2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Bebek çıktıktan sonra uyutuldunuzmu . uyutulmadiysaniz bu sizi etkilemedimi?
Spinalle ilgili güzel şeyler okuyunca motive oluyorum ama korkuda var hala.

Aynı bende öyleyim. Çatıda falan sorun yok bebek dönmüş ama çok kilolu olduğu için bebeğim. Sezaryene mecbur dönüş yapmak zorunda kaldım yoksa doktor çok dikiş yersin vs dedi bende o yüzden çok tedirginim inşaAllah Rabbim hepimizin yardımcısı olur

1 saat çok değilmi bebek ilk kaç dk içinde çıkıyor o bir saatte hiçbirşey hissetmiyormusunuz birde ilk ne zmaan hissediyorsunuz amaliyattan sonra ağrı nasıl bir agrı gibi
Bana da çok geldi ama normalde ne kadar sürüyor hiç bilmiyorum
bebeğin çıkması çok kısa ben acıyacak mı dedim doktor oho başladım bile şimdi bebeğini göreceksin ddi :)
Spinali olunca bi sıcaklık oluyor aşaıga doğru bacaklardan karıncalanma hissi oluyor ben önce parmak uçlarını oynatabiliyordum eyvah ddim hissedeceğim ama hiç acı Yok sadece bi şey sürüldüğünü hissediyorsun gidip geliyor karnında bi şey dikerken de çekiştirme hissi oluyor o kadar
Ameliyattan sonra ağrı kesici iğne olduğu için dikiş ağrısı hissetmiyorsun ama bana ilk yapılan iğne çok etkilemedi beni. 4 saat sonra şiddetli adet sancısı çeker gibi acı çektim ama hemen başka bi iğne yapıp kestiler ağrıyı

Evet sakinleştirici yapıyorlarmış doktorunla önceden konuşup öyle yaptır o zaman
Ameliyat başladıktan sonra bebegin çıkması Beş dakikadan fazla sürmüyor

MaşaAllah darısı bana canım benim.
Ağrı kesiciyi damar yolundan yani serum aracılığı ile neden vermiyorlar kalcadan iğne yapiyorlar
Çok ağrı kesici iğne yaptılar mi canım sana
Bana bi sürü serum da verdiler onların içinde belki ağrı kesici de vardır bilemiyorum hiç aklıma gelip de sormadım canım
Ameliyat sonrası bir tane , 4 saat sonra ben ağrı hissettiğim için gene bir tane daha yaptılar bi de sabah 5 gibi tekrar yaptılar yani toplam 3 iğneyle kurtardım :) evde de sadece iki gün ağrı kesici ilaç aldım günde bir tane yetti bana

Cevabınız için teşekkür ederim rabbim herkese yardım etsin bende doğum sonrası yazacağım nasıl geçtiğini ve neler yaptıklarını.insallah en kolay sakin ve sağlıklı şekilde atlatiriz.

En iyi spinal ne demek ya boyle sacma tercih duymadım. Bu senin verecegin bi karar. Neden anlatmiyor hepsini duzgunce? Normal dogum icin epidural ayaklarini uyusturmayan ta omura kadar girmeyen bi agri kesici yontemi. 45 dkda bi yenileniyor. Hatta dogum aninda kesip ikinmani saglayabiliyorlar. Spinal direk belden asagisini uyusturuyor, ayaklarina basamiyorsun, ikinma hissi falan yok tabiki. sezeryan genelde spinalle yapiliyor zaten. Tercih tamamen senin icin dogru olan seyin. Doktorun işine gelen değil.

Sağol canım inşallah...

Omura kadar girmiyor mu epidural .iyiymiş zaten. Sezaryen olacağım kesinlesti yarın aç karnına kan vs vereceğim o arada anestezi doktoruna bir sorayim bakalım ne önerecek bir ara genel anestezi istiyordum yavaştan epidural kaymaya başladı aklım:)

Rabbim yardımcın olsun canım benim
Ağrısız sizisiz sağlıklı sıhhatli doğum olsun inşaAllah
Sağlıklı sıhhatli evladını kucağına al inşaAllah
İnşallah hepimiz de canım... bugün vücut temizliği banyo abdest işlerimi hallettim Kur'ân ı Kerim okudum hepimize de dua ettim sağlıcakla hayırlısuyla kavuşalım miniklerimize diye...burdaki herkesi çok sevdim hepiniz hakkınızı helal edin şimdiden çok öpüyorum...

