2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Derin ne kadar şanslısın ya. Keşke benim de öyle yakınlarım olsa. :) Hiç küçük bebek sahibi yok etrafımızda. :/ İkinci el konusuna ben de sıcak bakıyorum, bebekler zaten ne kadar zarar verip yıpratarak kullanabilir ki. Bizler bile aldığımız birçok şeyi 6. aydan sonra rafa kaldıracağız. Sadece bebek arabası gibi şeyleri bi' tık daha iyi alacağım. Kardeşi olursa şayet ileride ona da yatırım. :) Şu an olduğumuz yerde geçici olduğumuz için oda/mobilya konusunda uçmak istemiyorum ben de. Instagram'dan garage sale, ikinci el anne bebek ürünleri satan yerlere bakıyorum. Neredeyse sıfır ürünleri yok pahasına veriyorlar. Aç artık şu instagram'ı.

Eğer hâlen oda konusunda tercih yapmadıysan İstanbul'da Mika Decor diye bir marka buldum. Allah'ım tasarımlarına bittim. Bu Stanley Kids, İnci Tunçel segmentindeler kalite olarak ama fiyatları daha uygun. Odaya özel ölçüye de gidiyorlar ürünlerde. Bi' bakmanı tavsiye ederim.
Aslında yaşıtlarım hızlı çıktılar çoktan çocuklarını büyüttüler, bu ikinci elcilerim tamamen bebişimin şansından diyorum kendi bereketiyle geliyor inş :) Mobilya konusuna henüz tam giremedik yüksek ihtimal ev değişikliğimiz olucak. Ekim sonu gibi durumlar anca netleşir eğer daha büyük bi ev alırsak direk oraya göre mobilya bakıcam o yüzden şuan çok araştıramadım. Benim de gördüğüm kadarıyla İnci Tuncel, Çilek Mobilya falan çok iyi malzemeler kullanmış ama maliyetliler tabi :) Şimdi Mika Decor'a baktım netten, firma direk bebek ve çocuk mobilyası üzerine sanki değil mi? Öyle ise çok iyi olur, bi alan üzerine yoğunlaşmaları tercihimdir. Modeller de çok iyi Fatih Kıral'ın beşiğinden bile yapmış adamlar :)) Aynı kalitedeyse niye gidip kazıklanayım başka yerde. Biraz bana uzakta ama ev durumu netleşince gidip bakıcam inş aldım listeye sağol canim :KK36:

Normal dogum herkes.gibi benim de hayalim afyon devlet hastanesinde ucretsiz dogal dogum nefes egitimleri oluyor onlara başladım, insallah faydasi olur hepimiz.hayalimizdeki gibi dogum yasariz.hepimiz
Canım afyon da mısın ben de afyon da oturuyorum ay çok memnun oldum...

Aslında yaşıtlarım hızlı çıktılar çoktan çocuklarını büyüttüler, bu ikinci elcilerim tamamen bebişimin şansından diyorum kendi bereketiyle geliyor inş :) Mobilya konusuna henüz tam giremedik yüksek ihtimal ev değişikliğimiz olucak. Ekim sonu gibi durumlar anca netleşir eğer daha büyük bi ev alırsak direk oraya göre mobilya bakıcam o yüzden şuan çok araştıramadım. Benim de gördüğüm kadarıyla İnci Tuncel, Çilek Mobilya falan çok iyi malzemeler kullanmış ama maliyetliler tabi :) Şimdi Mika Decor'a baktım netten, firma direk bebek ve çocuk mobilyası üzerine sanki değil mi? Öyle ise çok iyi olur, bi alan üzerine yoğunlaşmaları tercihimdir. Modeller de çok iyi Fatih Kıral'ın beşiğinden bile yapmış adamlar :)) Aynı kalitedeyse niye gidip kazıklanayım başka yerde. Biraz bana uzakta ama ev durumu netleşince gidip bakıcam inş aldım listeye sağol canim :KK36:

Evet sadece bebek ve çocuk mobilyası üretiyorlar canım. Çok soft tasarımları hani ne kadar yalın ve şık olunursa o kadar.
Gecen Çilek Mobilya'ya gittim ben. Hani tamam kaliteliler ama çok modaya göre çalışıyorlar. Büyümeyen sabit beşikleri de yok mesela takımlara uygun. Yapmıyorlar da. Tekstili, yatağı, halısı, perdesi vs. hariç sırf mobilya fiyatı 6-6,5 civarına geliyor. Onlarla 10'u bulur herhalde. Belki geçer de.
E burada da Mika gibi konsept çalışan yerler giriyor devreye. Odanın girintisine, çıkıntısına, genişliğine göre beğendiğin modeli revize ediyor. Çilek ya 2'li ya 3'lü gardrop, büyüyen besikten başka alternatifin de yok haydi yallah diyor resmen. :/ Biz de burada kalıcı değiliz. Yine odasını yapacağım ama öyle teferruatlı şeylere girmem. Direkt Ikea. Kırılıp parçalandı mı içim acımaz en azından. Aksinde büyükşehirde olsam kesinlikle Mika benzeri bir yerle çalışırdım. Hem kazık yeme, hem küçük üretici de kazansın.

sarra13 sarra13 Evet sırtüstü anne yatışı bebek için en rahatsız edici pozisyon her anlamda. Ben de hiç yatamam öyle normalde bile. Şimdi öyle yatsam çocuk hemen düzel dercesine tepmeye başlıyor, düzeliyorum. Bu sefer pozisyon değiştiği için kıpırdıyor biraz. Sonra rahata geçiyor.

