2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Oyun halisinda 10 ar dk dan 2 kez duruyor gunluk gayette keyif almaya basladi son 3-4gundur ama odadan cikarsam agliyor odadayken bana bakmıyor bile. 82 gunluk bugun. Cingirak ben henuz tutturamadim ama bizimkinin tutmamasi 70 gunluk bebegin tutmayacagini göstermez bi dene tutarsa tutar tutmazsa ara ara denersin.

Ne kadar da rahat ve pervasız.
Hemen antibiyotik. Ver gitsin. Çok yazik

Benim kızım 64 günlük müzikli dönencesini seviyo ya da bana öyle geliyo kuşlar döndükçe agu agu yapıp heyecanlanıyo , kendisi de uçacak mübarekbi de ninni dinlemeye bayılıyo atem dutem men seni favori ninnisi eğer ben kendim söylersem gülüyo aguluyo miniğim

İnş hasta olmaz canım şu kış bitmedi valla..
Bizimde burun tıkalı gözü akıyor hapşuruyor öksürükte var. Ateş kontrol ediyorum şimdi çıkarsa dra götürecem
Okuyamadim mesajlari yazdın mi bilmiyorum çıkmamıştır insallah atesi cok gecmis olsun.
Bizimki de keyifsiz, sirtina kadar yemyesik kaka yapti az önce bir de surekli kusuyor.

Merhaba bayanlar. Eski mesajlarda kilo alımı ve boy uzamasıyla ilgili şeyler vardı. Sizinle dünya sağlık organizasyonunun (WHO) hazırlamış olduğu bilimsel çocuk büyüme tablosunu paylaşmak istedim. Bu tabloya bakarak kendiniz çocuğunuzun kilo alımının yeterli olup olmadığını görebilirsiniz.
Erkek çocuklar 0-6 ay Kilo tablosu:
http://www.who.int/childgrowth/standards/cht_wfa_boys_p_0_6.pdf?ua=1
Kız çocuklar 0-6 ay kilo tablosu:
http://www.who.int/childgrowth/standards/cht_wfa_girls_p_0_6.pdf?ua=1

Erkek çocuklar 0-6 ay boy tablosu:
http://www.who.int/childgrowth/standards/cht_lfa_boys_p_0_6.pdf?ua=1

kız çocuklar 0-6 ay boy tablosu:
http://www.who.int/childgrowth/standards/cht_lfa_girls_p_0_6.pdf?ua=1

Eğer çocuğunuz tablodaki bir çizgiyi takip ediyorsa ya da üst çizgiye çıkıyorsa normal kilo alımı yani iyi kilo alıyordur. Giderek alt çizgiye geçiyorsa kilo alımı hafif sıkıntılı.

Çizgilerin yüzdesinin anlamı da eğer çocuğunuz %15lik çizgideyse bu şu demek 100 çocuktan 15inden daha kilolu ve 85inden zayıf. %85lil çizgideyse 85 çocuktan daha kilolu ve 15 çocuktan zayıf. Ama bu çizgilerden herhangi birinde olmak çocuğunuzun normal ve sağlıklı kilo aldığını gösterir.

Aa yakinmis günlerii,atem tutem ilk günlerde cok dinletmiştim yine soyleyeyim:) bizde de agular bAsladi konuşuyoruz karşılıklı: )ama bi kere ses cikarinca heyecanlaniyo sanrm hickirik tutuyo=)

Okuyamadim mesajlari yazdın mi bilmiyorum çıkmamıştır insallah atesi cok gecmis olsun.
Bizimki de keyifsiz, sirtina kadar yemyesik kaka yapti az önce bir de surekli kusuyor.
Ateşi çıkmadı şükür bizim kala sorunumuz var yapamıyor yavrum. Ama kusma bizde de var birde kusmuğu kokuyor.

