- 10 Mayıs 2016
- 1.215
- 1.129
- 133
Bebek çıktıktan sonra uyutuldunuzmu . uyutulmadiysaniz bu sizi etkilemedimi?
Spinalle ilgili güzel şeyler okuyunca motive oluyorum ama korkuda var hala.
Bana da çok geldi ama normalde ne kadar sürüyor hiç bilmiyorum1 saat çok değilmi bebek ilk kaç dk içinde çıkıyor o bir saatte hiçbirşey hissetmiyormusunuz birde ilk ne zmaan hissediyorsunuz amaliyattan sonra ağrı nasıl bir agrı gibi
Evet sakinleştirici yapıyorlarmış doktorunla önceden konuşup öyle yaptır o zamanAnladim yapinizlada alakalı olabilir.ben panik bir insanim.ama ilki genel anestezi oldu ve çok kötüydü.uyanmasi sonrası.simdi bunu istiyorum.sakinlestirici yapiyorlarmis bebeğin çıkması zaten 5 dk deniyor dogrumu.sonrasindada sakinleştirici yapsalar atlatirim dedim ama ..
Bana bi sürü serum da verdiler onların içinde belki ağrı kesici de vardır bilemiyorum hiç aklıma gelip de sormadım canımMaşaAllah darısı bana canım benim.
Ağrı kesiciyi damar yolundan yani serum aracılığı ile neden vermiyorlar kalcadan iğne yapiyorlar
Çok ağrı kesici iğne yaptılar mi canım sana
Kızlar epidural le spinal in arasındaki fark nedir. Epiduralde boru falan varmış ağrı kesici veriliyormuş. Spinalde hissetme olasılığı çok yuksekmis bir kaç yerde okudum entresan yorumlar var ve tedirginim açıkçası . doktor a sordum en iyisi spinal dedi. Yinede sizlere sormak istiyorum çünkü bizzat sezaryen oldunuz herşeyi yaşayan daha iyi bilir.
Sağol Aysel ciğim inşallah canım...Bize yaz mutlaka merakla bekliyorum dogumunu inşallah sağlıkla huzurla al kucağına meleğini
Sağol canım inşallah...Maşallah. Hayırlı olsun bebeğiniz. Bu sükuneti bir sırrı var mı nasıl sakın kalmayı başardınız bir sırrı varmı ben heyecan yapacağım sanırım.
Oh maşallah aferin cihana uslu uslu annesini üzmeden gelmiş. Okuyunca çok kolay gibi geliyor insana ama işte gerçekler korkutuyor yinede.
Hakkınızda hayırlısı olur inşallah.
Hadi hayırlısı inşallah. Karar tabiki sizin ama bebeğinizi hemen görmek adına genel anestezi olmaması daha iyi geliyor bana. Spiral ve epidural hakkında bilgi alıp birini tercih edebilirsiniz.
En iyi spinal ne demek ya boyle sacma tercih duymadım. Bu senin verecegin bi karar. Neden anlatmiyor hepsini duzgunce? Normal dogum icin epidural ayaklarini uyusturmayan ta omura kadar girmeyen bi agri kesici yontemi. 45 dkda bi yenileniyor. Hatta dogum aninda kesip ikinmani saglayabiliyorlar. Spinal direk belden asagisini uyusturuyor, ayaklarina basamiyorsun, ikinma hissi falan yok tabiki. sezeryan genelde spinalle yapiliyor zaten. Tercih tamamen senin icin dogru olan seyin. Doktorun işine gelen değil.
İnşallah hepimiz de canım... bugün vücut temizliği banyo abdest işlerimi hallettim Kur'ân ı Kerim okudum hepimize de dua ettim sağlıcakla hayırlısuyla kavuşalım miniklerimize diye...burdaki herkesi çok sevdim hepiniz hakkınızı helal edin şimdiden çok öpüyorum...Rabbim yardımcın olsun canım benim
Ağrısız sizisiz sağlıklı sıhhatli doğum olsun inşaAllah
Sağlıklı sıhhatli evladını kucağına al inşaAllah
Bana bi sürü serum da verdiler onların içinde belki ağrı kesici de vardır bilemiyorum hiç aklıma gelip de sormadım canım
Ameliyat sonrası bir tane , 4 saat sonra ben ağrı hissettiğim için gene bir tane daha yaptılar bi de sabah 5 gibi tekrar yaptılar yani toplam 3 iğneyle kurtardım :) evde de sadece iki gün ağrı kesici ilaç aldım günde bir tane yetti bana
İnşallah hepimiz de canım... bugün vücut temizliği banyo abdest işlerimi hallettim Kur'ân ı Kerim okudum hepimize de dua ettim sağlıcakla hayırlısuyla kavuşalım miniklerimize diye...burdaki herkesi çok sevdim hepiniz hakkınızı helal edin şimdiden çok öpüyorum...
