Cordi senin fikrini almak istiyodum ben de bu konuda. Ya biz de geçiciyiz burda ama en az 3-4 yıl kalıcaz. Ben de oda yapmak istiyorum ve dediğin gibi çilek mobilyada hem seçenek az ve birbirinin aynı modeller hem de buna oranla fiyatlar da az değil. ikea yı düşündüm ben de ama emin olamadım. Acaba çocuğumu önemsemiyor gibi özensiz mi olur diye. Eminim hepimiz kendimizden çok çok daha fazla çocuklarımızı düşünüyoruz, düşüneceğiz de ama ben mi fazla takıldım bu mobilya işine.
Park yatak istemiyorum bi defa, çok bunaltıcı geliyor, onun yerine ikea nın büyüyen karyolasından alsam, bir de dolap ve şifonyer, yeterli olur değil mi ya? Bir de benim yatak odam çok küçük, şifonyeri çıkarıp beşiği koyucaz. Ne olmalı oraya? Zaten kısa süre kullanılacak e alan da dar ne yapsam bilemedim
Oooy kurban olurum ben sen naifliğine, evladını böyle düşünmene kuzum benim. Olur mu hiç öyle şey.
Şimdi ben kendi adıma söylersem bizim duracağımız süre o kadar bile değil. Işler iyice otursun, eşimin uzaktan idare edebileceği süreçte döneceğiz. Çocuğun eğitimi vs, durumlar için sıkıntılı bir yer burası. Öte yandan bu ekimde 1 sene olacak biz geleli. Öbür evimizi kapatıp geldik. Sıfırdan düzen kurduk. Inan şimdiki haliyle giderken bu eşyalar ne olacak diye düşününce fenalık geçiriyorum. Bebeğin odası olacak yerdeki şu anki yataktan, halıdan, perdeye her şey sıfır gibi hâlen. Onları öğrencilere falan verip çocuğa sıfırdan bi' oda kuracağız. Ha ben de amaaan ne olacak canım deyip oraya bi' beşik atarak işin içinden çıkabilirdim.
Ama kendime göre uygun da olsa çocuğun bi' odası olsun istiyorum. Temelden bir lokal bağımsızlıkla yetişsin diye. Bu noktada odasının mobilyası çocuğu daha önemli veya önemsiz kılmaz. Sen yere minder, iki üç oyuncak da koysan o onun kişisel bağımsızlık alanıdır. Kaldı ki Çilek'in modellerini görmüşsündür. Bir ikisi hariç kalanları ile yapabileceğin tasarımlar sınırlı en fazla royal baby stayla bir şeyler çıkar ki kataloğun, son trendlerin pompaladığı stil de bu.
Ikea bu noktada biraz daha özgürlük ve yaratıcılık veriyor. En basiti #ikeanursery #ikeababy #ikeababyroom hashtag'leri ile yapılan odalara bakabilirsin ki sana en az 100 tane öncü anne blogger'in şahane bebek odalarını gösterebilirim ikea ile tasarlanmış.
Farkındaysan Ikea da o bizim istediğimiz montessori tarzına yakın özgünleştirilebilir soft minimal tasarımlar yapıyor.
E zaten çocuk belli bir kerteden sonra kendi tarzını oluşturuyor. Belki o evime hiç sokmam dediğim arabalı yataklardan isteyecek ileride? Niye büyüyor diye uzun vadeli pompalanan bir şeyin altına girelim?
Park yatak için burada bir arkadaş o çadır bezine çocuğumu yatırmam demişti. Ben de aynı fikirdeyim zaten asıl özelliği olan park kısmı kafes maymunu mu bu çocuk ayol mantığıyla bizde pek gitmiyor. O yüzden ben de alma derim.
Anne yani için bir beşik var aklımda ama TR fiyatı çok çok uçuk. Dışarıdan halledemezsem chicco next2me tarzı bir şey düşünüyorum. Kaldı ki bunu bile DIY ile kendi yapan anneler var masif ahşaptan. Üstelik ekonomik durumları da ülke ortalamasının üzerinde cimriliğinden ya da özensizliğinden mi yapıyor? Yo, rafine zevkleri ve el emeğinin kıymetini bildiğinden.
Çocuğu hangi standartla büyütürsen öyle gider. Bugün bu olur. Yarın çok daha farklı şeyler, istekler.
Çok uzattım. Bir de benim için aldığım şeyin ucunun başka insanlara yardım olarak dönmesi çok önemli. Eğer ekstrem bir şey alıyorsam muhakkak sosyal sorumluluk projelerine verilen desteğe özen gösteririm ya da küçük üreticiden edinmeye.
Ikea da Unicef, Mülteciler ve benzeri kurumlara yaptığı bağışlar ve yaptığı tasarımları doğrudan ihtiyacı olan dar gelirli ülkelerde üretmesiyle benim için ön plana çıkıyor açıkçası.
Yoksa Ikea'dan yapacağımız oda her şeyi dahil taş patlasa dört bin civarı, o parayla standart bir yerden de alırız ona bakarsan.