2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
mrs_aysel
Kızlar bizim tontişler o kadar süre emmeden hayattaaa duramazlar hiç hayal kurmayın :))
Benim kız da illa ki gece 2 kez de olsa kalkıp emer. Ama zaten ayları ve kiloları gereği gece emmeleri elzem. Doğru olanı bizim bebişler yapıyor :)

Sabirsiz61 ben öyle uzun süre yüzüstü yatırmaya korkuyorum boğulur burnu tıkanır filan diye.sadece ben yanındayken yatırıyorum oda uyanıkken bi 15-20 dakika filan.benim üçüncü çocuk ama ilk gibi herşeyi unutmuşum.artık burunları kapansa da kendilerini kurtaracak kadar büyüdü mü bizim bebişler

cordeliac can'ım ya sen bebeğini kaç kilo doğurdun yanlış hatırlamıyorsam normal doğum yaptın e bide bebeğin gelişimi iyiydi hamileyken cihan en son kaç kiloya ulaştı doğumda

Doğru hatırlıyosun kuzucum. 3600 doğdu Cino. Son haftalarda plasentayı bitirdiği için çok az kilo almıştı. Hatta bu yüzden suyu bitme sınırına gelip, tek cebe düştüğünden suni sancıyla müdahaleli doğum oldu. Doğumdan sonra 3260'lara kadar da düştü. Benim sütüm 5. gün tam anlamıyla geldi maalesef vajinal doğum olmasına rağmen.
En son usg'de de 3890 civarı demişlerdi yanlış hatırlamıyorsam ölçümlerine göre. 300 gram eksik doğmuş oldu yani. İyiki de eksik doğmuş. :) Çatı kemiğim basıkmış, doğumda anlaşıldı.

Canim bende korkuyordum ama annem gecen hafta burdaydi onun destegi ve iteklemesi ile yaptim :) zemin yumusak olmadigi surece sorun olacagini dusunmuyorum benimki tam 2 aylik oldu ve masallahi var daha ilk gunlerden kafasini cok guzel tutabiliyor hatta sirt ustu iken emekleme demeyelimde tepine tepine ileri geri gidiyor koydugum yerde bulamiyorum :) bu sayede gazinida cikartiyor. Yap yada yapma diyemem ama gozlemledigim kadariyla Miray kafasini burnunu kolaylikla kurtariyor anne olarak sen bunu olcup tartacaksin. Hatta uyandiginda cenesini yataga dayayip horoz gibi kafasini kaldirip oylece bakiniyor :)

Canim bilmiyordum gercekten. Cok tesekkur ederim. Ben bi arastirayim

valla helal olsun sana 3.900 kilo e bide suyu azaldı diye bana söyleseler hemen sezeryan isterdim heralde.benim de suyum azalmıştı bende son muayeneye gittiğimde 4 cm e düşmüştü suyum ve oğlumun gelişimi durmuştu ertesi gün hemen sezeryana aldı doktorum ve sezeryanda bana söylediği iyi ki birgün daha beklememişiz yarım çay bardağı kadar su kalmış dedi

ya bizimki de kafaya dikiyor sürekli sırt üstü yatarken bile kafayı kaldırıyor bazen ama hani burnu kapandığında anlayıp kurtarabilir mi diye düşündüm.demek ki bende annemin bana kızdığı kadar varım koymak istiyor hatta bi keresine yüzüstü yatırıp odadan çıkınca ben kızdım bana bi sen annesin sanki bi senin çocuğun var diye kızdı

:))) denemeden bilemezsin o yuzden isin yokken yaninda dur ve bir kez uyumasina musade et icin rahat ederse yatirirsin:)

Tesebbuste bulundum fakat uyanikken cok hareketli. Uyumasinida zar zor sagliyoruz o yuzden uykudA denemedim. Törpülesem mi?

Gaz cikarmasina ne kadar yardimci olabilirsem o kadar rahatliyor. Ben de her yolu deniyorum canim
Bende yardimci oluyorum masajlar harrketler damlalar gezdirmek yediklerime dikkat gazda cikariyor ama aglamasi azalmiyor gitgide kotulesiyor. O agladikca ben dinlenemiyorum dinlenemeyince sutum azaliyo daha cok mama vermem gerekiyor mama daha cok gaz yapiyor kilitlenmis durumdayim

Turkiyede temin edebilecegimiz bir yer var mi yoksa yurt disindan mi siparis verdin? Ben de bir duzene girince denemek istiyorum. cogunlukla bu fikrimi cevremle paylasmadim. Denemeden vazgecirmek icin ugrasacaklar diye :) maliyeti nasil, kac tane siparis verdin?

merhabalar ben mart annelerindenim doğumum yakın aranızda lansinoh çiftli elektrikli pompa alan ve kullanan oldu mu kimisi iyi demiş kimisi kötü o kadar para verip elimde patlasın istemiyorum kullanan var mı acaba
philips avent elektrikli kullaniyorum. Cok memnunum. Ozellikle dogumun ilk haftasi kurtaricim oldu

Biz bugun 2. Ay asimizi olduk. Süzgün bakislar, sadece kucakta uykuya dalma seklinde geciyor. uyaninca icli icli aglamaya devam ediyor. Cani cok mu yaniyor gun icinde aglama sizde de oldu mu? oncesinden ilac almasini doktorumuz da saglik ocagindaki hemsire de onermedi o yuzden vermedim. Insallah gerek olmaz. Dikkat etmem, yapmam gereken birsey var mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…