2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Öncee çok teşekkür ediyorum zaman ayırıp ayrıntılı bi şekilde cevap yazdığın için
Senden yardım istemem de bu yüzdendi, önceki yazışmalardan da hatırlıyorum benzer şeyler düşünüyorduk ilerisi için de. İkea modelleri sade olduğu için cazip geliyor, dediğin gibi bize özgürlük alanı sunmuş oluyor. Ben genel olarak evimde de hep sadelikten yana oldum mobilyada ki tablolarla biblolarla vs gerçek anlamda ev haline getireyim diye. Sırf mobilyadan oluşan bi oda istemiyorum şimdi çocuğum için de.

Park yatak konusunda aynı şeyleri düşünüyoruz, eltimin bebeği oldu yakın zamanda, park yatak almışlar. Bebeği içinde görünce acıdım inan. O alt açma kısmı baya kapatmış üstünü, e zaten dört tarafı naylonumsu i bezle kaplı, yavrum minicik kalmış içinde.

Ben büyüyen karyola yazmışım ama yanlış olmuş o, büyük karyola yazacaktım. Yani şu 60*120 olanlardan. Ben de o anne yanı yataklardan isterdim ama maalesef bizim yatak odası baya küçük, anne yanı beşik koysak yatağın diğer tarafı duvara sıfır olur ve eşim de ben de zorlanırız. Şimdi tam burda bi soru :) yatak odamızdaki benim şifonyeri çıkaracağımız için orda 1.5 metre gibi bir boşluk olacak, oraya bu ikeanın 60*120 olan karyolasını koysak nasıl olur sence? yeni doğan bebek için sorun olur mu ki? zaten her türlü yan yatış yastığı ya da direkt reflü yatağı alacağım içine. Bir de bunların alt kademesi yere çok yakın, ön parmaklık çıkarılınca montessoriye de giriş yaparız zamanı gelince. Yani şimdi anne yanı olmayacağı için bu şekilde olabilir gibi geldi bana ama bebiş rahat eder mi ki? gerçi ikeada 0-2 yaş kategorisinde zaten bu bahsettiğim karyolalar

Ben bunda ne yazık ki oda yapamayacağım evim 2+1 yaza kadar benim yanımda yatacak arkadaşımın kızının beşiğini alacağım. 6-7 ay onu kullanıp yazında inş ranza alacağız ablamızın odasına...
Kızımda o kadar çok şey almıştım ki gerçekten ilk çocukta çok lüzumsuz harcamalar oluyor çoğunu kullanmadım bile ...
Cordee bu konuda süper maşallah her şeyi araştırıyor

kızlar yanlış anlamayın ama park yatağa yatırılan bebeğe acımak neden acaba yani ben oğlumda kullandım bir zararını görmedim bizim için uygun olan oydu 1 yaşına kadar da kullandık gayet rahattı çok fazla seyahat ettiğimiz için taşıması da kolay portatifti oğluma da kullandım şimdi kardeşi doğunca onu da abisinin park yatağında yatırmayı düşünüyorum 1 yaşına kadar demek istediğim ne zararı var ha görünüşünü beğenmemek olabilir hoşunuza gitmeyebilir ama bence kullanışlı ve park yatak kullanmam bebeğimi önemsemediğimi göstermiyor bence çadır madır diyosunuz alındım vallahi herkes kendine uygun olanı seçmeli her zaman diyorum bunu
Aynen kiz bende alindim maymunmu simdi bizim bebeler :KK70: sonucta herkes kendine uygun olani aliyor bu maddiyat degil sadece bence daha kullanisli benim tercihimde bu yonde acikcasi.

Aynen kiz bende alindim maymunmu simdi bizim bebeler :KK70: sonucta herkes kendine uygun olani aliyor bu maddiyat degil sadece bence daha kullanisli benim tercihimde bu yonde acikcasi.

