- 30 Mart 2016
- 1.049
- 1.105
- 133
Canım karaciger yağı falan var deniliyor bu ilaçta
Selam kızlar ben de omega 3 kullanmıyorum doktoruma sordum gerek yok dedi bulunduğum yerde balık yok hamileliğimden beri hiç tüketmedim yani bir kaç kez ceviz yedim ilk 3 ayımdaydım o zaman bulantım vardı cevizden tiksindim onu da hiç yiyemedim toplam da gebeliğimde 2-3 ceviz ya yemişimdir ya yememişimdir doktora anlattım ama yine de gerek görmedi omega 3 e bu kadar takma dedi sıkıntı olmaz dedi eskiden omega 3 mü kullanıyorlardı dedi
bence kullanmalısın.eskiden o mu vardı bu mu vardı lafın böyle her yerde kullanılmasına karşıyım.o zamanın şartları farklı bu zamanın şartları farklı o Zaman hep o yüzyıl da yaşayalım.benim doktorumun söylediği balık yediğin Zaman birkaç gün içme dedi.imom kullanıyorum benSelam kızlar ben de omega 3 kullanmıyorum doktoruma sordum gerek yok dedi bulunduğum yerde balık yok hamileliğimden beri hiç tüketmedim yani bir kaç kez ceviz yedim ilk 3 ayımdaydım o zaman bulantım vardı cevizden tiksindim onu da hiç yiyemedim toplam da gebeliğimde 2-3 ceviz ya yemişimdir ya yememişimdir doktora anlattım ama yine de gerek görmedi omega 3 e bu kadar takma dedi sıkıntı olmaz dedi eskiden omega 3 mü kullanıyorlardı dedi
Selam kızlar ben de omega 3 kullanmıyorum doktoruma sordum gerek yok dedi bulunduğum yerde balık yok hamileliğimden beri hiç tüketmedim yani bir kaç kez ceviz yedim ilk 3 ayımdaydım o zaman bulantım vardı cevizden tiksindim onu da hiç yiyemedim toplam da gebeliğimde 2-3 ceviz ya yemişimdir ya yememişimdir doktora anlattım ama yine de gerek görmedi omega 3 e bu kadar takma dedi sıkıntı olmaz dedi eskiden omega 3 mü kullanıyorlardı dedi
Haftada 3 gun balik tuketiyorum bu aralar. Gunde 2 ceviz yiyorum. Omega 3 ude balik yemedigim gunlerde 1 tane aliyorum muhakkak.
Haklisin eskiden omega3 yoktu ama eskiden beslenme daha dogaldi bu kadar kansorojen gida, radyasyon iceren ortam yoktu, organik besleniyorlardir simdi biz oylemiyiz degiliz malesef.Ben hep diyorum, annelerimiz cok mu ozel beslenmis sanki.. doktor zaten ilk zamanlarda vermedi takviye. Ben et yemiyorum. Bakti ki kan degerlerimde dusme var verdi. Ama hergun kullanma yine dedi. Ara sira aklima geldikce atiyorum agzima :)
Solgar kullaniyorum canim. Hamilelik onceside kullaniyordum yine ona devam ediyorum.kuzum hangi marka kullanıosun
Dogru canim. Karaciger yagi var.
hamilelik döneminde anne adayının morina balığı karaciğer yağı kullanımı veya bebeğe doğduktan itibaren ilk 1 yaşına kadar cod liver oil verilmesi neticesinde çocukluk dönemi başlangıçlı olan Tip 1 Diyabet riskinin azaltılmasında önemli etkisi olduğu gösterilmiştir.
Ve daha bircok yarari var.
bunları biraz anneyi korkutmak için söylenen şeyler olduğunu düşünüyorum .
bir akraşıma dr. u 34-35. hafta plesantada yaşlanma var en geç 38. hafta bebeği almam gerekiyor demiş .
o da normal doğum için kendini çok hazırlamıştı, dr unu değiştirdi , yeni dr u , evet plesantada yaşlanma var ama bu bebeğin süresini doldurmasına engel değil demiş 41 + ya kadar bekledi bebek çok irileşip 4 kg yi geçtiği ve süre de dolduğu için
sezaryen olmak zorunda kaldı ama en azından bebek süreci tamamlamış oldu .
bir arkadaşımında 33 hafta erken doğum riski kasılmaları oluştu , ciger geliştirici iğneleri filan yapıldı 35. haftadoğum başladı normal doğum yaptı 2,5 kg bebek dogdu .
bu durum biraz da dr un risk almasıyla ve tecrübesiyle ilgili diye düşünüyorum .
