2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
nur_84 nur_84 canım çok su içiyor musun ondan olmuştur benim çok su içtiğimde öyle oluyor bi ara bende akıntı gibi geliyordu şeffaf gibi ona takmıştım kafayı ama suyun olsa öyle az az gelmez dediler tutamazmışsın altına çiş yapmış gibi olurmuş

İçiyorum canım günlük 2-2.5 litre mutlaka içiyorum.

Kızlar günaydın gece yine hastanedeydim. Arka arkasına 3 kere tuvalete gittim ve çişim şeffaftı suyum mu geldi diye soluğu hastanede aldım. Dr resmen simir sinir baktı neden geldin der gibi... Baktı bebeğin suyu normal onda sıkıntı yok dönmüş dedi bu kadar sabah yine tuvalete gittiğimde çişim şeffaftı... Dr öyle sıkamazsın aniden boşalır su ıslanırson ded ama ben kafayı yiyecem
Canım su gelmesi öyle bişey değil emin ol :) bi anda bi kova suyun senden döküldüğünü düşün

Kızlar Günaydın içime 3 gündür kurt düştü son 3 kontrolden beri Dr her kontrolde plesentanin on duvarda olduğunu sekreter e yazdıriyor bende o an dikkati mi çekmedi son kontrolde fakat eve gelince bi yazayım nete dedim plesentanin on duvarda olmasi previa vs rahime yapismasi demekmis benimde 3 kontroldur hep on duvarda diyor canım çok sikildi ya yer degistirmezse .burda topikte var plesenta previa dan 28 haftada doğumlardan başlıyor allahım kafayı yicem .ama Dr korksa bana ilişki yasak derdi demi yani sadece organ taraması verdi 30 eylule. Birde hep 1 hafta önde giden yavrum şimdi olması gereken haftada gerçi bunu takmiyorum. Acaba plesenta on duvarda olup ta Dr u sorun yok diyen varmı .:110:
Benim de plesantamın önde olduğunu söyledi doktor. Ama anladığım kadarıyla önde diye tabir edilmesi kafa karıştırıyor. Çünkü bana önde deyince ben de sordum bu problem olur mu diye. O da hayır rahime ağzına doğru aşağıda olsaydı problemdi ama seninki asagıda değil dedi. Sadece resimleri çok net alamayız hareketlerini gec hissedersin dedi. Hatta böyle olduğu için bebek daha iyi beslenir dedi. Ama işte insan internetten aratınca çok kötü seyler okuyo kafası karısıyo. Ben okumamaya çalışıyorum. Detaylıyı bekliyorum o zaman iyice netleşir herhalde sorun olup olmadığı. İnşallah sağlıcakla kavusuruz yavrularımıza ve unuturuz bu evham yaptığımız zamanları.

Aynen ya ben zaten şüpheci bi insanım bu doktorlar neden böyle sen bi de eczacısın ben hiç anlamıyorum ki sağlık işlerinden benimki bi kere de "senin Rahmin arkada demiş miydim hiç ? " dedi yooo dedim ama hiç üstünde durmadı kapandı gitti konu aylar geçti şimdi hala düşünüyorum ama doktora gidince aklımdan her şey uçtuğu için unutuyorum sormayı :)))

Kuzum bundan yıllar yıllar önce bekarken regl problemiyle doktora gitmiştim. Regl problemi derken regl oluyordum ama ped üzerinde gram belirtisi olmuyor. Tuvalete gidince ortalık cinayet mahaline dönüyordu. Dr rahim eğriliği var demişti o zaman ama senin gibi soracaklarımı unutup öylece aklımdan uçup gitmişti bu durum. Rahim ağzının arkaya ya da olması gerekenden farklı bir yöne dönük olmasından kaynaklanıyormuş. Doktorunun söylemek istediği buydu herhalde rahim arkada derken. Gebe kalma, gebeliğin devamı ve doğuma bir etkisi yok ama o yüzden doktorlar söyleme gereği bile duymuyor çoğu zaman. Öyle bi' unutmuştum ki ben son kontrolde dr. plasenta previa deyince yolda yürürken aklıma geldi. Lan bundan mı acaba plasenta previa diye düşünürken internette araştırıp gebeliğe problem bir durum teşkil etmediğini öğrendim. Canını sıkma onun için. Doktor önemli bir şey olsa sonucunda söylerdi.

