I
ikizcan2016
,
@ninocin yok kız pis besleniyorum artık. Fit evladım olsun deyu.
Son 20+1 falandı sata göre bugün 21+3 Derin'in söylediğinin üzerine iki gün arayla ölçüldü. 130-140 gram civarı almış. Boyu da pazartesi 28,5 bugün 29 cm olculdu. Bu tamamiyle kalp kapakçığımın gevşek olması nedeniyle kan akışının çok fazla olması ve plasenta previa yüzündenmiş. Zaten en yüksek ölçümü göbek çevresinde idi 23+6'ydı. Yemiş yemiş çıkartamamış mübarek. Nabız olayı beni zorlarsa sata göre 32+33 civarı doğurtabilirlermiş çocuğumu. :/ Önemli olan kilolu boylu falan olması değil haftasına göre iç organlarının gelişmiş olmasıymış. Yani kilolu sat'ından ileri bile olsa o çocuğun ciğeri/kalbi döllenme zamanına göre gelişiyor. Dr. tam yolu yariladilar artık 20 hafta civarı 24 cm olan çocuk en fazla ikiye katlar, 48-50 arası doğar ki normal olan bu ve son dönemde yer darlığından gelisimleri yavaşlıyor. Bazen de doğum öncesi anomalisi olarak kordonda 3 damar olması gerekirken biri olmayabiliyor bu da gelişimi yavaşlatıyor, farklı sıkıntılar çıkarıyor dedi. Bizim içinse asıl süreç 28'den sonra başlıyor. Geçen muayenede ihtimal olan ciğer geliştirici iğnelerin vurulması bu muayenede kesinleşti. Yani her iyiliğin bir sıkıntısı da çıkıyor. Ikizcan senin ikizlere göre yine süper kiloları. Maaşallah. Ki normal hamilelerin de kan basıncı arttığı için bebişlerin asıl kilo alma süreci bundan sonra başlıyor.