Aa yakinmis günlerii,atem tutem ilk günlerde cok dinletmiştim yine soyleyeyim:) bizde de agular bAsladi konuşuyoruz karşılıklı: )ama bi kere ses cikarinca heyecanlaniyo sanrm hickirik tutuyo=)
Bizde 74 günlüğüz bakayım diye sesler çıkarıyo kedi gibi bakıncada gülüyor. Ama biz ablaya aşığız onun sesini duyması yetiyor

Bilincsiz tutmaya basladi emerken kiyafetimi kucagimda gezdirirken sacimi falan ama dedigim gibi yakaliyor birakiyor sadece o kadar tutamaz dedigin gibi ama cocuk sıkılıyor artık gündüzleri biseyler bulmam lazim ilgisini cekecek. Tekerleme sarki falan soyluyorum basit hareketler yaptiriyorum ama yetmiyor artik buyudukce bilincleniyorlar sanirim

Biz de 71 günlügüz bugün...aynen ogluma da bir suru sey almistik hevesle cogunu kullanmadan oynamadan kiler e attik bunda daha bilicli almayi dusunuyorum ben de canim...donenceyi gozleri icin zararli demislerdi ilk aylarda yanlis hatirlamiyorsam tabi hangi dönem icin soylendi emin degilim bir de oglum donencenin eseklerini cok begenip yikamaya kalkinca dönencelikten cikti bizimki :)

Haklisin canim da digerleri de sert yüzüne gözüne vurur diye düşündüm en fazla 1-2 aya tutmazlar mi daha?
Canim bebek icin imal edilmis birsey ne kadar sert olabilirki:) tutmasi kolay yumusak olanları var nette bakabilirsin istersen çubuk seklinde uzeri bez kaplanmislar var eliyle daha rahat kavrayacagi tarzda. Ben suan yaklasik 20dk dir Mirayin yaninda onu izliyorum oyun halisinda tepisiyor azicik sıkıldığı zaman parmagini emip kendini oyaliyor sonra devam ediyor. Bugun 0-12 ay gelisim kartlarindan siparis verdi babamiz onlar geldiginde onlardanda faydalanacağız. Veee suan an itibariyle bizim kucuk hanim uyuya kaldi :)))

Bizim bütün oyuncaklarımız pembe Onları görünce gülüyor.
Ben genelde şarkı söylüyorum elinden tutup sağa sola döndürüyorum. Kızım 55 günlükken dönmüştü ama oğlum tembel çıktı. Dönme çalışmaları yapıyoruz. Daha dirençli oluyorlarbu hareketleri yaptırınca...

Kızlar sizi Doğum yaptıran dr a kontrole gittiğinizde tekrar ücret aldığımı? Ben henüz kontrole gitmedim. Doktorumun muayene ücreti 300tl kontrole gidince de alır mı bu ücreti acaba

Kızlar sizi Doğum yaptıran dr a kontrole gittiğinizde tekrar ücret aldığımı? Ben henüz kontrole gitmedim. Doktorumun muayene ücreti 300tl kontrole gidince de alır mı bu ücreti acaba
Aldi tabiki :) sendende alacaktir baska doktora gorunme sansin varsa gidip ona muayene ol istersen.

Aslinda kizi erkegi yok diye dusunuyorum her bebek farkli gelisim gosteriyor. Bizde donme ve kavrama calismalarini 1 aydir yaptiriyoruz. Ellerini tutunca kendini kasip bize dogru ittiriyor gelmeye calisiyor. O kadar aciklarki ogrenmeye ilgilenince dahada bir cesaretlenip mutlu oluyor atiliyorlar herseye su donemler cok kiymetli donemler

Kesinlikle tadını çıkarmak lazım sonuna kadar birdaha gelmeyecek bu günler
Benim kızım çok hareketli hatta iki kere hiperaktif mi diye test yaptırdık ve ıq testine yollamak istediler.
Bakalım oğlum nasıl olacak kızımı görenler Allah kolaylık versin derlerdi.

Uzun zaman oldu kullandınız mı damlanızı nasıl nE durumdasınız?
Ben devam ediyorum Damla'ya iyi geldi bize Tr'den kimden ne kadara TEMin ettiniz? :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…