Yalniz iyotsuztuz hala forumda ve aktif, beni buradan o haberdar etmisti hatta .
Niye bırakıp gitti hic anlamadim :)
nmine cim hayirli olsun, daim olsun insallah :)
Kaydettim hemen :) eşime sordum nasıldı diye gercekten huysuzdu 5.hafta :)Cizelgeyide ben suraciga ilistirivereyim bari :)
Senin bebiş de gayet iyi maşallah gece uykusu bile olması çok iyi oluyor..bizimkinin de tam düzeni belli oldu diyordum ki iki üç gündür uykusuzluk çekiyoruz. uyuyamadıkça daha fazla rahatsız olup iyice uykusuz kalıyor.Gunduz gozetimin altinda dene istersen cidden cok rahat ediyorlar ben yikadim 1 de yatirdim 10dk once emistik suan hala uyuyor yuzustu :) ama iste sirt ustu olunca ellerin hareket edince sicriyor uyku bolunuyor. Kafasini tutabiliyorsa rahatkikla basini saa sola cevirip kendini kurtariyorkar zaten endise etme bi yatirip gozlemle derim ben sana. O aksam yatip sabah kalkan bebisten bende istiyorum bi tane :)) bizimki 22.30-23.00 gibi gece uykusuna dusuyor 2 -3 gibi birde sabah 6-7 gibi olmak uzere 2 kez uyaniyor 10 dan sonra gunduz duzenine geciyor dun yoldan cikmisti saat başıydı ama tek gecelik durummus duzeldi yine sukur :)
Ben deneyeceğim canım sen de dene bakalım nasıl olacak :)Tesebbuste bulundum fakat uyanikken cok hareketli. Uyumasinida zar zor sagliyoruz o yuzden uykudA denemedim. Törpülesem mi?
Benim de 27 Mart'ta bitiyorArkadaslar isim hafizam zayif.
Kimler ev hanimiydi kimler calisiyordu pek hatirlayamiyorum.
Calisanlar icin işe dönüş vakti yaklasiyor. Benim 29 mart mesela. Ucretsiz izin alacagim temmuza kadar, eylulde is basi artık kismetse.
Sizler ne zaman dusunuyorsunuz?
Ama iste bir gunu bir gunune uymuyor bugun 3 cesit yemegimi temizligimi yaptim sukur dun doner ekmek yemistik aksam yemegindeSenin bebiş de gayet iyi maşallah gece uykusu bile olması çok iyi oluyor..bizimkinin de tam düzeni belli oldu diyordum ki iki üç gündür uykusuzluk çekiyoruz. uyuyamadıkça daha fazla rahatsız olup iyice uykusuz kalıyor.
Yüzüstü yatırmayı deneyeceğim canım mutlaka
Memnun kalırsam burdan yazarım
derinn83
Bizimkilerden o performansı beklemiyorum zaten memeci tontirikler :))
bu günlerde 2-3 saatte bir uyanmasına razıyım yeter ki dinlenerek,uykusunu alarak uyusun.
Benim de çok aklıma takılıyorduBiz de son muayenede öğrendik kuzum. Oradan da doğuma çıktım zaten. :) Suniden sonra açılmam, Cino'nun çks'si falan normal ilerlemeseydi, sezaryene dönerdik biz de muhtemelen. Dünyanın en kolay, en huzurlu doğumlarından birini yaptım diyebilirim ama çocuk çıkana kadar nst karnımdaydı benim mesela her ihtimale karşı. Doktorumu her şeyi olması gerektiği gibi abartmadan ve önlem alarak yaptığı için hala minnetle anıyorum bu yüzden. Dünyanın öbür ucuna gitse yine onunla doğurmak isterim de o beni normal doğurtmaz bi daha herhalde.Senin memleketten doğuma gelen hastaları vardı bu arada. :)
Bu arada doktorun haklı. Benim suni sancı çekilip kendi sancımla devam ederken nişanım, suyum geldi. Hakikaten de o kadar gelmiştir maksimum.
Hee şimdi sorsan ne kasmışım ya gidip planlı sezaryen olsaymışım der miyim, derim. 2.5 saatlik yol. Kara kış. Yetişebilecek miyiz paniği. 2 günde bi takiplerle kendimi yemiştim. Neyse geçti gitti. Sağlıcakla aldık kuzuları kucağımıza.
Bu arada kuzucanım senin minnoş sünnet olmuştu yanılmıyorsam değil mi? Bizim ufaklığın sünnet derisi darlığı var. Doktor düzelir, düzelmez diye kesinlemiyor. Oturup riskten ötürü idrar yolu enfeksiyonu kapmasını da beklemek istemem şahsen belki düzelir diye. Şehir dışında olacak sünneti. Zor olur mu ya git gel? Canları yanıyor mu çok. Sizin nasıl oldu? Çok huzursuzlandın mı minnoş?