Kizlar alınmayın bence :) Maksat muhabbet olsun. Kimse kimseyi kıracak bir söz söylemek istemez. Biz de göçebe hayatı yaşadığımız için park yatak kullandık. Memnun da kaldım. Kızımdan kalan yatağı şimdi oğlumda kullanacağım. Çalışan anneyim. Yeri geldi annemlerde 2 haftadan fazla kalmak zorunda kaldık. Çocuklar yataklarını yadırgıyorlar. Mızırdanmaktansa yatağımız sırtımızda gezdik :KK70:

tercih meselesi ben de çok kullanışlı buldum canım deneyimlenmiş bir anne olaraktan :KK68:

Kizlar alınmayın bence :) Maksat muhabbet olsun. Kimse kimseyi kıracak bir söz söylemek istemez. Biz de göçebe hayatı yaşadığımız için park yatak kullandık. Memnun da kaldım. Kızımdan kalan yatağı şimdi oğlumda kullanacağım. Çalışan anneyim. Yeri geldi annemlerde 2 haftadan fazla kalmak zorunda kaldık. Çocuklar yataklarını yadırgıyorlar. Mızırdanmaktansa yatağımız sırtımızda gezdik :KK70:
Alinmak işin şakası tabiki bende ayni senin gibi olacağım kesandayim kv edirnede annem istanbulda yer yadirgamasin, nerde yatirsam derdindense atarim arabama kizim nereye yatagida oraya misali :) ama uzuldugum nokta maymunmu bunlar gibi bir cumlesi bu durumda maymun yani :dondurma:

Alinmak işin şakası tabiki bende ayni senin gibi olacağım kesandayim kv edirnede annem istanbulda yer yadirgamasin, nerde yatirsam derdindense atarim arabama kizim nereye yatagida oraya misali :) ama uzuldugum nokta maymunmu bunlar gibi bir cumlesi bu durumda maymun yani :dondurma:
Biz de mesela doğunun bir köyünde öğretmeniz eşimle sürekli uçakla anneanneye babaanneye gidiyoruz tatillerde park yatak çok pratik portatif taşıması kolay çok kullanışlı oldu bizim için sadece maddi yönünü düşünmüyorum yani bebeklerimi düşünüyorum ayrıca yaşadığımız yer çocuk odası yapmaya uygun bir yer değil çocuk odası takımı almaya falan hiç uygun olmadığı için bir buçuk yaşındaki oğlumu şu an yer yatağında yatırıyorum bu da yavrumu önemsemediğimi göstermez kendi canımdan çok onu düşünüyorum her zaman büyük şehire taşındığımızda ben de herşeyin en iyisi olsun isterim ve elimden geleni yaparım sonuç olarak herkesin yaşam tarzı yaşam standardı ve tercihleri farklıdır saygı duymak lazım yadırgamadan

Kızlar sanki yanlış anlaşılma oldu gibi geldi bana. Cordi nin avukatı değilim tabi onun zaten maşallah kalemi de çenesi de kendini savunmaya yeter de :) bence yazdığı yazıyı yanlış okudunuz.

"zaten asıl özelliği olan park kısmı (kafes maymunu mu bu çocuk ayol) mantığıyla bizde pek gitmiyor." Diye yazmış..

Yani bu ürünü Türkiye de bir ebeveyn tercih etmediği zaman sebebin bu olduğu anlatmaya çalışmış sanki. Aslında üzerime vazife değil belki araya girmek ama sanki rakamlara son günlerde çok takılır olduk gibime geldi o yüzden bende iki kelam etmek istedim. Bence hepimiz bilgilerimizi paylaşalım herkes içinden kendi mantığına ve bütçesine uygun olanı değerlendirsin. Ben bu topik sayesinde yani sizler sayesinde bilmediğim ve belki de hiç bilemeyeceğim çok şey öğrendim. inşallahta ağzımızın tadı bozulmaz güzel güzel devam ederiz paylaşımlara :KK200:

