- 24 Kasım 2015
- 11.805
- 24.374
- 348
En azindan gece sabaha kadar mudahale etmezsen Deniz icinde daha kesintisiz uyku olur diye dusunuyorum.Deniz de hic pisik vs olmadi henuz. Bezi cok değiştirmeye bagliyordum bunu. Sabahki ilk bezi gece bezinden cok daha cisli oluyor evet. Biraz seyrelteyim bakalim rahat edecek mi.
Kizlar benim bebis agulamiyor artik yaw...kendi kendine agulayan bülbül gibi şakıyan cocuk 1 haftadir sus pus.. gülüyor agzini hareket ettiriyor ama ses cikarmiyor normal midir acep?
Bende geceleri almıyorum ortalama 5-6kez değiştiriyorum :)Saat ogleden sonra 3 olmus ve sadece 3 bez mi???
Ben mi cok sık degistiriyorum acaba?
Kac saatte bir bez degistiriyorsunuz kizlar?
Baya uzun olmuş ama okudumMerhaba güzel anneler nasılsınız? Uzun zamandır takip edemiyordum. Son birkaç günü okuyabildim sadece. Alıntı yapamadım kimseye bende okuduklarımla ilgili fikirlerimi ve sorularımı belirtmek istiyorumBenim kızda 2 aylıktan beri aşırı salyalı,iki elde yumruk şeklinde ağzında şap şup bi hırsla kemirip emiyor arada da kızıyor bağırıyor. Bugün diş kaşıyıcı aldım eczaneden. Henüz birşeyleri tutup ağzına götüremiyor ama olsun ben dişletirim olmadı prima benimde bir paketim öyle çıktı ben kullandım bitirdim bir sorun yaşamadım. Sadece uzun kalınca poposu ıslak oluyordu erken erken aldım oyüsden. Gündüzleri 3 4 saatte bir alıyorum. Gece kaka yapmadığı sürece almıyorum uykusu kaçmasın diye emmeden açtırmıyor kesinlikle çünkü. Benimde minnakımında saçlarımız baya dökülüyor. Burda okumasam herkeste olduğunu doktora gidicektim. Her banyoda avuç avuç korkuyorum kel kalıcam diyee ;-) bizim sıpa okadar hareketliki maşallah sürekli koşuyor,emerken bile hareket halinde bide konuşma çabaları sesler alıp içime sokasım geliyor. Yalnız gündüz uykumuz hiç yok. Bir iki kez 20 dakika filan uyuyor. Oyusden 1 saat emmenin ardından akşam 8 gibi gece uykusuna dalıyor. Gece 12 1 de uyanıyor sonra sabaha kadar 1 1,5 saatte bir uyanıyor. Sabah 7 7:30 gibi kalkıyor. Sonra yine akşam 8e kadar ayakta. Az değilmi sizce. Gündüz uyumadığı için akşamda erken uyuyor mecburen. Gece 2 3 kez uyanıyor oyusden. Doktor sorun yok her bebeğin yapısı farklı dedi ama sizin bebişlerin gündüz uykusu nasıl, nasıl uyutuyorsunuz. Acaba benmi uyutamıyorum diye düşünüyorum bazen. Bizimki memede uyuyor çünkü gündüzde gecede. Çok uzun oldu sabırla okuyanada cevap verenede şimdiden teşekkürler
Bende gece uyumasından yanayım gündüzdense ama gecede 2 3 kez uyanıyor. Emme sürelerini düşersem günde 9 10 saat anca uyuyor. Birkaç yerde gördüm bu aylarda 15-16 saat uyumalı diye,çevremdeki bebeklerinde gündüz 2 3 saatte olsa uykusu var oyusden azmı dedim. Gündüz hiç uykusu yok çünkü belki 1 2 kez 15 20 dakika. Emzik almıyor malesef,birkaç emzik denedim ama almadı. Hala arada deniyorum ama yok. Bebek arabasında yada arabada alıyor uyuyor bazen ama evde hiç almıyor. Gerçeği varken yalancısını istemiyor sanırımO
Baya uzun olmuş ama okudumbenimkinin uyku düzeni seninkine benziyo. Gündüz aynı çok az az uyuyor Ve tilki uykusu. Bence bu uyku miktarı yeterli. Geceleri uyusun zaten gündüz uyacağına benim avantajım emzik kesinlikle. Meme de uyuduğunda yere yatınca hemen uyanıp emzik veriyorum o an devam ediyor. Alışmadı mı emziğe seninki sen mi istemedin?
