Bende de var aynı durum 59 da kaldım öyleArkadaşlar kilo durumunuz nasıl? Ben doğumdan sonra 58,5 kiloya düştüm ve öyle kaldım gram oynamıyor
Emzirince veriyorsun diyorlar, emziriyorum ama gitmiyor..Yemeyi de abartmıyorum oysa ki..
Sana sonuna kadar katiliyorum uykusu bolunmesin gece kalkmasin diye mama verenide gordum memesiyle cok oynuyor oyalaniyor duye emen cocuguna mama verip sutten kesenide gordum hemde cok yeni. Bazilarida bilmediginden sut az diye veriyor bu sefer meme reddine ve sutun kesilmesine kadar gidiyor olay aslinda azda olsa emzirse olayi cozecek ama yonlendirme eksigi bilgi eksigi yada basindakilerin mama mama ac bu cocuk sozleri bu noktaya getiriyor mecbur kalip mama veren annelerden daha iyi anne degilim kesinlikle ama imkan varsa anne sutunu sonuna kadar zorlamak lazim.Ben de senin mama sevgini anlayamıyorum :)
Tabi ki mecbur kalıp mama veren anneler var ve onlar elinden geleni yaptığı halde yine de mamaya mecbur kalıyorsa ne diyebiliriz ki
Ama burda da bi kaç arkadaşım çokça paylaşım yapıyor sütüm az diyenlere , sütüm Yok diyenlere çok faydalı olabilecek şeyler paylaşıldı biraz bilinçlenmek lazım diye düşünüyorum ki ben de başlarda mama verdim her anne kendi çocuğunu en iyi şekilde beslemek büyütmek ister buna inanıyorm
ve alıntı yaptığın mesajım başka bi msjımın devamıydı
sütü olmayan bi anne ne yapabilir tabi ki mama verir. aç gezdirecek hali Yok .
! eğer bi anne sütü olduğu halde mamadan da vitamin alsın diyorsa ve mama veriyorsa kusura bakmasın yanlış yapıyor derim eleştiririm tabiki.
can'ım burada ben kimseden öyle birşey hissetmedim.mama düşmalığı yok ama mümkün olduğunca anne sütü verme taraftarı buradaki herkes.bence doğru olanda bu.anormal olan sütü olmasına rağmen mama vermektir.bende mama takviyesi yapıyorum ama mümkün olduğunca sütümü artırmaya çalışıyorum.ne kadar çok anne sütü o kadar iyiBu mama dusmanligini anlamiyorum .sutu az olan cocugunu ac mi biraksin .mamalar zehir mi iceriyor . Herkesin yedekleyecek kadar cok olmayabiliyor . Lutfen mama kullanmak zorunda olanlara cocuguna zehir veriyormus gibi davranmayin. Benm cevrem de de cok var . Cocuguna 1 kasik mama vermedim diye övünür ama sonra kahve de verir cips de verir. Bu ne pehriz bu ne tursusuyu
Ben ilk mama verdigimde oyle yazilar okudum ki biberonu bitirirken gozlerim aglamaktan kizarmisti. Sonra dusundum mamayla cocuga bisi olaydi bana olurdu iki bucuk ay emmisim sadece ne gelisme geriligim ne zeka problemim var cok basarili egitim ve is hayatim var. Gecti sonra uzuntum. Sutum varda ben sagip ciceklere dokmuyorum. Ne yapayim ac mi birakayim bebegimi takma sut mama olayini kafanaBu mama dusmanligini anlamiyorum .sutu az olan cocugunu ac mi biraksin .mamalar zehir mi iceriyor . Herkesin yedekleyecek kadar cok olmayabiliyor . Lutfen mama kullanmak zorunda olanlara cocuguna zehir veriyormus gibi davranmayin. Benm cevrem de de cok var . Cocuguna 1 kasik mama vermedim diye övünür ama sonra kahve de verir cips de verir. Bu ne pehriz bu ne tursusuyu
Şu zamana kadar mama verene neden mama veriyorsun dediğim görülmemiştir ama mama düşmanı olduk iyi mi :)))Sana sonuna kadar katiliyorum uykusu bolunmesin gece kalkmasin diye mama verenide gordum memesiyle cok oynuyor oyalaniyor duye emen cocuguna mama verip sutten kesenide gordum hemde cok yeni. Bazilarida bilmediginden sut az diye veriyor bu sefer meme reddine ve sutun kesilmesine kadar gidiyor olay aslinda azda olsa emzirse olayi cozecek ama yonlendirme eksigi bilgi eksigi yada basindakilerin mama mama ac bu cocuk sozleri bu noktaya getiriyor mecbur kalip mama veren annelerden daha iyi anne degilim kesinlikle ama imkan varsa anne sutunu sonuna kadar zorlamak lazim.