Biz de mesela doğunun bir köyünde öğretmeniz eşimle sürekli uçakla anneanneye babaanneye gidiyoruz tatillerde park yatak çok pratik portatif taşıması kolay çok kullanışlı oldu bizim için sadece maddi yönünü düşünmüyorum yani bebeklerimi düşünüyorum ayrıca yaşadığımız yer çocuk odası yapmaya uygun bir yer değil çocuk odası takımı almaya falan hiç uygun olmadığı için bir buçuk yaşındaki oğlumu şu an yer yatağında yatırıyorum bu da yavrumu önemsemediğimi göstermez kendi canımdan çok onu düşünüyorum her zaman büyük şehire taşındığımızda ben de herşeyin en iyisi olsun isterim ve elimden geleni yaparım sonuç olarak herkesin yaşam tarzı yaşam standardı ve tercihleri farklıdır saygı duymak lazım yadırgamadan

Benim de eşim öğretmen. Şuan 1 yıl daha kesin buralardayız. Ama küçükken oda yapmak ne bileyim. Yani tabi herkes ister cicili bicili bir odası olsun. Dediğiniz gibi yaşam tarzımız. Birde nasılsa 6-7 yaşlarına geldiğinde başlıyorlar ben onu isterim ben bunu isterim. Şimdi kızım çok güzel hayaller peşinde odasıyla ilgili. İsterim ki kendi zevki ile seçebilsin odasını. Bu çocuklarda sorumluluk bilincinin de gelişmesine destek oluyor. Mesela ben kızıma küpe de taktırmadım. İstedim ki kendi isterse taktırsın. Bana göre çocuğun seçme hakkını elinden almak gibi birşey. Belki biraz alakasız bir örnek oldu ama idare edin :halay:

Kızlar sanki yanlış anlaşılma oldu gibi geldi bana. Cordi nin avukatı değilim tabi onun zaten maşallah kalemi de çenesi de kendini savunmaya yeter de :) bence yazdığı yazıyı yanlış okudunuz.

"zaten asıl özelliği olan park kısmı (kafes maymunu mu bu çocuk ayol) mantığıyla bizde pek gitmiyor." Diye yazmış..

Yani bu ürünü Türkiye de bir ebeveyn tercih etmediği zaman sebebin bu olduğu anlatmaya çalışmış sanki. Aslında üzerime vazife değil belki araya girmek ama sanki rakamlara son günlerde çok takılır olduk gibime geldi o yüzden bende iki kelam etmek istedim. Bence hepimiz bilgilerimizi paylaşalım herkes içinden kendi mantığına ve bütçesine uygun olanı değerlendirsin. Ben bu topik sayesinde yani sizler sayesinde bilmediğim ve belki de hiç bilemeyeceğim çok şey öğrendim. inşallahta ağzımızın tadı bozulmaz güzel güzel devam ederiz paylaşımlara :KK200:

:KK9::KK9::KK9::KK9:
Ağzımızın tadını bozacak birşey yok ki zaten :) Fikir alış verişi diyelim..

kızlar yanlış anlamayın ama park yatağa yatırılan bebeğe acımak neden acaba yani ben oğlumda kullandım bir zararını görmedim bizim için uygun olan oydu 1 yaşına kadar da kullandık gayet rahattı çok fazla seyahat ettiğimiz için taşıması da kolay portatifti oğluma da kullandım şimdi kardeşi doğunca onu da abisinin park yatağında yatırmayı düşünüyorum 1 yaşına kadar demek istediğim ne zararı var ha görünüşünü beğenmemek olabilir hoşunuza gitmeyebilir ama bence kullanışlı ve park yatak kullanmam bebeğimi önemsemediğimi göstermiyor bence çadır madır diyosunuz alındım vallahi herkes kendine uygun olanı seçmeli her zaman diyorum bunu

Tabii ki herkes kendi ihtiyacı doğrultusunda alıyor ama ben eltimin yeni doğmuş bebeğini o kargaşanın içinde görünce acıdım yani bu da benim düşüncem. Herkesin evi, ihtiyacı veya fikirleri farklı ve burda herkes kendi düşüncesini belirtiyor. Kimseye bir hakaret veya suçlama yok. Alınacak bir şey de göremedim ben yazdığımda. Sadece o küçücük bebek için iç daraltıcı geldi bana.

