2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Canım karaciger yağı falan var deniliyor bu ilaçta

Dogru canim. Karaciger yagi var.

hamilelik döneminde anne adayının morina balığı karaciğer yağı kullanımı veya bebeğe doğduktan itibaren ilk 1 yaşına kadar cod liver oil verilmesi neticesinde çocukluk dönemi başlangıçlı olan Tip 1 Diyabet riskinin azaltılmasında önemli etkisi olduğu gösterilmiştir.

Ve daha bircok yarari var.

Selam kızlar ben de omega 3 kullanmıyorum doktoruma sordum gerek yok dedi bulunduğum yerde balık yok hamileliğimden beri hiç tüketmedim yani bir kaç kez ceviz yedim ilk 3 ayımdaydım o zaman bulantım vardı cevizden tiksindim onu da hiç yiyemedim toplam da gebeliğimde 2-3 ceviz ya yemişimdir ya yememişimdir doktora anlattım ama yine de gerek görmedi omega 3 e bu kadar takma dedi sıkıntı olmaz dedi eskiden omega 3 mü kullanıyorlardı dedi

Ben hep diyorum, annelerimiz cok mu ozel beslenmis sanki.. doktor zaten ilk zamanlarda vermedi takviye. Ben et yemiyorum. Bakti ki kan degerlerimde dusme var verdi. Ama hergun kullanma yine dedi. Ara sira aklima geldikce atiyorum agzima :)

bence kullanmalısın.eskiden o mu vardı bu mu vardı lafın böyle her yerde kullanılmasına karşıyım.o zamanın şartları farklı bu zamanın şartları farklı o Zaman hep o yüzyıl da yaşayalım.benim doktorumun söylediği balık yediğin Zaman birkaç gün içme dedi.imom kullanıyorum ben

aynen canım , benim dr um da uzun uzun anlattı , henüz omega 3 ün her gün alınmasıyla bebeklerde oluşabilecek olumsuz
etkileriyle ilgili araştırmalar tamamlanmadı . ben isim vermiycem , haftada 1 balık ve ceviz yemen yeterli , dedi.

ayrıca fındık , ıspanak , semizotunda da omega 3 var. ben yaz boyunca sık sık semizotu salatası yaptım .
kıvırcık salatanın içine çiğ ıspanak dograyıp kayıştırıyorum , salata olarak da tüketiyoruz

Ben hep diyorum, annelerimiz cok mu ozel beslenmis sanki.. doktor zaten ilk zamanlarda vermedi takviye. Ben et yemiyorum. Bakti ki kan degerlerimde dusme var verdi. Ama hergun kullanma yine dedi. Ara sira aklima geldikce atiyorum agzima :)
Haklisin eskiden omega3 yoktu ama eskiden beslenme daha dogaldi bu kadar kansorojen gida, radyasyon iceren ortam yoktu, organik besleniyorlardir simdi biz oylemiyiz degiliz malesef.

Hamilelikte kullanımının zararlı olduğunu duymuştum canım o yüzden.

Kızlar omega 3 u sadece bebek için düşünmeyin. Birden çok yararı var o ayrı. Beyin ve göz gelişimi için gerekli.

Bizim açımızdan ise çok çok faydalı. Bebek omega depolarımizi emiyor.o bi şekilde buluyor yolunu.ama depolarımizi boşaldikca daha depresif olurmusuz:)
Özellikle hamileyken alınan düzenli omeganin lohusalik depresyonunu önlediğini,daha hafif gecirildigini söylüyor çoğu doktor.ben aysegul coruh lu hayraniyim:) O oneriyor bende kullanıyorum. Doktorum bana kullandirtmamisti.ama ilk aydan itibaren kullaniyorum

Benim kizim 4.09 dogum terminimizdi gelmedi iki hafta beklediler 18.09 sabah apar topar tma kahvalti yapacakken elimden alip sezeryana soktular keyfi sezeryan yok burda yasak 42 haftalikmi olmus oluyo nerdeyse 10 aylik haah

Benim kizim 4.09 dogum terminimizdi gelmedi iki hafta beklediler 18.09 sabah apar topar tma kahvalti yapacakken elimden alip sezeryana soktular keyfi sezeryan yok burda yasak 42 haftalikmi olmus oluyo nerdeyse 10 aylik haah
Artik ne kadar rahat ettirdiysen icerde hic keyfini bozmamis desene :)

Aslı, bu dogumumda planlı sezeryan değilde zamanini bebege bırakarak sezeryana girmeyi çok istemiştim. Aslında instagram da takip ettiğim çoğu doktor bunu savunuyor.ama benim doktorum da seninki gibi riske girmek istemiyor maalesef. Rahimde yırtılır falan dedi.ama çok istemiştim. Doğum zamanına bebeğim karar versin.bu hem bedensel hemde zihinsel gelişimi için çok faydaliymis.3cm acikliktan sonra hemen sezeryana girecektim.epidural olacaktım.tentene temas olacaktı.belki imkanları geniş bir hastane bu hayallerimi gerçekleştirirdi. Nevsehirde mümkün değil. Esimde doğumu farklı bir yerde yapmama razı olmuyor

