2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Etrafı inceliyorsa görüyordur tabiki
Benimki de bi anda kafayı çeviriyordu ama görmese neden pat diye çevirsin bi de öyle düşün :) demekki bi şey görüyor ki gözünü kaçırmayı da biliyor :)
İçin rahat etsin istiyorsan da görme testine götür
mesela benimki hala nesne tutmadı bazı bebekler tutuyor ama her Bebeğin gelişimi farklı gidiyor o yüzden neden benimki tutmuyor demiyrom elbet bi gün tutacak

Normalde memede uyuyor zatende gündüz bir türlü uykuya dalamıyor. Eğer huysuzsa uyumazsa bebek arabasında durmuyor. Dışarda 1 saatten fazla durmuyor. Misafirliğe de gidemiyoruz şuan. Uyuduğu zamanda uyanmadan eve getiremedik henüz. Ya dışarda bir sesten yada eve çıkarırken uyanıyor. Gündüzleri sese çok hassas dalmadığı için çıt dese uyanıyor. Kucakçı zaten. Bazen müzik eşliğinde kucakta uyutuyoruz ama sonuç yine aynı yerine koyunca 10 dakika sonra kalkıyor

Gündüz uyumadıgı için mutsuz huzursuz değilse demek ki yapısı öyle gündüz uykusunu sevmiyor diyebiliriz. ben de gündüz asla uyuyamam mesela

Ama eğer uyuyamadığı için huzursuzluk yaşıyorsa uyumasının bi yolunu bulmak lazım.
Benim oğlum da çok zor uykuya dalıyor bu aralar..her zaman aynı yöntemle dalamıyor malesef belli bi şey diyemiyorum ama neler olduğunu yazayım belki biri işine yarar

Çok uykusu gelip de uyuyamadıgı zamanlar
Yatakta emziriyorum sonra hiç kaldırmadan başını alnını yanaklarını okşayıp pişşş şşş sesi çıkarıyorum
Emip doyduğu ama emme isteğinin bitmediği zamanlarda emme pozisyonunu hiç değiştirmeden yani kucağımda tutarak emzik veriyorum agzına
Bazen emzirirken hafif Bebek uyutan müziklerden açıyorum gene emerken başını okşuyorm
Bazen aşırı huzursuz oluyor. kucağımda dik tutup yanaklarımızı birbirine yaslayıp ee ee ee piş şşş sesleri ile yavaşça evde geziniyoruz
Bu kadar emek verince sanma ki 2 saat uyuyor :))) yarım saat en fazla sürse 45 dakika :))
Ben istiyorum ki emzireyim koyayım kendi kendine uyusun ama yok öyle bi dünya bizim için :))

dün aşı oldular, bugun bunlari birakip gidecektim az daha
zaten uykulari duzelmedi 2 gundur iyice sapittilar..
nasil zor bir surecten geciyorum Allahim, isyan etmek gibi olmasin asla, ama ne diyim, şu mubarek gecelerde Allah yardimcimiz olsun..

Kizlar geçen gun misafirim vardi 15kisi falan,iki de cocuk 5yaşlarında kizim uyuyunca kalabalıkta yatmasin diye yatağına götürüp kapiyi cektim,gidip gelip baktim,cocuklar da yan odada koridorda falan oynuyor anneleri de gelp gidip onlara bakıyor, kizima bir baktgmda emzigi düşmüştü agzindan bir daha baktgmda agzindydi kendi aldi sandım hemen basının yanindaydi çünkü ama sonra kafama takildi cocuklar odaya girip emzigi verdi mi acaba ..ya emzigi ağzına alip vermişlerse ya bi yerine deydilerse diye :/ cani yansa zaten aglar keyfi iyiyd ama yine de düşündükçe keske dursaydi kalabalıkta diyorum, ilerde nasi olacak bakalim kucuk çocuklar ne olduğunu bilmiyor oyun oynarken falan sıkıştırAn ,dokunan olsa bilemicek...rAhat olayim bisey olmaz diyorum sonra böyle icim icimi yiyor Allahim korusun hepimiizn bebegini

:) arabada duruyorsa iyi, bizimkiler arabadan nefret ediolar, giderken de mizirdaniolar ama isikta duruyorum tam kiyamet kopuyor :))
ada 7250, deniz 6500 tam 4 ay bitti dün..ada daha istahli, 100gr farkla dogurdum ama 1kiloya dogru gidio fark :)
çok saçli değiller canim, tam kel de degiller :)
seninki nasil :)

