2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Düzelir inşallah canım ben de bi an önce götüreyim bari. bize 2 aylık olunca dediler ama aklıma takılıyor kalça ultrasonu
Benimki de emziği çok sevemedi değiştirsem farklı emzikler mi denesem diyorm
Emzik olayını çözmek lazım ya özellikle de bebeği adeta memede yaşayan anneler için resmen bi kurtarıcı.
Benim anladığım anne sütü emen çocuk ille de anne memesi formunda birşey istediği için her emziği emmiyor. Anne kendi göğsüne en yakın formda memeyi denemeli.
Bizimki mesela ne Dr.Brown's un silikon emziğini ne de Natursutten'in kauçuk emziğini sevdi. Kiraz uçlu meme de denedim yok. İlk defa Avent'in o kocaman Soothie emziğini tuttu sevinçten ağlayacaktım resmen :)) İmkanın varsa farklı emziklerde dene cnm en çok hangisini severse ona devam edersin.

B
Benimki de psikolojikmiş. Bugun doktora gittim. Hamilelik sonrası depresyon yaşıyorsun dedi. Stresten dolayı filan dedi. Ekstra vitamin almamı da söyledi. Almaya başlayacağım.

Ben bir kez sagdigim sutu anneme verdirmistim. Ama dondurucudan +4 dereceye buzdolabina cikar, ilik suda cozdur, 37 dereceye ayarla vs derken cok zaman aliyor. acilen vermek isteyince nasil yapiyorsunuz? ben.mi yanlis ya da eksik biliyorum?
Kesinlikle doğru şekilde yapıyorsun cnm. Buzluktan çıkan süt direk ısıtılmaz. Önce buzdolabında +4 derecede buzu çözülür sonra ılık suda ısınması sağlanır.

Acil durumlar için az sayıda buzlukta değil de buzdolabında süt muhafaza edebilirsin. Buzdolabında 3 gün bozulmadan durabiliyor. Buzdolabından çıkarttığında da aklında bulunsun sulu kısımla yağlı kısmı hafifçe karıştır sadece sakın biberonda çalkalama. Çalkalarsan sütün içindeki uzun zincirli yağ asitlerinden bazılarını kırarsın ve bu sütünün değerini düşürür.

Arkadaşlar benim bebeğim 43 günlük ilk doğduğunda sarılık oldu mama takviyesi yaptık biberona alıştı sutumu sağıp veriyorum gün içinde az da olsa emiyor yetmedignde mama veriyorum doktor 2 saatte 60 ml çıkarsa mama verme emzir dedi ac kalırsa mecbur emer dedi nerdeyse 2 aylık olacak bu saattn sonra gerçekten memeye alisirmi

Ben 2 gundur vermiyorum kabiz oldu diye rezeneyi 3 vuyuk bardaga cikarttim cart curt inliyor ortalik sukur sorun kalmadi şimdilik:)

Alisir canim lutfen pes etme once kendini inandir buna ustesinden geleceksin insallah

Evet alışır. Çok çabuk ve kolay olmaz ama doğru teknik ve stratejiyle kesinlikle alışır.
Hangi marka nasıl bir biberon kullandın? Akışı hızlı kolay emilen bir biberonsa kolaya alışmıştır tabi.. öncelikle Medela Calma gibi anne göğsü akışlı, bebek çekmedikçe emziğinden kesinlikle sütün akmadığı bir biberona geç derim. Doktorun dediği gibi emzirirsin, mama vermek zorunda kalırsan da en azından kendi göğüs formunda birşey kullanmış olursun.

basta normal biberon kullandık medala aldım onla icemedi bogazina kaçtı boguluyodu simdi avent kullaniyorz memeyi tutuyo emiyo allahtan biraz da olsa. Hic memeyi tutmasa isim çok zor olurdu diye dusunuyorm

basta normal biberon kullandık medala aldım onla icemedi bogazina kaçtı boguluyodu simdi avent kullaniyorz memeyi tutuyo emiyo allahtan biraz da olsa. Hic memeyi tutmasa isim çok zor olurdu diye dusunuyorm
Medela'nın emziği biraz uzundur ondan mı oldu acaba. Çünkü akış hızı bakımından birçok biberondan iyidir. Az da olsa zaten memeni emiyormuş tamamen anne sütüne geçişi daha kolay olacaktır. Yeter ki sen pes etme.

