Sgk dan olmuyo yani. İstediğimiz zaman başvuru oluyor mu acaba canım ben bi türlü vakit bulup gidemedim de.Can'ım sosyal hizmetler müdürlüğüne başvuruluyor
Bende bilmiyorum işte canım öyle duydum sadece. Çocuk parası herkese veriliyor da süt parasını tam bilmiyorum.Süt parası hiç duymamistim bu paralar çalışmayanlar a mi veriliyor
Ikisidemi gazli Allah yardimcin olsun ben sab dan fayda gordum ama oda kabiz yapti sanirim fayda zarar kiyaslayarak gidicez gecse şu sıkıntılı surecte agulara gulucuklere emeklemelere baslasak duzenli uykular gelse.
Can'ım çalışan çalışmayan herkese veriliyor bildiğim kadarıyla.1.çocukta 200 2. Cide 300 3. de 600 tlSüt parası hiç duymamistim bu paralar çalışmayanlar a mi veriliyor
Can'ım ya ben 1 ayı geçkindir sab simplex kullanıyorum kabızlık filan olmadı.gayet rahat Kakasını yapıyor günde 4-5 kere yapıyor.birde günde 5 damla da biogaia veriyorum gayet rahatız öyle deli eden bir gazımız yok.mesela şuan oğlum koltuğun bi tarafında yatmış etrafı izliyor bende size bunları yazıyorumkuzumun.inleyislerine dedesi dayanamamis Almanya dan bir ahbabindan gaz ilaci istemis. Sab simplex geldi. Orada daha iyisi vardir kafasi iste. cogunlukla kabiz yapiyor mu bu damla? O da cok buyuk dert Allah yasatmasin. Doktorum.nurse harvey onerdi elimde zinco vardi eczacimiz zinco daha iyi dedi ama gor
ben bebeğim 49 günlüktü gittim bi form doldurdum verdim çok kısa sürüyor.26 martta en yakın ptt den alabilirsinizdedilerSgk dan olmuyo yani. İstediğimiz zaman başvuru oluyor mu acaba canım ben bi türlü vakit bulup gidemedim de.
Canim iki oldu kullanmaya başlayalı fayda konusunda bişey söylemek için çok erkenOmnivit faydasını gördün mü ?
Kontrolümüz güzel geçti çok şükür. Genel sağlık durumu, boyu, kilosu falan beklenen sınırlar içerisinde. Anne sütüne devam yani :)Karne sonucunu paylas bizimle :) 1.ay asisida olacaksiniz sanirim bugun aglamadan gelsin kuzucuk.
Çocuk parası için; yanılmıyorsam doğumu takiben 2 ay içerisinde annenin kendisi ya da eşi tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı müdürlüklere ve Sosyal Hizmetler Merkezlerine müracaat ediliyor. Yani ille de siz gitmek zorunda değilsiniz, eşiniz de gidebilir. 1.çocuk için 300 TL - 2.çocuk için 400 TL - 3.çocuk için 600 TL ödüyorlar. Para müracaatı takip eden ayın 25.gününden sonra annenin adına PTT hesaplarına yatıyor. Parayı sadece anne PTT ye giderek çekebilir.Kızlar bu çocuk parası için nereye başvuruyoruz siz aldınız mı. Bide süt parası varmış sanırım o ne şartla alınıyor.
ohh ohh masallah onaCan'ım ya ben 1 ayı geçkindir sab simplex kullanıyorum kabızlık filan olmadı.gayet rahat Kakasını yapıyor günde 4-5 kere yapıyor.birde günde 5 damla da biogaia veriyorum gayet rahatız öyle deli eden bir gazımız yok.mesela şuan oğlum koltuğun bi tarafında yatmış etrafı izliyor bende size bunları yazıyorum
Kontrolümüz güzel geçti çok şükür. Genel sağlık durumu, boyu, kilosu falan beklenen sınırlar içerisinde. Anne sütüne devam yani :)
Normalde topuk kanında bile ağlamayan o kadar dayanıklı bebişim aşıda ağladı maalesef. Çok kalındı iğne yaa, bana yapsalar ben bile ağlardım herhalde. Allahtan aklıma emzirirken yapın aşıyı demek geldi. Sadece iğneyi batırırken memeyi çektim ki genzine süt falan kaçmasın diye. Ağlar ağlamaz memeyi verdim hemen sustu. Henüz aşı yaptırmamış varsa denesin derim.
Kalça ultrasonu da iyi çıktı, bir sorun yok çok şükür. Onu da henüz yaptırmayan varsa tavsiyem giderken yanınızda emzik götürün derim. Kızım şansa usg ye girerken uyuyordu ama uyanık olsaydı hem çok hareketli hem de meme düşkünü bi bebek olduğu için kesin huzursuzlanırdı.
Oh keyifci bu bebişler ya yerim onu maşallahCan'ım ya ben 1 ayı geçkindir sab simplex kullanıyorum kabızlık filan olmadı.gayet rahat Kakasını yapıyor günde 4-5 kere yapıyor.birde günde 5 damla da biogaia veriyorum gayet rahatız öyle deli eden bir gazımız yok.mesela şuan oğlum koltuğun bi tarafında yatmış etrafı izliyor bende size bunları yazıyorum
Maşallah onaKontrolümüz güzel geçti çok şükür. Genel sağlık durumu, boyu, kilosu falan beklenen sınırlar içerisinde. Anne sütüne devam yani :)
Normalde topuk kanında bile ağlamayan o kadar dayanıklı bebişim aşıda ağladı maalesef. Çok kalındı iğne yaa, bana yapsalar ben bile ağlardım herhalde. Allahtan aklıma emzirirken yapın aşıyı demek geldi. Sadece iğneyi batırırken memeyi çektim ki genzine süt falan kaçmasın diye. Ağlar ağlamaz memeyi verdim hemen sustu. Henüz aşı yaptırmamış varsa denesin derim.
