2.ay dedilerse o zaman 2.ay yaptır bence cnm. Zaten hastanelerin yarısı 1.ay diyorsa diğer yarısı da 2.ay diyor. Problem çıkarsa ikinci ay tekrarlayalım diyerek gönderiyorlar zaten. Sen içini ferah tut güzel haberlerle gelirsin inş.
Geceleri 3 saatte bir kendi uyanıp emip yatıyor. Ama gündüzleri bambaşka bi çocuk oluyor maalesef. Her öğünde değil ama birkaç öğünde özellikle saatlerce emziriyorum hiç bırakmak istemiyor. Bir de memede uyumak istiyor. Gündüzleri kitliyor beni anlayacağın. Anne sütü kolay hazmoluyor tabi, meme isteyen çocuğa da 2-3 saatte bir emicen yok sana meme de denmiyor :))
Yalnız benim bebişte kusma olayı yok. Olsaydı ben de senin gibi arada zorla da olsa dinlendirirdim. Sonuçta bebekler çoğu zaman doysa bile emme refleksleri gereği memede kalmak istiyor. Ama bu reflüyü ağırlaştırabilir. Temkinli olup kontrolü ele almakta fayda var. Mesela dün çocuk doktorumuz bebek 1 ayda 1 kilodan çok daha fazlasını aldıysa onu da pek istemeyiz, böyle bebeklerde ciddi gaz sorunu olur saatli emzirmelerini isteriz dedi. Düşününce bebeğine sana meme yok demek zor olsa gerek ama bebeği gaz içinde kıvrandırmak daha da zor olsa gerek.. Yine de bi doktoruna danış istersen ama kusmaya başladığı an emzirmeye ara ver derim ben.
vay canina cok faydali bir bilgi tesekkur ederim. yag asitlerinin fiziksel mudahale ile parcalanacagi aklima gelmezdi.Kesinlikle doğru şekilde yapıyorsun cnm. Buzluktan çıkan süt direk ısıtılmaz. Önce buzdolabında +4 derecede buzu çözülür sonra ılık suda ısınması sağlanır.
Acil durumlar için az sayıda buzlukta değil de buzdolabında süt muhafaza edebilirsin. Buzdolabında 3 gün bozulmadan durabiliyor. Buzdolabından çıkarttığında da aklında bulunsun sulu kısımla yağlı kısmı hafifçe karıştır sadece sakın biberonda çalkalama. Çalkalarsan sütün içindeki uzun zincirli yağ asitlerinden bazılarını kırarsın ve bu sütünün değerini düşürür.
Alışır canım daha çok küçükler. Sen içini ferah tut mamadan önce olabildiğince emzirArkadaşlar benim bebeğim 43 günlük ilk doğduğunda sarılık oldu mama takviyesi yaptık biberona alıştı sutumu sağıp veriyorum gün içinde az da olsa emiyor yetmedignde mama veriyorum doktor 2 saatte 60 ml çıkarsa mama verme emzir dedi ac kalırsa mecbur emer dedi nerdeyse 2 aylık olacak bu saattn sonra gerçekten memeye alisirmi
İnşallah canım cabalayacgmAlışır canım daha çok küçükler. Sen içini ferah tut mamadan önce olabildiğince emzir
Bence gecikmedin hala sana meftun , yapismak icin bekleyen bir bebek. Ben sling aldim kucagimdan aldigimda huysuzluk yapiyorsa ve isim varsa kullaniyorum. Bir sure sonra mutlaka uyuyor icinde ama bazen nevyaparsam yapayim girmek istemiyor. Farkli ysklasiminin sebebini henuz cozemedim.
G gyasmin Aynen cnm Tomris'in emzirme notları çok yol gösterici olabilir. Şu dönemde kitap okumaya vakit bulmak zor biliyorum ama eğer okuyabilirsen Emzirme Sanatı diye bir kitap var onu da tavsiye ederim.Tomrisin emzirme notlarini oku istersen bu konuda gerekli bilgiyi ve yonlendirmeyi oradanda alabilirsin cok faydasini gorecegine inaniyorum
Rica ederim cnm, ben de sağolsun sizler gibi bi arkadaş grubum sayesinde öğrendim bu bilgiyi :)vay canina cok faydali bir bilgi tesekkur ederim. yag asitlerinin fiziksel mudahale ile parcalanacagi aklima gelmezdi.