Biraz yorsaniz onu uyumazmi. Mirayi oyun halisina ne zaman koysam tepisip tepisip duruyor sonra bir bakiyorum kendi kendine uyumus. Yuz ustu birakiyorum tepinirken yoruluyor. Oynuyorum evirip ceviriyorum yatirip kaldırıyorum hem keyfi oluyor hem gelisimi icin iyi bunlar fazlaca yoruyor sanirim uyuyor oyle eskisi gibi uzun soluklu olmasada yarim saat 45 dk arasi 3 4 kez uyuyor.Merhaba güzel anneler nasılsınız? Uzun zamandır takip edemiyordum. Son birkaç günü okuyabildim sadece. Alıntı yapamadım kimseye bende okuduklarımla ilgili fikirlerimi ve sorularımı belirtmek istiyorumBenim kızda 2 aylıktan beri aşırı salyalı,iki elde yumruk şeklinde ağzında şap şup bi hırsla kemirip emiyor arada da kızıyor bağırıyor. Bugün diş kaşıyıcı aldım eczaneden. Henüz birşeyleri tutup ağzına götüremiyor ama olsun ben dişletirim olmadı prima benimde bir paketim öyle çıktı ben kullandım bitirdim bir sorun yaşamadım. Sadece uzun kalınca poposu ıslak oluyordu erken erken aldım oyüsden. Gündüzleri 3 4 saatte bir alıyorum. Gece kaka yapmadığı sürece almıyorum uykusu kaçmasın diye emmeden açtırmıyor kesinlikle çünkü. Benimde minnakımında saçlarımız baya dökülüyor. Burda okumasam herkeste olduğunu doktora gidicektim. Her banyoda avuç avuç korkuyorum kel kalıcam diyee ;-) bizim sıpa okadar hareketliki maşallah sürekli koşuyor,emerken bile hareket halinde bide konuşma çabaları sesler alıp içime sokasım geliyor. Yalnız gündüz uykumuz hiç yok. Bir iki kez 20 dakika filan uyuyor. Oyusden 1 saat emmenin ardından akşam 8 gibi gece uykusuna dalıyor. Gece 12 1 de uyanıyor sonra sabaha kadar 1 1,5 saatte bir uyanıyor. Sabah 7 7:30 gibi kalkıyor. Sonra yine akşam 8e kadar ayakta. Az değilmi sizce. Gündüz uyumadığı için akşamda erken uyuyor mecburen. Gece 2 3 kez uyanıyor oyusden. Doktor sorun yok her bebeğin yapısı farklı dedi ama sizin bebişlerin gündüz uykusu nasıl, nasıl uyutuyorsunuz. Acaba benmi uyutamıyorum diye düşünüyorum bazen. Bizimki memede uyuyor çünkü gündüzde gecede. Çok uzun oldu sabırla okuyanada cevap verenede şimdiden teşekkürler
yarın 3 ay mı bıtıyoDeniz de 1 haftadir agulamiyor. Bir ara kendi kendine bulbul gibiydi ellerini keşfetmeden once. Simdi elleri agzinda hep. Yarin 3 ay bitiyor.
Bütün gün konuşuyorum,oynatıyorum kucakta,oyun halısında salıncağında. Ayrıca çok hareketli bir çocuk. Bir saniye eli ayağı sabit durmuyor. Sürekli bir tepişme modunda ama uyumuyor yinede.Biraz yorsaniz onu uyumazmi. Mirayi oyun halisina ne zaman koysam tepisip tepisip duruyor sonra bir bakiyorum kendi kendine uyumus. Yuz ustu birakiyorum tepinirken yoruluyor. Oynuyorum evirip ceviriyorum yatirip kaldırıyorum hem keyfi oluyor hem gelisimi icin iyi bunlar fazlaca yoruyor sanirim uyuyor oyle eskisi gibi uzun soluklu olmasada yarim saat 45 dk arasi 3 4 kez uyuyor.
