2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Kızlar bana da cevap lütfen

Merhabalar bugün ayrıntılı ult sonra muayene ye gittim devlet hastanesine fakat ayrıntılı raporda yazan dirençi söylemesem farketmeyecekti sonra beni ult yolladı orada dirençle alakalı bir şeye bakılmadı suyuna plasantaya falan baktı onlar iyi çıktı fakat 23 hafta 5 günlük olması gerekirken 23 hafta 0-1-2 güne uygun değerler çıktı yazılmış gramıda 590 olmuş tekrar(ayrıntılıda 21+3 gün 414 gr dı 5 eylüldü) gösterince gelişmesi iyi dedi okadar anlamadım biraz morelim bozuldu. Sizce gramı nasıl yada bir fikir verebilecek olan varmı özele randevu için anca ekim başı gidebilirim malumm bütçe

bikac gun geride olmasi çok önemli degil demisti onceki doktorum bana canim, en son gittigim hoca da direnc yok, direnc olsaydi biraz yavas gelisirdi dedi ama ciddi bisey degil gibi anlatti..
biraz daha dusuk kilolu dogarlar dedi.
ben yerinde olsam bulur bulusturur, icim rahat etsin diye ozele giderdim hemen..

e siparisle oldu biraz, Allaaam dedim, saglikli, uslu, bakabiliceem, beni fazla yormicak bi evlat istiyorum senden diye dua ettim hep :))
3-4 aya belli olur :)))
Sen boşuna umutlanma uslu olacaklar diye zaten duan kabul olsa bi evlat demişsin iki vermiş Rabbim demek ki senin dua yalan olmuş

aynı yere mi gittin? ultrasondan ultrasona değişiyor doktorların yaptıkları ölçümler. Direk ölçemedikleri için zaten tahmini rakam söylüyorlar. bence korkucak birsey yok. Tabi sen de haklısın. hepimiz tozdan nem kapar olduk.

Kuzum gelişimi gayet güzel sıkma canını. Benim yaklaşık 10 gün arayla 80-90 gram falan almıştı. Bu dönemde yavaşlıyor artık kilo alımları ilk zamana göre. 3 ayları var daha 200-300 gram bekleme o kadar kısa sürede.

Ben bayramda burada özel hastane olmadığı için evimize yakın diye devletin aciline gittim. O kadar saçmasapan bi' sonuç çıkardılar ki. Sağlam yerime çürük, çürük yerime sağlam dediler resmen. Sövmek istemiyorum ama dikkatsizlik hat safhada.

Bak söyle bir şey yapabilirsin. Üniversitelerin öğlen 3'ten sonra özel muayene opsiyonlari var. Üniversiteler randevuyla çalışmıyor ama üniversiteye gidersen önceden arayıp özel muayene sekreterligini iste. Ücretler doktorun kidemine göre (uzman, doç, prof vs. ) değişebilir ya da üniversitenin standart ücreti vardır muhakkak. Hocaya ücretli git. Tetkiklerin sgk'dan ücretsiz ve daha hızlı yapılıyor. Detaylıya gittiğim hoca girsin falan dersen onun farkı var sadece. Perinatolog baksa bile -ki devlette radyolog bakıyor- sonucu yine hoca değerlendiriyor.
Için rahat eder daha güzel ve açıklayıcı ilgileniyorlar en azından.

Ay doğru şimdi karışık biraz ama inş gönlüne göre olur
Ben de düşünmüyorum ücretsiz izin alırım heralde

Bunları okuyunca Ümit doluyor içime :)))

Kilosu iyi gayet bence ben ayrıntılıya girdiğimde 21+3 te 390 gramdı benimki moralini bozma boşuna ekime de çok az kaldı ve ultrasondan ultrasona değişiklik gösterir demişti benim doktorum o bir kaç gün fark olmasına takılma

mrs_aysel I ikizcan2016 cordeliac nmine kızlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim biraz rahatladım. Ayrıntılıya girdiğim doktora pazartesi tekrar gideceğim zaten bizimki çok göstermedi için bir tekrar çağoırmıştı dirençe ozaman da bakarız demişti 24 hafta içinde olacak çünkü. Ondan sonrada hemen özelden randevu alacağım inş. Özelleikle açıklayıcı ve deaylı yazın için sana çok tşk ederim cordeliac canım. Evet bu ölçümler farklı bir hastane yapıldı dediğiniz gibi farklılık oradan kaynaklandı sanıırm. 590 gr da fena değil sonuçta dimi :))

Ne fena değili kocaman sayılır benimki 390 gramdı diyorum dur en iyisi ben bozayım moralimi :)))

Ne fena değili kocaman sayılır benimki 390 gramdı diyorum dur en iyisi ben bozayım moralimi :)))
:) aynı gün benim 414 gr demişti ozman çok ta fark yokmuş aramızda. Fakat buradan okumuştum muz bebeğe kilo yapıyor diye bende onu okuduktan sonra her gün 1 adt muz yedim işte 16 günde 590 gr olmuş

Geç gitmen daha iyi kuzum hem. Kalp aşağı yukarı tam gelişimini 22-23 civarı verdiği için daha güzel inceliyorlar üstelik. Işinin ehli biriyse fetal eko'sunu da çıkarır aradan bu vesileyle. Kilosu haftasına göre çok güzel. Zaten kilo hesaplamalari kemik olcumlerine yazilimin atadigi parametreler baz alınarak yapılıyor. Onun bir matematiği var. Google'dan arastirirsan elindeki ölçüm verileriyle kendin bile hesaplayabilirsin. Zaten sana verilen usg raporunda misal %70 (GA: OOR) gibi bir ifade yazar bu da sat'a yani (gestational age)/gebelik yasina kemik olcumu su kadar uyumludur vs demek. Yani onemli bir sey olunca doktorlar soyluyor zaten. Usg cihazı, doktorun ölçümü de fark ediyor. Sen içini rahat tut.

Bizim yorum yapmamız çok doğru olmaz aslında, başka bir doktordan fikir almalısın ama çok ciddi bi terslik olsa emin ol görürlerdi. Gününe çok takılma, geç yumurtlamışsındır ondan oynamıştır 2-3 gün.

Tamam canım benim en kısa zamanda bakacağım dediğine. İnşallah haftaya iyi haberler duyup sizlerle paylaşırım teşekkürler

Kızlar bu arada ben hiç uyuyamıyorum yahu. Yani zaten normal şartlarda da öğlene kadar uyuyan bir insan olmadım. Depresifleşiyorum günün yarısını uykuya verince ama iyice zıvanadan çıktı bu durum. Maksimum 4 saat o da elli kere uyanarak geçiyor. 3'te yatıp sabah 7'de kalkar mı bir insan ya. Bayılacak hale gelene kadar uyuyamıyorum. Çocuk da uyumuyor 2 gündür işin garibi. Her beş dakikada bir tekme yiyorum resmen. Sağ tarafım haşat halde zaten sol tarafımı da velet hallediyor şu an. :/

Malesef canım olmayacak toplamda 3 Dr a çıktım birisi vahim dikiş denenebilir ama geç dedi 2. Si suyun geliyor dikiş atilamaz 3. Sü ise suyun bitti bitecek kese çok yol almış yarım cm lik yer var sadece orası da açıldığı anda bebek doğar en gec 1 haftaya ama bir kaç saat te olabilir bir iki günde durma imkanı yok bu haftalarda da akciger geliştirici yapmiyorlarmis bunlara hazırlıklı ol seni koruyalım en azından bir sorun olursa ilerde bir daha gebe kalamaz sın diye açıklama yapti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…