Vay MaşaAllah iyiymiş:)) totodan iğne tarzım değil korkuyorum :))) küçükken çok bronşit oldum günde 2 Kere. Sürekli yiyordum artık bende takıntı oldu :)) damar yolundan verin diye söyleyeyim bakayım ne diyecekler :))
Totolara dokunmasınlar :)))

Helal hoş olsun canım benim Allah kabul etsin Rabbim razı olsunn senden inşaAllah
Rabbim senide evladinida sağ salim sağlıklı sıhhatli ağrısız sizisiz kurtarsın inşaAllah
Rabbim herşeyi gönlüne göre en iyisini nasip eylesin
Hayırlı güzel haberlerini bekliyoruz canım dualarım seninle...

Ben de eger sezeryan olursa cok kararsizim.korkuyorum acikcasi ama o anı kacirmak istemiyorum hep ayik kalmak istiyorum. Cok zor bi karar. Ama genel anesteziyi artik hic onermiyorlar. Ki muhtemelen sen gayet saglikli normal birisindir. benim psikolojik sorunlarim var bipolarim. Genel anesteziyi zorunlu bile tutabilirler. Spinalde omurilik zarini gecip zerk ediyorlar uyusturucuyu ve bi kere veriliyor hemen uyusuyor belden asagin. Epidural belindeki katater yardımıyla surekli yenilenen bi agri kesici yontemi. Ben normal dogum yapican sandim bi an anlam veremediydim Spinale. Sezeryan olcaksan zaten bunu tercih ediyor doktorlar genelde. Insallah Allahim hakkinda en hayrlisini versin. En dogru karari verirsiniz doktorun da sen de. Cooooook kolay super bi dogum yaparsin insallah

Epiduralde nasil oluyor bilmiyorum ama spinal oldum ve cook memnunum aci yok his var evet birinin karnına dokundugunu idrak ediyorsun ama gezinme seklinde acı kesinlikle yoktu igneyide hissetmedim sonrasinda bel yada bas agrimda olmadi bence anestezi dr unda is bitiyor endiselenme

Bebek çıktıktan sonra uyutuldunuzmu . uyutulmadiysaniz bu sizi etkilemedimi?
Spinalle ilgili güzel şeyler okuyunca motive oluyorum ama korkuda var hala.
Canim bebek ciktiktan sonra en az 7-8 dk zaten onu silmelerini kontrol etmelerini izliyorsun temizleyip yanina getirmeleri 10dk yi buluyor zaten bu surecte asagiyla alakali tek bir sn ye aklina birsey gelmiyor oraya odaklaniyorsun bebegi disari cikarttiklarinda tas patlasin 5-10dklik isleri kaliyor seninle bunun icin uyutulmaya degmezki. doktorum ve yanindakiler benimle sohbet etti muzik dinlediler rahatlatiyorlar yani. Korkutma kendini.

Allah'ini seviyorsan su moral emici sorularını doktoruna sor lütfen!!!!
Yok çocuk şişman. Yok normal mı sezaryen mı. Şimdi de spinal epidural ikilemi.
Bi zamanlar dorti vardı. Sonra malina türemiştir. Şimdi de siz!!!
Sürekli bir ilgi ihtiyaci giderme topigi haline geldi bu topik. Millet doğurdu bebesiyle meşgul. Doğum bekleyenler de sakince bekliyor işte. Siz neden sakin olamıyorsunuz???
Bebegin bu kadar çok radyasyon almasi yani annenin hep online olması da kilo yapar bilginize!!!!

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için inanın bunları okuyunca daha bir rahatliyorum.insallah güzel olacak.

Canım 32 bittiği gün alınıyor. Ben 31+5 te müsait olduğum için o gün aldım. 2gün kaybım oldu. 32+0 yani :)

Biraz sakin olalım bence böyle azarlamakta hoş değil sanki

Canım arkaya doğru oku istersen baya konusuldu bu konu. İnternette de çok fazla bilgi var. İkisininde artı ve eksilerine doktorunla karar verirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…