Aaaa supermiş sagol canım benımninocin aynı şekilde ben de mastit oldum. gecen baska bi topikte rastladım. @arimayambenim diye arkadaşımız paylaşmış mastit için bir yöntem. topiğindeki mesajı kopyalıyorum buraya :) ben denedim, iki tane tıkanıklıktan kaynaklı şiş vardı, biri gitti, azimle deneyerek ötekini de yok edicem inşallah.
"forumda cok sık karşılaştığım bir konu olduğu için yazayım dedim,ben de dahil bu yöntemi uygulayanlar cok rahatladılar şöyle ki:kayınvalidemden duyduğum bir yöntem bu ve birebir ..şimdi dediklerimi harfiyen uygulayın: normalde bebeğimize sağ göğsümzü verince sağa doğru tutuyoruz değil mi,hangi göğsünde mastit varsa bebeğini tersine tutacaksın,sağda varsa bebeğinin başını sola cevirerek o memeyi emmesini sağlayın,hatta biri tutsun bebeğinizi bak görecen nasıl da süt fışkırıyor,ben hayretler içinde kalmıstım,hiç bir sey fayda etmemeişti,ne sıcak su kompresi ne de antibiyotik,eğer düzgün uygularsanız 5 dakikada h,iç bişeyiniz kalmaz inanın bana... "" @arimayambenim !in mesajı
Ah canım okuyunca istemsiz gözlerim dolduİki ucu b*klu değnek işte Aysel kuşum. Ben ilk zamanlar suni sancı aldığım için kendime kızdım. Ne yalan söyleyeyim. Çocuğumu oradan müdahale ederek koparmışım ve bunun ceremesini çekecekmişim gibi geldi. Hani sanki bi' sopayla haydi çık artık diye dürtermiş gibi. Sonra hormonlar insani seviyelere inince "lan n'apmışım ben " dedim, riskleri düşününce. Hala kendi içimde, kendimi suçladığım taraflarım var benim de. O yüzden bi' şeyi çok istemenin gerçekten bi' alemi yok. Olması gereken neyse o oluyo eninde sonunda. Ben sezaryenden insanüstü korkuyordum. Fobi haline gelmişti. Hem psikolojik, hem fiziki anlamda.
Bana o kutsal, o muhteşem annelik duygusu hiç gelmedi ne yalan söyleyeyim. Çocuk içimden çıktığı anda "bu muymuş lan vajinal doğum, bunun için mi kastım bu kadar" diye bi' afalladım aksine. Tuhaf bi' boşluk oldu. Hiç öyle hormon bombası, duygusal bişeye dönüşemedim ama şunu biliyorum evlat aşka tezat biçimde farklı bi şey. Her gün bi' önceki günden akıl almaz biçimde daha fazla sevgim artıyor. Derimi yüzüp içine sokasım geliyor bizim mutsuz orman cücesini. :) Tanıdıkça daha çok seviyosun yani. O yüzden doğum biçiminin hiiiiç önemi yok. İçinde kalmasın yani kuzucum. Sonuçta bi' şekilde bi' delikten çıktılar ve hayatımızdalar. Ne mutlu.
2.5 saat kuzucum yol bu arada. İlk çişini yolda yapar o zaman muhtemelen ya da olmadı hastanede yapmasını bekler, öyle çıkarız.
Mesajı yazdığım arkadaş yanlış hatırlamıyorsam bazı sağlık sorunları sebebiyle bebeğini hiç emzirmeden bi süre sadece mama ile besleyecekti canım.Bana drumuz gunde 4 defa 60 cc ver demisti . Emzirmeden sonra veriyorum . Bazen aglamaya devam ederse emzirmeye devam ediyorum .120 cc her 3 saatte 1 cok degil mi. Yoksa ben az mi veriyorum
Bir daha tekrarlamaz inşallah canım.Dr un soyledıgı meme ucundaki gözle görülmeyecek kadar küçük bı çatlaktan enfeksiyon oluşmuş ve sut kanalı tıkanmış(
Yoksa dedıgım gıbı bol bı sutum yok hatta mama takvıyelı cogu öğünümüz,benımkıde cok ıstahlı Dr un soyledıgı maxımumlarda beslenen bı bebek yanı ne var yok bıtırıyo her seferınde :))
Ama sansa böyle bı enfeksiyon oluştu işte
Çok sağol canim.Aynen bakıcı olursa çok büyük stres
Ben şimdiden o aşamayı düşünmek istemiyorum
İki çocukla senin işin de zor olur branş öğretmeni olunca ders azaltmak mantıklı ama benim öyle bi şansım da Yok :/
Sünnet olunca evet kremli bandaj yapıyorlar onun düşmemesi gerekiyor bizimki çok hareketli olduğu ve sargıyı kaldırdığı için plastik bardağı kesip yerleştirmişti hemşire o bölgeye :)
Hiç bi ön hazırlık olmuyor canım
Emzir istediğin gibi
Bizimkinin uyuşturucu iğnelerini yaptırınca doktor yarım saat beklememiz lazım bu arada emzirebilrsin demişti emzirdim sünnet ederken de uyudu hatta :))
Anne sutu +mama ile besleniyor ayni senin gibi kaka sayimiz 2-3 gunde bir tek seferde beline kadar tasmis oluyo.dr umuz buyudukcekakasayisi azalacak dediKızlar bebeğim sadece anne sütü ile besleniyor ve d vitamini haricinde hiçbir ilaç kullanmıyor. Ama bir süredir 4-5 gün kaka yapmayıp sonra birden beline kadar yapıyor. Kaka yapmadığı günler herhangi bir sıkıntısı yok. Gazını sürekli alttan ve üstten çıkartabiliyor. Kaka yapınca da katı falan değil cıvık yapıyor.
