2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Herkesin agri eşiği bir degil neden sende anormallik olsun benim canim yansada tolere edebiliyorum misal o yuzden eve geldigimden beri isimi gucumu görüyorum sen dinlenmene bak gececek onlarda

Çok güzel anlatmışsın canım katılıyorum sana. Malesef şöyle bir sıkıntı var bizim millette hep birşeyleri, birilerini hatta kendilerini birileriyle kıyaslıyorlar. Halbuki her canlı hatta her durum, her olay birbirinden farklı kıyasa hiç gerek yok fikir edinilebilir benzer şeylerden ama aynısı beklenemez.
Bende normal doğum bekliyorum dogum surecini yönetebilir miyim nefes kısmını yapabilir miyim deneyip göreceğım inşallah ama son muayenede bebeğin kilosu çok geldi doktorumuza ve 4 kiloyu geçecek gibi çok geçmezse yine bi deneriz ama ultrasonda 4 üzerinde görünürse risk olur dedi. Sezeryana dönebiliriz dedi hakkımızda hayırlısı olur inşallah diyoruz ve bekliyoruz bu hafta kontrolde daha netleşir sanırım durum tabi supriz bi doğum olmazsa. Bu arada bende 4.5 kilo ile normal doğmuşum.
Gözünüz aydın. Hayırlı uğurlu olsun.

Senin ve bebek için en hayırlısı, en sağlıklısı nasıl olacaksa öyle doğar inş canım. Ama dilerim normal olur inş :)
Normalde usg nin yanılma payı var. 4 ve üzeri gözüken çoğu bebek aslında 4 altında doğuyor. He benim doktorum bu konuda gerçekten iyiymiş 3.600 doğar dedi öyle de oldu :)
Diyelim ki 4 kg gerçekten. Zaten ilk doğumsa Türkiye de epizyotomi oranı %95 lerde.. Yani bebeğin kafa kemikleri zaten iç içe geçecek, birde kesi atılırsa çıkış elbet daha kolay olacaktır. Sezaryan olup kesilmektense normal olup epizyotomi olması yine daha iyidir diye düşünüyorum. Birde son hafta bebek pek kilo almıyor artık. Bizim son iki muayene hep kilosu aynıydı mesela. İnş 4 ü geçmez yine de bir avazda kucağına alırsın canım.

Cok haklisin Derin.
Iki sezeryan yasamis biri olarak bu konuda anlatabileceğim cok sey var ama kimseyi korkutmak istemedigimden yazmiyorum. Sadece zaman zaman riskli bir hasta olduğumdan bahsettim ve malesef birkac gun onceki kontrolumde de pek iyi haberler almadim. Su an ilac tedavisi goruyorum ve ilerde neler olabilecegine dair bir fikrim yok.
Pek cok yerde 'daha dogum sekline karar vermedim ' gibi yorumlar okuyorum. Nacizane dusuncem bu annenin secimi olmamali. Ama bizim doktorlarimiz malesef bu yonlendirmeye gidiyor. Bebegin iriligiyle ilgili durumsa kilodan ziyade bebegin bas cevresiyle alakali. Normal sinirlarin uzerinde bir baş buyuklugu yoksa sezeryan gerekmiyor. Risk mi? Elbette. Ama o riskler sezeryanda daha cok malesef.
Allah herkese cok kolay, hayirli, saglikli dogumlar nasip etsin.

Aslında artık birşeyler paylaşmaya sormaya korkuyorum nasıl bir tepki alacağım diye, korkuyorsun korkutuyorsun korkutuluyorsun vs vs vs.

Sezaryen Tabiki ameliyat asla kolay birşey olmadığını biliyorum...

Tabiki bende Normal doğum olmasından yanayım.

Farklı acıdan bakarsak evet ,

Benim annem erkek kardeşimi 4100 gr doğurdu ve isini bilmeyen doktorlar sayesinde içli dışlı 45 50 tane dikiş yemiş 94 yılında yaşadığı sıkıntıları yıl 2017 hala yaşıyor...

Yani Problem yaşanacak olduktan sonra Sezaryen de de sıkıntı olabilir normalde de

Kimi 4000gr mı çatır çatır dogurur kimisi doguramaz...