Öyle evet günleri birbirini tutmuyorAma iste bir gunu bir gunune uymuyor bugun 3 cesit yemegimi temizligimi yaptim sukur dun doner ekmek yemistik aksam yemeginde
Hayırlı olsun canımuzun bir aradan sonra herkese merhaba sevgili dönemdaş anneler :) bir süredir sessiz takipteydim. bebeğim doğduktan 1 hafta sonra bebeğimle yalnız kaldık. Anca düzen oturttum sayılır, . günümüz günümüze uymasa da :) artık aktif olarak buradayım
umarım herkesin bebeği iyidir. :)
merhaba canim, walla şoku yeni atlatiyorum, 2 tane birden.. ne onlar beni anlio ne ben onlari :)) baya kiyametler koptu evde, bu ara durulduk biraz :)
sen naptin? nasilsin?
mima aldim canim
Hayırlı olsun canım
Hoşgeldin :)
Himm tatilleri hesaplamadim, kabataslak temmuz dedim ona bakariz artik.Benim de 27 Mart'ta bitiyor
Aynen senin gibi düşünüyorum ücretsiz izin alacağım
24haziran Bayram tatili olacak diye ben 24 haziran yazacağım dilekçeye
Eylül'e kadar büyürüz biraz inş eylülde de bakıcı mı olur izne devam mı bilemiyorum
Bandaj vs oluyor mu sunnet olunca?Benim de çok aklıma takılıyordu
Ki hala bazen derim neden suni sancı denemedim diye
Çok şükür kavuştuk sağlıkla mühim olan bu tabiki
Bir çok doktora sorup araştırıp en son kendi doktorumda sezeryan olmaya karar vermiştim
Doktor suni sancı alsan bile Sezeryana dönme ihtimalimiz yüksek artık bekleyemeyiz demese gene belki denerdim
Geçti gitti ama normal Doğumu atamadım içimde sanırm :))
Bu arada Aslı'ya sormuşsun ama ben de yazayım
Biz de sünnet yaptırdık
Sadece ilk gün ilk çişinde yanma oldu ağladı
Sonrası kolaydı. eğer çok uzun yol değilse olabilir bence. doktora nasıl tutmalıyım fln diye sorduğumda normal yaşantıda devam edeceksiniz demişti.
Ara ara ateş takıbı yaptım ben,gece yükselınce kıyafetlerı hafıfletıp,Dr un verdıgı şuruptan verdımBiz bugun 2. Ay asimizi olduk. Süzgün bakislar, sadece kucakta uykuya dalma seklinde geciyor. uyaninca icli icli aglamaya devam ediyor. Cani cok mu yaniyorgun icinde aglama sizde de oldu mu? oncesinden ilac almasini doktorumuz da saglik ocagindaki hemsire de onermedi o yuzden vermedim. Insallah gerek olmaz. Dikkat etmem, yapmam gereken birsey var mi?
Benim de çok aklıma takılıyordu
Ki hala bazen derim neden suni sancı denemedim diye
Çok şükür kavuştuk sağlıkla mühim olan bu tabiki
Bir çok doktora sorup araştırıp en son kendi doktorumda sezeryan olmaya karar vermiştim
Doktor suni sancı alsan bile Sezeryana dönme ihtimalimiz yüksek artık bekleyemeyiz demese gene belki denerdim
Geçti gitti ama normal Doğumu atamadım içimde sanırm :))
Bu arada Aslı'ya sormuşsun ama ben de yazayım
Biz de sünnet yaptırdık
Sadece ilk gün ilk çişinde yanma oldu ağladı
Sonrası kolaydı. eğer çok uzun yol değilse olabilir bence. doktora nasıl tutmalıyım fln diye sorduğumda normal yaşantıda devam edeceksiniz demişti.
Tabloya göre haftası gereği 24 saat içerisinde toplamda 7 öğün ve öğün başına 90 cc yemesi gerekli. Tabi kilo da önemli. Eğer bebeğinin kilosu 5 ve üzeri ise 120 cc az geliyor olabilir belki. Yalnız bu veriler mama firmaları tarafından hazırlanmış. Satışlarını yüksek tutmak için cc ler ihtiyaçtan fazla bile yazılmış olabilir. Sen acıktığı için meme arandığına emin misin? 2 saat bile dolmadan ikinci verdiğin 120 cc nin de hepsini bitiyor mu? Ben sadece anne sütü ile beslediğim için kızımın her öğün kaç cc içtiğini bilemiyorum. Mama veren anneler de fikir verirse iyi olur tabi.
Aynen bakıcı olursa çok büyük stresHimm tatilleri hesaplamadim, kabataslak temmuz dedim ona bakariz artik.
Eylulde hic baslayasim yok aslinda. Buyuk kizima 20 aylik olana kadar kendim baktim. Ama su an kredi ödüyoruz. Belki biraz tutumlu olsak idare edebiliriz ama masallah savuruyoruz parayi adeta.
O yuzden sut izni vs derken az ders alio eylulde baslarim diye düşünüyorum.
Bir de bakici stresi var tabi :/
Dr un soyledıgı meme ucundaki gözle görülmeyecek kadar küçük bı çatlaktan enfeksiyon oluşmuş ve sut kanalı tıkanmışÇok geçmiş olsun canım, şimdi nasılsın?
Emzirmede mi bi aksama oldu yoksa bebiş mi göğsünü boşaltamamış acaba?
Arkadaslar isim hafizam zayif.
Kimler ev hanimiydi kimler calisiyordu pek hatirlayamiyorum.
Calisanlar icin işe dönüş vakti yaklasiyor. Benim 29 mart mesela. Ucretsiz izin alacagim temmuza kadar, eylulde is basi artık kismetse.
Sizler ne zaman dusunuyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?