- 13 Mart 2008
- 9.167
- 1.673
- 173
Öncee çok teşekkür ediyorum zaman ayırıp ayrıntılı bi şekilde cevap yazdığın için
Senden yardım istemem de bu yüzdendi, önceki yazışmalardan da hatırlıyorum benzer şeyler düşünüyorduk ilerisi için de. İkea modelleri sade olduğu için cazip geliyor, dediğin gibi bize özgürlük alanı sunmuş oluyor. Ben genel olarak evimde de hep sadelikten yana oldum mobilyada ki tablolarla biblolarla vs gerçek anlamda ev haline getireyim diye. Sırf mobilyadan oluşan bi oda istemiyorum şimdi çocuğum için de.
Park yatak konusunda aynı şeyleri düşünüyoruz, eltimin bebeği oldu yakın zamanda, park yatak almışlar. Bebeği içinde görünce acıdım inan. O alt açma kısmı baya kapatmış üstünü, e zaten dört tarafı naylonumsu i bezle kaplı, yavrum minicik kalmış içinde.
Ben büyüyen karyola yazmışım ama yanlış olmuş o, büyük karyola yazacaktım. Yani şu 60*120 olanlardan. Ben de o anne yanı yataklardan isterdim ama maalesef bizim yatak odası baya küçük, anne yanı beşik koysak yatağın diğer tarafı duvara sıfır olur ve eşim de ben de zorlanırız. Şimdi tam burda bi soru :) yatak odamızdaki benim şifonyeri çıkaracağımız için orda 1.5 metre gibi bir boşluk olacak, oraya bu ikeanın 60*120 olan karyolasını koysak nasıl olur sence? yeni doğan bebek için sorun olur mu ki? zaten her türlü yan yatış yastığı ya da direkt reflü yatağı alacağım içine. Bir de bunların alt kademesi yere çok yakın, ön parmaklık çıkarılınca montessoriye de giriş yaparız zamanı gelince. Yani şimdi anne yanı olmayacağı için bu şekilde olabilir gibi geldi bana ama bebiş rahat eder mi ki? gerçi ikeada 0-2 yaş kategorisinde zaten bu bahsettiğim karyolalar
Ben bunda ne yazık ki oda yapamayacağım evim 2+1 yaza kadar benim yanımda yatacak arkadaşımın kızının beşiğini alacağım. 6-7 ay onu kullanıp yazında inş ranza alacağız ablamızın odasına...
Kızımda o kadar çok şey almıştım ki gerçekten ilk çocukta çok lüzumsuz harcamalar oluyor çoğunu kullanmadım bile ...
Cordee bu konuda süper maşallah her şeyi araştırıyor