Bizde bunları aldık sağlıcakla giysin yavrum :KK36:

Eklentiler

• img1472981795072.webp
    img1472981795072.webp
    21,6 KB · Görüntüleme: 81
Kuzum bundan yıllar yıllar önce bekarken regl problemiyle doktora gitmiştim. Regl problemi derken regl oluyordum ama ped üzerinde gram belirtisi olmuyor. Tuvalete gidince ortalık cinayet mahaline dönüyordu. Dr rahim eğriliği var demişti o zaman ama senin gibi soracaklarımı unutup öylece aklımdan uçup gitmişti bu durum. Rahim ağzının arkaya ya da olması gerekenden farklı bir yöne dönük olmasından kaynaklanıyormuş. Doktorunun söylemek istediği buydu herhalde rahim arkada derken. Gebe kalma, gebeliğin devamı ve doğuma bir etkisi yok ama o yüzden doktorlar söyleme gereği bile duymuyor çoğu zaman. Öyle bi' unutmuştum ki ben son kontrolde dr. plasenta previa deyince yolda yürürken aklıma geldi. Lan bundan mı acaba plasenta previa diye düşünürken internette araştırıp gebeliğe problem bir durum teşkil etmediğini öğrendim. Canını sıkma onun için. Doktor önemli bir şey olsa sonucunda söylerdi.
Ay benim de reglim öyle dediğin gibi yani pedimde oluyordu ama az az geliyor daha çok tuvalette geliyordu belki de gerçekten arkadadır. Benim ilk aylarda kanamam olup da doktor keseyi görmeye çalışırken söyledi zor gördü galiba o yüzden arkada mı acaba diye düşündü ama sesli düşündü sonra ben internetten araştırdım dediğin gibi sorun olmaz yazıyor

Ben şimdiden diyorum oğlumu evlendiremem galiba ya seviyorum evlencem derse hayır tek aşkın benim mi dicez :KK70:

Ben 15 yaşında ki erkek kardeşimi bile aşırı kıskanıyorum bebekliğini biliyorum sıpa en çok beni seveceksin diye sıkıştırıyorum ;)

Oğlanı da veremem ben galiba,sen sağlam kaynanalık yaparsın diye takılıyorlar bana:halay:

Ben şimdiden en çok beni sev oğlum diyorum:olamaz:

Ay benim de reglim öyle dediğin gibi yani pedimde oluyordu ama az az geliyor daha çok tuvalette geliyordu belki de gerçekten arkadadır. Benim ilk aylarda kanamam olup da doktor keseyi görmeye çalışırken söyledi zor gördü galiba o yüzden arkada mı acaba diye düşündü ama sesli düşündü sonra ben internetten araştırdım dediğin gibi sorun olmaz yazıyor

İşte o oturduğumuz zaman rahim ağzı normal konumunu aldığından kaynaklanıyormuş tuvalete gidince daha fazla gelmesi. Normalde regl döneminde rahim ağzı aşağı iner, yumuşar ve karşıya bakarmış. Tek sıkıntısı bu regl durumu ve ağrılar gibi bu rahatsızlığın zaten gebeliğin ilerleyen zamanlarında bebeğin ağırlığı ile normal konumunu alıyormuş. O kanamadan ötürü görmemiştir dediğin gibi muhtemelen keseyi.

Ben 15 yaşında ki erkek kardeşimi bile aşırı kıskanıyorum bebekliğini biliyorum sıpa en çok beni seveceksin diye sıkıştırıyorum :KK66:

Oğlanı da veremem ben galiba,sen sağlam kaynanalık yaparsın diye takılıyorlar bana:halay:

Ben şimdiden en çok beni sev oğlum diyorum:olamaz:
Ben de sen benim küçük aşkımsın diye seviyorum
Ben de abimi kıskanıyorum ama alıştım gerçi artık yıllar oldu :KK11:

Bebek çantası için onerebilecegizniz bu site var mi :110:

Canım bence bebek arabasını almadan çantayı alma. Hem bazı bebek arabalarının kendine ait tasarımları oluyor. Hem de askı genişliği, aparat problemleri çantayı aracın tutma koluna asmakta problem çıkartabiliyor.

Ben bebeconfort'un şu modelini düşünüyordum. Sırf şu portatif oturma özelliği ve termos özellikli cepleri yüzünden. :KK70: Benim alacağım arabaya uymayacak. O yüzden askıda ve içimde kaldı. Belki fikir olur diye ekliyorum.

