Emzik olayını çözmek lazım ya özellikle de bebeği adeta memede yaşayan anneler için resmen bi kurtarıcı.Düzelir inşallah canım ben de bi an önce götüreyim bari. bize 2 aylık olunca dediler ama aklıma takılıyor kalça ultrasonu
Benimki de emziği çok sevemedi değiştirsem farklı emzikler mi denesem diyorm
Benimki de psikolojikmiş. Bugun doktora gittim. Hamilelik sonrası depresyon yaşıyorsun dedi. Stresten dolayı filan dedi. Ekstra vitamin almamı da söyledi. Almaya başlayacağım.Boyle anlatinca cok fazla gorunse de aslinda yuzeysel yapiyorum hepsini,eve bakinca bir çöplükte yasiyormusum hissi geliyorsa cildiracak gibi oluyorum.
Biraz derli toplu olmasi bana daha iyi geliyor acikcasi.
O bayilacakmis hissini kendimi fizikselden ziyade psikolojik olarak kotu hissettigim zamanlar daha cok yasiyorum.
Sen kan, vitamin vs degerlerine de baktir bence onlarla ilgili de sorun olabilir. Takviye gerekebilir.
Kesinlikle doğru şekilde yapıyorsun cnm. Buzluktan çıkan süt direk ısıtılmaz. Önce buzdolabında +4 derecede buzu çözülür sonra ılık suda ısınması sağlanır.Ben bir kez sagdigim sutu anneme verdirmistim. Ama dondurucudan +4 dereceye buzdolabina cikar, ilik suda cozdur, 37 dereceye ayarla vs derken cok zaman aliyor. acilen vermek isteyince nasil yapiyorsunuz? ben.mi yanlis ya da eksik biliyorum?
Ben 2 gundur vermiyorum kabiz oldu diye rezeneyi 3 vuyuk bardaga cikarttim cart curt inliyor ortalik sukur sorun kalmadi şimdilik:)kuzumun.inleyislerine dedesi dayanamamis Almanya dan bir ahbabindan gaz ilaci istemis. Sab simplex geldi. Orada daha iyisi vardir kafasi iste. cogunlukla kabiz yapiyor mu bu damla? O da cok buyuk dert Allah yasatmasin. Doktorum.nurse harvey onerdi elimde zinco vardi eczacimiz zinco daha iyi dedi ama gorecegiz..bu arada ilk kullandigim ise colinox idi ve bebegim yine cok sancili sekilde cikariyordu onla gazini. cok memnun kalmamistik.
Alisir canim lutfen pes etme once kendini inandir buna ustesinden geleceksin insallahArkadaşlar benim bebeğim 43 günlük ilk doğduğunda sarılık oldu mama takviyesi yaptık biberona alıştı sutumu sağıp veriyorum gün içinde az da olsa emiyor yetmedignde mama veriyorum doktor 2 saatte 60 ml çıkarsa mama verme emzir dedi ac kalırsa mecbur emer dedi nerdeyse 2 aylık olacak bu saattn sonra gerçekten memeye alisirmi
Evet alışır. Çok çabuk ve kolay olmaz ama doğru teknik ve stratejiyle kesinlikle alışır.Arkadaşlar benim bebeğim 43 günlük ilk doğduğunda sarılık oldu mama takviyesi yaptık biberona alıştı sutumu sağıp veriyorum gün içinde az da olsa emiyor yetmedignde mama veriyorum doktor 2 saatte 60 ml çıkarsa mama verme emzir dedi ac kalırsa mecbur emer dedi nerdeyse 2 aylık olacak bu saattn sonra gerçekten memeye alisirmi
İnşallah gerçekten öyle cok istiyorum kiAlisir canim lutfen pes etme once kendini inandir buna ustesinden geleceksin insallah
basta normal biberon kullandık medala aldım onla icemedi bogazina kaçtı boguluyodu simdi avent kullaniyorz memeyi tutuyo emiyo allahtan biraz da olsa. Hic memeyi tutmasa isim çok zor olurdu diye dusunuyormEvet alışır. Çok çabuk ve kolay olmaz ama doğru teknik ve stratejiyle kesinlikle alışır.
