2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Canım bu tarz söylemler insanın moralini bozuyor evet. Sana tavsiyem zor da olsa takmamaya çalış. Benim de annem her fırsatta çocugun ac oldugunu ima edip mama verelim demeye getiriyor. Başta moralim bozuluyordu ama artık takmıyorum.

Belki hatırlarsınız geçtiğimiz hafta bebeğim az kilo aldığı için doktor her emmeden sonra mama ver demişti. Bir haftada günlük ortalama 21gr almıştı ki en az 30gr alması gerekiyor. Burda sizlerle konustum sağolsun birçok arkadaş mama vermeme konusunda bana destek oldu. Sık sık emzirmeye basladım. Kısa emip uyuduysa yatırmayıp bir daha emzirdim. Altını actım bir daha emzirdim. Sonuç sonraki 6 günde günlük ortalama 42gr almış bebeğim. Maşallah :) Umarım böyle devam etmeyi basarabilirim. Siz de yılmayın olumsuz söylemleri takmadan sürekli emzirin.

Yönetmelikte açık açık aktarılır diyor canım
Evet öyleymiş üzüldüm ama napalım. aslında okumadığım bi şey değildi ama dogum sonrası rapor yazdırırken kadın o kadar kendinden emin söyledi ki düşünmeye fırsatım bile olmadı bi an önce eve gitmek istiyordum sanırm

Meme ucu yarası olanlar kaç güne iyileşti ben hala çekiyorum 12 günlüğüz 2 tane krem kullanıyorum fayda etmiyor
Daha yeni sayılır canım azalır bi süre sonra mutlaka geçer kremlerini sürüp göğüs pedi koy direk atlete temas etmesin göğüs ucun bi de ıslak ıslak kapatmamaya çalış hava alsın biraz krem sürünce

Evet ben de ilk başta anneme uyup öyle yaptım ama sonra kendi kendime napıyorsun sen okuduklarını bildiklerini neden denemiyorsun ddim ve sadece anne sütü vermeye başladım
İlk zamanlar gündüzleri sürekli meme istiyordu yarım saatte bir olunca annem yine gel mama verelim ddi ama inat ettim oğlum aç olduğu içn degil annesini hissetmek güven duymak bağlanmak için istiyor ddim bir ayın sonunda kilo alımına bakılınca annem de doğru yapmışsın haklıymışsın ddi sonunda :)

Evet memede kalmak istiyorlar hele de biraz huzursuzluk varsa en rahat ettikleri yer orası oluyor
Sürekli değişiyorlar bize yepyeni şeyler öğretiyorlar işte uyurken özlüyrom videolarını izliyorum diyorlardı Yok artık diyordum ama ben de yaptım :)))

Emzik vermeyi denedinmi hircinliklari sadece acliktan degilki bugun 40 kontrolumuz vardi doktorumuz meme vermeyi geciktir biraz oyala onu dedi emzik vermeye calis dedi cunku uyumak icin bile meme isteyen bir bebek ve savaşıyor memeyle emincede tok oldugu icin surekli kusma modunda ama kizim hicbir emzigi almiyor bugun aventi alip deneyecegiz son umudum o artik emzik bir yana biberon bile almiyor nasil olacak bilmiyorum

Benim bebeğim de almıyor. Avent almadı nük kauçuk verdim onuda almadı. . Ama biberon aliyo oda süt geldiği icin

Mama vermeyip azimli davranmana cok sevindim ve sonuca dahada cok sevindim masallah sana ve kuzucuguna annesi

