- 9 Şubat 2012
- 471
- 468
- 103
Canım bu tarz söylemler insanın moralini bozuyor evet. Sana tavsiyem zor da olsa takmamaya çalış. Benim de annem her fırsatta çocugun ac oldugunu ima edip mama verelim demeye getiriyor. Başta moralim bozuluyordu ama artık takmıyorum.Insallah gecicidir Ayselcim.
Ben kizimi emziremedigim icin panikliyorum biraz boyle durumlarda.
Duyma soylenenlwri diyorum ama elimde olmuyor.
Anneme gece emdi sadece gunduz emziremedim dedim, bak iste emmeyecek bu da , zaten memeyi birakacak cocuk boyle yapar gece emer gunduz emmez diyor.
Evet uzuldugu icin biliyorum ama boyle de olmaz ki en hassas olduğum konu bu oldu malesef
Evet öyleymiş üzüldüm ama napalım. aslında okumadığım bi şey değildi ama dogum sonrası rapor yazdırırken kadın o kadar kendinden emin söyledi ki düşünmeye fırsatım bile olmadı bi an önce eve gitmek istiyordum sanırmYönetmelikte açık açık aktarılır diyor canım
Daha yeni sayılır canım azalır bi süre sonra mutlaka geçer kremlerini sürüp göğüs pedi koy direk atlete temas etmesin göğüs ucun bi de ıslak ıslak kapatmamaya çalış hava alsın biraz krem sürünceMeme ucu yarası olanlar kaç güne iyileşti ben hala çekiyorum 12 günlüğüz 2 tane krem kullanıyorum fayda etmiyor
Evet ben de ilk başta anneme uyup öyle yaptım ama sonra kendi kendime napıyorsun sen okuduklarını bildiklerini neden denemiyorsun ddim ve sadece anne sütü vermeye başladımCanım bu tarz söylemler insanın moralini bozuyor evet. Sana tavsiyem zor da olsa takmamaya çalış. Benim de annem her fırsatta çocugun ac oldugunu ima edip mama verelim demeye getiriyor. Başta moralim bozuluyordu ama artık takmıyorum.
Belki hatırlarsınız geçtiğimiz hafta bebeğim az kilo aldığı için doktor her emmeden sonra mama ver demişti. Bir haftada günlük ortalama 21gr almıştı ki en az 30gr alması gerekiyor. Burda sizlerle konustum sağolsun birçok arkadaş mama vermeme konusunda bana destek oldu. Sık sık emzirmeye basladım. Kısa emip uyuduysa yatırmayıp bir daha emzirdim. Altını actım bir daha emzirdim. Sonuç sonraki 6 günde günlük ortalama 42gr almış bebeğim. Maşallah :) Umarım böyle devam etmeyi basarabilirim. Siz de yılmayın olumsuz söylemleri takmadan sürekli emzirin.
Evet memede kalmak istiyorlar hele de biraz huzursuzluk varsa en rahat ettikleri yer orası oluyorcok olmasada son zamanlarda benim oglanda yapiyor. ben biraz tok ama memede kalmk istiyor diye dusundum ya da iste gazdan dolayi agri vb olunca orda oyalanmak huysuzluk yapak istiyor herhalde dedim. Gercek sebebini merak ediyorum. Her gecen gun degisiyor yaptiklari.
Emzik vermeyi denedinmi hircinliklari sadece acliktan degilki bugun 40 kontrolumuz vardi doktorumuz meme vermeyi geciktir biraz oyala onu dedi emzik vermeye calis dedi cunku uyumak icin bile meme isteyen bir bebek ve savaşıyor memeyle emincede tok oldugu icin surekli kusma modunda ama kizim hicbir emzigi almiyor bugun aventi alip deneyecegiz son umudum o artik emzik bir yana biberon bile almiyor nasil olacak bilmiyorumİlk başlarda sütüm azdı sürekli eme eme akşamları çok azalıyordu. Ama son zamanlarda var. Olduğu halde aynı huysuzluğu yapiyor özellikle akşamları.30 40ml mama verdim yok onu yediği halde yine meme istiyor. Memeyi veriyorum emmiyor. Sündürüyor çekiyorum geri bağırıyor anlayamadimki bende ne yapmam gerektiğini
Benim bebeğim de almıyor. Avent almadı nük kauçuk verdim onuda almadı. . Ama biberon aliyo oda süt geldiği icinEmzik vermeyi denedinmi hircinliklari sadece acliktan degilki bugun 40 kontrolumuz vardi doktorumuz meme vermeyi geciktir biraz oyala onu dedi emzik vermeye calis dedi cunku uyumak icin bile meme isteyen bir bebek ve savaşıyor memeyle emincede tok oldugu icin surekli kusma modunda ama kizim hicbir emzigi almiyor bugun aventi alip deneyecegiz son umudum o artik emzik bir yana biberon bile almiyor nasil olacak bilmiyorum
Mama vermeyip azimli davranmana cok sevindim ve sonuca dahada cok sevindim masallah sana ve kuzucuguna annesiCanım bu tarz söylemler insanın moralini bozuyor evet. Sana tavsiyem zor da olsa takmamaya çalış. Benim de annem her fırsatta çocugun ac oldugunu ima edip mama verelim demeye getiriyor. Başta moralim bozuluyordu ama artık takmıyorum.