:KK9::KK9::KK9::KK9:
Ağzımızın tadını bozacak birşey yok ki zaten :) Fikir alış verişi diyelim..
Öyle tabi de ne biliyim arkadaşlarımız şimdi alındım yani yazınca onları düşünüp üzüldüm bi an. Ana yüreği sonuçta evlat söz konusu oldumu hepimiz hassaslaşıyoruz ister istemez. Zaten bu hormonlar bende tavan bu ara duygusallığım üzerimde oturur ağlarım bile :KK70:

Yanlış hatırlamıyorsam tutumluanne de satışlar güvenli e-ticaret şeklindeydi değil mi? Yani ürün sizden başka bi şehirdeyse siparişi verirsiniz, ödemenize istinaden kartınıza rakam kadar bloke konur, ürün gelipte okeyseniz sistemden onay verirsiniz para transferi alıcıya yapılır. Yok içinize sinmediyse iade şansınız var ve blokeniz iptal edilir para hesapta kalır.
Ben alışveriş yapmadım daha önce ordan canım ama anlattığın gibi duydum çok güvenilir diye biliyorum

Ortada bir sorun yok herkes fikrini paylasabilir :)

Yani bence de herkes fikrini paylaşsın ki aklımızdaki bir sürü soru işaretini azaltalım diyoruz. İşte isteyen oda yapar isteyen park yatak kullanır vs ama bunu atışmaya döndürmemek gerek. Yani sen onu dedin ama bence de bu saçma, e o zaman bana göre de bu gereksiz vs. Bu çok yanlış çünkü kimse kimsenin ne yaptığına müdahele edemez. Ama nasıl ki doğum şeklimizi bile konuşuyoruz yatakmış dolapmış elbette konuşucaz ve beğendijlerimizi beğenmediklerimizi paylaşıcaz.yoksa samimiyet de olmaz ortada. Herkes birbirine aa ne güzel düşünmüşsün harika diyip geçebilir ki çok da kolay bu.
Biraz olumlu bakmak gerekiyor bence

Aynen kelimesi kelimesine sana katiliyorum :) hatta gecen kardesimi aradim cocugun ne kadar ilk 6~9 ayliga kadar kiuafeti varsa temiz toparla anneme birak dedim abla mavileridr birakayimmi dedi erkek cocugu onun :) dedim tabiki cocugun rengimi var mavi pembe diye hepsini istiyorum :KK48:
kızlar benim iki ablam var birin de beşik vardı alma ben vericem dedi almadım.diğer ablamın da 1 yaşında oğlu var o da kendi oğlunun küçülenlerini verdi.aslı yolu yarısından fazlasını tamamladın ne aldın diye inanın 4-5 parça kıyafetten başka birşey almadım.aklımda da sadece biberon ve Müslin bezi almak var ha birde hastane çıkışı.yani demek istiyorum kifuzuli harcama yapmak zaten çok yanlış

Kızlar herkes bir şeyler paylaşıyor burda ve gerçekten samimi şekilde ne düşünüyorsa biliyorsa yazıyor yardımcı olunmaya çalışılıyor.aynı evin içinde bile kardeşler anne babalar olarak bile aynı fikirde olmuyoruz ki burda kaç bin kadın var Nasıl aynı şeyi düşünelim. Benim şahsi görüşüm de park yatak sevmiyorum almayı da düşünmüyorum kullanmış olanlar memnundur o ayrı bi konu yani alınmayın darılmayın aman :) burda biri pahalı ürün paylaşınca "aa siz fakirsiniz alamazsınız ama ben aldım " demek istemiyor ki heyecanını paylaşıyor ortak olup seviniyoruz onun adına.
bulduğumuz güzel şeyleri paylaşalım gene bütçesine uygun olan beğenen ben de alayım der fikir olur ne güzel olur :)

Back
X