Doktor kabız değil, kabız olması için sert dışkalama olması lazım dedi. Mama ile beslenen bebeklerde daha sık görülür ama anne sütü ile beslenen bebeklerde de uzun süreli kaka yapmama görülebilir dedi. Olağan bir durum belki ama yine de huzursuz oldum. Anne sütü ile beslenip benzer durumu yaşayan var mı aranızda?
eşine büyüdüğünde anestezi alacak birde anestezi aldığı için sitres olucaz ne gerek var uyuşturucu kremle yapıyorlar şimdi filan desen belki ikna olur ha?birde okuduğum bi yazıda 2 ile 6 yaş arası sünnet önerilmiyor.çocukta travmaya sebep olabiliyormuş.birde 6 aydan sonra anestezi veriliyorÇok sağol canim.
Esimi ikna edemiyorum küçük diye tutturuyor,ama ben kararliyim bu ay yaptirmaya
Aynı bazen tuvalete gıdemezken,bugun 3 çeşit yemek çamaşır temızlık hatta balkonda kahvemi içtımAma iste bir gunu bir gunune uymuyor bugun 3 cesit yemegimi temizligimi yaptim sukur dun doner ekmek yemistik aksam yemeginde
cordeliac can'ım mesajını yen'i gördüm.ben doğumunun ertesi günü yaptırdım.acı filan olmadı.hastanede ilk banyosunu hemşireler yaptırdı sonra da sünnete gitti.geldiğinde zaten banyonun etkisiyle güzel güzel uyuyordu.ertesi gün taburcu olduk belki bilirsin benim spinal anestezi kaynaklı baş ağrım oldu hatırlamak dahi istemiyorum berbat ötesi bir ağrıydı.öyle olunca ben oğlumla fazla ilgilenemedim 5 saat altını değiştirmedim gece 3 gibi altını değiştirmek için açtığımda bütün bez kanla dolmuştu.hastaneye gittik bazen böyle olabilir kılcal bir damar vardır görmemişizdir dedi dr y.vşak herif rahatlığı sinirimi bozmuştu.biz zaten hastaneye gittiğimizde kanaması durmuştu 1 gün gözetim altında tutup taburcu ettiler.bunun haricinde hiçbir problem yaşamadık.ben kesinlikle küçükken sünnet ettirilmesinden tarafım anestezi almak zorunda kalmıyor yavrucuklar.senin bahsettiğin deri geriliği hakkında bi bilgim yok birşey diyemiycem.birde pipinin altında fazla deri bırakıyorlar.yaptıracaklara bilgi olsun diye söylüyorum bi aksilik olduğunu düşünmeyin o fazlalık büyüme payı.hem fiziksel olarak kendileri büyüdükçe pipileri de büyüyecek hemde ileride ereksiyon da sorun yaşamamak için bırakılıyor o fazla deri
eşine büyüdüğünde anestezi alacak birde anestezi aldığı için sitres olucaz ne gerek var uyuşturucu kremle yapıyorlar şimdi filan desen belki ikna olur ha?birde okuduğum bi yazıda 2 ile 6 yaş arası sünnet önerilmiyor.çocukta travmaya sebep olabiliyormuş.birde 6 aydan sonra anestezi veriliyor
Ben 10 gunlukken kesmeye basladim her hafta kesiyirum eldiven de pek takmadim emzirirken dokunmasi gerek. Sapkayi da sevmiyor bazen gece yakiyorumKızlar bebeklerinizin tırnaklarını kesiyor musunuz? eldivenleri çıkarttınız mı artık ?
Eldiven kullanmak istemiyorum gün içinde sürekli olarak takmıyorum ama hala kullanıyoruz yoksa tırnaklarını yüzüne denk getirebiliyor :/
Sagol canım Allah bebişleeımızede bızede saglık versınBir daha tekrarlamaz inşallah canım.