Ben 2 gundur vermiyorum kabiz oldu diye rezeneyi 3 vuyuk bardaga cikarttim cart curt inliyor ortalik sukur sorun kalmadi şimdilik:)
Ben 2 gundur vermiyorum kabiz oldu diye rezeneyi 3 vuyuk bardaga cikarttim cart curt inliyor ortalik sukur sorun kalmadi şimdilik:)
hayir babasling adinda tek omuzdan gecirilerek takilan bir sling aldim, pratik olacagini dusundugum icin. wrap sling daha rahat gorunuyor ama baglamasinda zorlanirim diye almadim.Wrap slingmi kullanıyorsun peki
Geçmiş olsun cnm.. bizde 24 günlüğüz ve benim kuzumda da pişik vardı hatta yara gibi olmuştu envai çeşit pişik kremi kullandım olmadı geçmedi. . En sonunda ablam sağolsun bezden olabilir dedi bezi değiştirdim ve fito krem önerdi geçti çok sukur 3 günde etkisini gösterdi bi dene istersen fitoyuHerkese meraba. Burayı çok özlemişim. Bebekleri bekleme süresi , ardından teker teker doğum haberleri almak çok güzel ve çok heyecanlıydı. Bebeğim doğumdan Hemen Sonra yoğun bakıma alındı 12 gün sonra evimize getirdik. Şimdi 22 günlükilk günler beni çok yordu ama şimdi iyiyiz çok şükür arada akşamları kusuyo ve pişiği var onları da atlatsaydık harika olacak herkese bebekleriyle mutlu , huzurlu, sağlıklı günler. ..
bebiş in ishali için dün baska dr a gittik . süt alerjisi ya da rota virusü olabilecegınden suphelendi . dün yavrum cok kötü idi her 3-5 dk da bir kaka yapıyordu pişige degdiği için de surekli aglıyordu sildirmiyordu . hem o aglıyor hem ben aglıyordum . ben emzirirken bir yandan biri pamuk ve suyla sürekli temızleme modundaydık . aksam üstü drdan geldikten sonra 3,5 saat hiç durmadan kaka yaptı agladı kaka yaptı agladı , o agladı ben agladım çok kötü bir gündü , ne yapacagımızı şaşırdık . aglamaktan bayılacaktı
mamalar kabız yapıyor diye 3 kez mama verdım , faydasız . dr mamayı yasakladı inek ütü içerdigi için
3 gün boyunca inek sütü ürünleri yumrta tavuk vs yemıcem, maflor ve sab simplex kullanıyorum dr ılacların dozunu artırdı , bugun daha sakın yavrum kaka sayımız azaldı , sab simplex kabızlık yapıyormuş galiba ,
acba kaka sayısı ilactan mı azaldı yoksa bugun peynır kaşar yogurt süt tüketmedim ondan mı , cok merak ediyrum .
nşallah süt lerjısı degildir .benm de alerji yatkınlıgım var inş bana benzemez
her şeyi çekinerek yiyorum süt olsun diye ne icegimi şaşırdım , bugun humana içtim boza içtim muz patates yedım o kadar , komposto içmemiyorum meyveler asitli yiyemiyorum ,
Geçmiş olsun cnm.. bizde 24 günlüğüz ve benim kuzumda da pişik vardı hatta yara gibi olmuştu envai çeşit pişik kremi kullandım olmadı geçmedi. . En sonunda ablam sağolsun bezden olabilir dedi bezi değiştirdim ve fito krem önerdi geçti çok sukur 3 günde etkisini gösterdi bi dene istersen fitoyu
Komili bebe pişik yaptı cnm prima ya geçtik yeni doğmuş gibi oldu poposu çok şükürÇok geçmiş olsun canım
Buarada pişik yapan bez hangisiydi ?
