İlk tepkini biraz fazla abartılı vermiş olsan da iyi niyetimi anlamana sevindim. Geçenlerde bir arkadaş burda eşinin ona yardimci olmamasindan şikayet edip sizin esleriniz nasıl diye sormuştu, zaten bozuk olan morali daha da bozulmasın diye benimki çok iyi çok yardımcı diyememistim, ben bu hassasiyette biriyim, herkesten aynı şeyi beklemiyorum. ama bazı şeyler bir çok kez temcit pilavı gibi tekrarlaninca tepki veriyorum ister istemez. Umarım beni anlamissindir, duygu istismarı konusunda da seni veya bir başkasını kastetmiyorum ama bunu yaparak kendini tatmin eden insanlar var maalesef. Konuyu çok uzatıp forumun tadını kacirmayacagim, bebeğin de sende sağlıcakla kalın.Dün burda birçok arkadaşımız bebeklerinin kilolarından, aylık gelişimlerinden falan bahsetti bir tek Köstebekpasta değil ki..
Bak ne güzel empati yapsın diyorsun. O da belli ki bir başka bebeğin kilo alışına bakarak kendi bebeğininki çok gelmiş ve anne hassasiyeti ile sağlıksız bir durum mu var diye soruyor. Çok uyuyor olması kötü birşeyin habercisi olabilir mi diye merak ediyor. Ben şahsen mesajını okuyunca trollük mü yapıyor, acaba psikolojik tatmin peşinde mi diye hiç düşünmedim. Hiç kimsenin bebekler ve annelik üzerinden duygu istismarı yapabileceği benim aklımın aldığı birşey değil doğrusu..
Yanlış anlaşılmasın amacım kimsenin avukatlığını falan yapmak değil. Ama mesaj yazarken de ip üstünde yürür gibi bir hassasiyetle yazmak abartı geliyor bana. Şu arkadaşımın bebeği uyumuyormuş uyku saatlerini konuşmayalım, bu arkadaşımın bebeği emmiyormuş anne sütü kilo alımından bahsetmeyelim diye düşünürsek hiçbir şey yazamaz hale geliriz. İyi niyetini ve arkadaşlarımızı düşünmendeki hassasiyeti çok çok iyi anladım, bi noktaya kadar kesinlikle sana hak da veriyorum. Ama umarım sen de benim demek istediğimi anlamışsındır. Bebeğinin sağlıklı durumuna da senin adına çok sevindim. İnş kısa zamanda hepimizin bebeklerinin güzel gelişimlerinden daha sık bahsedeceğimiz zamanlar gelir.
Lansinoh u bilmiyorum ama bende medela mini var ilk aydan sonra motoruna süt kaçınca düzgün calismamaya başladı bu forumda bir çok kişi avent ten memnun bende bir tane avent alacağım. Sana da fikir olur belki.merhabalar ben mart annelerindenim doğumum yakın aranızda lansinoh çiftli elektrikli pompa alan ve kullanan oldu mu kimisi iyi demiş kimisi kötü o kadar para verip elimde patlasın istemiyorum kullanan var mı acaba
bizde iyiyiz bi hastanelerden çıkamadık.bi yaz gelseydi ne zormuş kışın bebek doğurmak.Allah hepimizin evlatlarına sağlık versin
sağol can'ım yaz gelsin bebişlerimizi de pusetlerine koyup park park gezeriz artık inşallahAmin canım, hepimizinkine. Çok geçmiş olsun Aslı'cım minik Kerem'ine. Çabucak yaz gelseydi, iyiydi sahiden bebekler için.