Neden zorumuza gitsin kimsenin sutunu kiskanmiyoruz ne guzel bebeginiz doyuyorsa cok sanslisiniz keske benimkide doysa ama olmuyor yapmadigim kalmadi heyseyi denedim hala deniyorum oldugu kadar veriyorum bebegime kalanini tavkiye ediyorum ama mama verenler hazilanlari okudukca gerckten uzuluyor bebegine sanki kotuluk yapiyormus gibi hissediyor bnce sutu yeten anneler yazilarinda biraz daha dikkat ederse bizim gibi zorda olanlar kendilerini daha kotu hissetmezlerŞu zamana kadar mama verene neden mama veriyorsun dediğim görülmemiştir ama mama düşmanı olduk iyi mi :)))
İsteyen istediği gibi beslesin bebeğini.
Ama anne sütü vereni duyduklarında neden zorlarına gidiyor mama verenlerin ben de onu anlamıyorum..ben mama vermiyorum diye çocuğum aç gezmiyor yada mama vermeyip cips şeker yedirmicem :))
Güzelce anlatıyoruz şurda sütüm az diye pes etmeyin emzirin bol bol diyoruz ben de öyle artırdım.. önce mama verdim çevredekileri dinledim ama pişmanım yanlış yaptım Siz yapmayın demek kötü mü ? E kimse bildiği faydalı bi şey paylaşmasın o zaman. sütü az olan arkadaşlar dayayın mamayı. böyle mi diyelim :)
Mama vermeye mecbur kalanları gerçekten bunun dışında tutuyorm. ama sütü olduğu halde vermeyip yada az diye hiç artırmaya çalışmadan okuyup uğraşmadan mama verenlere söylüyorum bunları da. kimse yanlış anlamasın tekrar söylüyorum ben de verdim ve zorunda kalırsam gene veririm.
Mama-meme bi şekilde büyüyecek bu bebekler. Herkes kendi yavrusunu nasıl beslemek istiyorsa öyle beslesin.
Eğer bebegin için yeterince uğraştıysan ama yetmediğini düşünüp mama veriyorsan zaten bu söylediklerimi üzerine alınmana gerek yok.o cümlemi de gerçekten zoruna gidip sürekli süt paylaşımlarının altına negatif yorum yazanlara söylüyorum.Neden zorumuza gitsin kimsenin sutunu kiskanmiyoruz ne guzel bebeginiz doyuyorsa cok sanslisiniz keske benimkide doysa ama olmuyor yapmadigim kalmadi heyseyi denedim hala deniyorum oldugu kadar veriyorum bebegime kalanini tavkiye ediyorum ama mama verenler hazilanlari okudukca gerckten uzuluyor bebegine sanki kotuluk yapiyormus gibi hissediyor bnce sutu yeten anneler yazilarinda biraz daha dikkat ederse bizim gibi zorda olanlar kendilerini daha kotu hissetmezler
Gözünüz aydın canımkızlar bu arada biz eve geldik çok şükür
hiç bilmiyorum ki canım..doğumdan sonraki ilk randevularımızı hastane aldı..bi çocuk doktoru bide çocuk kardiyolojisine randevu almışlar bizde gittik..herkesin mi gitmesi gerekiyor yoksa bizde bir sıkıntı görüp mü randevu aldılar bilmiyorum..ama bu muayneler ücretsizdi ektra bir şey olsa ücret alırlardı diye düşünüyorum..burdaki diğer arkadaşlar kalp doktoruna gitti mi bilmiyorum onlar daha iyi bilir.
