2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309

hmmm anladim simdi :)
aralikta patlaticaz veletleri o zaman :)))

doktorumla baya tartistim ben, nie 36aliyoz, ne kadar kalsa o kadar ii degil mi fln..

ne kadar kalsa o kadar kar degilmis, belli bi yerden sonra bebek strese giriyormus, kesenin icinde kaka yapiyormus, onu yutup yutup zehirlenme, oksijensiz kalma fln oluyormus..
yakinlarda koru hastanesinde 40haftalik bi bebegi dogumdan 2gun sonra kaybetmisler normal gelsin diye beklerken zehirlenmis fln..
baya bi anlatti..
ciger gelisimi yeterliyse cok gecikmeden alicam dedi, yok ben illa beklicem dersen dogumunu ben yaptirmam diye kizdi bi de :)

Allah korusun canım, bende duydum bu tarz şeyleri inşallah kimse yaşamaz böyle şeyler.
Ama doktorların bazıları da sırf sezeryana ikna etmek için sanki biraz kullanıyorlar bu durumları. Zaten son dönemlerimizde sürekli nst ye giricez, Bebek streste mi kasılma var mı falan sıkı takip edecekler. Takip sırasında birşey farkedilirse amenna, ama onun dışında en azından tekli gebeliklerde 39.haftayı bi görürüz inş.

ay hiç güleceğim yoktu Gordion düğümü diyorsun yani çarşafların geldiği son duruma

Ay aynen Aslı. Çarşafı açamıyorduk resmen ya. Bırak ütüyü. Kıyafetlerin yarısı hav olarak makinede kalıyordu. Taş devrindeki gibi yari çıplak gezecektik neredeyse. Yeni makine, sırf kurutuyordu onunki.

Ben sinir olup ankastre fırını yerinden söküp atmış insanım. Gücüm yetse camdan atardım onu. Hatırlayınca sinirlendim bak.
Sevmediğim elektronik aleti bilerek bozuyorum ben. Mecburen yenisi alınsın diye. Bozulmadı da bu lanet ne yaptıysam. En son anam pes etti. Yenisini aldık.

Onu hatırladıkça kendi makinemi öpesim geliyor tuşlarından.

Ben bi' kere doğum katında nöbetçi kd'cuyu ararken sancı odasına dalmıştım Mavi.
Hiç bana öyle anlattıkları gibi sancıdan kendimizi parçaladık bir durum yoktu. Ah uh falan diyordu en fazla kadınlar, susturucu mu takmışlar bunlara lan dedim içimden.

Ben doktorla konuşurken hemşiresi gelmişti yanına bilmemkimin doğumu başladı diye şaşırmıştım epey. Çıt yoktu ortalıkta. Doğumhanede bağırıyorlar herhalde diye düşünmüştüm.

Öyle doğuracaksak şayet normal doğum isterim ben de mümkün olursa.

Sancıyı abartmayın gözünüzde suni sancıyla doğum yapmış biriyim. 6-7 saat sancı çektim valla hiçte bağırmadım arkadaşım sadece inledin diyor.

Ben de Avent ve Medela arasında kararsızım. Her ikisi içinde yorumlar güzel. Emin olduğum tek şey manuel almıycam, kesinlikle elektronik alıcam. Artık hangisi daha önce ucuzlarsa onu alıcam bu gidişle :))

ben de lansinoh manuel aldım. webten sipariş verdim en çok yorum bu üründe vardı bakalım ,memnun kalacak mıyım

Seninki neden Aralık sonu.gunumuz nerdeyse aynı ama Ocak 10 dedi doktor bana
benımde normalde ocak 14 benım 2 düşüğüm oldu dr risle atmıcam 38de akcıger gelişimini tamamlasın alıcam plesantada yaşlanıyor dedı

ben buyuk ıhtımal uns hastanesınde dogum yapıcam özele de gidiyorum ordakı dr normal de olur sezeryanda olur dedı ama orada yenı dogan yogun bakım unıtesı yok neyle karsılasacagımız bılemeyız kuveze konması gereken durumlarda hemen transfer edıyoruz dıyorlar ama o durumda sanıyelerın bıle önemı olabılıyor o yuzden unıversıte hastanesınde doğum yapıcam malesef uns hastanesındekı profesor normal doguma gırmıyır sezeryana gırıyor ancak bıde kan sulandırıcıyı normal dogumda daha erken bırakmak gerekıyor dogum sonrası rahat toparlamak adına bebegıme pıhtı gıtme ıhtımalını göze alalmam

bırde ben doktorların normal dogum tecrubelerıne pek guvenmıyorum artık herkes sezeyande ustalastı daha kısa surede bıttıgı ıcın normal doguma herkese guvenemıyrum onunda kendıne göre rısklerı var sen belkı uzun saatler normal dogumda sanc cekıyorsun ama bebkde ıcerde rahat olmuyor nefessız kaldıgı kanala sıkıstıgı durumlar olabılıyor bunları onleyecek tecrubelı normal dogum dooktorunu bulmak çok zor gunumuzde

38 den sonra plesantada yaşlanmaya başlıyor artık bebek guzel beslenemez oluyor

Evet tebrik ediyorum kendimi.
Hamilelikte ilk boşanan benim.
Kesin kararımız oldu,evi ayırıyoruz.

Girmeyi düşünmüyorum artık.
Herkes iyi baksın kendine :) Hepinize iyi doğumlar şimdiden.

inşallah canım saglıklı gelsınlerde benı kesmelerının biçmelerni dert etmıyorum artık

38 den sonra plesantada yaşlanmaya başlıyor artık bebek guzel beslenemez oluyor

bunları biraz anneyi korkutmak için söylenen şeyler olduğunu düşünüyorum .
bir akraşıma dr. u 34-35. hafta plesantada yaşlanma var en geç 38. hafta bebeği almam gerekiyor demiş .

o da normal doğum için kendini çok hazırlamıştı, dr unu değiştirdi , yeni dr u , evet plesantada yaşlanma var ama bu bebeğin süresini doldurmasına engel değil demiş 41 + ya kadar bekledi bebek çok irileşip 4 kg yi geçtiği ve süre de dolduğu için
sezaryen olmak zorunda kaldı ama en azından bebek süreci tamamlamış oldu .

bir arkadaşımında 33 hafta erken doğum riski kasılmaları oluştu , ciger geliştirici iğneleri filan yapıldı 35. haftadoğum başladı normal doğum yaptı 2,5 kg bebek dogdu .
bu durum biraz da dr un risk almasıyla ve tecrübesiyle ilgili diye düşünüyorum .

şimdilik drumdan memnunum , doğum meselesini henüz konuşmadık ama beni korkutup sezaryene yönlendirmeye çalışırsa hemen drumu değiştirebilirim .
eskiden kadınlar sadece doğumda hastaneye gidiyormuş , haftasını gününü bile doğru hesapladıklarını sanmıyorum , dogum ne zaman başlarsa o zaman gidiyormuş , bebeğin kakasını yemesinden plesanta yaşlanmasından haberi yoktu

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…