2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
hala canı acıdığı için ağlamıyordur.korkmuştur ondan ağlıyordur.ilaç konusunda iyi yapmışsın vermeyerek büyük ihtimal gerek te olmayacak bi çoğumuz yaptırdık bu aşıyı hiçbirimiz ilaca gerek duymadık.çok huysuzlanırsa ateş yaparsa verirsin sadece.ve kolundaki aşı yerine su değmesin ona dikkat et 3 gün

Yurtdışından sipariş verdim canımcım. Alvababy'den aldım ben. Hem Türk anne bloggerların, hem yabancıların, hem de Amazon.com kullanıcılarının yorumları çok iyiydi. Pek memnunlardı. Aslında lot halinde alınca çok uyguna geliyor. 10 bez + 10 insert 45 dolardan başlıyor. Çevire çevire günlük kullanımda gayet yeterli oluyormuş 10 bez. Alvababy'nin sitesi Paypal çekildiği için Tr'den sipariş almıyor sanırım yalnız. Amazon.com'dan da gönderim yapmıyor. Sadece Aliexpress üzerinden Türkiye'ye gönderim yapıyor. Orada da lot satışları yok ama fiyat aşağı yukarı aynı. Normalde kendi sitesinde 50 dolarlık ürünü hızlı kargoluyorlarmış, burada standart kargoyla geliyor sadece, tek fark bu. Aliexpress deyince bende de bi önyargı olmuştu, amazon'un yorumlardaki canlı geri dönüşleri görünce tatmin oldum. Amazon.com'un deposuna ürün sokabilmişler neticede.

Biz bi kaç farklı çeşit aldık. Gece için bambo katmanlı çift bariyerli, gündüz için daha ince snap cover olanlardan falan toplamda 10 tane aldık biz de ama ekstra liner, bez çantası falan aldığımız için 75 dolar civarı tuttu bizim, ki bi' aylık bez parası maliyet açısından bakınca. Gayet uygun. Aslında bence hiçbir zorluğu yok.

Eski annelerimizin zamanındaki bezler gibi değil ki bunlar, daha az kir tutan ve daha kolay temizlenen mikrofiber kumaşlardan üretiliyorlar. Makinede yıkayacak olmamız, kaka için tek kullanımlık organik linerlar da cabası. Normal bezlemeden tek farkı, bezi çıkardıktan sonra yıkayacak olmamız olacak. Açıkçası daha erken geçerdim bana kalsa da bizim oğlanda bezin değdiği her yerde kırmızımsı bi' pembelik ve pişik oldu. Bizim çocuk doktoru bariyer kreme bile kızan "bırak alışsın" mantığında bi' adam. Hemen korumaya alıp daha hassas hale getirmeme karşı çıktı. Zaten pişik için kimyasal bezle, yıkanabilir bez arasında kanıtlanmış hiçbir fark yokmuş. Hatta kimyasal bezler sıvıyı daha iyi emdiği için daha iyiymiş bile. Ben tam tersi bilirdim mesela. Bu yüzden bez markasında değişiklik yaparken bile belli bi süre iki markayı bi' ondan, bi' ötekinden şeklinde bağlayarak yapmamı, birden bez değişikliğine gitmememi tavsiye etmişti tahribatı artırmamak için. Haklı da çıktı. Su gibi bez değiştirdiğim halde poposunu mahveden premium care dönüşümlü kullanımda pişik\kızarma vs yapmıyor artık. Bu elimdekiler bitince, bi' de ekolojik bebek bezi deneyip öyle geçeceğim yıkanabilir bezlere. O zamana kadar gelmiş olursa umarım. :)

En azından 1-2 cloth diaper, bikaç insert alabilirsin deneme amaçlı. Çoğu ürün free shipping zaten. 2 diaper, 4-5 insertle bi' günü çevirebilenler de var. Baktın rutinini etkilemiyor, devamını sipariş edersin. Hem altını kirlettiğini hissettiği için cloth diaper kullanan bebeklerin tuvalete geçiş süreci daha erken oluyormuş. Happy Flute diye bi' marka daha var bu arada. Onu sonradan gördüm. Baskılarını daha çok beğendim de geç oldu. Ona da bi' bak istersen. :)

