2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Aaaa supermiş sagol canım benım
Bana hastanede bu emzırme yontemını de ogretmışlerdı hatta onlar beyzbol topu tutuşu dıyolar bu Yöntem için
Benım zoruma gıttıgı ıcın uygulamamıştım açıkcası ve mastıte ıyı gelıcegını söylememişlerdı
Denıycem hemen
Bende tek bı şişlık vardı oda artık cok küçüldü
Ama gerçekten cok agrılı ve zormuş tıtreme ateş Üşüme kendımı hastaneye zor atmıştım
Buarada Dr un soyledıgı eskıden mastıtlı göğüsü emzırtmezlermıs bebeğe zarar dıye
Sımdı aksıne daha cok emzırtıyolarmış
O göğüsten kan ıltahap gelmedıkçe
Tekrar teşekkürler bılgı için

Ah canım okuyunca istemsiz gözlerim doldu
Senin duygusal yazmandan degil tabi :))
Doğumdan sonra ben de aynı duygular içindeydim ve hep sezeryan olduğum için diye düşünüyordum. Hani herkesin anlattığı gibi dünyanın en güzel Bebeği benimmiş gibi gelmiyordu . Evet çok değişik duygular hissediyorsun sağlıkla kavuştuğun için çok mutlusun ama garip bi ruh haliydi gerçekten. Annelik gün geçtikçe artan bi aşkmış.tabi dünyanın en güzeli benim yavrum artık :)))
Bi de bebeğimi bi anda karnımı kesip pat diye koparıverdiler benden hiç hazır değildi o vs vs bi sürü böyle düşünceler
Neyseki sezeryandan kaynaklı değilmiş bu haller :)
İlk çişini bizimki de hastanede yaptı şimdi hatırladım onda hiç sorun olmadı çünkü uyuşturucı iğneler 4 saat etkili demişti doktor
Evdeki yani iğnelerin etkisi geçtikten sonraki ilk çişi yaktı diyeyim daha doğru olur
Sizin de etkisi eve geldiğinizde geçmiş olur bence
Zaten diyelim ki yolda geçti ve çiş yaptı. evde de olsan yolda da yapcak bi şey Yok ağladığında sıkı sıkı sarılmıştım ona. Sonra yorgunluktan uyumuştu sanırm. Belki de hiç böyle bi şey yaşamazsınız bile. İnşallah çok rahat atlatır. Biz kurtulduk darısı tüm yaptırmak isteyen annelere olsun :))

cordeliac can'ım mesajını yen'i gördüm.ben doğumunun ertesi günü yaptırdım.acı filan olmadı.hastanede ilk banyosunu hemşireler yaptırdı sonra da sünnete gitti.geldiğinde zaten banyonun etkisiyle güzel güzel uyuyordu.ertesi gün taburcu olduk belki bilirsin benim spinal anestezi kaynaklı baş ağrım oldu hatırlamak dahi istemiyorum berbat ötesi bir ağrıydı.öyle olunca ben oğlumla fazla ilgilenemedim 5 saat altını değiştirmedim gece 3 gibi altını değiştirmek için açtığımda bütün bez kanla dolmuştu.hastaneye gittik bazen böyle olabilir kılcal bir damar vardır görmemişizdir dedi dr y.vşak herif rahatlığı sinirimi bozmuştu.biz zaten hastaneye gittiğimizde kanaması durmuştu 1 gün gözetim altında tutup taburcu ettiler.bunun haricinde hiçbir problem yaşamadık.ben kesinlikle küçükken sünnet ettirilmesinden tarafım anestezi almak zorunda kalmıyor yavrucuklar.senin bahsettiğin deri geriliği hakkında bi bilgim yok birşey diyemiycem.birde pipinin altında fazla deri bırakıyorlar.yaptıracaklara bilgi olsun diye söylüyorum bi aksilik olduğunu düşünmeyin o fazlalık büyüme payı.hem fiziksel olarak kendileri büyüdükçe pipileri de büyüyecek hemde ileride ereksiyon da sorun yaşamamak için bırakılıyor o fazla deri

Bana drumuz gunde 4 defa 60 cc ver demisti . Emzirmeden sonra veriyorum . Bazen aglamaya devam ederse emzirmeye devam ediyorum .120 cc her 3 saatte 1 cok degil mi. Yoksa ben az mi veriyorum
Mesajı yazdığım arkadaş yanlış hatırlamıyorsam bazı sağlık sorunları sebebiyle bebeğini hiç emzirmeden bi süre sadece mama ile besleyecekti canım.
Sen ise emzirip takviye olarak mama veriyorsun sanırım. Doktorun mama miktarını bebeğinin kilo alımına göre hesaplamıştır. Sen doktorunun dediği gibi beslemeye devam et tabi. Tablo sadece mama ile beslenen bebekler için.