çocuklar oraya girse gurultu yapip uyandirirlardi bence canim, bence kontrole giden annelerden biri vermistir emzigi agzina.. birsey olmaz Allahin izniyle sen icini ferah tut.. :)

Yar

yarın 3 ay mı bıtıyo
Bızım senınle sat lar aynıydı
Ben erken dogum yaptıgım için 4 gun sonra 4 ay bıtıcek bugza
Yar

yarın 3 ay mı bıtıyo
Bızım senınle sat lar aynıydı
Ben erken dogum yaptıgım için 4 gun sonra 4 ay bıtıcek bugza
23 ocakta dogdu Deniz. Sen erkencisin bak bir ay fark var. Mama destekli gittim ben de 2 ay. Bir aydır mama yok hayatımızda. Sen devam ediyo musun mamaya? Istersen yazayim isine yarar. Emzirmedestektimi var instagramda. Hakkaten destek oldular.

Allah yardimcin olsun tek olunca daha kolay hersey ama onda bile zorlandigimiz olurken senin isin daha zor ama guzel tarafi bir seferde buyuyup cikacaklar ben 2. De sil bastan yapacagim icin onun bile stresini yasiyorum simdiden :) bunu diyende coktur sana ama birde seni anlamak dinlemek lazim. Hala bakici yok degil mi. Bu arada bebislerin kilosu masallah cok guzel :)

valla belli olmuyo cocuklara dikkat etmek lazım. Çok seviyolar bebekleri yanında bitiolar :) uyku düzeni varsa 15kişiden uzakta uyutmak mantıklı. Telsizin yoksa al bence.( Bende görüntülü var cok gereksiz gelmişti basta şimdi bir numaralı aletimiz oldu)'Uyuduğunda kurarsın. Ole cocuklu ailelerde kapsını kilitleyiver. Telsizden devamlı kontrol edersin

Bu kadar tedirgin olma canim. Cocuklar bile yapmış olsa bak emzik vermisler sadece. Dun bizim ana kucaginin uzerine dustu eltimin kizi, birlikte devriliyorlardi az kalsin. Olabiliyor bu tarz seyler. Cok fazla hassas olursan zor olur buyutmesi.
Ayrica emzigi kendi almis da olabilir hemen başının yanindaysa. Dönerken agzi falan degdiyse vakumlamistir:)

Eyvah bizim aşı Pazartesi'ye kaldı bide aşılı halini hiç düşünemiyorum ya bu hafta benimkinin gece uykuları saat başı uyanmaya dönüştü resmen 2 saat diye söylenirken daha beter oldu

Çok zor ya sen şimdi bakıcı alsan biriyle ilgilensen aklın digerinde kalcak ikiz anneleri her şeyi aynı yapmak istiyor çünkü haksızlık yaptım mı diye düşünüp duruyor

Ben anneme bırakıp 1 saatliğine çıksam aklım kalıyor mesela yada evde benden çok ilgilense haksızlık mı yapıyorum şu an kendimi düşünüyorum uyumak için anneme bırakıyorum ama onun bana ihtiyacı var falan moduna giriyorum çok tuhaf avm de gezerken yiyip içerken bile acaba kendi keyfim içn onu yoruyor muyum diye düşünüyorum :))

Ama şöyle de düşünüyorum çok yorulup çok stresli gergin olacağımıza başka birinden yardım alınmalı, kendimize de vakit ayırmalıyız. Bebeklerin mutlu annelere ihtiyacı oluyor çünkü.

Bence çocuklar değildir ikisi bir odaya girse konuşsalar Bebek uyanırdı diye düşünüyorum vermiş olsa bile ağızlarına almamışlardır Kalabalıkta yatırmadığın çok iyi olmuş 15 kişinin içinde olmazdı öyle

Özlettin kendini canım sen 40ı geçmişsin o zaman emzirmedestektimini ben de takip ediyorum çok iyiler gerçekten

Deniz de nesne tutmuyor. Emerken kucuk parmagimi tutuyor bi tek. Bazen de muslin bezi tutuyor gibi yapiyor. Gelisimleri farkli farkli birbirinden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…