Kalça ultrasonu da iyi çıktı, bir sorun yok çok şükür. Onu da henüz yaptırmayan varsa tavsiyem giderken yanınızda emzik götürün derim. Kızım şansa usg ye girerken uyuyordu ama uyanık olsaydı hem çok hareketli hem de meme düşkünü bi bebek olduğu için kesin huzursuzlanırdı.
Düzelir inşallah canım ben de bi an önce götüreyim bari. bize 2 aylık olunca dediler ama aklıma takılıyor kalça ultrasonumasallah kuzuya hep boyle guzel sonuclari olsun. 2. asida kesinlikle emzirmeyi aklimda bulunduracagim. 1. de yalnizdim hemsireye bacagi tutarak yardim etmistim. Kalca ultrasonunda sevdigi birsey sart. Emzigi direkt almadigi icin bende vitaminini agzina damlatarak emzigi verdim ancak oyle sakinlesti. Bizim kalca ultrasonu sonucumuzda sag kalcada gelusim geriligi tanisi kondu. Bir bucuk ay sonra bir uzmana gostererek takip edecegiz. insallah duzelir.
Maşallah canım :)Kontrolümüz güzel geçti çok şükür. Genel sağlık durumu, boyu, kilosu falan beklenen sınırlar içerisinde. Anne sütüne devam yani :)
Geçmiş olsun cnm, umarım ikinci kontrolde güzel haberler alırsın. Hemen kötüyü düşünme zaten. Bizim hastane 1.ay usg yapıyor ama çocuk doktorumuz "sonucunda bi problem çıkarsa birdahaki ay tekrarlarız" demişti. Kimi hastaneler 2.ayın sonunda yapıyor, belki de 1.ay sonu çıkan problemli sonuçlar yanlış aslında ve daha doğru sonuçlar 2.ayın sonuçlarıdır.masallah kuzuya hep boyle guzel sonuclari olsun. 2. asida kesinlikle emzirmeyi aklimda bulunduracagim. 1. de yalnizdim hemsireye bacagi tutarak yardim etmistim. Kalca ultrasonunda sevdigi birsey sart. Emzigi direkt almadigi icin bende vitaminini agzina damlatarak emzigi verdim ancak oyle sakinlesti. Bizim kalca ultrasonu sonucumuzda sag kalcada gelusim geriligi tanisi kondu. Bir bucuk ay sonra bir uzmana gostererek takip edecegiz. insallah duzelir.
Canı saolsun bebeğimin. Şimdi daha küçük birkaç hafta sonra değişir belkim. Meme dışında vakit geçirmeye başlar.Ay cnm oylede cok zor valla esim gelsin diye 4 gozle bekliyorim o varken tek emzirmek icin alıyorum:)
Aci elma yagini denedin mi ayaklarinin altina masaj yapiyosun bide bezine bi damla damlatiyosun rahatlatiyo raht gaz cikartiyo bebislerOf kızlar nasıl kurtulacaz biz bu gaz sancisindan 25 günlük bebeğim uykudan uyandiriyo kuzumu bu sancılarıbio gaia kullanıyorum. Sanki pek faydası olmadı gibi
Allah yardim etsin ozmn :)birkaç kere denedim de birinde uyudu ama diğerlerinde bir türlü dalmadı uykuya..uykusuna çok ayık..çıt yapsak uyanıyor..hava aydınlanmaya başlayınca pencereye dikiyor gözünü uyumuyor..en son koyu bir perde taktım pencereye..uykusu bi düzene binseydi artık..
ben sagip dolaba koymadim hic. Ilk cocugumda biyere gderken sagiyodum annem agladginda veriyodu hmn bundada oyle yaparim buyuk igtmlBen bir kez sagdigim sutu anneme verdirmistim. Ama dondurucudan +4 dereceye buzdolabina cikar, ilik suda cozdur, 37 dereceye ayarla vs derken cok zaman aliyor. acilen vermek isteyince nasil yapiyorsunuz? ben.mi yanlis ya da eksik biliyorum?
2.ay dedilerse o zaman 2.ay yaptır bence cnm. Zaten hastanelerin yarısı 1.ay diyorsa diğer yarısı da 2.ay diyor. Problem çıkarsa ikinci ay tekrarlayalım diyerek gönderiyorlar zaten. Sen içini ferah tut güzel haberlerle gelirsin inş.Maşallah ona
Biz hala yaptırmadık kalça ultrasonunu bize 2. Ay gelin demişlerdi
emziksiz dışarı çıkmıyoruz biz nereye gitsem çantama ilk onu atıyorum :)
çok emzik emen bi Bebek degil ama arabaya kadar oyalıyor en azından arabada da uyuyakalıyor onunla bazen
Benimki de çok hareketli ve meme düşkünü bazen çok fazla emdiği için kusuyor hatta midesinin rahatsız olduğunu düşünüyorum artık reflü olmasın diye oyalamaya çalışıyorum 2 saat geçsin bari diye ama susmayınca mecbur kalıyorum
sen nasıl yapıyorsun ? Belli bi düzeniniz var mı emme konusunda ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?