Omura kadar girmiyor mu epidural .iyiymiş zaten. Sezaryen olacağım kesinlesti yarın aç karnına kan vs vereceğim o arada anestezi doktoruna bir sorayim bakalım ne önerecek bir ara genel anestezi istiyordum yavaştan epidural kaymaya başladı aklım:)
Epiduralde nasil oluyor bilmiyorum ama spinal oldum ve cook memnunum aci yok his var evet birinin karnına dokundugunu idrak ediyorsun ama gezinme seklinde acı kesinlikle yoktu igneyide hissetmedim sonrasinda bel yada bas agrimda olmadi bence anestezi dr unda is bitiyor endiselenmeKızlar epidural le spinal in arasındaki fark nedir. Epiduralde boru falan varmış ağrı kesici veriliyormuş. Spinalde hissetme olasılığı çok yuksekmis bir kaç yerde okudum entresan yorumlar var ve tedirginim açıkçası . doktor a sordum en iyisi spinal dedi. Yinede sizlere sormak istiyorum çünkü bizzat sezaryen oldunuz herşeyi yaşayan daha iyi bilir.
Canim bebek ciktiktan sonra en az 7-8 dk zaten onu silmelerini kontrol etmelerini izliyorsun temizleyip yanina getirmeleri 10dk yi buluyor zaten bu surecte asagiyla alakali tek bir sn ye aklina birsey gelmiyor oraya odaklaniyorsun bebegi disari cikarttiklarinda tas patlasin 5-10dklik isleri kaliyor seninle bunun icin uyutulmaya degmezki. doktorum ve yanindakiler benimle sohbet etti muzik dinlediler rahatlatiyorlar yani. Korkutma kendini.Bebek çıktıktan sonra uyutuldunuzmu . uyutulmadiysaniz bu sizi etkilemedimi?
Spinalle ilgili güzel şeyler okuyunca motive oluyorum ama korkuda var hala.
Allah'ini seviyorsan su moral emici sorularını doktoruna sor lütfen!!!!Omura kadar girmiyor mu epidural .iyiymiş zaten. Sezaryen olacağım kesinlesti yarın aç karnına kan vs vereceğim o arada anestezi doktoruna bir sorayim bakalım ne önerecek bir ara genel anestezi istiyordum yavaştan epidural kaymaya başladı aklım:)
Canim bebek ciktiktan sonra en az 7-8 dk zaten onu silmelerini kontrol etmelerini izliyorsun temizleyip yanina getirmeleri 10dk yi buluyor zaten bu surecte asagiyla alakali tek bir sn ye aklina birsey gelmiyor oraya odaklaniyorsun bebegi disari cikarttiklarinda tas patlasin 5-10dklik isleri kaliyor seninle bunun icin uyutulmaya degmezki. doktorum ve yanindakiler benimle sohbet etti muzik dinlediler rahatlatiyorlar yani. Korkutma kendini.
Canım 32 bittiği gün alınıyor. Ben 31+5 te müsait olduğum için o gün aldım. 2gün kaybım oldu. 32+0 yani :)Selam kızlar benim bir sorum olacak doğum öncesi izinle alakalı.aranızda rapor alan varsa yardımcı olursa sevinirim.kafama şöyle bişi takıldı doğum öncesinde 32. haftada çalışabilir raporu almayı düşünüyorum ama 31+3 gibimi yoksa 32+2 gibimi (sayılar örneklemek içindir) almamız gerekir 32. haftayı tamemen doldurduktan sonraki haftamı yoksa 32. haftanın içinde mi :)
Biraz sakin olalım bence böyle azarlamakta hoş değil sankiAllah'ini seviyorsan su moral emici sorularını doktoruna sor lütfen!!!!
Yok çocuk şişman. Yok normal mı sezaryen mı. Şimdi de spinal epidural ikilemi.
Bi zamanlar dorti vardı. Sonra malina türemiştir. Şimdi de siz!!!
Sürekli bir ilgi ihtiyaci giderme topigi haline geldi bu topik. Millet doğurdu bebesiyle meşgul. Doğum bekleyenler de sakince bekliyor işte. Siz neden sakin olamıyorsunuz???
Bebegin bu kadar çok radyasyon almasi yani annenin hep online olması da kilo yapar bilginize!!!!
Canım arkaya doğru oku istersen baya konusuldu bu konu. İnternette de çok fazla bilgi var. İkisininde artı ve eksilerine doktorunla karar verirsiniz.Kızlar epidural le spinal in arasındaki fark nedir. Epiduralde boru falan varmış ağrı kesici veriliyormuş. Spinalde hissetme olasılığı çok yuksekmis bir kaç yerde okudum entresan yorumlar var ve tedirginim açıkçası . doktor a sordum en iyisi spinal dedi. Yinede sizlere sormak istiyorum çünkü bizzat sezaryen oldunuz herşeyi yaşayan daha iyi bilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?