Düzelir inşallah canım ben de bi an önce götüreyim bari. bize 2 aylık olunca dediler ama aklıma takılıyor kalça ultrasonu
Benimki de emziği çok sevemedi değiştirsem farklı emzikler mi denesem diyorm
insallah insallah canim. Rabbim hepsinin saglikli mutlu olmasini nasip etsin. Bir, bir bucuk aydan sonra cekilebiliyor diye biliyorum. Hayirlisiyla atlatirsiniz sizde insallah. Su an elimde 4 ayri tip emzik var. birazcik emse bile mide bulantisi refleksi ile ativeriyor. iclerinden en guzel emdigi avent soothie nispeten yumusak ucu ama o da yoruyor sanirim, agir.

insallah oyledir. Babamiz biraz pimpirikli ben daha sakin, guclu ve pozitif dusunmeye davranmaya basladim herseyde Doktorumuzda cok korkacagm bir tavir, ifade olmadi. Dedigin gibidir umuyorumki.

Kızlar 40 günlük olduk. Sling kullanmak için geciktik mi sizce?

Bence gecikmedin hala sana meftun , yapismak icin bekleyen bir bebek. Ben sling aldim kucagimdan aldigimda huysuzluk yapiyorsa ve isim varsa kullaniyorum. Bir sure sonra mutlaka uyuyor icinde ama bazen nevyaparsam yapayim girmek istemiyor. Farkli ysklasiminin sebebini henuz cozemedim.

Ay benden bahsetmissin surekli memede duruyor uyanikken hicbirsey yapamiyorum memeler ortada kaldim resmen bi aventi denemedim onu bende deneyeyim digerinide almayi birakti herhalde hevesi gecti ondan :)

Bizim bebekler aynıymış canım işte seninkinin erkek versiyonunu düşün :)
İlk ayki kontrolde dogum kilosunun üstüne 1.300 kg almıştı. kilo alımı iyi demişti doktor.
İyi ama ondan sonra kusmalar başladı ben de bu gittiğimde sorayım
Çok zor o öyle ağlarken meme yok demek
Ama oyalayabildiğim kadar oyalıyorım şimdilik
Emzik vermicem diyordum ama olmuyormş gerçekten
Suavinexin kauçuk emziğini kullanıyorduk şimdi aklımdaki soothie canım onu çok fazla tutan Bebek duydum bide onu deneyelim bakalım yoksa gündüzleri bize rahat Yok :)

evet uzun oldgndan galiba ama en yavaş akıtan oydu. Evet bazen kucagima yatirdigimda memeye donup ağzını açiyo kendi emmek istediği oluyo bazen. İnşallah basaririm

Amin canım
Benimki de ilk alırken midesi bulanır gibi yapıyor canı istemezse Zaten kesinlikle tutmuyor
Ben Doğumdan önce bir tane aldım çok vermem Zaten belki tutmaz diyordum şimdi hiç öyle demiyorum tutsa süper olcak :)

masallahven azindan gece biraz annesini dinlendiriyormus. Bizim maksimum 2 saat oluyor uyku dilimlerimiz. cogu zaman 1-1.5 saat. uyaninca emiyor, kusuyor, gaz oluyor dedigin gibi. son kontrolumuzde normal sinirin uzerinde gunluk kilo alimi vardi cunku 2 saatte bir emzirme gibi birseyi kabul etmiyor :) Bugun havavalmak icin parka cikardim aglamaya basladi ellerini emiyor.. ciktigimiz gibi geri donduk :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…