Esra son durumun ne toparlandin mi biraz ?
Canim meme yaralarini mi soruyorsun?
Cok şükür dogumdan bu tarafa en iyi zamanlarim. Dermatologun veridigi ilaclar iyi geldi. Tam duzelmedi aciyor hala ama onun gecmesine ihtimal vermiyorum.
Hep diyorum ya Barış ya tutamayip cabaliyor,ya da tutunca koparacak gibi cekip sunduruyor meme ucunu.
Ne zamanki emmeyi tam öğrenir,o zaman duzelir herhalde.
Ama ben bu kadarına bile raziyim. Ne guzelmis bacaklarini,dislerini kenetlemeden emzirmek:)

Bugun misafirim vardi. Cok zor oluyor hem ev isine hem bebege yetişmek.
Sağolsun gelen arkadas salataya kadar yapip getirmiş ben sadece cay demledim.
Keske her gelen boyle olsa :)

Iyi bari sevindim o acida gececek inan buna bugünleri gordun ya oda yakindir hayırlısı ile insallah

Arkadaslar isim hafizam zayif.
Kimler ev hanimiydi kimler calisiyordu pek hatirlayamiyorum.
Calisanlar icin işe dönüş vakti yaklasiyor. Benim 29 mart mesela. Ucretsiz izin alacagim temmuza kadar, eylulde is basi artık kismetse.
Sizler ne zaman dusunuyorsunuz?

ay zaten anneler olmasa...
benımkı bı suredır rahatsız, yasıda var ama geldıgınde bı duşa gırsem bi markete gıtsem o bıle yetıyo
tlf da benden once oglanı soruyo zaten :))
buarada uykusuzluktan gozlerım acık ruya bile goruyorum ama olsun kırmızı ojelerım var :))
gecen hafta cok sutum var gıbı mastıt olmayı basardım 3 gun serum yedım fecı bişeymiş

Biz de son muayenede öğrendik kuzum. Oradan da doğuma çıktım zaten. :) Suniden sonra açılmam, Cino'nun çks'si falan normal ilerlemeseydi, sezaryene dönerdik biz de muhtemelen. Dünyanın en kolay, en huzurlu doğumlarından birini yaptım diyebilirim ama çocuk çıkana kadar nst karnımdaydı benim mesela her ihtimale karşı. Doktorumu her şeyi olması gerektiği gibi abartmadan ve önlem alarak yaptığı için hala minnetle anıyorum bu yüzden. Dünyanın öbür ucuna gitse yine onunla doğurmak isterim de o beni normal doğurtmaz bi daha herhalde. Senin memleketten doğuma gelen hastaları vardı bu arada. :)
Bu arada doktorun haklı. Benim suni sancı çekilip kendi sancımla devam ederken nişanım, suyum geldi. Hakikaten de o kadar gelmiştir maksimum.

Hee şimdi sorsan ne kasmışım ya gidip planlı sezaryen olsaymışım der miyim, derim. 2.5 saatlik yol. Kara kış. Yetişebilecek miyiz paniği. 2 günde bi takiplerle kendimi yemiştim. Neyse geçti gitti. Sağlıcakla aldık kuzuları kucağımıza.

Bu arada kuzucanım senin minnoş sünnet olmuştu yanılmıyorsam değil mi? Bizim ufaklığın sünnet derisi darlığı var. Doktor düzelir, düzelmez diye kesinlemiyor. Oturup riskten ötürü idrar yolu enfeksiyonu kapmasını da beklemek istemem şahsen belki düzelir diye. Şehir dışında olacak sünneti. Zor olur mu ya git gel? Canları yanıyor mu çok. Sizin nasıl oldu? Çok huzursuzlandın mı minnoş?

