Amerikan pediatri akademisi yastiksiz ve uzerine birsey ortmeden yatmasini oneriyor. Ama acikcasi uyku tulumu olsa bile bisey ortulu olmayinca cocuk usuyormus gibi geliyor insana. Ben besik icinde babynest kullandim. Yapan kisiden de rica etmistim sert sunger kullanmasini onun icin icim rahat. Babynestin icine battaneyiye kundak yapacak gibi seriyorum bebisi yatirip kenarlardan sarkan yerleri bebegin ustune kollari disarda olacak sekilde kapatiyorum bebeigin yaninda kalan bosluklarada guvenli yatis yastiklari var ondan koyuyorum. Sadece kollari ve basini rahat hareket ettiriyor battaniyeyide agzina cekemiyor. Biraz uzun ve karisik oldu ama insallah gozunde canlanabilmistir bana gayet guvenli geliyor boyle.
carters tan almıştım canım ama ben doguma yurt dışına gıtmıştım ya orda vardıÇok güzelmiş. Benzer bir hazır kundak doğduğunda kullanmıştım ama o zaman bile kollarını zapt edememişti. Hemencecik küçük geldi zaten. PolaRabbim uyku tutumunu nereden temin ettin. Carter
's sitesine baktım göremedim aradığım gibi birşey.
Ya hadı kendın Ömrü bıllah saksı gıbı yasamıssınAman yarebbim şaka falan yapmış olmasın ciddi miydi bunu söylerken :)) Hep derim cahil insanla uğraşmak daha kolaydır, bilmediğini anlatırsın öğrenir. Ama böyle yanlış bildiğini doğru sanan yarı cahil insana laf anlatmak daha zor.
Benim de eski işyerimde bi kız arkaşım vardı. Bebeğine hayırlı olsuna gittik hafta sonu gündüz saatlerinde. Bebiş kakasını yapmış bezine. Bizim arkadaşı bebeğe "hani anlaşmıştık seninle, akşamları yapacaktın kakanı baban temizleyecekti bezini nerden çıktı şimdi bu kaka" derken yakaladımBuna da anne deniyor halk arasında :)))
Benım oğlanında boyleydı,bi sorun yok gıbı bence canımSevgili ocak anneleri birşey sormak istiyorum göbek 12 günlük düşmedi dışarı çıkık gibi sizde de böyle miydi acaba yardımcı olursanız çok sevinirim... Yanda da beyaz kısım var düşmeye yakın böyle mi oluyor
Goruntusu gordugum kadariyla normal dusunce duzelecek. Gobek bagi kalinmis baya gec duser buda normal 3 gunde dusende var 20 gundede.Sevgili ocak anneleri birşey sormak istiyorum göbek 12 günlük düşmedi dışarı çıkık gibi sizde de böyle miydi acaba yardımcı olursanız çok sevinirim... Yanda da beyaz kısım var düşmeye yakın böyle mi oluyor
eveeeett kızlar biz yine hastaneye yattık.ciğerlerimize inmiş tedavi başlattı doktorumuz.ben yine dua istiyorum sizlerden
Acayıp mıBen cok asiri giydirmeye karsiyim. Ne giyiyosan bir fazlasi genel kural zaten. Disari cikarken kisa kollu ic zibin, ustune tulum giydiriyorum. Havabin sicakligina gore ya hirka ya da ceket gidiriyorum. Simdilik kanguru ile geziyoruz. Zaten yapisik oldugumuzdan asiri sicak oluyor. Terleyip usumesin deiye battaniye oluyor yanimda duruma gore kullaniyorum.
Soguk hasta etmez aslinda, terlemek ve terin kurumasi hasta eder. Dikkat etmeniz gereken sey bu.
Bi de cok normal biseymis gibi anlatmis mi? Hahah
Biraz ayip edicem ama en kibar haliyle senin esinin tarafi ilgincmis birazcik
Ben de reflu yastiginda yatiriyorum geceleri. Zaten surekli kusma problemi var. Benim bebe kollari cok oynatiyor. Eger engellersem, kollarini oynatamzsa istedigi gibi direk uyaniyor, agliyor dogdugu gunden beri. Hic kundak yapamadim o yuzden.
Bir cok arkadasimiz gibi ben de kollarinin altindan battaniyeyi sabitliyorum. Kollar disarida kaliyor. Duusnuyorum usuyo mudur acaba diye ama evin ici gayet uygun. Hic bisey ortmesek bile olur aslinda.
29-30 mu? Naptiniz? İdeal derece 22 ile 24 derecedir. Bir de kalin giydiriyosaniz sindi terlemekten hasta olmuyosa ileride alistigi sicakliktan azicik az oldugunda hasta olur. Bence yine de aen bilirsin ama evin derecesini dusurursen daha rahat edersiniz.
Gecmis olsun Aslicim. Umarim en kisa surede iyilesir de bir daha hasta olmaz kuzucuk.
Bı anlasam artık mama fırmaları bıle bunu soyluyoken nasıl bı kafaysa bu?Ben bazı öğünler mama vermek zorunda kalıyorum dıye içim içimi yıyo,millet keyfı verıyoBenim geçenlerde öğretmen arkadaşım öyle söyledi sütü varmış ama mamadan da alacağı vitaminler olurmuş o yüzden de günlük olarak mutlaka mana veriyormuş
Anlamıyorum ki anne sütünden alamadığı ama katkı maddeli mamalardan alabileceği ne tarz bi vitamin olabileceğini düşünüyorlar ? Ki anne sütünün Bebek hastalandığında ona göre değiştiğini, mucizevi bi besin olduğunu duymayan kalmadı bence. boy boy resimler bilgiler her yerde paylaşılıyor.