Arkadaşlar benim bebeğim 43 günlük ilk doğduğunda sarılık oldu mama takviyesi yaptık biberona alıştı sutumu sağıp veriyorum gün içinde az da olsa emiyor yetmedignde mama veriyorum doktor 2 saatte 60 ml çıkarsa mama verme emzir dedi ac kalırsa mecbur emer dedi nerdeyse 2 aylık olacak bu saattn sonra gerçekten memeye alisirmi
Bugun oglumu doktora goturdum.
2-3 gündür emziremiyorum dogru duzgun.
Gunde 2-3 sefer adam gibi emiyor sonrasinda hep kavga kiyamet.
Kipkirmizk oluyor emerken,memeyi sunduruyor, tuhaf tuhaf hareketler ve bu sirada ds karnindan gurr gurr sesler geliyor.
Ciali bez sayisi bile azaldi o kadar fark etti ki
Ama doktor pek aldirmadi, olabilir dedi.
Muayenesinde bir sıkıntı cikmadi şükür, cok hareketli ve hirsli, muhtemelen emerken de böyle yaptigi icin hava yutuyor o yuzden ememiyor dedi.
Yani sonuc yok, napicam bilmiyorum cok canim sıkılıyor. İkimiz de ter icinde kaliyoruz emerken.
Kilosu gayet iyi dedi kestirip atti dr.
Bir de kalca ultrasonu cekildi cok sukur normal cikti. 43 günlük bu arada
Canim cok gecmis olsun. Benim yasadiklarimin cok benzerini yasamissin. Burada pisik konu basligina da yazmistim. Ayni senin gibi sabaha kadar ben de cocuk da agliyorduk. Benimki de agladikca kaka yapiyordu durmadan. Altini temizledikce de daha kotu oluyordu. O temizleme pamuklari da pisikken tahris ediyor cunku. Maflor ve sab simplex ben de kullandim. Kendim de extrogermina midir nedir ondan ictim. Hemen duzelmedi kakasi hatta hala civik ve sık yapiyor ama eskiye gore daha iyi. Pisik icin tavsiyem kizariksa altina bisi degdirmeden suyla yikayip acik birakin. Ben yarim saat bi saat acik birakiyordum. Doktor krem vermistir. Biz de 10 gun travazol ve fito krem kullandik. Baya duzelmisti. Merak etme canim gececek. Ben domates corbasi icmistim. O da cocugun kakasini asidik yapmisti. Ondan oldugunu sonradan farkettik.bebiş in ishali için dün baska dr a gittik . süt alerjisi ya da rota virusü olabilecegınden suphelendi . dün yavrum cok kötü idi her 3-5 dk da bir kaka yapıyordu pişige degdiği için de surekli aglıyordu sildirmiyordu . hem o aglıyor hem ben aglıyordum . ben emzirirken bir yandan biri pamuk ve suyla sürekli temızleme modundaydık . aksam üstü drdan geldikten sonra 3,5 saat hiç durmadan kaka yaptı agladı kaka yaptı agladı , o agladı ben agladım çok kötü bir gündü , ne yapacagımızı şaşırdık . aglamaktan bayılacaktı
mamalar kabız yapıyor diye 3 kez mama verdım , faydasız . dr mamayı yasakladı inek ütü içerdigi için
3 gün boyunca inek sütü ürünleri yumrta tavuk vs yemıcem, maflor ve sab simplex kullanıyorum dr ılacların dozunu artırdı , bugun daha sakın yavrum kaka sayımız azaldı , sab simplex kabızlık yapıyormuş galiba ,
acba kaka sayısı ilactan mı azaldı yoksa bugun peynır kaşar yogurt süt tüketmedim ondan mı , cok merak ediyrum .
nşallah süt lerjısı degildir .benm de alerji yatkınlıgım var inş bana benzemez
her şeyi çekinerek yiyorum süt olsun diye ne icegimi şaşırdım , bugun humana içtim boza içtim muz patates yedım o kadar , komposto içmemiyorum meyveler asitli yiyemiyorum ,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?