Daha az uyuyanlarda var :) gece 3saatte bir uyanıo bizimkide en az iki kez uyanıyoruz :) erken yatıp sabah 6 7 gibi uyanıyor. 1saat muhabbet ediyoruz yatakta altını alıp emdiriyorum. Sonra hiç ses yapmıyorum emziği veriyorum . 1 2 saat daha uyuyor dalarsa. Sende biraz sessizce yatakta yatırmayı dene istersen belki uyur.Bende gece uyumasından yanayım gündüzdense ama gecede 2 3 kez uyanıyor. Emme sürelerini düşersem günde 9 10 saat anca uyuyor. Birkaç yerde gördüm bu aylarda 15-16 saat uyumalı diye,çevremdeki bebeklerinde gündüz 2 3 saatte olsa uykusu var oyusden azmı dedim. Gündüz hiç uykusu yok çünkü belki 1 2 kez 15 20 dakika. Emzik almıyor malesef,birkaç emzik denedim ama almadı. Hala arada deniyorum ama yok. Bebek arabasında yada arabada alıyor uyuyor bazen ama evde hiç almıyor. Gerçeği varken yalancısını istemiyor sanırım
Bizimki akşam 8den 12:00,01:00 e kadar aralıksız uyuyor sonra sabah 7ye kadar 1 1,5 saatte bir uyanıyor. Uzun emiyor. Sabah ses yapmadan ortamıza indiriyoruz reflü minderiyle ses çıkarmadığımızda aniden bi bağırıyor kalkın der gibi. Tepiniyo tepiniyo bağırıyor sonra beni alın diye. Cino biraz bizimki. Yalnız ve sessiz durmaz. Hayattada kendi kendine uyumazDaha az uyuyanlarda var :) gece 3saatte bir uyanıo bizimkide en az iki kez uyanıyoruz :) erken yatıp sabah 6 7 gibi uyanıyor. 1saat muhabbet ediyoruz yatakta altını alıp emdiriyorum. Sonra hiç ses yapmıyorum emziği veriyorum . 1 2 saat daha uyuyor dalarsa. Sende biraz sessizce yatakta yatırmayı dene istersen belki uyur.
Gece sık uyanıonus :) bende reflü yastığıyla yanıma alıyorum sabahları . Konuşarak iyice yoruyorum , çenem boldurBizimki akşam 8den 12:00,01:00 e kadar aralıksız uyuyor sonra sabah 7ye kadar 1 1,5 saatte bir uyanıyor. Uzun emiyor. Sabah ses yapmadan ortamıza indiriyoruz reflü minderiyle ses çıkarmadığımızda aniden bi bağırıyor kalkın der gibi. Tepiniyo tepiniyo bağırıyor sonra beni alın diye. Cino biraz bizimki. Yalnız ve sessiz durmaz. Hayattada kendi kendine uyumaz
Uyusa yatıcam yanınada uyumuyor. Reflü yastığınıda uyursa aramızda boğmayalım,zarar vermeyelim diye alıyorum. Bide beşiğe hamle yaptığımda hemen kalkıyor. ReflBirkaç kez yarım saat ve 1 saat uyumuşluğu var hakkını yemiyim ama istisnalar da kaideyi bozmuyor ;-) bakalım zamanla düzene girer heraldeGece sık uyanıonus :) bende reflü yastığıyla yanıma alıyorum sabahları . Konuşarak iyice yoruyorum , çenem boldursabah uyursa yanında yat ohh uykunuda almış olursun ben uykusuzsam yanına kıvrılıyorum :)
İnşallah daha küçükler yavaş yavaş şekillenecek uykularıUyusa yatıcam yanınada uyumuyor. Reflü yastığınıda uyursa aramızda boğmayalım,zarar vermeyelim diye alıyorum. Bide beşiğe hamle yaptığımda hemen kalkıyor. ReflBirkaç kez yarım saat ve 1 saat uyumuşluğu var hakkını yemiyim ama istisnalar da kaideyi bozmuyor ;-) bakalım zamanla düzene girer heralde
Degisik cocukmus:) saka bir yana o zaman gece uyuyorsa sevinmen lazim :)Bütün gün konuşuyorum,oynatıyorum kucakta,oyun halısında salıncağında. Ayrıca çok hareketli bir çocuk. Bir saniye eli ayağı sabit durmuyor. Sürekli bir tepişme modunda ama uyumuyor yinede.
