildir bilmiyorum. Bu yüzden pek sağlıklı bilgim yok. Ama en iyisi Doktorun ne dediği...Bebişlerimizin hepsi Allah'a emanet...

zaten dr soylerdi tehlikeli birsey olsa...benim bildigim bebisler kordonlariyla oynuyor dolaniyir cozuyorlar....
Diger konuda da takip demis.stres yapmamaya calisalim ins guzel haberler aliriz.

zaten dr soylerdi tehlikeli birsey olsa...benim bildigim bebisler kordonlariyla oynuyor dolaniyir cozuyorlar....
Diger konuda da takip demis.stres yapmamaya calisalim ins guzel haberler aliriz.
Ya inşallah çıkarır boynundakileri onun için dua etmekten ve kendine dikkat etmekten başka bişey gelmiyor elimden de.. bu plt değeri nasıl olacak çok daha düşer mi acaba 100 binin altı tehlike diyorlar doktorumda 100binin altına düşmesse iyi tabi ama düşerse de doğum da ya kan yada trombosit takviyesi yaparız dedi.. ne bileyim korktum canım ya.. benim ilk gebeliğimde bu haftalarda 160bindeymiş 37.haftada doğuma girerken 115bine düşmüş mesela.. doktorum bu sefer düşüş biraz erken başladı dedi.. kontrollerini sık sık yapıcaz duruma bakıp değerlendiricez dedi..

Plt degerin fazla düşük değil canım benim ki 125binde sınır 150 bin ablam 75binle girdi doğuma..yapman gereken kan unitesi olan bi hastanede doğum yapmak neolur neolma diye ama budegerler fazla gelmiyo bana 40binleri görünce onun bile çaresi var artık koldan trombosit takıyolar.kordon dolanmasına gelince bebekler şuanda agızdan ve burundan solunum yapmadgı için bi problem yok zaten biz farketmeden kaç kere karnımızda dolanıp acarlarmış.kötü olan doğuma kdr acmamış olursa sezeryanla alırlar.inşallah dolanma geçer geçmezsede sezeryana girersin.Allah yardımcın olsun

cok sagol canim milletin nazari 3 ay kaldi diyorum yoookkkne uc ayi daha az kaldi baksana gobegine diye diye mal lar yaaaa
Ayy canım bana da senin göbeğin çok aşağıda sen erken doğum yapacaksın bak görürsün diyor sürekli iş yerinde bir arkadaş deli ediyor beni

Ayy canım bana da senin göbeğin çok aşağıda sen erken doğum yapacaksın bak görürsün diyor sürekli iş yerinde bir arkadaş deli ediyor beni

Ay ne bos konusan insalar var ya gerçekten böyle bir şey söylenir mi..
Çok biliyorsa yaptığı işi bıraksın kadın Doğuma geçsin salak.

Bunlar benim de aklımı kurcalıyor hep canım. Kar çok güzel evet ama ulaşım açısından çalışanlara, sokaktakiler hayvancıklara ve tabi sağlık durumunda fln sıkıntı. Kötü .
Erken doğum vakaları erken su gelmeler erken sancılar herkesten duyuyoruz malesef.
İnsan ister istemez etkileniyor.. evham yapıyor.
Aman uzak olsun. Her şey iyi güzel gitsin zamanında gelsin yavrular.

Plt değeri kan değeri sanırım onu bilemiyorum kan ilacı kullanıyor musun önceden bu değerlerinde sorun var mıydı kansızlık vs ?

Kordon dolonmasina cok uzme kendini dee canım ben de kitapta okudum. Bebekler oynayıp dolandirabiliyor icerde ama bu demek değil ki işlevini yerine getirmiyor veya bebeğin boğazını sıkıyor. Bizim kafamızda canlanan kötü teorilerinden daha farklı işin aslı. Doktorun tavsiyelerini dinle gerekli aralıklarla kontrole git yeterli.
Bak ben 87 senesinde 5 kere dolanmış bir göbek bağıyla normal doğumla 3400 gr sağsalim doğdum.
Şimdiki teknolojiyi düşün. Sürekli usg takibindesin. Bebegin boyu kilosu gelişimi kalp atışı takipte. Kordon kanindan gecen kan akimina kdr takip ediliyorÜzülme canım tamam mı dua et her şey güzel olacak.

Sağolun arkadaşlar ama ben ağlamaktan bitap düştüm korkuyorum çok ağlamaktan duramıyorum kızlar ya 27.haftada 130 doğum zamanına kadar daha da düşerse naparız diye düşünmekten deliricem. Dünden beri sanki yaşamıyorum..bende kan pıhtılaşması var o yüzden clexane ile birlikte coraspin kullanıyordum ama daha önce hiç böyle bir sorunum olmamıştı.. kızımı doğum yaparken 115 civarına düşmüş dün doktorum söyledi.. gebelikte düşüş oluyor kızında da olmuştu ama bu hamileliğimde biraz erken haftalarda başladı bu düşüş dedi.. kan takviyesi yaparız trombosit takviyesi yaparız önlemimizi alıcaz.. takibimde olacaksın dedi. Her hafta hemogram baktırıcam. Ama arkadaşlar neden korkuyorum ben neden ağlıyorum sürekli çok kötüyüm ya

Plt kan pihtilasmasi demek. Yani bu değerinin normal seviyede olması gerek . Çok yüksek olması damar tıkanıklığına yol açabilir çok düşük olması da kan çok cividigi için erken dogum riskini arttırır. Orta seviye en ideali. Değeri düşük olanlar bol yoğurt süt bulgur tuketsin çok yüksek olanlar da bunlardan uzak dursun

100 un altı düşük değer ama 50 nin altına düşerse korkulmali ve doktor tarafından izlenilmeli. Kan civitici yiyecek ve ilaçlardan uzak durursaniz düzelir sağlıklı beslenin yeter kızlar kafanız rahat olsun

Bir de yolda yürürken dik dik bakanlar var! Yahu hiç mi hamile görmediniz! Özellikle yaşlı teyzeler hey Allahım.. Kaban üzerine panço tarzı şal atıyorum belli olmasın diye yine de oluyor çok şiştim napiim Hiç mi dışarı çıkmayım Vah vah sokaklarda doğuracak diyorlardır

Arkadasim kendini iyi hissetmen icin yaziyorum. Benim su an plt degerim 113. Ama doktorum hic ole korkutmadi. Aylik takip edecegiz kan degerlerini mudahale ile cozulemeyecek seyler degil bunlar. Emin ol kafana takip stres yaparak bebegine daha fazzla zarar veriyorsun. En fazla kan ihtiyacimiz olur dogumda ne olacakki. Bu kadar kendini paralayacak birsey yok. Bos yere bebisini uzme lutfen. Allah dermansiz dert vermesin

Canım boşuna yıpratıyosun kendini.bende de var aynısı. Fazla duşmez doğuma kdr duşsede yapılacak çok şey var.bak bende normal doğum yaptım daha düşükle hiçte kana da trombosite de ihtiyaç duyulmadı.onlem olarak kan bankası olan tam teşekküllü bi hastanede doğum yapmalısın nolur nolmaz..buyukbabam 30binle ameliyata girdi çıktı senin 130 bin Allahn izniyle fazla korkulacak bi değer degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…