Ah bu anneler... benimki de oyleydi canim. Bu donem zor geciyor allah sabir versinCanım pes etme kesinlikle bırak çevreni kulağını tıka benimde annem yanımda 10 kaynanaya bedel yemin ederim. Akşam tuvalete girdim oğlan eşimdeydi haliyle acıktı ağlıyor gelmiş eşimin yanına mama verin sütü yok işte diyor. Sütümde var şükür fazla değil ama yetmeye çalışıyor çocuğuma...
Çok tesekkür ederim :)Mama vermeyip azimli davranmana cok sevindim ve sonuca dahada cok sevindim masallah sana ve kuzucuguna annesi
Benimki de gazdan dolayi yapiyor. Kendini geriyor kasiyor memedecok olmasada son zamanlarda benim oglanda yapiyor. ben biraz tok ama memede kalmk istiyor diye dusundum ya da iste gazdan dolayi agri vb olunca orda oyalanmak huysuzluk yapak istiyor herhalde dedim. Gercek sebebini merak ediyorum. Her gecen gun degisiyor yaptiklari.
Avente o kadar para verip birde almazsa pataklicam kicini kicini :) benimki almadi biberonu olurda almazsa napicam bilmem sagdigim sutleri kasikla vermek eziyet olur herhalde. Biberona alisir korkusuyla bir iki kez disinda biberon vermedim simdide alsin diye gozune bakiyorum bizde tuhafiz esasen :) ama yalniz oldugum icin emzige alismasi farz gibi umarim alisir
Aminn inşallah. Çok tesekkür ederim :)Gözün aydın canım çook sevindim bu güzel habere :) Bol bol yağlı sütlerin daim olsun inşallah
Ben de uzun sure tek basimaydim canim. Bu hafta kv geldi. Oyle hepsini birden yapamazsin zaten. Ben yemek ve bebege odaklaniyorum acikcasi. Digerlerini sallamiyorum. Yemegi de bazen bi gun once esim evdeyken yapiyorum. En azindan o cocuga bakiyorBenim gibi bebeğine tek başına bakan var mı? Çok zorlanıyorum artık hem temizlik hem yemek hem bebek hem e.sim
Doktorlarımız aynı kafadanmış, seninki ne anlattıysa benimki de aynılarını anlattı :) Benim içime sindi doktorumuz çok şükür.derinn83 bugun 40 kontrolumuz vardi kizida bu bahaneyle cocuk doktoruna goturduk cok deneyimli cok bilgili ve ilgili bir doktorumuz var şükür. Kizimizla baya ilgilendi gaz konusunda senin dedigini soyledi yediklerinle alakasi yok sen deneye deneye kesfedeceksin bunu kiminde yersin dokunur kimi etkilemez kilo alimi 40 gun icin cok buldu uykuya bile memede dalmak istedigini soyleyince o zaman girtlagina kadar doluyor cocugun surekli kusmasida normal gazida normal biz olsak surekli yedrk yesrk ne kadar dayaniriz hazmedemiyor midr bir noktadan sonra ve bu tarz sorunlar başlıyor biraz oyalamaya calis meme istediginde ama sakin vermemezlik etme sana ihtiyaci var dedi.
Birde burun tikanikligina serum fizyolojik disinda anne sutunude damlatabilirsin tereyagda surebilirsin burnunun ucuna hicbir zarari yok annelerimiz nenelerimiz bunlarla bizi buyuttu ama burnuna mudahalede bulunma cekme herhangibir şeyle zarar verirsin odem olusur ve surekli kisir bir dongu icine girersin dedi paylaşmak istedim sizlerle.