şimdilik drumdan memnunum , doğum meselesini henüz konuşmadık ama beni korkutup sezaryene yönlendirmeye çalışırsa hemen drumu değiştirebilirim .
eskiden kadınlar sadece doğumda hastaneye gidiyormuş , haftasını gününü bile doğru hesapladıklarını sanmıyorum , dogum ne zaman başlarsa o zaman gidiyormuş , bebeğin kakasını yemesinden plesanta yaşlanmasından haberi yoktu
Artik ne kadar rahat ettirdiysen icerde hic keyfini bozmamis desene :)Benim kizim 4.09 dogum terminimizdi gelmedi iki hafta beklediler 18.09 sabah apar topar tma kahvalti yapacakken elimden alip sezeryana soktular keyfi sezeryan yok burda yasak 42 haftalikmi olmus oluyo nerdeyse 10 aylik haah
candy direkt sezeryana mı aldılar? ya ben hastaneye gittim geçen hafta günü geçerse doğumu biz başlatıyoruz gibi birşey dediler, benim ordan anladığımda suni sancıydı. çok şaşırdım yaBenim kizim 4.09 dogum terminimizdi gelmedi iki hafta beklediler 18.09 sabah apar topar tma kahvalti yapacakken elimden alip sezeryana soktular keyfi sezeryan yok burda yasak 42 haftalikmi olmus oluyo nerdeyse 10 aylik haah
enerjı bombası olman lazım senın↑
ben omega 3 kullanmıyorum . doktorum tavsiye etmedi , her gün balık yemediğin için hergün balık hapı içmeyi
doğru bulmuyorum , ben marka isim de vermeyeceim dedi .
eşim bana da ceviz kırıp kavanoz kavanoz dolduruyor ama her gün yemek aklıma gelmiyor bir de sade ceviz sevmiyorum , tatlının yemeğin içine filan dograyınca seviyorum , ama her gün badem ya da fındık , fıstık , antep fıstık , dönüşümlü olarak yiyorum
Evet ciktiginda cok sinirliydi ama 1 hafta sanci yemisti suni sanci :)Artik ne kadar rahat ettirdiysen icerde hic keyfini bozmamis desene :)
candy direkt sezeryana mı aldılar? ya ben hastaneye gittim geçen hafta günü geçerse doğumu biz başlatıyoruz gibi birşey dediler, benim ordan anladığımda suni sancıydı. çok şaşırdım ya
doktoruma ssvd yi sordum.bana dediği ;bende yaptırdım 3 sezeryan üzerine 4.yü ssvd yaptırdım.ama hastam son sezeryanını olalı 15 seneye yaklaşmıştı ve bebeği 3 kg altındaydı.yinede saçlarımda beyazlarım çıktı falan dedi.sadece bebeğin değil annenin de hayatını riske atmış oluruz dediAslı, bu dogumumda planlı sezeryan değilde zamanini bebege bırakarak sezeryana girmeyi çok istemiştim. Aslında instagram da takip ettiğim çoğu doktor bunu savunuyor.ama benim doktorum da seninki gibi riske girmek istemiyor maalesef. Rahimde yırtılır falan dedi.ama çok istemiştim. Doğum zamanına bebeğim karar versin.bu hem bedensel hemde zihinsel gelişimi için çok faydaliymis.3cm acikliktan sonra hemen sezeryana girecektim.epidural olacaktım.tentene temas olacaktı.belki imkanları geniş bir hastane bu hayallerimi gerçekleştirirdi. Nevsehirde mümkün değil. Esimde doğumu farklı bir yerde yapmama razı olmuyor
Aynen simdiki kilomla doguma gitmistim daha 3 ay bu gobegi son ayda dusunemiyorumBenim gobegim de ilkine göre cok buyuk. Bu haliyle doguma gitmiştim diyebilirim. Bariz 9 aylik...
Gözümün önünde canlandı o halleriniz heyecan yaptım bak şimdi :))Evet ciktiginda cok sinirliydi ama 1 hafta sanci yemisti suni sanci :)
Canim bana vajinadan fitil verdiler serum ile sanci verdiler 1 hafta boyunce ama gelmedi hergun degisik doktorlar geliyor biri ben olsam beklerim digeri ben olsam alirdim diyip duruyorlar zaten benim bilgi sifir ne derlerse tamam :) artik sabah kahvlati yapacakken hemsirler tuttu bugun ameliyat olacaksin dediler odaya aldilar ablam ogun tma yoldaymis yanima gleiyor o yetisti eşim iki bina ilerisinde toplantida kagitlari imzaladim girdim iceri ablama dedim haber verme diye vermis esim cikmis gelmiş bundan da kimseye haber vermeden girmek istiyorum ablamla :) 15 dk da gelmis o sirada bebegi gostermisler onlara bir erkek icin ne rahat dimi geliyor hic birsey duymadan hissetmeden baba oluyor o zaman bile gorunce bayilacakmis yuzu bembeyaz olmus bemim kiz ciyak ciyak aglamis yuzlerini yirtiyormus ablamda korkmus :) esime sandalye vermisler ottturmuslar :)
sen aileleri düşünme aileler siz iyi olmaya karar verdikten sonra sizi destekleyeceklerdir.söz konusu evlilik öyle yok geri adım atmaz filan bana boş geliyor.kolay mı bitirmek.ama en önemlisi senin düşüncen sence sizin evliliğiniz bitmeli mi yoksa devam mı etmeli? senin cephende durumlar ne?gerçekten bitmeli mi?sakin bir odaya geç ve düşün onunla evliyken mi daha Mutlu olacaksın yoksa ayrıyken mi?eğer cevabın ayrıyken olacaksa o Zaman birde oğlunun cephesinden bak.oğlun için hangisi daha hayırlı olacak.eğer cevabın evliliği devam ettirme yolunda ise sen daha ılımlı yaklaş boşanma yönünde adımlar atan sen olma.son karar senin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?