2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Daha önce isteğe bağlı sezaryen yapmış arkadaşlara bir sorum var.
En başından mı sezaryen dediniz yoksa atıyorum 6. Ayda mı karar verdiniz?
Lütfen atlamayın önemli benim için.
ben en başından sezeryan istedim çünkü biliyordum normal doğuramayacağımı...dr a da söyledim...dr o kadar ısrar etti ki normal olsun diye ne olur öyle düşünmeyin daha sağlıklı falan filan yürüyüş yapın merdiven çıkın diye diye...en son 39+6 da muayene etti baktı hiç açılma da yok sezeryan yaptı artık.. doğumdan sonra muayene eden başka bir dr da bana hak verdi normal doğursaydın çok yırtılman ve dikişin olurdu ve sezeryandan daha beter olurdun iyi ki normal yapmamışsın diye...

Çok sağol cevabın için.
Mesela senin durum zorunlu sezaryen olmuş oluyor di mi sonuçta?

Ay bunun doğru olduğuna bende inanmak istiyorum bu bebik beni günde 4-5 kez kusturuyor türlü işkenceler yapıyor ve ben daha hamile kalmadan önce bile kızım olacağını hissediyordum. Hayırlısı olsun tabi ama bi kızçem olsa ne güzel olur

Çok sağol cevabın için.
ya aslında doğumu yaptıran dr um normal doğurabilirsin fiziksel bir engelin yok normal doğum için demişti ama benim ağrı eşiğim çok düşüktür...hiç doğum ağrısı çekmeden 40 haftanın bitmesine 4 gün kala sezeryan oldum...komplikasyonu çok biliyorum en sağlıklısı normal doğum ama hiç pişman değilim açıkçası...

Valla böyle durumlarda koca karılar genelde haklı çıkar.
Bakalım artık.
Ben de erkek istiyorum. Eşimle aynı giydirip karşılarına geçip gülücem
Hayale bak.

Çok sağol cevabın için.
ama şöyle bir handikapı oldu doğum başlamadan sezeryan olduğu için sütüm 5 gün sonra gelmişti ve çok stres olmuştum...mama verdik çocuğa 5 gün ama memeyi de unutmasın diye boş boş emzirdim mamadan önce...sonra süt bi geldi bi geldi 1 metre öteye fışkırıyordu... :))

Peki fiziksel bir engelimizin olup olmadığı ne zaman belli oluyor?
Çok soruyorum farkındayım ama dr ve hastane seçiminde etkili olacak bu. Düşündüğüm iki hastane arasında isteğe bağlı sezaryende 2bin tl fiyat farkı var. Hani öldürmez ama az para da değil 2bin.

canım 38. haftada alttan muayene etti (çatı muayenesi diyorlar çocuğun başının geçip geçemeyeceğini normal doğuma müsait mi diye bakıyorlar) onda sorun çıkmadı müsait dedi dr... sonra 39+6 da tekrar baktı biraz acı veriyor 2-3 parmağıyla derinlere iniyor...çatı müsait ama hiç açılma yok dedi...1-2 cm olsa bile normale zorlayacaktı ben kesin istemiyorum deyince iri bebek diye kağıda yazıp muayenehaneden hastaneye gönderdi yatışım yapıldı birkaç saat içinde tahliller anestezi derken doğurdum o gün...

Tatlım benim de zorunlu sezeryandı 39.haftam bitince doğum yapmıştım. Son haftalara kadar belli olmaz yani ama şu sana ipucu verebilir. Doktor sezeryan taraftarı mı diye araştır derim, bazı doktorlar normal doğum yanlısı bazıları da sezeryan yanlısı oluyor.

Valla böyle durumlarda koca karılar genelde haklı çıkar.
Bakalım artık.
Ben de erkek istiyorum. Eşimle aynı giydirip karşılarına geçip gülücem
Hayale bak.
Ay hadi inş ikimizinde gönlünce olsun. O bezli popolara kısa etekler o taçlar vs eşimde bende gördükçe çıldırıyoruz

Daha önce isteğe bağlı sezaryen yapmış arkadaşlara bir sorum var.
En başından mı sezaryen dediniz yoksa atıyorum 6. Ayda mı karar verdiniz?
Lütfen atlamayın önemli benim için.

son zamanlarda şekillendi benimki, bebek haftasından hep ileri gidiyordu ölçümlerde hep kilolu çıkıyordu bu sebeple radyolojiye çok gittim, birde ben gebelik şekerinden dolayı diyetteydim neyse gel gelelim doğuma, çok kasılmam oldu nst de de çok ağrım çıktı ama ne açılma ne sancı ne yumuşama ne doğuma hazırlık ne de kanala girme oldu bende turp gibiydim valla bekle bekle 41. haftaya girdik benim bebişde sürekli uyuyordu birde, doğumda bebişin hareketli olması istenir yasonra dr çatımla bebişin uyumlu olmadığına karar verdi bu şartlarda sezeryan oldum, pişman değilim birinde acıyı toptan çekiyosun birinde taksit taksit
amma yazmışım yaaa

not: dr um normal doğum yanlısıydı daha önce çook araştırmıştım.

Ben de mesela epidural normal doğum yaparım yeaa diyordum. Ama mesela şu an sezaryen fikrine de açığım. Fakat benim vücudum dikiş atılan yerde keloid yapıyor. Doktorlar sezaryende o iz kat be kat olacak şimdi düşünme dediler.
Öff zor işler.
Dediğiniz gibi doktorları araştırayım.

Canım senin doğum şeklinle benimki aynı olmuş hemen hemen :) Bebek kilo açısından önden gidiyordu.Nstye göre sancı çekmem,açılmam olması gerekirken ben hiçbir şey hissetmiyordum,zaten bebek doğum kanalına da girmiyordu. Her sancı sonrası bebeğin kalp atışında azalma gördü ve o gün doğum yapacağım bile net belli değilken doğum yaptım

Günaydın iyi dileklerin icin Sağol yarın doktora gidicez duyarsam kalp atışıni rahatlarim sanırım biraz, ben cok hareketliydim ve evde temizlik, bende sac makyaj kiyafet cok onemliydi simdi evde tv karsisinda resmen vakit öldürüyorum

biz iki kız kardeşiz annem hiç kusmamış. Teorinizi çüritiyim dedim

sahi çok benziyor ne günlerdi yaa diyecem ama daha 2015 martı yanineyse şükür sağlıkla aldık kucaklara birde benimki çıktıktan sonra hemen paçasına kadar kaka yapmış iyiki içerde görmedi o işi galiba ben aralık annesi olurum gibi geliyor

kızlar dr dan geliyorum sat a göre 6+5 tim ama beta hcg olsun kese olsun 1 hafta geride gibiydi usg de de 5+6 çıktı kalp atışı göründü usg de ama zayıfmış daha yeni atmaya başlamış olabilir dedi dr...beklenen doğum tarihi de 14/01/2017 den 20/01/2017 ye kaydı...geç yumurtladığımı biliyordum zaten hayırlısı artık inşallah sağlıkla devam eder...kalp atışı olduğuna göre gebelik rutinlerini isteyelim dedi eliza hemogram biyokimya ve idrar tahlili istedi...darısı başınıza inşallah kızlar... :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…