Biter canim merak etme birden duzelmiyor zaten. Bebekler pek kucuk oldugundan bagirsaklari gec toparlaniyor. Uzme kendini. Bebegin her seyden cok sana ihtiyaci var. Gececek canimIshalimizinn 8. Gunu halen bitmedi
Canım aynen dediğin gibi uyuyorsa max 2.5 saatte bir uyandırıp emziriyorum. Uyanık olduğu zamanlarda alt değiştirme ve ufak oyalanmalar dışında genelde hep memede benim oğlan. Baska türlü durmuyo zaten.Bixim de 8 gundur ishal devsm ediyor mama da vermiyorum .inek sut icerdigi icin 3 gundur hic kilo almamis bir de 20 gr kaybetmis uyudugunda 2 2.5 saatte 1veriyorum .uyumadiginda neredeyse yarim saatte 1 her agladiginda veriyirum . Yanlis mi yapiyorum . Sizin bebekler uyanikken nasil duzende emiyor . Bir de sut urunleri yogurt peynir kasar sut dana eti yumurta yeniyim alerji olabilir diye sutumu mu azaltti
Çok geçmiş olsun tez zamanda sebebi ve şifası bulunur inş.Bixim de 8 gundur ishal devsm ediyor mama da vermiyorum .inek sut icerdigi icin 3 gundur hic kilo almamis bir de 20 gr kaybetmis uyudugunda 2 2.5 saatte 1veriyorum .uyumadiginda neredeyse yarim saatte 1 her agladiginda veriyirum . Yanlis mi yapiyorum . Sizin bebekler uyanikken nasil duzende emiyor . Bir de sut urunleri yogurt peynir kasar sut dana eti yumurta yeniyim alerji olabilir diye sutumu mu azaltti
Ben varim seninkilerin ustune bir de 6 yasinda kizim var. O bebekten daha bebek oldu ustelikBenim gibi bebeğine tek başına bakan var mı? Çok zorlanıyorum artık hem temizlik hem yemek hem bebek hem e.sim
Can'ım sen hiç takma kafana sütün etkilenir.herşey düzelir bir gün.ben diğer doğumumda eşimle kardeşi tartışmıştı bende çok sitres olmuştum kafaya takmıştım ve sütüm çekilmişti.kızıma 20 günlükken mama vermeye başlamıştım hemde günde bir kere filan değil baya veriyordum nitekim kızımı sadece 5 ay emzirebildim oda azıcık azıcık.şimdi çok kızıyorum kendime oğlumu böyle doku dolu emzirince üzülüyorum keşke kafama takmasaydım da kızımı da güzelce emzirebilseydim diyeslm kızlar bebekler büyüyor artık.
benim kızımda emzik almadı. sütüm yetiyor şimdilik. Benimde yanımda annem var. yardimci oluyor çok şükür gitmesini hiç istemiyorum. ama kaynanamla tartıstilar. Ve hiç olmayacak şeyler yaşandı. morelum çok bozuk. ne yapacagimida bilemiyorum.
Benimki doğumumda yoktu canım 21 günlükken geldi. Ben zaten en zor zamanları kendim atlattım heme bebek hemde 8 yaşındaki kızımla yalnızdım. Geldi resmen düzenimi altüst etti. Birde gripli geldi bebeğime bulaştı. 6 gündür yavrum acı çekiyor.Ah bu anneler... benimki de oyleydi canim. Bu donem zor geciyor allah sabir versin
Çok geçmiş olsun tez zamanda sebebi ve şifası bulunur inş.
Benim bebeğim uyanık olduğu her an memede emmek istiyor o yüzden çoğu zaman emmeyle geçiyor günü. Sen de o kendi memeyi bırakana kadar emzirebilirsin istersen.
Bir de yanlış anlaşılmasın mama ver demiyorum ama doktorun bebeğinin bu özel durumu için mama ver dediyse ama inek sütlü mamalar alerji yapıyorsa keçi sütlü mamaları dene derim. Golden Goat ve Töpfer diye sana tavsiye edebileceğim iki keçi sütü maması var, aklında bulunsun cnm.
