Bağırırken tıkıyorum ağzına ne yapayım. Bi türlü öğrenemedi... ilk haftalarda o ağlıyor ben ağlıyordum, şimdi sallamıyorumBenimkide ağzını çok açmıyor sadece ucunu kapıyor. Oda doğal olarak yara yapıyor
Bizim çocuk doktorumuz, bebek bir aylık olduktan sonra kilo alımı ve beslenmesi yeterliyse eğer, maksimum 4 saate kadar bebişlerin uyandırılmamasından yana. Büyümek için süte ihtiyaçları olduğu kadar uyumaya da ihtiyaçları var. Boşuna dememiş eskiler çocuk uyuya uyuya büyür diye :) Hem bak kendin de söylüyorsun gündüz az uyuduysa diye. Bebeğin gündüz oluşan uyku açığını gece kapatmaya çalışıyor demek ki. Kendi doktoruna da teyid ettir istersen, bence artık geceleri 4 saati geçmemek kaydıyla kendi istediği zaman uyansın bebiş.Benim bebişte gün içinde fazla uyumadıysa geceleri bazen bıraksam 5 6 saat uyuyor ama ben bırakmıyorum. 2,5 saatte bir altını açıp uyandırıp emziriyorum. Hoşuma gitmiyor pek ama napim onun iyiliği için
Evet kullanıyorum ve doktorum Haziran ayına kadar hiç aksatmadan kullanmam gerektiğini söyledi. Malum anne sütünde D vitamini nerdeyse yok denecek kadar az ve bebişlerimiz kışa denk geldi, D vitaminini dışardan takviye etmemiz şart.Kızlar bebeklere d vitamini kullanıyor musunuz
Enteresan. Doğum yaptığın hastane normalde tüm gebelik takibinin yapıldığı hastane değil mi? Doğumuna giren çocuk doktoru hiç konuşmadı mı seninle? Doğumunu yapıp gönderdiler mi yani?Hiç emzik vermedim, sonra bıraktırmakta zorluk çekerim diye korkuyorum
Bu arada bebegin 40 kontrolü varmı ben Hiç bilmiyorum 1ay kontrolünü burda öğrendim hastanede sözde özel hastane hiç uyarmadı beni
Yok canim 40 kontrolü benimdi gitmisken bebegide cocuk doktoruna gosterdik aile hekimligine gitmiyormusun asi takibini 9onlar yapiyir 1.ay asisini olmadinizmiHiç emzik vermedim, sonra bıraktırmakta zorluk çekerim diye korkuyorum
Bu arada bebegin 40 kontrolü varmı ben Hiç bilmiyorum 1ay kontrolünü burda öğrendim hastanede sözde özel hastane hiç uyarmadı beni
sağol canım cevabın çok rahatlattı prima kullanmak istemiyordum sleppy kullanan birinin yorum yazması beni mutlu etti sleppy bir de türk malı. o yuzden tercih edicemBez olarak primapremium care kullanıyorum
Ama bu hafta sleepy i denedim evet gayet memnunum ne yalan söyleyeyim.
Prima premium care de olduğu gibi ıslaklık göstergesi vs var , premium care de bir kaç defa idrarı dışarı çıktı.... Sözde en kaliteli bez....ama sleepy de cikmadi..
Bebek şampuanı dalın kullanıyorum
bide teyzem in sayesinde farmasi diye bir ürün markası var bende yeni duydum bide ona basladik.
Karar senin canım.
Evet kullanıyorum ve doktorum Haziran ayına kadar hiç aksatmadan kullanmam gerektiğini söyledi. Malum anne sütünde D vitamini nerdeyse yok denecek kadar az ve bebişlerimiz kışa denk geldi, D vitaminini dışardan takviye etmemiz şart.
Ocean diye bi marka önerdi ama maalesef henüz çok yeni ve piyasada pek yok. Muadili olan Wellcare kullanıyoruz. Sprey şeklinde günde 1 fıs. Bazı D vitamin markaları için annelerden bebişlere gaz yaptığı yönünde çok şikayet okumuştum. Bizim ilaç gaz yapmadı çok şükür.
ben Can'ım doktorum gerek yok dedi bende yaptırmadımSevgili ocak anneleri lütfen bilgisi olan yazabilirmi?
Ben tetanoz aşısını geç duydum. Açıkçası bugüne kadar ihtiyacım olmadığı için sağlık ocağına kayıt yaptırmamıştım o yüzden etraftan duydum 32. Haftamda filandım. Sonrada tamamen unutmuşumşimdi bi yerde gördüm de aklıma geldi epey stres oldum.
İçinizde tetanoz aşısı olmayıp doğum yapan varmı?