Bana da kimisi çiftli al işin daha hızlı görülür diyor avente de lansinoha da iyi yorum da var kötü yorum da kararsız kaldım avent 250 en ucuz şuan lansinoh 200 nette lansinohun çiftli olması öne çıkarıyor , medela daha da pahalıydı sanki niye öyle yaptı ki üzüldüm ben de bu kadar para verip elimde patlamalarından korkuyorumLansinoh u bilmiyorum ama bende medela mini var ilk aydan sonra motoruna süt kaçınca düzgün calismamaya başladı bu forumda bir çok kişi avent ten memnun bende bir tane avent alacağım. Sana da fikir olur belki.
ben medela kullanıyorum memnunum ama evet bazen sorun çıkartıyor.lansinoh kullandım hiç tavsiye etmiyorum.yine sen avent al benceBana da kimisi çiftli al işin daha hızlı görülür diyor avente de lansinoha da iyi yorum da var kötü yorum da kararsız kaldım avent 250 en ucuz şuan lansinoh 200 nette lansinohun çiftli olması öne çıkarıyor , medela daha da pahalıydı sanki niye öyle yaptı ki üzüldüm ben de bu kadar para verip elimde patlamalarından korkuyorum
Gaz cikarmasina ne kadar yardimci olabilirsem o kadar rahatliyor. Ben de her yolu deniyorum canimDoktora goturduk gazi var dedi ne gazmis arkadas diye bagirmak istiyorum artik surekli agliyor gozunu aciyor basliyor aglamaya kapayana kadar agliyor tuvalete bile gidemiyorum bu aydaki diger bebeklerde uyanikken hep agliyor mu yada nasil oyaliyorlar bebeklerini merak ediyorum
Benimki hep koynumda uyuyo. Bu gaz yuzunden yapisik takiliyoruz hep. Belim dikislerim agriyor ama ne yapayim idare etmeye calisiyor7m. Hatta su anda da gogsumde uyuyorAl bendede o kadar bugun seninle ayni moddayiz suan kucagimda salliyorum ic cekiyor yatirinca hic uyumamis gibi gozler aciliyor bir gunleri bir gunlerine uymuyor
Evet canım öyle zaten kimsenin kimseyi yaşantısıyla ilgili yönlendirmek haddine değil seni yönlendirmedim yazdığım mesajda şunu ya da bunu kullan da demedim beni de ilgilendirmez zaten her anne çocuğu için neyin iyi olduğunu en iyi kendisi bilir benim de senin ya da başkasının kullandığı bezleri ve yaşayışını düşünecek vaktim yok sadece bez kullandığını mesajında görünce ilk yazdıklarınla çeliştiğini belirtmek istedim gördün mü bak ben haklı çıktım gibi bir düşünceyle de söylemedim yazdıklarımı amaann neyse kapatıyorum konuyu burda da kimseye bişey söylenmiyor mübarek herkeste hemen bir kendini savunmaya geçme hali var çatışmadayız sanki halbuki sakin sakin tatlı tatlı yazmaya çalışmıştım ilk söylediklerimi anormal birşey yoktu yazdıklarımda alınacağını bilsem yazmazdım canım benimEvet, kimyasal bezlerle, hatta Prima'nın hangi türünün daha az pişik yaptığı, nerede indirimde olduğu hakkında da yazmıştım. Onları kimse hatırlamaz elbette. Nedense ah nedense. :) Sanki burada bezlerle ilgili "hazır bez kullanan şöyledir, hazır bezler şöyle pis, " demişim gibi "gördün mü bak, düşündüğün gibi olmuyormuş" muhabbeti yapılması çok saçma, kusura bakma. Hala önceliğim yıkanabilir bez. Ben kimsenin bez tercihini hatırlamıyorum şahsen. Parası, zamanı, bütçesi neyse isteyen istediğini kullansın. Şu şunu demiş, bunu yapmışa harcayacak zamanım yok.
Atak haftasi nedir?Bugün bebişleri uyumayan anneler, atak haftasında olabilirler mi acaba?
Öyle mi diyosun o daha da pahalı bi de tekli olması düşündürüyor teşekkür ederim yine de aventi de düşüneyim o zamanben medela kullanıyorum memnunum ama evet bazen sorun çıkartıyor.lansinoh kullandım hiç tavsiye etmiyorum.yine sen avent al bence
Ben kesiyorum canim. Ara ara eldivenleri cikariyorum. Benim kizin cok saclari dokuluyo. Elleriyle saclarini elleyip sonra agzina goturuyo. Oyle olunca da saclari yutuyor. O nedenle arada eldiven takiyorumKızlar bebeklerinizin tırnaklarını kesiyor musunuz? eldivenleri çıkarttınız mı artık ?