Senin icin yazmiyorum ama bir kere mama verdi diye dunyanin sonu gelmis gibi davrananlar olunca otomatik olarak uzuluyoruz biz vermek zorundayiz cunku hic bir mamanin turkiye dagiticisi degilim bir karim yok bunu yazarken bile elimde sut artirici cayim var ama bazi gunler iki mememden toplam 50 ml sut geliyor kimi gun 140 50 gelince mecburum takviye yapmaya bebegimi zehirledigimi de dusunmuyorum sadece sutu yeten anneler tembellige kacmiyoruz yada kolayimiza gelmiyor ugrasiyoruz cabaliyoruz sicacik evde sicak su torbalariyla gezip bir suru tadi kotu seyler yiyip iciyoruz esimden boza istedigimde gozleri acildi onu da icecekmisin diye hic sevmemde ne yapim evlat icin katlaniliyo dedim istegimiz sadece kendimizi kotu hissettirmeyin bize mama vererek bebegimizi zehirlemiyoruz sutu varkende mama verene bende cok kiziyorum ben neler yapiyorum sut gelsin diye onun gelmis vermiyorEğer bebegin için yeterince uğraştıysan ama yetmediğini düşünüp mama veriyorsan zaten bu söylediklerimi üzerine alınmana gerek yok.o cümlemi de gerçekten zoruna gidip sürekli süt paylaşımlarının altına negatif yorum yazanlara söylüyorum.
Tekrar hatırlatıyorum ben hiç mama vermemiş bi anne değilim .ben de verdim. gene zorunda kalırsam gene verrim diyorm bu cümlemi neden es geçiyorsunuz ??
Bile bile hiç uğraşmadan mama verip bunu da çok normal görenler varken sen elinden geleni yapmışsın denemişsin ama olmamışsa kendini üzme
Sen bu dünyada bebeğinin sahip olabileceği en iyi annesin böyle düşün bence.
Gecmis olsun canimkızlar bu arada biz eve geldik çok şükür
Tamam iste elinden geleni yaptigina inaniyorsan ve yapiyorsan uzerine alinman gereken birsey yokki burada canim kimse kimsenin cocuguna ne verdigine karismiyor sadece yapabilecegimiz birsey onerebilecegimiz birsey varsa onu yapma telasindayiz kimseye tu kaka sen kotu ben iyi anneyim mama vermedigim icin demiyoruz. Mama vermek daha mesakatli aslinda hazirla isit biberon yika sterilize et surekli bir ugrasma dongusu. Herkes fayda gordugunu yazdi hala yaziyor kimse cocugunu ac birak demiyor bende verdim ilk 2 gun geceleri cunku damla sutum yoktu sezeryan sonrasi ama suanda dedigin gibi aksma kadar herseyi yiyorum rutine oturus durumdayim saat saat yiyip iciyorum bununla ilgili gerilmeye gerek yok burada kimse kimsenin kotulugunu istemiyordur bundan eminim.Senin icin yazmiyorum ama bir kere mama verdi diye dunyanin sonu gelmis gibi davrananlar olunca otomatik olarak uzuluyoruz biz vermek zorundayiz cunku hic bir mamanin turkiye dagiticisi degilim bir karim yok bunu yazarken bile elimde sut artirici cayim var ama bazi gunler iki mememden toplam 50 ml sut geliyor kimi gun 140 50 gelince mecburum takviye yapmaya bebegimi zehirledigimi de dusunmuyorum sadece sutu yeten anneler tembellige kacmiyoruz yada kolayimiza gelmiyor ugrasiyoruz cabaliyoruz sicacik evde sicak su torbalariyla gezip bir suru tadi kotu seyler yiyip iciyoruz esimden boza istedigimde gozleri acildi onu da icecekmisin diye hic sevmemde ne yapim evlat icin katlaniliyo dedim istegimiz sadece kendimizi kotu hissettirmeyin bize mama vererek bebegimizi zehirlemiyoruz sutu varkende mama verene bende cok kiziyorum ben neler yapiyorum sut gelsin diye onun gelmis vermiyor
En son emzirdikten sonra saginca sadece biberonun alti islandi malesef sagma islemini sadece bebegim uc saatten fazla uyursa sagiyorum Obur turlu zaten bebegim emiyo hepsini yazdiklarinin hepsini yaptim yapiyorum tek denemedigim malt icecegi onunda siparisini verdim kargo bekliyorum umarim ise yarar. Ben mecburum mama vermeye ama burda biri mama soyle kotu boyle fena diyince ister istemez uzuluyoruz. Biz mamayi secmedik gece kolaya kacip mama vermiyoz bir gece kalkin gece zombi gibi mama yapin kolay mi gorusunuz mama yapmak kolay bisi degil yok cok isindi az isindi icerken boguldu. Mama herzaman ikinci secenek mama vermekte kotu birsey degil dilerim ki mama vermek zorunda kalmazsiniz ama bizim hissettiklerimizi de vermek zorunda kalmadan anlayamazsiniz.Tamam iste elinden geleni yaptigina inaniyorsan ve yapiyorsan uzerine alinman gereken birsey yokki burada canim kimse kimsenin cocuguna ne verdigine karismiyor sadece yapabilecegimiz birsey onerebilecegimiz birsey varsa onu yapma telasindayiz kimseye tu kaka sen kotu ben iyi anneyim mama vermedigim icin demiyoruz. Mama vermek daha mesakatli aslinda hazirla isit biberon yika sterilize et surekli bir ugrasma dongusu. Herkes fayda gordugunu yazdi hala yaziyor kimse cocugunu ac birak demiyor bende verdim ilk 2 gun geceleri cunku damla sutum yoktu sezeryan sonrasi ama suanda dedigin gibi aksma kadar herseyi yiyorum rutine oturus durumdayim saat saat yiyip iciyorum bununla ilgili gerilmeye gerek yok burada kimse kimsenin kotulugunu istemiyordur bundan eminim.