Neyse , Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşaAllah

Allah im sanada acil şifalar versin umarım hiç yaşamamış gibi tez zamanda geçer sıkıntıların.

hayırdır esracım sorun nedir?neden ilaç tedavisi alıyorsun.çok geçmiş olsun

Merhaba hanımlar doğum yapan arkadaşları tebrik ederim yapacak olanları da Rabbim bir avazda kurtarsın biz iyiyiz çok şükür birbirimize alışmaya çalışıyoruz hikayemize gelince 4 buçukta suyum geldikten sonra biraz sancılarımın sıklaşmasını bekledim 6 gibi gittik hastaneye yaklaşık 4 cm di açıklık yaklaşık 2 buçuk saat sonra 8 buçukta kızımı kucağıma aldım biraz fazla dikiş oldu ama maalesef oturamıyorum şimdilik onun dışında herşey yolunda bu arada emzirme yastığının bu oturma konusunda hayat kurtardığını söylemeliyim ortası boş olduğu için böyle bir durum yaşarsanız aklınızda olsun biraz uzun oldu ama şimdilik bizden bu kadar

hayırlı olsun cnm Allah analı babalı büyütsün.bu arada ben emzirme yastığını pek kullanamadım rahat edemedim.sen Nasıl kullanıyorsun ki?

hayırlı olsun cnm Allah analı babalı büyütsün.bu arada ben emzirme yastığını pek kullanamadım rahat edemedim.sen Nasıl kullanıyorsun ki?
Canım ben dikişler yüzünden oturamıyorum şuan koltuğun üstüne boşluğu arkaya bakacak şekilde koydum onun üstüne oturuyorum böylece popo kısmı boşta kalıyo dikişlere değmediği için oturabiliyorum yoksa çocuğu koymadım daha kendim için kullanıyorum

hayırdır esracım sorun nedir?neden ilaç tedavisi alıyorsun.çok geçmiş olsun
Sagol Aslicim.
Benim nedense rahmim kasilmiyor.
Ilk dogumumda kasilmamis bilememisiz, dogum sonrası olmasi gereken kanama yeteri kadar olmayip icerde birikmis. Ve bir gece cesmeden akar gibi kanamam oldu ölümden döndüm.
Şimdi bu doğumda da risk vardi ama dr her türlü olasılığı degerlendirdik rahmi dogumda ekstra actik bir sey olmaz dedi ve rahim kasilsin diye ilac verdi.
Ilk hafta kontrolünde her sey yolundaydi ilaci biraktirdi.
Ama malesef 2.hafta kontrolünde icerde yine pıhtı oluştuğu ortaya cikti. Doktorum çok şaşkın, 30 yillik meslek hayatimda 3 kisi falan gordum boyle diyor. Tekrar ilaca basladik ama 3 gun kullan dedi. Bu hafta tekrar gidecegim. Pihtiyi atabildiysem bile yeniden olusmayacaginin bir garantisi yok.
Kendimi sakinlestirmeye calissam da cok korkuyorum ilk doğumda yasadiklarim cok urkutucuydu. Yine oyle olursa diye aklim cikiyor

nur_84 canım benim de aşırı süt birikti akmıyor çocuk ememiyor taş gibi oldu sen nasıl hallettin canım bu sorunu?

Çok geçmiş olsun esracım inşallah kısa zamanda atlatırsın

nur_84 canım benim de aşırı süt birikti akmıyor çocuk ememiyor taş gibi oldu sen nasıl hallettin canım bu sorunu?

Kardelen ayni problem bende de oldu. Iki meme birden aniden sut dugumu oldu. Ben emzirmeden once banyoda sabunla ve dayanabilecegim kadar sicak suyla 5-10 dakika masaj yapip, cikar cikmaz banyoda cocugu emzirip, o emdikten sonra kalani da memelere islak sicak havluyla kompres yapip sagarak cozdum. Bir de memenin ne tarafinda daha cok sertlik varsa cocugun cenesi o tarafa degecek bicimde yatirip emzirdim baskilayip cozsun diye. Aksinde kuru kuruya pompalayinca hem damla sut akmiyor. Hem cektigin aciyla kaliyorsun. Simdilik sorun yok. Umarim tekrar etmez. Fecii bir sey.

nur_84 canim sana da cok gecmis olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…