Bir daha tekrarlamaz inşallah canım.
Afiyet bal şeker olsun bebişe de emsin bitirsin ne var ne yoksa :))

Çok sağol canim.
Esimi ikna edemiyorum küçük diye tutturuyor,ama ben kararliyim bu ay yaptirmaya

Anne sutu +mama ile besleniyor ayni senin gibi kaka sayimiz 2-3 gunde bir tek seferde beline kadar tasmis oluyo.dr umuz buyudukcekakasayisi azalacak dedi

Çok sağol canim.
Esimi ikna edemiyorum küçük diye tutturuyor,ama ben kararliyim bu ay yaptirmaya
eşine büyüdüğünde anestezi alacak birde anestezi aldığı için sitres olucaz ne gerek var uyuşturucu kremle yapıyorlar şimdi filan desen belki ikna olur ha?birde okuduğum bi yazıda 2 ile 6 yaş arası sünnet önerilmiyor.çocukta travmaya sebep olabiliyormuş.birde 6 aydan sonra anestezi veriliyor

Spinal ağrısını hatırlıyorum kuzum da oğlanın sünnetindeki aksilikleri hiç okuyamadım. Kıyamam ona ben kuzum. Ne badireler atlatmış minnoş. Kılcal damarı görememişiz rahatlığı nedir ayrıca ya, hayvan herif. El kadar bebek bu. Dayanabilecek yaşta bi' çocuğu sünnet etmiyor neticede. Kuzucuk büyüyünce hatırlamayacak en azından.

Bizimkindeki problem şöyle sünnet derisi yani pipi derisi geriye çekilmiyor doğuştan. Bi' gün pipi ucunun şiştiğini fark ettim. Doktora götürdük. Orada teşhis kondu. Yaş aldıkça belki düzelebilirmiş fakat işemede problem yarattığı için enfeksiyon riski yüksek. Haliyle her bezleme ritüele dönüşüyor bizim için resmen bu yüzden.

Esra nekadar küçük okadar ıyı
Bız 3 günlükken yaptırdık
Ne yap et ıkna et eşını

Ben 10 gunlukken kesmeye basladim her hafta kesiyirum eldiven de pek takmadim emzirirken dokunmasi gerek. Sapkayi da sevmiyor bazen gece yakiyorum

Cok detayli faydali bir cevap oldu tesekkur ederim. kuzucuk firsat verdiginde etraflica inceleyecegim.

Simdilik ates sorunumuz olmadi. Insallah boyle gecer tum gece. tesekkur ederim .

Ara ara ateş takıbı yaptım ben,gece yükselınce kıyafetlerı hafıfletıp,Dr un verdıgı şuruptan verdım
3 gun banyo yok soylemışlerdır mutlaka
Evet soylediler. Gunduz cok aglamisti ama sanirim korkudu devam etti. Ben de agrisi mi var diye paniklemistim. Simdi iyi cok sukur. Gece teyakkuzda olmam.lazim :)

kızlar sanırım bende de mastit oluştu..göğsümün biri baya şişti ağrıyor masajla biraz yumuşattık sağarak boşaltsak geçer mi? yoksa illa doktora gidip antibiyotik tedavisi mi olmak gerekiyor?

asli2434 , ninocin benim de en buyuk derdim o zaten,anestezi almasin. Esim de baskasinda karsi değil kucukken sunner ettirmeye ama bize gelince kiyamadi. Ameliyathaneler buz gibidir diyor :)
Düşünün yani her sey tamam da ameliyathaneyi bahane ediyor adam :)
Yarin asi var bizim de bakalim nasil geçecek.

kızlar sanırım bende de mastit oluştu..göğsümün biri baya şişti ağrıyor masajla biraz yumuşattık sağarak boşaltsak geçer mi? yoksa illa doktora gidip antibiyotik tedavisi mi olmak gerekiyor?
Benim ilk kizimda 2 kere olmustu ikisini de masaj, dus vs ile atlattim antibiyotik kullanmadim. Sende yarina kadar dene cok inatçı cikarsa doktora gorunursun. Cok gecmis olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…