Bozadan cok cok fayda gordum. Yogurt ve dereotu hergun bir kase yiyorum. Rezene kimyon ve humana stil tea iciyorum. Bol su iciyorum. Tahin pekmez kasikliyorum surekli. En buyuk faydalardan biride gece her emme sonrasi sagim yapiyorum prolaktin hormonu en cok gece salgilaniyor buda sutu arttiriyor. Sutu az olup mama verenler bunlardan denemediginiz varsa deneyin. Gogsumu sagdim sut cikmadi yada az cikti diyenler sagim sonrasi verin emsin kuzucuk sagdiginiz kadarinida o kendi cekecek emin olun sagimla gelen sutu asla olcu olarak baz almayin. Surekli bunlar yazildi senin vasitanla yine yazma geregi duydum kusura bakma. Benim icin mama tercih degil mecburiyettir. Benimde suan olan sutumun garantisi yokki yarin sorun yaparsam mama verecegim elbette.
Son olarak sagim yapıyorsanız sutu arttirmak icin once sagin sonra emzirin. Biriktirmek icinse once emzirin sonra sagin.
İşte anlatamadıgımız yer burası. burda kimse mama kötü pis sakın ha vermeyin çocuklarınızı aç uyutun demiyor neden yanlış anlayıp da kendinizi üzüyorsunuz onu anlamıyorumEn son emzirdikten sonra saginca sadece biberonun alti islandi malesef sagma islemini sadece bebegim uc saatten fazla uyursa sagiyorum Obur turlu zaten bebegim emiyo hepsini yazdiklarinin hepsini yaptim yapiyorum tek denemedigim malt icecegi onunda siparisini verdim kargo bekliyorum umarim ise yarar. Ben mecburum mama vermeye ama burda biri mama soyle kotu boyle fena diyince ister istemez uzuluyoruz. Biz mamayi secmedik gece kolaya kacip mama vermiyoz bir gece kalkin gece zombi gibi mama yapin kolay mi gorusunuz mama yapmak kolay bisi degil yok cok isindi az isindi icerken boguldu. Mama herzaman ikinci secenek mama vermekte kotu birsey degil dilerim ki mama vermek zorunda kalmazsiniz ama bizim hissettiklerimizi de vermek zorunda kalmadan anlayamazsiniz.
Hassasiyetini ve cabani cok iyi anliyorum tekrar yaziyorum kimse cikip sana mama verme diyemez bu anlattiklarindan sonra ki mecbur oldugun icin veriyorsun ayrica mamalarida kotuleyemem anne sutunden sonra en yakin sey onlar ve bizde yeri geldimi onu verecegiz.En son emzirdikten sonra saginca sadece biberonun alti islandi malesef sagma islemini sadece bebegim uc saatten fazla uyursa sagiyorum Obur turlu zaten bebegim emiyo hepsini yazdiklarinin hepsini yaptim yapiyorum tek denemedigim malt icecegi onunda siparisini verdim kargo bekliyorum umarim ise yarar. Ben mecburum mama vermeye ama burda biri mama soyle kotu boyle fena diyince ister istemez uzuluyoruz. Biz mamayi secmedik gece kolaya kacip mama vermiyoz bir gece kalkin gece zombi gibi mama yapin kolay mi gorusunuz mama yapmak kolay bisi degil yok cok isindi az isindi icerken boguldu. Mama herzaman ikinci secenek mama vermekte kotu birsey degil dilerim ki mama vermek zorunda kalmazsiniz ama bizim hissettiklerimizi de vermek zorunda kalmadan anlayamazsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?