Aslında yoruluyor,uykusuda geliyor huysuzlanıyor saat ilerledikçe ama sanki uyumamaya yemin etmiş. Emziriyorum uyuyor kucağımda uyanıyor geri yada yerine koyunca 15 20 dakika sonra kalkıyor. Hiç uyumamış gibi gözler cin cin ee nerde kalmıştık der gibi bakıyor ;-) yetişkin benim kızım ya bizle yatıyor bizle kalkıyorDegisik cocukmus:) saka bir yana o zaman gece uyuyorsa sevinmen lazim :)
Aslında yoruluyor,uykusuda geliyor huysuzlanıyor saat ilerledikçe ama sanki uyumamaya yemin etmiş. Emziriyorum uyuyor kucağımda uyanıyor geri yada yerine koyunca 15 20 dakika sonra kalkıyor. Hiç uyumamış gibi gözler cin cin ee nerde kalmıştık der gibi bakıyor ;-) yetişkin benim kızım ya bizle yatıyor bizle kalkıyor
Merhaba güzel anneler nasılsınız? Uzun zamandır takip edemiyordum. Son birkaç günü okuyabildim sadece. Alıntı yapamadım kimseye bende okuduklarımla ilgili fikirlerimi ve sorularımı belirtmek istiyorumBenim kızda 2 aylıktan beri aşırı salyalı,iki elde yumruk şeklinde ağzında şap şup bi hırsla kemirip emiyor arada da kızıyor bağırıyor. Bugün diş kaşıyıcı aldım eczaneden. Henüz birşeyleri tutup ağzına götüremiyor ama olsun ben dişletirim olmadı prima benimde bir paketim öyle çıktı ben kullandım bitirdim bir sorun yaşamadım. Sadece uzun kalınca poposu ıslak oluyordu erken erken aldım oyüsden. Gündüzleri 3 4 saatte bir alıyorum. Gece kaka yapmadığı sürece almıyorum uykusu kaçmasın diye emmeden açtırmıyor kesinlikle çünkü. Benimde minnakımında saçlarımız baya dökülüyor. Burda okumasam herkeste olduğunu doktora gidicektim. Her banyoda avuç avuç korkuyorum kel kalıcam diyee ;-) bizim sıpa okadar hareketliki maşallah sürekli koşuyor,emerken bile hareket halinde bide konuşma çabaları sesler alıp içime sokasım geliyor. Yalnız gündüz uykumuz hiç yok. Bir iki kez 20 dakika filan uyuyor. Oyusden 1 saat emmenin ardından akşam 8 gibi gece uykusuna dalıyor. Gece 12 1 de uyanıyor sonra sabaha kadar 1 1,5 saatte bir uyanıyor. Sabah 7 7:30 gibi kalkıyor. Sonra yine akşam 8e kadar ayakta. Az değilmi sizce. Gündüz uyumadığı için akşamda erken uyuyor mecburen. Gece 2 3 kez uyanıyor oyusden. Doktor sorun yok her bebeğin yapısı farklı dedi ama sizin bebişlerin gündüz uykusu nasıl, nasıl uyutuyorsunuz. Acaba benmi uyutamıyorum diye düşünüyorum bazen. Bizimki memede uyuyor çünkü gündüzde gecede. Çok uzun oldu sabırla okuyanada cevap verenede şimdiden teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?