Belki hatırlarsınız geçtiğimiz hafta bebeğim az kilo aldığı için doktor her emmeden sonra mama ver demişti. Bir haftada günlük ortalama 21gr almıştı ki en az 30gr alması gerekiyor. Burda sizlerle konustum sağolsun birçok arkadaş mama vermeme konusunda bana destek oldu. Sık sık emzirmeye basladım. Kısa emip uyuduysa yatırmayıp bir daha emzirdim. Altını actım bir daha emzirdim. Sonuç sonraki 6 günde günlük ortalama 42gr almış bebeğim. Maşallah :) Umarım böyle devam etmeyi basarabilirim. Siz de yılmayın olumsuz söylemleri takmadan sürekli emzirin.
Ben varim canim 11.gunden beri yalnizim bugun 40 gunluk olduk huni takip kafama gezecek moda geldim ama sukur kizim iyi bununla avutuyorum kendimiBenim gibi bebeğine tek başına bakan var mı? Çok zorlanıyorum artık hem temizlik hem yemek hem bebek hem e.sim
Avente o kadar para verip birde almazsa pataklicam kicini kicini :) benimki almadi biberonu olurda almazsa napicam bilmem sagdigim sutleri kasikla vermek eziyet olur herhalde. Biberona alisir korkusuyla bir iki kez disinda biberon vermedim simdide alsin diye gozune bakiyorum bizde tuhafiz esasen :) ama yalniz oldugum icin emzige alismasi farz gibi umarim alisirBenim bebeğim de almıyor. Avent almadı nük kauçuk verdim onuda almadı. . Ama biberon aliyo oda süt geldiği icin
Ay kafayı yicem artık eşimde de bi gram yardım düşüncesi yok sadece sevmek için yanasiyo cocumaAvente o kadar para verip birde almazsa pataklicam kicini kicini :) benimki almadi biberonu olurda almazsa napicam bilmem sagdigim sutleri kasikla vermek eziyet olur herhalde. Biberona alisir korkusuyla bir iki kez disinda biberon vermedim simdide alsin diye gozune bakiyorum bizde tuhafiz esasen :) ama yalniz oldugum icin emzige alismasi farz gibi umarim alisir
Pes etme bir arkadasiminkide almiyordu hatta aventi denemisti almamisti 40 indan sonra tekrar denedi ve aldi buda bana umut oldu israrla denemeye devam edecegim belki bende basaririm. Esin belki dusunemiyordur sen teşvik etsene yonlendirsene ben gece misal emzirdikten sonra eger huysuzlaniyorsa esimi uyandiriyorum o gazini falan cikartip sakinlestirip yatiriyor yada isim varsa acikca kendim soyluyorum al bak ilgilen diye yoksa onlarda cidden bu dusunce yok rahatlar nasilsa anne halleder gibisinden o yuzden sen durt onuAy kafayı yicem artık eşimde de bi gram yardım düşüncesi yok sadece sevmek için yanasiyo cocumabende çok isterim alısmasını ama belli oldu almicak
Seni üzmek için yazmadım canım. Olsun 5günden bişi olmaz allahtan cok diil kaybın hayırlısı olsun :)Evet öyleymiş üzüldüm ama napalım. aslında okumadığım bi şey değildi ama dogum sonrası rapor yazdırırken kadın o kadar kendinden emin söyledi ki düşünmeye fırsatım bile olmadı bi an önce eve gitmek istiyordum sanırm
Bizimki de baya surmustu. Doktor ishali kabul etmese de normal desede bence ishaldi neyse. 4 gun falan surdu ama normalde de cok sık kaka yapiyor. Bagirsaklari henuz tam verimli degil. Bepanthol iyi evt ben de kullandim. Benim pisigim cok ileriydi o.nedenle sudokrem pek ise yaramadi. Ama su anda sudokremi her alt acmamda bepanthol ile karistirip suruyorum. Simdilik pisik tekrarlamadi. Insallah boyle devam eder
Gözün aydın canım çook sevindim bu güzel habere :) Bol bol yağlı sütlerin daim olsun inşallahCanım bu tarz söylemler insanın moralini bozuyor evet. Sana tavsiyem zor da olsa takmamaya çalış. Benim de annem her fırsatta çocugun ac oldugunu ima edip mama verelim demeye getiriyor. Başta moralim bozuluyordu ama artık takmıyorum.
bende pişik olduğunda öyle yapıyorum poposunu her bezde yıkıyorum kuruluyorum pişik çok hızla iyileşiyorBizde pisik problemi yasamistik bez degistik gecmedi. Doktorun verdigi krem, diger pisik kremleri fayda etmedi. cisi ya da kakasi asitlidir hemen rahatsiz ediyor dusuncesiyle her bez degisiminde popoyu yikadik cok hizli duzeldi. pamuklarda kaldi oylece cekmecede :) simdi yumusak temiz penyeleri kestik silme ve kurulamayi onlarla yapiyorum daha ince cok rahat ettik.
Ben de Soothie'nin siparişini verirken aynı şeyi düşündüm hatta baya bi teklisi var mı acaba diye aradım da yokmuş :))) İnşallah tutar cnm ya.Avente o kadar para verip birde almazsa pataklicam kicini kicini :) benimki almadi biberonu olurda almazsa napicam bilmem sagdigim sutleri kasikla vermek eziyet olur herhalde. Biberona alisir korkusuyla bir iki kez disinda biberon vermedim simdide alsin diye gozune bakiyorum bizde tuhafiz esasen :) ama yalniz oldugum icin emzige alismasi farz gibi umarim alisir
Canım bu tarz söylemler insanın moralini bozuyor evet. Sana tavsiyem zor da olsa takmamaya çalış. Benim de annem her fırsatta çocugun ac oldugunu ima edip mama verelim demeye getiriyor. Başta moralim bozuluyordu ama artık takmıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?