Doktor takibe aldıysa verme tabi mama. İnş alışa geçer de hiç gerek kalmaz.Sagol cnm kilo almanasina ragmen dr mama yok dedi . Haftaya tekrar kontrolumuz var yine kilo almazsa yada kilo kaybi olyrsa dr verir diye dusunuyorum .suanda kafama gore hareket etmeye korkuyorum . O mamalari arastiricam 3600 dogduk 4050 gr olduk boyu 52 cm dogum . Bugün 54 cm olculdu . Degerler iyi mi . Feyste ocak grubunda 3600 dogup 5 kg ye ulasan bebekler oldugunu okuyorum . Moralim bozuluyor . Ishal yapmayacak sut artiracak ne yiyebilirim acaba su zaten 3 3.5lt iciyorum . Boza da ishali artirdi sanki .
Humanayi da kestim. Icindeki cemen otu .fiskirir tarzda kakaya sebep oluyormus . Sut icin ne yesem bilemiyirum .e bebek te malt icecegi gordum kullanan tavsiye eden var mi bi de vitamoms gördüm alip denesem mi
Doktor takibe aldıysa verme tabi mama. İnş alışa geçer de hiç gerek kalmaz.
Kilo alımını şöyle hesaplayabilirsin; bebiş 3.600 doğmuş ama ilk zamanlar ödem atıp sarılık falan olup kilo verdiyse, verdiği kiloya kaç kilo alarak ve ne kadar zamanda 4.050 grama ulaştı onu hesapla. Bulacağın rakam 600 gr ile 1 kg arasındaysa normal cnm.
Eğer başlarda hiç kilo kaybı olmadıysa, 3.600 den 4.050 ye 1 ayda ulaştıysa 450 gram almış demektir ve 600 gram olan alt sınırın altında kalmış demektir.
5 kilolara bakıp hiç moralini bozma lütfen. Bak mesela birkaç mesaj önce sabırsız61 ile bunu konuşuyorduk. İkimizin de doktoru bebeklerin 1 kilodan fazla kilo almasını istemiyor. Kilo alımı fazla olunca beraberinde gaz, reflü, kusma birçok sorun beraberinde geliyor. Bebeklerimizin bunları yaşamaları az kilo almalarından daha fena bence. He Allah annelere bol bol yağlı sütler vermeye devam etsin tabi güzel beslensin bebişlerimiz gerisini biz ayarlarız :)
Humana bana feci gaz yaptı içmeyi bıraktım bende. Doktorum lactamil'in süt olan versiyonundan al dedi ama henüz içeriğini falan araştıramadım. İstersen bi bak sende. Doğal yoldan dersen hem süt yapan hem de ishal alerji falan yapmayacak birşey bilmiyorum maalesef. Ama bilen arkadaşlar yazar mutlaka.
Canım hastaneden cıkarken ebe 6 7saatte full dolu çişli bez alıyorsan doyuyor demektir demişti. Sen kafana takma anneni onlara kalsa hiç yok süt. Benimki de oyle demeye kalktı iki gün önce susturdum var sütüm dedim. Moralim bozuldu ama çaktırmadım. Sende dik dur sütüm var deÇocuğum uyuyor 2 saate bazen 1.5 saatte bir emziriyorum. Annem çocuğun doymadığını iddia ediyor. Doymasa uyur mu çocuk ?
Ben biraz aceleci davranmisim sanirim.Kirkimiz dolmadan parkta havalandik, avm ye gittik,Haftasonu ben de gideceğim bakalım nasıl geçecek bi cesaret etmek lazım bence de nerdeyse 2 aylık olacağız :)
Degil mi ya? Bir bakiyotum brn, annem telefonda birbirimize fotograf video gonderip bir de oradan seviyoruz :) Elhamdulillah.Evet memede kalmak istiyorlar hele de biraz huzursuzluk varsa en rahat ettikleri yer orası oluyor
Sürekli değişiyorlar bize yepyeni şeyler öğretiyorlar işte uyurken özlüyrom videolarını izliyorum diyorlardı Yok artık diyordum ama ben de yaptım :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?