Afiyet bal şeker olsun bebişe de emsin bitirsin ne var ne yoksa :))
Cok detayli faydali bir cevap oldu tesekkur ederim. kuzucuk firsat verdiginde etraflica inceleyecegim.Yurtdışından sipariş verdim canımcım. Alvababy'den aldım ben. Hem Türk anne bloggerların, hem yabancıların, hem de Amazon.com kullanıcılarının yorumları çok iyiydi. Pek memnunlardı. Aslında lot halinde alınca çok uyguna geliyor. 10 bez + 10 insert 45 dolardan başlıyor. Çevire çevire günlük kullanımda gayet yeterli oluyormuş 10 bez. Alvababy'nin sitesi Paypal çekildiği için Tr'den sipariş almıyor sanırım yalnız. Amazon.com'dan da gönderim yapmıyor. Sadece Aliexpress üzerinden Türkiye'ye gönderim yapıyor. Orada da lot satışları yok ama fiyat aşağı yukarı aynı. Normalde kendi sitesinde 50 dolarlık ürünü hızlı kargoluyorlarmış, burada standart kargoyla geliyor sadece, tek fark bu. Aliexpress deyince bende de bi önyargı olmuştu, amazon'un yorumlardaki canlı geri dönüşleri görünce tatmin oldum. Amazon.com'un deposuna ürün sokabilmişler neticede.
Biz bi kaç farklı çeşit aldık. Gece için bambo katmanlı çift bariyerli, gündüz için daha ince snap cover olanlardan falan toplamda 10 tane aldık biz de ama ekstra liner, bez çantası falan aldığımız için 75 dolar civarı tuttu bizim, ki bi' aylık bez parası maliyet açısından bakınca. Gayet uygun. Aslında bence hiçbir zorluğu yok.
Eski annelerimizin zamanındaki bezler gibi değil ki bunlar, daha az kir tutan ve daha kolay temizlenen mikrofiber kumaşlardan üretiliyorlar. Makinede yıkayacak olmamız, kaka için tek kullanımlık organik linerlar da cabası. Normal bezlemeden tek farkı, bezi çıkardıktan sonra yıkayacak olmamız olacak. Açıkçası daha erken geçerdim bana kalsa da bizim oğlanda bezin değdiği her yerde kırmızımsı bi' pembelik ve pişik oldu. Bizim çocuk doktoru bariyer kreme bile kızan "bırak alışsın" mantığında bi' adam. Hemen korumaya alıp daha hassas hale getirmeme karşı çıktı. Zaten pişik için kimyasal bezle, yıkanabilir bez arasında kanıtlanmış hiçbir fark yokmuş. Hatta kimyasal bezler sıvıyı daha iyi emdiği için daha iyiymiş bile. Ben tam tersi bilirdim mesela. Bu yüzden bez markasında değişiklik yaparken bile belli bi süre iki markayı bi' ondan, bi' ötekinden şeklinde bağlayarak yapmamı, birden bez değişikliğine gitmememi tavsiye etmişti tahribatı artırmamak için. Haklı da çıktı. Su gibi bez değiştirdiğim halde poposunu mahveden premium care dönüşümlü kullanımda pişik\kızarma vs yapmıyor artık. Bu elimdekiler bitince, bi' de ekolojik bebek bezi deneyip öyle geçeceğim yıkanabilir bezlere. O zamana kadar gelmiş olursa umarım. :)
En azından 1-2 cloth diaper, bikaç insert alabilirsin deneme amaçlı. Çoğu ürün free shipping zaten. 2 diaper, 4-5 insertle bi' günü çevirebilenler de var. Baktın rutinini etkilemiyor, devamını sipariş edersin. Hem altını kirlettiğini hissettiği için cloth diaper kullanan bebeklerin tuvalete geçiş süreci daha erken oluyormuş. Happy Flute diye bi' marka daha var bu arada. Onu sonradan gördüm. Baskılarını daha çok beğendim de geç oldu. Ona da bi' bak istersen. :)
Simdilik ates sorunumuz olmadi. Insallah boyle gecer tum gece. tesekkur ederim .hala canı acıdığı için ağlamıyordur.korkmuştur ondan ağlıyordur.ilaç konusunda iyi yapmışsın vermeyerek büyük ihtimal gerek te olmayacak bi çoğumuz yaptırdık bu aşıyı hiçbirimiz ilaca gerek duymadık.çok huysuzlanırsa ateş yaparsa verirsin sadece.ve kolundaki aşı yerine su değmesin ona dikkat et 3 gün
Evet soylediler. Gunduz cok aglamisti ama sanirim korkudu devam etti. Ben de agrisi mi var diye paniklemistim. Simdi iyi cok sukur. Gece teyakkuzda olmam.lazim :)Ara ara ateş takıbı yaptım ben,gece yükselınce kıyafetlerı hafıfletıp,Dr un verdıgı şuruptan verdım
3 gun banyo yok soylemışlerdır mutlaka
hihihi cok tanidik bi sahne :))))https://instagram.com/p/BRH9rUlDh5m/ I ikizcan2016 valla bilmiyorum başarabildim mi link göndermeyi ama izlemeni tavsiye ederim izleyince senin ikizler geldi aklıma çoookkk tatlılar
Benim ilk kizimda 2 kere olmustu ikisini de masaj, dus vs ile atlattim antibiyotik kullanmadim. Sende yarina kadar dene cok inatçı cikarsa doktora gorunursun. Cok gecmis olsun.kızlar sanırım bende de mastit oluştu..göğsümün biri baya şişti ağrıyor masajla biraz yumuşattık sağarak boşaltsak geçer mi? yoksa illa doktora gidip antibiyotik tedavisi mi olmak gerekiyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?