Benim bebeğim de almıyor. Avent almadı nük kauçuk verdim onuda almadı. . Ama biberon aliyo oda süt geldiği icin
Avente o kadar para verip birde almazsa pataklicam kicini kicini :) benimki almadi biberonu olurda almazsa napicam bilmem sagdigim sutleri kasikla vermek eziyet olur herhalde. Biberona alisir korkusuyla bir iki kez disinda biberon vermedim simdide alsin diye gozune bakiyorum bizde tuhafiz esasen :) ama yalniz oldugum icin emzige alismasi farz gibi umarim alisir

derinn83 bugun 40 kontrolumuz vardi kizida bu bahaneyle cocuk doktoruna goturduk cok deneyimli cok bilgili ve ilgili bir doktorumuz var şükür. Kizimizla baya ilgilendi gaz konusunda senin dedigini soyledi yediklerinle alakasi yok sen deneye deneye kesfedeceksin bunu kiminde yersin dokunur kimi etkilemez kilo alimi 40 gun icin cok buldu uykuya bile memede dalmak istedigini soyleyince o zaman girtlagina kadar doluyor cocugun surekli kusmasida normal gazida normal biz olsak surekli yedrk yesrk ne kadar dayaniriz hazmedemiyor midr bir noktadan sonra ve bu tarz sorunlar başlıyor biraz oyalamaya calis meme istediginde ama sakin vermemezlik etme sana ihtiyaci var dedi.
Birde burun tikanikligina serum fizyolojik disinda anne sutunude damlatabilirsin tereyagda surebilirsin burnunun ucuna hicbir zarari yok annelerimiz nenelerimiz bunlarla bizi buyuttu ama burnuna mudahalede bulunma cekme herhangibir şeyle zarar verirsin odem olusur ve surekli kisir bir dongu icine girersin dedi paylaşmak istedim sizlerle.

Ay kafayı yicem artık eşimde de bi gram yardım düşüncesi yok sadece sevmek için yanasiyo cocuma bende çok isterim alısmasını ama belli oldu almicak

Ay kafayı yicem artık eşimde de bi gram yardım düşüncesi yok sadece sevmek için yanasiyo cocuma bende çok isterim alısmasını ama belli oldu almicak
Pes etme bir arkadasiminkide almiyordu hatta aventi denemisti almamisti 40 indan sonra tekrar denedi ve aldi buda bana umut oldu israrla denemeye devam edecegim belki bende basaririm. Esin belki dusunemiyordur sen teşvik etsene yonlendirsene ben gece misal emzirdikten sonra eger huysuzlaniyorsa esimi uyandiriyorum o gazini falan cikartip sakinlestirip yatiriyor yada isim varsa acikca kendim soyluyorum al bak ilgilen diye yoksa onlarda cidden bu dusunce yok rahatlar nasilsa anne halleder gibisinden o yuzden sen durt onu

Seni üzmek için yazmadım canım. Olsun 5günden bişi olmaz allahtan cok diil kaybın hayırlısı olsun :)

Ishalimizinn 8. Gunu halen bitmedi

Gözün aydın canım çook sevindim bu güzel habere :) Bol bol yağlı sütlerin daim olsun inşallah

bende pişik olduğunda öyle yapıyorum poposunu her bezde yıkıyorum kuruluyorum pişik çok hızla iyileşiyor

Ben de Soothie'nin siparişini verirken aynı şeyi düşündüm hatta baya bi teklisi var mı acaba diye aradım da yokmuş :))) İnşallah tutar cnm ya.

Bu arada olaki biberon tutmama olayı da devam ederse aklında bulunsun Medela Calma Kaşık Biberon diye bir ürün var. Mamayı kaşıkla verir gibi içiriyorsun ama tabi kaşıktan çok daha konforlu ve içermesi daha pratik.

Bixim de 8 gundur ishal devsm ediyor mama da vermiyorum .inek sut icerdigi icin 3 gundur hic kilo almamis bir de 20 gr kaybetmis uyudugunda 2 2.5 saatte 1veriyorum .uyumadiginda neredeyse yarim saatte 1 her agladiginda veriyirum . Yanlis mi yapiyorum . Sizin bebekler uyanikken nasil duzende emiyor . Bir de sut urunleri yogurt peynir kasar sut dana eti yumurta yeniyim alerji olabilir diye sutumu mu azaltti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…