Benım oğlanında boyleydı,bi sorun yok gıbı bence canım
Goruntusu gordugum kadariyla normal dusunce duzelecek. Gobek bagi kalinmis baya gec duser buda normal 3 gunde dusende var 20 gundede.
İlk 3 ay istesende bi düzen olmuyor. Ben kızımda 3. Ay bittiğinde başlamıştım koyuyordum yatağına bende kenara oturuyordum kendi kendine uyuyordu. Zaten 6. Ayda kendi odasında yatırmaya başlamıştım. İnş bunda da uygulayacam
Canim cok gecmis olsun, pek bakamadim dunden beri insallah daha iyidir Kerem
sağol can'ım daha iyi gibi.en azından artık öksürerek kusmuyor.kızlar valla zombi gibiyimasli2434 aslıcım çok geçmiş olsun canım gözden kaçırdım galiba çok çok geçmiş olsun. Şimd nasıl paşa
bence herşey normal görünüyor.benim oğlumun lise böyleydi.hatta bende tedirgin olup resim çekip doktorumuza göndermiştim oda normal demiştiSevgili ocak anneleri birşey sormak istiyorum göbek 12 günlük düşmedi dışarı çıkık gibi sizde de böyle miydi acaba yardımcı olursanız çok sevinirim... Yanda da beyaz kısım var düşmeye yakın böyle mi oluyor
sağol can'ım Allah razı olsunCok cok gecmiş olsun canım,dualRım sızınle :/
Çok teşekkür ederim canım düşünmen yeter :) bende sizden duyunca arastırdım baya bugun denemek istiyorum cok mantıklı geldi bazı şeyler :) kitabı satan bir yere gittiğimde yakından inceliycemIlk kizimi buyuturken okumustum kitabi, sonra bir baska anneye gonderdim. Duruyor olsaydi sana yollardim gercekten faydali bir kitap.
Tarz olarak biz tipik Turk annelerine biraz sert geliyor ama derinin de dedigi gibi zaten her yöntem her bebege uygulanamiyor. Herkesin kendine gore uyarlamasi gerekiyor.
Yatakta uykuya dalma adina 'yatir_kaldir ' yöntemi vardi. İnternette bilgi vardir,ben kizimi ilk 4 ay o sekilde uyutabilmistim. Sonra isler karisti :)
Simdi oglumu memede uyutuyorum. Dogru olmadigini biliyorum ama kizimi emziremedigim icin icimde kalan bir ukteydi bu. Su an cok hosuma gidiyor o yuzden bu durum :))
carters tan almıştım canım ama ben doguma yurt dışına gıtmıştım ya orda vardı
Burda bende hiç gormedım ama acaba instegram da satan bayanlarda varmıdır onlarda yurt dışından getırtıyo sonuçta,istersen resım atarım sende temın edebılırlermı sor
Ayrıca bu polar tulumlar standart Ölçüde degıl bedenlerı var ve uzun kollu
Göz pinarlari tikali olabilir. Bir doktorun gormesinde fayda olabilir. Doktorunuz da muhtemelen basta masaji onerecek eger tikaniklik acilmazsa ufak bir operasyonla acilabilecegini soyleyecektir.Çok sağol canım deneyeyim. Siliyordum sadece ben masajı bilmiyordum İnşaAllah iyi gelir
Canım benim yeğenimde olmuştu. doktor anne sütüyle sildiğini duyunca gülmüştü çünkü anne sütü besleyici özellikte siz çapağa sürerseniz onu besler geçirmez demişti bence de gayet mantıklı :)Kızlar 51 gün oldu hala gözümüzün çapağı iltihabı gitmedi. Anne sütü ile temizle dedi hemşire çocuk dahada beter oldu. Çay ılık su vs fayda etmedi. Sizler nasıl gecirdiniz so illeti cocugun gozu orumcek agi gibi. Spider-Man kiyafeti giydirecegim tam olacak oglum
Sizlerede sürekli soru soruyorum K.bakmayin
Bazı yazıları tabiki netten okuyorum ama önemli olan bana denenmiş tecrübe edilmiş şeyler lazım onun için sürekli sizlere soruyorum.
çünkü gerçekten çok bilgili ve tecrubeli anneler var burada .
Bilgi paylaşılınca güzel la la la la laa
Sweetmarkabebe var o satıyor bide bircenindolabıBir ara instagramda usa markabebe vardı şimdi başka ürünler satiyor. Yine instagram bir bakarım. Sen paylaşırsan sevinirim bir bakayim
Aynı benn benim kv kp değil bizzat kendi babam. Kendi babami uyarıyorum sürekli söyleme hoşuma gitmiyor gerçekten sinirlenip kalbini kıracağım birgün diye yokkkkk aynı sureklii annen bakmıyor degilmi oğlum sana. Bide akıl verir bulgur pilavı iyi gelir anne sütüne yeşillik bol ye sakın mama verme anne sütünün yerini hiç biri tutmaz çok ye ki süt olsun torunuma vs vs vs vsyahu sen erkeksin senin neyine bunları anlatmak bana annem söylüyor zaten hiç bir şeye karışmayan babam torunu olunca acayip birisi oldu oyyyyyy yazarken bile içim daraldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?