Eklentiler

• Screenshot_20160904-132259_1.webp
    Screenshot_20160904-132259_1.webp
    7,1 KB · Görüntüleme: 76
  • Screenshot_20160904-132228_1.webp
    Screenshot_20160904-132228_1.webp
    18,9 KB · Görüntüleme: 73
Günaydınnn iyi pazarlar hanımlarr nasılsınızz??
evet Müjdemiii isterim haftaya pazar son çalışma günüm..bayramda çalışabilirsin dediler neyseki onuda hallettiler çok mutluyum son 8 iş günüm kaldı sonra uzuuuuuuun bi süre evdeyim inşallah bebişimle :)
Bayramda yine kayserideyim eşimle bayram sonrasıda Side ye gitcez tatile 5 gözle beklediğimm tatill
B bugza sudan çıkar çıkmaz mayonu değiştinmi sen gerek varmı? üşütmeme adına
Yoo cikar cikmaz degistirmedim. Yedek mayo vardi yanimda. Biri astarli iki katliydi o hemen kurumadi dun. Baktim guneslenirken hala islagim o zaman degistirdim. Bi de suda cok durmadim zaten.
Bugün giydigim tek katli astarsiz mayo hemen kurud. Bugun de girdim bi kere :)
Denize giricektim ama cok dalgali ve camur gibi olmus kiyi pisti.
Yemek yiyelim cikicaz zaten. Bu kadar yeter. Hersey dahil oteli sevmedim hayatimda ama bizimkilere ayip olmasin diye geldik iste. Yemekler hiv saglikli diil. cordeliac cordeliac zaten bilio ne pislik oldugunu mutfağın. Sen de turizmdesin az cok biliosundur isler nasil yuruyo.
Evde hic Kızartma yapmayiz biz burda iki gundur leş gibi patates kızartması yiyorum :))) hep zebil oluo tonlarca yemek. Sonra afrika niye ac. Sonra kurban keselim ihtiyac sahibine dagitalim geyikleri. Iki gunde sadece bu isletmede atilan yemekle nijerya doyar.
Insanligimiz kapitalizm sayesinde bitmis tukenmis. Sonra niye komunistsin diolar. Olmamak niye asil?
Neyse sicak bastı bana galiba gidip bi soguk suya gireyim de Deniz iki tekmelesin anasini :)))

İşte o oturduğumuz zaman rahim ağzı normal konumunu aldığından kaynaklanıyormuş tuvalete gidince daha fazla gelmesi. Normalde regl döneminde rahim ağzı aşağı iner, yumuşar ve karşıya bakarmış. Tek sıkıntısı bu regl durumu ve ağrılar gibi bu rahatsızlığın zaten gebeliğin ilerleyen zamanlarında bebeğin ağırlığı ile normal konumunu alıyormuş. O kanamadan ötürü görmemiştir dediğin gibi muhtemelen keseyi.
Ya acaba normal doguma engel olur muymuş bu durum ? İlle normal olsun demiyorum gerçi ama

Yoo cikar cikmaz degistirmedim. Yedek mayo vardi yanimda. Biri astarli iki katliydi o hemen kurumadi dun. Baktim guneslenirken hala islagim o zaman degistirdim. Bi de suda cok durmadim zaten.
Bugün giydigim tek katli astarsiz mayo hemen kurud. Bugun de girdim bi kere :)
Denize giricektim ama cok dalgali ve camur gibi olmus kiyi pisti.
Yemek yiyelim cikicaz zaten. Bu kadar yeter. Hersey dahil oteli sevmedim hayatimda ama bizimkilere ayip olmasin diye geldik iste. Yemekler hiv saglikli diil. cordeliac cordeliac zaten bilio ne pislik oldugunu mutfağın. Sen de turizmdesin az cok biliosundur isler nasil yuruyo.
Evde hic Kızartma yapmayiz biz burda iki gundur leş gibi patates kızartması yiyorum :))) hep zebil oluo tonlarca yemek. Sonra afrika niye ac. Sonra kurban keselim ihtiyac sahibine dagitalim geyikleri. Iki gunde sadece bu isletmede atilan yemekle nijerya doyar.
Insanligimiz kapitalizm sayesinde bitmis tukenmis. Sonra niye komunistsin diolar. Olmamak niye asil?
Neyse sicak bastı bana galiba gidip bi soguk suya gireyim de Deniz iki tekmelesin anasini :)))

Yavrucuğum hâlen oralardaysan açık büfe standinda gözünün önünde ızgara show'larinda pişirilen etler dışında hiçbir şey yeme ana yemekte. Hele o snack'lere hiç girme. Daha önce de demiştim, ay çöreği diye peynirli poğaçalı baklava yiyor olabilirsin. Sulu et yemeklerine hiç girmiyorum.

Ben Türkiye'nin en iyi otellerinden birinin -ki ceo'su da mutfak geçmişli bir insandır- spa'sından mutfağına kadar her yerinde çalıştım. Mutfak kısmına dâhi dezenfektan kuvetlerden geçerek girerdin. Onluklerde koldaki phmetre harici düğmeye dâhi izin verilmezdi. Çikolata işleme alanı yoğun bakım ünitesi gibiydi. Müşteriden dönen, 24 saati dolduran tüm ürünler çöpe giderdi. Bunca titizliğe rağmen mutfak personelinin tırnağından alınan swap'ta gaita çıktığını bilirim. Akdenizde turizm yoğunluklu otellerin mutfağına girmiyorum bile zaten uluslararası standartta bir yer değilse o kızartmalar rafine daha önce kullanmış işlenmiş yaglardan yapılıyordur bilgin olsun. :) Içinizi de böyle karartiririm.

O odaları da fazla batirmayin. Yazık o maid'ler günde minimum 16 oda temizliyor. Bahşiş bırakın, teşekkür mektubu yazın ki mutlu olsunlar. Tabiî bunu çıkış yaparken yastık kılıfının, çarşafın altına koyun ki, checkout esnasında kontrole gelen minibarcılar yürütmesin. :)

Back
X