2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Lactamil i ben de gordum cnm . Arastirma sonucunu bizimle paylasirsan sevinirim .eget sut alerjimiz cikmazsa deneyebilirim.
Bnm bebus 3600 dogdu hastane cikisi 3300 du .yaklasik 700 gr filan aldi ama ilk 15 20 gun mama takviyesi de yapmistim .
700gr cok normal canım. Mama takviyesi anne sütü diye bakmıyor doktorlar ebeler

Canım kaka günde 2 kere yapıyor ama idrar baya dolu oluyor. Beni dinlemiyor ki kızımda sütüm olmadı onu kafaya yerleştirmiş sürekli onu tekrarlıyor. Kızıma ben hep sende emdin diyordum sağolsun anneannesi sen hiç emmedin demiş çocuk kardeşi emiyor diye düşman oldu. Allahtan gönlünü aldık anneannen bilmiyor o evindeydi falan dedik de sustu

asli2434 haklisin canim ama düşünmeden edemiyorum. Eşimde beni zorluyor.Allah yardimcimzi olsun

Doktor kontrolune sirf benim dediklerimi doktordan duysun diye annemi de goturmustum Mamaya gerek olmadigini, hemen usutmeyecegini, hava aldirmak getektigini vb.

Insallah buna gerek kalmaz ama olursada aklimin kosesine yazdim canim sagolasin :) babamiz koskoca edirnede hicbir eczanede avent bulamamis bebedoor un kiraz uclusunu alip geldi uyansin deniycem daha olmadi yarin annaneye gidicez istanbula oradan buluruz herhalde :)

Ay kafayı yicem artık eşimde de bi gram yardım düşüncesi yok sadece sevmek için yanasiyo cocuma bende çok isterim alısmasını ama belli oldu almicak

Benim esimde anneme cok guveniyor. Yardimci olmak istesede biraz yogun zaten. Ama cok cabuk yoruluyor ya. Ben baska odada uyuyorum. Bir gece yaninizfa kaldi. Kuzumun en sakin gecelerinden biriydi. Uzun uzun emziren uyutmak icin dolanan benim, sabah uykumu alamadim diyen esim Allah annelere kadinlara vermis sabri gucu sanki. Acaba yetetince firsat vermedim mi ona diye de dusunuyorum.

Fazla alsa dert az alsa dert yahu kiloyu :) doktorumuz ilk yanina girdigimizde napiyirsun dedi 2 saatte bir diye birsey yapmiyorsun dimi bebeginin sana ihtiyaci var ona saatin dolmadi diyemezsin surekli ver memeyi dedi. Bende dedimki surekli memedeyiz zaten uyumak icinde memede gaz salmak icinde memede hep teklif ediyorum gecede kendi uyaniyor 2 2.5 saatte bir ooo cok guzel dedi. Tartincada napmissin sen böyle istenilenden cok almis vermemezlik yapma ama azicik oyalamaya calis dedi amaaa gelde oyala istedigi anda memeyi vermediginde kicini yirtarcasina agliyor nasil kiyayim ona. 1.ay kontrolunde 1400 almisti. 40 da ise tam onun yarisi kadar daha eklemis totoya. 3 numara beze basladik dün cok erken geldi bana bilemedim.

Kabul ettiyse güzel bizimki grip bulaştırdı bebeğe hala sen banyo yaptırdın ondan hasta oldu diyor.
Allahtan makul sekilde aciklayinca cogunu kabul ediyor. Eski bilgileri yenisiyle degismeye calisiyor :) Etrafin gazina geliyor onlarda.. Annecigin komikmis ya hu.. kapali kapali evlerde tabiki kapar yavrucak gribi

Ah vallahi kaynanamız dese ne yapardık kim bilir :) kakadan ziyade çiş sayısı önemliymiş canım. O kadar bezi doluysa zaten yetiyordur :) bol bol sütler hepimizee

Oncelikle moralini bozmayacaksin sutunu etkileme o yavrucagin babanne annane geciminden once sana ve o sute ihtiyaci var etrafinda olan seyleri gormezden gel bu surecte sonra pisman olma canim. Bugun doktorumuz bana dediki esinle yan odada sesini yukseltmeden bile tartissan bu bebek hisseder stresini kacinin bunlardan hani sütü acidi tadi degisti sutu azaldi mememi almiyor deniyor ya hepsinin sebebi sendeki ve etrafindaki huzursuzluklarin hem bebegini hemde sutunu direkt etkilemesinden kaynaklaniyor bu sureci iyi gecirin dedi bayildim adama :)

Ah vallahi kaynanamız dese ne yapardık kim bilir :) kakadan ziyade çiş sayısı önemliymiş canım. O kadar bezi doluysa zaten yetiyordur :) bol bol sütler hepimizee

O zaman bende moralini bozdum desene :) ama iyice oku bak ne demisim bu sekildr kilo alimo saglikli degil kizimin midesinede bagirdaklarinada zarar veriyor bu durum suan emzik arayisina dustum daha az emsin diye. Lutfen baskalarina ve bebeklerine imrenmeyin kendi evladiniza odaklanin nasil seninle benim bunyem yapim bir degilse bebeklerimizinde bir degil hepsinin gelisimi hem anne karninda hemde disarida birbirinden cok farkli. Eger 1 aylik kilo alimi 600gr ve uzeriyse bosver aysenin fatmanin bebegini bunun tadini cikartmaya bak. Sut icin hurma boza ve bol su uclusunu muhakkak tavsiye ederim birde surekli emzir varsa makinan yada pompan her firsattada sagim yap en guzel böyle sutun artar bol sutlu gunlerin olsun :)
Birde dereotu ve madensuyunu tavsiye ediyorum bende etkili olanlar bunlar.

Son düzenleme:
Lactamil i ben de gordum cnm . Arastirma sonucunu bizimle paylasirsan sevinirim .eget sut alerjimiz cikmazsa deneyebilirim.
Bnm bebus 3600 dogdu hastane cikisi 3300 du .yaklasik 700 gr filan aldi ama ilk 15 20 gun mama takviyesi de yapmistim .
700 gram olması gereken referans değerleri arasında cnm, merak etme gelişimi geri falan değil çok şükür. Ayrıca bebeğinin kilosu ishal olma durumlarından da kaynaklı böyle olabilir. Yani senin sütün az falan değildir de bebiş rahatsız olduğu için de böyle olabilir. Seni çok iyi anlıyorum normal bi değer olmasına rağmen anne yüreği sana az geliyordur. Ama unutmamamız lazım ki süt için yediklerimiz kadar moralimiz ve sütümüze inancımızda çok önemli. Bol bol emzirmeye devam et sen, zaten doktorun takibe almış gereken müdahaleyi yapacaktır. Bebişin ishali de çözülünce herşey yoluna girecektir evelallah.

İyi aksamlar arkadaşlar dun yazmıştım oğlum 1.5 aylık olack bundan sonra memeye alisirmi diye dediginiz gibi tomrisin notlarına baktım emzirme kampi yapmaya karar verdim oğlum bugün sabah 7 de mamasını içti o saatten beri meme verdim hep. Biberona cok alışkın oğlum daha hic ağlamadı hep emiyor sık sık emziriyorm sutumun artacagina inanıyorum :)

Hadi bakalim guzel haberler ver iste böyle once sen inanacaksin bebisinde kendine duseni yapacak annesi merak etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…