Hangi marka nasıl bir biberon kullandın? Akışı hızlı kolay emilen bir biberonsa kolaya alışmıştır tabi.. öncelikle Medela Calma gibi anne göğsü akışlı, bebek çekmedikçe emziğinden kesinlikle sütün akmadığı bir biberona geç derim. Doktorun dediği gibi emzirirsin, mama vermek zorunda kalırsan da en azından kendi göğüs formunda birşey kullanmış olursun.
Medela'nın emziği biraz uzundur ondan mı oldu acaba. Çünkü akış hızı bakımından birçok biberondan iyidir. Az da olsa zaten memeni emiyormuş tamamen anne sütüne geçişi daha kolay olacaktır. Yeter ki sen pes etme.basta normal biberon kullandık medala aldım onla icemedi bogazina kaçtı boguluyodu simdi avent kullaniyorz memeyi tutuyo emiyo allahtan biraz da olsa. Hic memeyi tutmasa isim çok zor olurdu diye dusunuyorm
insallah insallah canim. Rabbim hepsinin saglikli mutlu olmasini nasip etsin. Bir, bir bucuk aydan sonra cekilebiliyor diye biliyorum. Hayirlisiyla atlatirsiniz sizde insallah. Su an elimde 4 ayri tip emzik var. birazcik emse bile mide bulantisi refleksi ile ativeriyor. iclerinden en guzel emdigi avent soothie nispeten yumusak ucu ama o da yoruyor sanirim, agir.Düzelir inşallah canım ben de bi an önce götüreyim bari. bize 2 aylık olunca dediler ama aklıma takılıyor kalça ultrasonu
Benimki de emziği çok sevemedi değiştirsem farklı emzikler mi denesem diyorm
insallah oyledir. Babamiz biraz pimpirikli ben daha sakin, guclu ve pozitif dusunmeye davranmaya basladim herseydeGeçmiş olsun cnm, umarım ikinci kontrolde güzel haberler alırsın. Hemen kötüyü düşünme zaten. Bizim hastane 1.ay usg yapıyor ama çocuk doktorumuz "sonucunda bi problem çıkarsa birdahaki ay tekrarlarız" demişti. Kimi hastaneler 2.ayın sonunda yapıyor, belki de 1.ay sonu çıkan problemli sonuçlar yanlış aslında ve daha doğru sonuçlar 2.ayın sonuçlarıdır.
Kızlar 40 günlük olduk. Sling kullanmak için geciktik mi sizce?
Ay benden bahsetmissin surekli memede duruyor uyanikken hicbirsey yapamiyorum memeler ortada kaldim resmen bi aventi denemedim onu bende deneyeyim digerinide almayi birakti herhalde hevesi gecti ondan :)Emzik olayını çözmek lazım ya özellikle de bebeği adeta memede yaşayan anneler için resmen bi kurtarıcı.
Benim anladığım anne sütü emen çocuk ille de anne memesi formunda birşey istediği için her emziği emmiyor. Anne kendi göğsüne en yakın formda memeyi denemeli.
Bizimki mesela ne Dr.Brown's un silikon emziğini ne de Natursutten'in kauçuk emziğini sevdi. Kiraz uçlu meme de denedim yok. İlk defa Avent'in o kocaman Soothie emziğini tuttu sevinçten ağlayacaktım resmen :)) İmkanın varsa farklı emziklerde dene cnm en çok hangisini severse ona devam edersin.
Bizim bebekler aynıymış canım işte seninkinin erkek versiyonunu düşün :)2.ay dedilerse o zaman 2.ay yaptır bence cnm. Zaten hastanelerin yarısı 1.ay diyorsa diğer yarısı da 2.ay diyor. Problem çıkarsa ikinci ay tekrarlayalım diyerek gönderiyorlar zaten. Sen içini ferah tut güzel haberlerle gelirsin inş.