Allahtan benım evın cevresı acıklık yoksa perdelerde acık
bazen ıkı elıyle memeyı tutuyo bana tutucak yer kalmıyo ama an bıtıyorum nasıl bı sevgıymiş
Allah olmayan herkese versın inşallah

uzun bir aradan sonra herkese merhaba sevgili dönemdaş anneler :) bir süredir sessiz takipteydim. bebeğim doğduktan 1 hafta sonra bebeğimle yalnız kaldık. Anca düzen oturttum sayılır, . günümüz günümüze uymasa da :) artık aktif olarak buradayım

umarım herkesin bebeği iyidir. :)

bugün iki konu çarptı gözüme, ilki ikizcanın paylaştığı resim. Ordaki bilgilerde adı geçen Fatma Hanım ile konustuk. Beze, mamaya ve özellikle kıyafete cok ihtiyaçları varmış. Hani bebişlerin kıyafetlerini napsam diye düşünen varsa Fatma Hanım ile görüşün derim.

Eki Görüntüle 1961190 merhaba anneler, bu muhtaç yavrulara kücülen tulumlarinizi, alt veya ust pijamalarinizi yollayabilirsiniz..
1 numara mama ihtiyaclari varmis..
Allah yardımcıları olsun...

Paylaşımınızdan ötürü kutluyorum ve teşekkür ediyorum bende kızımın küçülmelerini biriktiriyordum bir de olmayan kullanmadığımız bezleri...hemen iletişime geçeceğim arkadaşlarla...

Esra'cım seni çok takdir ediyorum canım.
Hiç göğüs yaram olmadı ama sadece doğumun ikinci günü sağ meme başımda çok hafif bi acım oldu ki onu bile düşününce senin neler çektiğini tahmin etmeme yetiyor. Sendeki göğüs yaralarıyla bebeğini emzirmek gerçekten her baba yiğidin harcı değil. Pes edip sadece mama verip geçebilirdin. En en önemlisi bunca acına rağmen bir anne olarak bebeğini emzirmenin ne kadar güzel olduğundan bahsedebilmen ve zevk alabiliyor olman çok güzel. Sen de dahil yarası acısı olan tüm anneler tez zamanda iyileşir bebişlerini uzun süreler emzirebilirler inşallah.

Çok geçmiş olsun canım, şimdi nasılsın?
Emzirmede mi bi aksama oldu yoksa bebiş mi göğsünü boşaltamamış acaba?

ninocin aynı şekilde ben de mastit oldum. gecen baska bi topikte rastladım. arimayambenim diye arkadaşımız paylaşmış mastit için bir yöntem. topiğindeki mesajı kopyalıyorum buraya :) ben denedim, iki tane tıkanıklıktan kaynaklı şiş vardı, biri gitti, azimle deneyerek ötekini de yok edicem inşallah.

"forumda cok sık karşılaştığım bir konu olduğu için yazayım dedim,ben de dahil bu yöntemi uygulayanlar cok rahatladılar şöyle ki:kayınvalidemden duyduğum bir yöntem bu ve birebir ..şimdi dediklerimi harfiyen uygulayın: normalde bebeğimize sağ göğsümzü verince sağa doğru tutuyoruz değil mi,hangi göğsünde mastit varsa bebeğini tersine tutacaksın,sağda varsa bebeğinin başını sola cevirerek o memeyi emmesini sağlayın,hatta biri tutsun bebeğinizi bak görecen nasıl da süt fışkırıyor,ben hayretler içinde kalmıstım,hiç bir sey fayda etmemeişti,ne sıcak su kompresi ne de antibiyotik,eğer düzgün uygularsanız 5 dakikada h,iç bişeyiniz kalmaz inanın bana... "" arimayambenim !in mesajı

Çok sagol Derincim. Inan pek cok gece yarina artik emzirmeyi azaltacagim deyip sabah olunca gunduz dayanmasi daha kolay diyerek gunu bitirdim :)
Cok sukur Allah dayanma gücünu de veriyor bir sekilde. Oyle boyle bu zamanlara geldim insallah tekrar ilerlemez.
Herkesin cektigi bir dert var , Allah hepimizin yardimcisi olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…