Eldiven kullanmak istemiyorum gün içinde sürekli olarak takmıyorum ama hala kullanıyoruz yoksa tırnaklarını yüzüne denk getirebiliyor :/
Evet canım öyle zaten kimsenin kimseyi yaşantısıyla ilgili yönlendirmek haddine değil seni yönlendirmedim yazdığım mesajda şunu ya da bunu kullan da demedim beni de ilgilendirmez zaten her anne çocuğu için neyin iyi olduğunu en iyi kendisi bilir benim de senin ya da başkasının kullandığı bezleri ve yaşayışını düşünecek vaktim yok sadece bez kullandığını mesajında görünce ilk yazdıklarınla çeliştiğini belirtmek istedim gördün mü bak ben haklı çıktım gibi bir düşünceyle de söylemedim yazdıklarımı amaann neyse kapatıyorum konuyu burda da kimseye bişey söylenmiyor mübarek herkeste hemen bir kendini savunmaya geçme hali var çatışmadayız sanki halbuki sakin sakin tatlı tatlı yazmaya çalışmıştım ilk söylediklerimi anormal birşey yoktu yazdıklarımda alınacağını bilsem yazmazdım canım benim
Banada Dr onerdı 1-2 kullandım ama doğal surecıne bıraktımHuzursuzluğu yok çok şükür ama yine de ana yüreği işte kaka yapmadığı günler endişeleniyorum. Çocukta kafaya takacak birşey bulamayınca kakasına taktım sanırım:))
Probiyotik damlaları biliyorum cnm ama mümkün mertebe ilaç kullanmak istemiyorum, içerikleri malum.. Tez zamanda gelişsin artık şu sindirim sistemleri :)
zaman problemin mi var?bence iyisini alıp tekli almak daha mantıklı zaman derken zaten bir göğüsü sağman maksimum 10 dakika sürüyor.10 dakika senin için ne derece önemli bilemiyorum tabi ama bana kalırsa iyisi olsun tekli olsun.seçim senin :)Öyle mi diyosun o daha da pahalı bi de tekli olması düşündürüyor teşekkür ederim yine de aventi de düşüneyim o zaman
Bende avent kullanıyorum canım. Çk memnunum hiç acıtmıyor. Lansinoh çift pompada zamanla çekim azalıyor demişlerdi. Kullananlar yorum yapsa daha yararlı olur senin için :)Bana da kimisi çiftli al işin daha hızlı görülür diyor avente de lansinoha da iyi yorum da var kötü yorum da kararsız kaldım avent 250 en ucuz şuan lansinoh 200 nette lansinohun çiftli olması öne çıkarıyor , medela daha da pahalıydı sanki niye öyle yaptı ki üzüldüm ben de bu kadar para verip elimde patlamalarından korkuyorum
can'ım senin bebeğinin neden ateşi çıktı ki?geçmişnolsun benim oğlanın da 20 günlükken çıkmıştı ateşi dr bizi 3 gün hastanede gözetim altında tutmuştuBanada Dr onerdı 1-2 kullandım ama doğal surecıne bıraktım
3. Aya gırdık artık
Cok sıkıntısı olmadıkça ılacı bende ıstemıyorum
Atesı bıle ilaçsız atlattık cok şükür
Buarada sen tek mı bakıyosun bebişe?
Sakin bi Kızın var sanırım
Bende saclar fönlu Boyalı manıkurlu anneler kervanına katıldım
Tek bakmama rağmen üzmüyor annesını çok şükür
Esracım Ben dun 2. Ay aşılarını yaptırıp Dr U Aradım tekrarArkadaslar Rota virüsü aşısını kimse yaptirmiyor 2.ay herhalde dogru mu anladim?
Ben de 3.ay yaptirmaya karar verdim. Iki doz olani dusunuyorum ama 1 ay var daha o zamanla bakariz artik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?