Geceleri 3 saatte bir kendi uyanıp emip yatıyor. Ama gündüzleri bambaşka bi çocuk oluyor maalesef. Her öğünde değil ama birkaç öğünde özellikle saatlerce emziriyorum hiç bırakmak istemiyor. Bir de memede uyumak istiyor. Gündüzleri kitliyor beni anlayacağın. Anne sütü kolay hazmoluyor tabi, meme isteyen çocuğa da 2-3 saatte bir emicen yok sana meme de denmiyor :))
Yalnız benim bebişte kusma olayı yok. Olsaydı ben de senin gibi arada zorla da olsa dinlendirirdim. Sonuçta bebekler çoğu zaman doysa bile emme refleksleri gereği memede kalmak istiyor. Ama bu reflüyü ağırlaştırabilir. Temkinli olup kontrolü ele almakta fayda var. Mesela dün çocuk doktorumuz bebek 1 ayda 1 kilodan çok daha fazlasını aldıysa onu da pek istemeyiz, böyle bebeklerde ciddi gaz sorunu olur saatli emzirmelerini isteriz dedi. Düşününce bebeğine sana meme yok demek zor olsa gerek ama bebeği gaz içinde kıvrandırmak daha da zor olsa gerek.. Yine de bi doktoruna danış istersen ama kusmaya başladığı an emzirmeye ara ver derim ben.
evet uzun oldgndan galiba ama en yavaş akıtan oydu. Evet bazen kucagima yatirdigimda memeye donup ağzını açiyo kendi emmek istediği oluyo bazen. İnşallah basaririmMedela'nın emziği biraz uzundur ondan mı oldu acaba. Çünkü akış hızı bakımından birçok biberondan iyidir. Az da olsa zaten memeni emiyormuş tamamen anne sütüne geçişi daha kolay olacaktır. Yeter ki sen pes etme.
Tomrisin emzirme notlarini oku istersen bu konuda gerekli bilgiyi ve yonlendirmeyi oradanda alabilirsin cok faydasini gorecegine inaniyorumİnşallah gerçekten öyle cok istiyorum ki
Amin canıminsallah insallah canim. Rabbim hepsinin saglikli mutlu olmasini nasip etsin. Bir, bir bucuk aydan sonra cekilebiliyor diye biliyorum. Hayirlisiyla atlatirsiniz sizde insallah. Su an elimde 4 ayri tip emzik var. birazcik emse bile mide bulantisi refleksi ile ativeriyor. iclerinden en guzel emdigi avent soothie nispeten yumusak ucu ama o da yoruyor sanirim, agir.
tesekkur ederim bakayimTomrisin emzirme gunluklerini oku istersen bu konuda gerekli bilgiyi ve yonlendirmeyi oradanda alabilirsin cok faydasini gorecegine inaniyorum
2.ay dedilerse o zaman 2.ay yaptır bence cnm. Zaten hastanelerin yarısı 1.ay diyorsa diğer yarısı da 2.ay diyor. Problem çıkarsa ikinci ay tekrarlayalım diyerek gönderiyorlar zaten. Sen içini ferah tut güzel haberlerle gelirsin inş.
Geceleri 3 saatte bir kendi uyanıp emip yatıyor. Ama gündüzleri bambaşka bi çocuk oluyor maalesef. Her öğünde değil ama birkaç öğünde özellikle saatlerce emziriyorum hiç bırakmak istemiyor. Bir de memede uyumak istiyor. Gündüzleri kitliyor beni anlayacağın. Anne sütü kolay hazmoluyor tabi, meme isteyen çocuğa da 2-3 saatte bir emicen yok sana meme de denmiyor :))
Yalnız benim bebişte kusma olayı yok. Olsaydı ben de senin gibi arada zorla da olsa dinlendirirdim. Sonuçta bebekler çoğu zaman doysa bile emme refleksleri gereği memede kalmak istiyor. Ama bu reflüyü ağırlaştırabilir. Temkinli olup kontrolü ele almakta fayda var. Mesela dün çocuk doktorumuz bebek 1 ayda 1 kilodan çok daha fazlasını aldıysa onu da pek istemeyiz, böyle bebeklerde ciddi gaz sorunu olur saatli emzirmelerini isteriz dedi. Düşününce bebeğine sana meme yok demek zor olsa gerek ama bebeği gaz içinde kıvrandırmak daha da zor olsa gerek.. Yine de bi doktoruna danış istersen ama kusmaya başladığı an emzirmeye ara ver derim ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?