Son düzenleme:
candy direkt sezeryana mı aldılar? ya ben hastaneye gittim geçen hafta günü geçerse doğumu biz başlatıyoruz gibi birşey dediler, benim ordan anladığımda suni sancıydı. çok şaşırdım ya

enerjı bombası olman lazım senın

Artik ne kadar rahat ettirdiysen icerde hic keyfini bozmamis desene :)
Evet ciktiginda cok sinirliydi ama 1 hafta sanci yemisti suni sanci :)
candy direkt sezeryana mı aldılar? ya ben hastaneye gittim geçen hafta günü geçerse doğumu biz başlatıyoruz gibi birşey dediler, benim ordan anladığımda suni sancıydı. çok şaşırdım ya

Canim bana vajinadan fitil verdiler serum ile sanci verdiler 1 hafta boyunce ama gelmedi hergun degisik doktorlar geliyor biri ben olsam beklerim digeri ben olsam alirdim diyip duruyorlar zaten benim bilgi sifir ne derlerse tamam :) artik sabah kahvlati yapacakken hemsirler tuttu bugun ameliyat olacaksin dediler odaya aldilar ablam ogun tma yoldaymis yanima gleiyor o yetisti eşim iki bina ilerisinde toplantida kagitlari imzaladim girdim iceri ablama dedim haber verme diye vermis esim cikmis gelmiş bundan da kimseye haber vermeden girmek istiyorum ablamla :) 15 dk da gelmis o sirada bebegi gostermisler onlara bir erkek icin ne rahat dimi geliyor hic birsey duymadan hissetmeden baba oluyor o zaman bile gorunce bayilacakmis yuzu bembeyaz olmus bemim kiz ciyak ciyak aglamis yuzlerini yirtiyormus ablamda korkmus :) esime sandalye vermisler ottturmuslar :)

ben
doktoruma ssvd yi sordum.bana dediği ;bende yaptırdım 3 sezeryan üzerine 4.yü ssvd yaptırdım.ama hastam son sezeryanını olalı 15 seneye yaklaşmıştı ve bebeği 3 kg altındaydı.yinede saçlarımda beyazlarım çıktı falan dedi.sadece bebeğin değil annenin de hayatını riske atmış oluruz dedi

Gözümün önünde canlandı o halleriniz heyecan yaptım bak şimdi :))
Benim eşimin de hastane-kan-iğne fobisi var. Koskoca adam hastaneye gidince daha bi tuhaf oluyor. Yanımda doğuma girmesi mümkün değil, konusu açılınca bile rengi atıyor. Ama bebeğimizi ilk gördüğü an yanında olup o şapşik hallerini görmeyi çok isterdim :) Kesin benimkini sandalye de kesmez sedye falan getirirler

sarra13 bebeginiz ve sizin.icin en iyi karari vereceksinizdir bugun.her sey cok.yeni.daha anlık ofkelerle karar vermemek lazim aşılamaz bir sey yoksa.yoluna girer.inşallah

Ilımlı yaklaşacak bir şey yokki.
Bir anda çark etti. Çok kırıldım.
Cidden eşimi seviyorum ama annemde bugün yeter artık dedi,seviyor gibi yapıyor sevse hamileyken bu duruma sokar mı birden diyor.
Düşünüyorum daha geçen gün biz kavga etmiyoruz aslında çok normal anlaşmamız dedi haklı.Normalde tartışmayız çok. Daha dün akşam sokulup ağrım var diye peşimde koşturdu,gönlümü almak için uğraştı. Bugün ne oldu birden?

Adam resmen dün akşam 10 bin ben koyayım sakın kredi çekme derken bugün ne gerek var al sizinkilerden biz niyr veriyoruz moduna büründü.Malı biz alıcaz ailem niye versin ki? Ben elimde olanı koyabildim o niye yapamadı.Ya da birden ne değişti.?dün akşam farklı sabah farklıydı.
Arkasından da ayrılalıma getirdi konuyu.

Sevgi yetmiyormuş ya onu gördüm. Ya da o sevmedi cidden.Çocuk için yakındı belki bilmiyorum. Ağrın var mı yok mu bile demedi.Bir anda değişti.

Hakettiğimi cidden düşünmüyorum. Emin ol anlatsam onla evlenmek için yaptıklarımı beni döversin.Ama değmedi sanki.Yanlış seçim yaptım.

Kendime üzülüyorum cidden eşimi sevdim görmezden geldiğim çok şey oldu.Çok şey atlattık.Kokusu bile burnumda sanki. Ama cidden bana karşı değil çocuğa karşı var sevgi o yüzden el üstünde tutma çabası da. Karakterlerimiz hep çok farklıydı,benden yaşça büyük evlilik yapmış çocuğu vardı uyan hiç bişey yoktu.Ama çok sevdim.

Şimdi beceremedim diye sinirden ağlıyorum yürütemedim evliliği.Aynı biz gibi babasız büyüyecek çocuğum.
Doğuma benimle girip destek olacaktı,haftasonu bebeği görelim diye gidecektik çocuğun odasını beraber kurduk.Geleceğe dair o kadar hayalimiz vardı. Ama bir anda silmeyi tercih etti.

Eski eşi aldatmış,istenmediğini hissetmiş ama çocuk için devam etmiş yıllarca,ben farklı algılamasın diye dikkat ettim sevgimi belli ettim.Ama olmadı. Olmuyor yani.Oğlumu düşününce babasından kopuk ne kadar babayı sevip tanıyacak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…