İnş. Bende de aorun olmaz teşekkür ederimben Can'ım doktorum gerek yok dedi bende yaptırmadım
En son 21 günlükken gitmiştik maksimum 3 sâat demişti. Pazartesi tekrar gidicez soracağım tekrar. Bizim biraz kilo sorunumuz vardı. Belki ondan da demiş olabilir. Pazartesi belli olur herşey bakalım. Bende kıyamıyorum ama içimde rahat etmiyor. Açmı vs diyeeBizim çocuk doktorumuz, bebek bir aylık olduktan sonra kilo alımı ve beslenmesi yeterliyse eğer, maksimum 4 saate kadar bebişlerin uyandırılmamasından yana. Büyümek için süte ihtiyaçları olduğu kadar uyumaya da ihtiyaçları var. Boşuna dememiş eskiler çocuk uyuya uyuya büyür diye :) Hem bak kendin de söylüyorsun gündüz az uyuduysa diye. Bebeğin gündüz oluşan uyku açığını gece kapatmaya çalışıyor demek ki. Kendi doktoruna da teyid ettir istersen, bence artık geceleri 4 saati geçmemek kaydıyla kendi istediği zaman uyansın bebiş.
bebiş in ishali için dün baska dr a gittik . süt alerjisi ya da rota virusü olabilecegınden suphelendi . dün yavrum cok kötü idi her 3-5 dk da bir kaka yapıyordu pişige degdiği için de surekli aglıyordu sildirmiyordu . hem o aglıyor hem ben aglıyordum . ben emzirirken bir yandan biri pamuk ve suyla sürekli temızleme modundaydık . aksam üstü drdan geldikten sonra 3,5 saat hiç durmadan kaka yaptı agladı kaka yaptı agladı , o agladı ben agladım çok kötü bir gündü , ne yapacagımızı şaşırdık . aglamaktan bayılacaktı
mamalar kabız yapıyor diye 3 kez mama verdım , faydasız . dr mamayı yasakladı inek ütü içerdigi için
3 gün boyunca inek sütü ürünleri yumrta tavuk vs yemıcem, maflor ve sab simplex kullanıyorum dr ılacların dozunu artırdı , bugun daha sakın yavrum kaka sayımız azaldı , sab simplex kabızlık yapıyormuş galiba ,
acba kaka sayısı ilactan mı azaldı yoksa bugun peynır kaşar yogurt süt tüketmedim ondan mı , cok merak ediyrum .
nşallah süt lerjısı degildir .benm de alerji yatkınlıgım var inş bana benzemez
her şeyi çekinerek yiyorum süt olsun diye ne icegimi şaşırdım , bugun humana içtim boza içtim muz patates yedım o kadar , komposto içmemiyorum meyveler asitli yiyemiyorum ,
Bebeğin de aşılanmış oluyor, o açıdan önemli. Bu haftada da yaptırabilirsin.Sevgili ocak anneleri lütfen bilgisi olan yazabilirmi?
Ben tetanoz aşısını geç duydum. Açıkçası bugüne kadar ihtiyacım olmadığı için sağlık ocağına kayıt yaptırmamıştım o yüzden etraftan duydum 32. Haftamda filandım. Sonrada tamamen unutmuşumşimdi bi yerde gördüm de aklıma geldi epey stres oldum.
Yaptırsan iyi olurdu, seni de bebeği de korurdu. Gebelikte tetanoz aşısı, Doğuma kadarki süre içinde 1 ay ara ile 2 doz şeklinde yapılır. Sen zaten 39.haftana gelmişsin. İlk dozu yaptırsan bile ikinci dozu yaptıramadan Doğumun gerçekleşecek. Bu bebişin için geç kalınmış artık.Sevgili ocak anneleri lütfen bilgisi olan yazabilirmi?
Evet cnm sadece D vitamini. Bizim doktor benim bebekler konusunda biraz kıl olduğumu biliyor :) o yüzden özellikle bunu reçete etti.Dogum yaptigim hastanedeki cocuk doktoru vitamin olarak vit ACD vermisti gunluk 1 ml. icinde sakkaroz formunda seker de bulunduruyor vitaminlerin tadi pek guzel olmadigi icin. Ama baktim benim kuzu cok seviyor bunu ohoo dedim guya seker vermiyoruz, tanistirmiyoruz ilaclarda ogrenecek bu tadi. saglik.ocaginda da monovit vediler onda oyle bir icerik gormedim. senin kullandigin sadece D vit. mi? Doktorumuza sorup degisecegim. Cok arastiramadim.
Süpeeer haber hadi gözün aydın cnmGunaydin nasilsiniz hatunlar. Biz dun aksam annemlere geldik ve hemen ilk firsatta aventi aldik kizim suan cup cup yapiyor emzigi sukurler olsun :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?