2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Kuzenime direk dr önermişti sarı kantaronubende sordum dra güzelce yıka göğsünü azğzına temas etmesin dedi.

Benim bebişte gün içinde fazla uyumadıysa geceleri bazen bıraksam 5 6 saat uyuyor ama ben bırakmıyorum. 2,5 saatte bir altını açıp uyandırıp emziriyorum. Hoşuma gitmiyor pek ama napim onun iyiliği için
Bizim çocuk doktorumuz, bebek bir aylık olduktan sonra kilo alımı ve beslenmesi yeterliyse eğer, maksimum 4 saate kadar bebişlerin uyandırılmamasından yana. Büyümek için süte ihtiyaçları olduğu kadar uyumaya da ihtiyaçları var. Boşuna dememiş eskiler çocuk uyuya uyuya büyür diye :) Hem bak kendin de söylüyorsun gündüz az uyuduysa diye. Bebeğin gündüz oluşan uyku açığını gece kapatmaya çalışıyor demek ki. Kendi doktoruna da teyid ettir istersen, bence artık geceleri 4 saati geçmemek kaydıyla kendi istediği zaman uyansın bebiş.

Kızlar bebeklere d vitamini kullanıyor musunuz
Evet kullanıyorum ve doktorum Haziran ayına kadar hiç aksatmadan kullanmam gerektiğini söyledi. Malum anne sütünde D vitamini nerdeyse yok denecek kadar az ve bebişlerimiz kışa denk geldi, D vitaminini dışardan takviye etmemiz şart.

Ocean diye bi marka önerdi ama maalesef henüz çok yeni ve piyasada pek yok. Muadili olan Wellcare kullanıyoruz. Sprey şeklinde günde 1 fıs. Bazı D vitamin markaları için annelerden bebişlere gaz yaptığı yönünde çok şikayet okumuştum. Bizim ilaç gaz yapmadı çok şükür.

Hiç emzik vermedim, sonra bıraktırmakta zorluk çekerim diye korkuyorum
Bu arada bebegin 40 kontrolü varmı ben Hiç bilmiyorum 1ay kontrolünü burda öğrendim hastanede sözde özel hastane hiç uyarmadı beni
Enteresan. Doğum yaptığın hastane normalde tüm gebelik takibinin yapıldığı hastane değil mi? Doğumuna giren çocuk doktoru hiç konuşmadı mı seninle? Doğumunu yapıp gönderdiler mi yani?
Ben daha taburcu olmadan bebeğimin çocuk doktoru ile gelecek randevuları oluşturulmuştu. Hatta işitme testi randevusu bile hazırdı.
Bizden öğrenince götürdün mü peki 1.ay kontrolüne cnm?

Hiç emzik vermedim, sonra bıraktırmakta zorluk çekerim diye korkuyorum
Bu arada bebegin 40 kontrolü varmı ben Hiç bilmiyorum 1ay kontrolünü burda öğrendim hastanede sözde özel hastane hiç uyarmadı beni
Yok canim 40 kontrolü benimdi gitmisken bebegide cocuk doktoruna gosterdik aile hekimligine gitmiyormusun asi takibini 9onlar yapiyir 1.ay asisini olmadinizmi

sağol canım cevabın çok rahatlattı prima kullanmak istemiyordum sleppy kullanan birinin yorum yazması beni mutlu etti sleppy bir de türk malı. o yuzden tercih edicem

kızlar saat 12 olmadan söyliyeyim e Bebek te joie marka Bebek arabaları indirim de henüz araba almamış olanlara duyurulur ben gittim baktım aldım geldim.çok ta beğendim.aldığım Bebek arabasının resmini koyuyorum

Eklentiler

• image.webp
    10,8 KB · Görüntüleme: 68
arabanın sürümü çok kolay ayrıca bagajınız küçükse çok rahat sığar.benim Araba Polo bagajı küçük çok kolay sığdı

Dogum yaptigim hastanedeki cocuk doktoru vitamin olarak vit ACD vermisti gunluk 1 ml. icinde sakkaroz formunda seker de bulunduruyor vitaminlerin tadi pek guzel olmadigi icin. Ama baktim benim kuzu cok seviyor bunu ohoo dedim guya seker vermiyoruz, tanistirmiyoruz ilaclarda ogrenecek bu tadi. saglik.ocaginda da monovit vediler onda oyle bir icerik gormedim. senin kullandigin sadece D vit. mi? Doktorumuza sorup degisecegim. Cok arastiramadim.

Sevgili ocak anneleri lütfen bilgisi olan yazabilirmi?
Ben tetanoz aşısını geç duydum. Açıkçası bugüne kadar ihtiyacım olmadığı için sağlık ocağına kayıt yaptırmamıştım o yüzden etraftan duydum 32. Haftamda filandım. Sonrada tamamen unutmuşum şimdi bi yerde gördüm de aklıma geldi epey stres oldum.
İçinizde tetanoz aşısı olmayıp doğum yapan varmı?

ben Can'ım doktorum gerek yok dedi bende yaptırmadım

En son 21 günlükken gitmiştik maksimum 3 sâat demişti. Pazartesi tekrar gidicez soracağım tekrar. Bizim biraz kilo sorunumuz vardı. Belki ondan da demiş olabilir. Pazartesi belli olur herşey bakalım. Bende kıyamıyorum ama içimde rahat etmiyor. Açmı vs diyee

merhaba gecmis olsun insallah kurtulmustur yavrucuk ızdıraptan. Bizim de cumartesi sabahi ile ishal olustu. aksam sıklastı. bazilari yesil renkliydi. Gec vakitte doktorada yazamadim. üşüttuk sanirim surekli emziriyorum, altini temizliyorum. cok uzgunum ic ceke ceke agliyor yavrum. senin.kuzun nasil oldu sebebi neymis? bir onerin var mi

Bebeğin de aşılanmış oluyor, o açıdan önemli. Bu haftada da yaptırabilirsin.

Yaptırsan iyi olurdu, seni de bebeği de korurdu. Gebelikte tetanoz aşısı, Doğuma kadarki süre içinde 1 ay ara ile 2 doz şeklinde yapılır. Sen zaten 39.haftana gelmişsin. İlk dozu yaptırsan bile ikinci dozu yaptıramadan Doğumun gerçekleşecek. Bu bebişin için geç kalınmış artık.

Ama bi sağlık ocağı ile görüş istersen, yine de aşılarını düzenli olup diğer gebeliklerin için bağışıklık kazanabilirsin. 5 doza tamamlanınca tüm üreme çağın boyunca bağışıklık kazanmış oluyorsun.

Yaptıramadım diye de çok kafana takma, gereksiz bulup hiç yaptırmayan birçok gebe var. Artık ameliyathaneler kullanılan aletler falan gayet steril. Bebek doğunca zaten aşı takviminde tetanoz aşısı var 2.ay itibariyle ilk dozunu almaya başlayacak.

Evet cnm sadece D vitamini. Bizim doktor benim bebekler konusunda biraz kıl olduğumu biliyor :) o yüzden özellikle bunu reçete etti.
İçeriğinde kesinlikle BHA, paraben, alkol, şeker, yapay tatlandırıcı, yapay koku ile koruyucu yok. İçeriği tamamen %100 saf D vitamini. Doktoruna bi danış istersen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…