Benim bilmeden doğal olarak yattığım pozisyonu derinn83 derinn83 paylaşmıştı burada. Tarif edemeyeceğim. Yan yüzüstü arası bir şey. Derin tekrar paylaşır umarım. Bebek için en faydalı pozisyon oymuş. Beni de aksi tüm pozisyonlar rahatsız ediyor.
Ahanda en güzel yanımsı yüzüstü yatış pozisyonu Ayşe Öner ablamızdan :)

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    9,9 KB · Görüntüleme: 86
site var mı bildiğin bunu bulabileceğim ?
bana böyle bir şey gerek hatta baya bakındık eşimle ama toker bebe de falan göremedik
Ay toker bebeyi çok sevdim ben İstanbuldayım ama internetten birşey alıyım desem bi bakıyorum en uygun fiyat Ankara Toker Bebe basıyorum siparişi :))

Ben dr uma sordugumda sen nasil rahat ediyorsan oyle yat dedi zaten bebek rahatsiz oldugu pozisyonda senide rahatsiz edecek bir muddet sonra ve sen yatis pozisyonunu bebege gore degistireceksin o yuzden kasma kendini demisti :)
Doğru yani ben sırt üstü yatamıyorum mesela hem agrıyor hem de tepikleniyorım :)) dönünce dha sakin hareket ediyor sanki :))

Kızlar sırtüstü düz yatmanın çocuk için zararı var mı?

Bazı kaynaklar sağ tarafa yatmanın karaciğeri,sırtüstü yatmanında rahme baskı yapacağını anneyi rahatsız edeceğini söylemiş. Bebek için dememiş emin olmadım

Ben son 3-4 haftaya kadar her türlü yatıyordum ama en son işte 3 hafta önceki muayenede doktora sordum ben sırtüstü yatarken nefes alamıyorum sanki bi sorun mu var diye, o da zaten bundan sonra bebeğe de sana da zararlı sırt üstü yatmak demişti.

Bir çok internet sitesinde farklı şeyler denildiği için kafam karıştı. Beni henüz rahatsız etmediği için arada farketmeden uzanıyorum öyle,o yüzden merak ediyorum

canım zaten sen hissediyorsun zararlı olacağı zaman da. Çünkü rahim büyüyüp iyice ağırlaşmaya başlayınca sırttaki o kan akışı sağlayan damara baskı yapıyormuş ve ondan sonra zararlıymış. Ben telaşlanmıştım çünkü ben bu zamana kadar hiç dikkat etmiyordum diye, doktor da zaten rahim daha büyümediği için sıkıntı olmaz, rahim ağırlaşınca baskı başlar demişti. Sen de endişelenme yani;) Ben sırt üstü 5 dk yatamıyorum mesela, hatta ayrıntılıya gittiğimde 10 dk.ya kadar kendimi tuttum sonra doktor bey ben kusucam galiba dedim o da içte derin derin nefes al ver dedi sonra yan yatırdı öyle devam etti bakmaya. O sırada da söyledi artık rahim büyüdüğü için baskı yapıyor normal bunlar dedi.

Aynen kelimesi kelimesine sana katiliyorum :) hatta gecen kardesimi aradim cocugun ne kadar ilk 6~9 ayliga kadar kiuafeti varsa temiz toparla anneme birak dedim abla mavileridr birakayimmi dedi erkek cocugu onun :) dedim tabiki cocugun rengimi var mavi pembe diye hepsini istiyorum :KK48:
Yeğeninin pembelerini de aldım en azından içine atlet niyetine giydiricem. Bizimkiler de hep pembe gitmişler başka renk kıyafeti yok çocuğun daha yeni bu sene farklı renkler alinio. 5i bitirdi kızcağızım.

Tiny Love almayı düşünen arkadaşlar, letgo da bir sürü ikinci eli var 160 TL - 180 TL - 200 TL falan diye gidiyor fiyatlar. Fotolarına bakılırsa hepsi de gayet temiz kullanılmış. İstanbul'da olanların çoğu ürünü gelip görebilir elden de teslim alabilirsiniz yazmış bilgilerinize :)

Tiny Love almayı düşünen arkadaşlar, letgo da bir sürü ikinci eli var 160 TL - 180 TL - 200 TL falan diye gidiyor fiyatlar. Fotolarına bakılırsa hepsi de gayet temiz kullanılmış. İstanbul'da olanların çoğu ürünü gelip görebilir elden de teslim alabilirsiniz yazmış bilgilerinize :)
sarra13 sarra13
bak derin senin için arastirivermis

canım zaten sen hissediyorsun zararlı olacağı zaman da. Çünkü rahim büyüyüp iyice ağırlaşmaya başlayınca sırttaki o kan akışı sağlayan damara baskı yapıyormuş ve ondan sonra zararlıymış. Ben telaşlanmıştım çünkü ben bu zamana kadar hiç dikkat etmiyordum diye, doktor da zaten rahim daha büyümediği için sıkıntı olmaz, rahim ağırlaşınca baskı başlar demişti. Sen de endişelenme yani:KK66: Ben sırt üstü 5 dk yatamıyorum mesela, hatta ayrıntılıya gittiğimde 10 dk.ya kadar kendimi tuttum sonra doktor bey ben kusucam galiba dedim o da içte derin derin nefes al ver dedi sonra yan yatırdı öyle devam etti bakmaya. O sırada da söyledi artık rahim büyüdüğü için baskı yapıyor normal bunlar dedi.

Bende şuanlık rahatsızlık hiç yok o yüzden yatıyorum çocuk rahatsız mıdır acaba diye aklıma takıldı da. Teşekkür ederim ;)

internete tiny love yazınca milyonlarca yer cikio nerden bulurum da nasıl bir soru kuzum bu devirde?

Canım ankarada mağaza olarak demek istedim.siteden inceleyip mağaza da görürüm diye.e bebekte varmış gittiğimde görmedim ama bayramsonrası gideceğim artık ;)

Back
X