Daha küçükmüş annesi :) vakti var bence. bizimki de bi ara aynen öyle kafa çevirip duruyordu halbuki göz teması kursa gülüyordu ama hemen kafayı çeviriyordu uzun uzun bakmıyordu.Kızlar merhaba ben mart annesiyim kızım 46 günlük yalnız hala göz teması kurmuyor gülüyor ama gözümün içine bakmıyor sizinkiler ne zaman temas kurmuştu? Dün biraz çabaladım sürekli sağa sola bakıyor baktığı yöne bakıyorum hemen başka yöne bakıyor endişelendim açıkçası...
Benimki 4. Aylık oldu ama hala eline aldığı şeyi bilinçli tutmuyor benim parmağımı tutarsa falan agzına götürüyor ama başka nesnelere yaptığını görmedim dahaevet, güzel bi soru. Eliyle tutup ağzına götürüyor mu ? benimki de üç buçuk aylık zar zor elini tutturdum,fakat ellerini bilinçli kullanamıyor. Dolayısıyla ağzına götürmesi şu an mümkün değil ama çok da kaşındığı belli.. Yazık...
Benimki sürekli göz kaçırıyor gibi yoksa konuşunca tepki veriyor gülüyor ama cisim tutuyorum çok yakın ona da bakmıyor gözünde mi bi sorun var acaba etrafı da çok dikkatli inceliyor kucaktayken anlam veremedimDaha küçükmüş annesi :) vakti var bence. bizimki de bi ara aynen öyle kafa çevirip duruyordu halbuki göz teması kursa gülüyordu ama hemen kafayı çeviriyordu uzun uzun bakmıyordu.
bi süre sonra bakmaya başladı uzunca. gözlere bakıp gülüyor konuşuyor gibi sesler çıkarıyor hatta şu an ana kucağındayken ben yanından uzaklaşırsam boynunu kıracak gibi döndürüp bakakalıyor arkamdan :)
Ben de almıştım 108li aynen sahte sandım hatta buraya da yazmıştım ama yeni üretimmiş yalnız o bezin emiciliği çok iyi olmasına rağmen benim kızımın hep poposunu kızarttı aktif bebeğe geçtim ben de.
Hadi ya zaten bana dokusu naylon gibi geldi elleyince sonrasında huggies aldım hele de karşılaştırınca o baya pamuksuydu buna göre ama yanlardan kaçırdı ben de aktif bebekle devam ediyorum bu da arada bele sızdırsa da pişik ve yanlardan kaçırma yapmadı en azından.Ben de 108li almıştım bi kısmını huggiesle dönüşümlü kullandım pişik olmasını engelleyecek şekilde bi kısmı öylece kaldı malesef :/Bugün bizimde popo da bir kızarıklık pisik durumları oldu
Benimki tesadüfen bana bakıp ufacık denk getirip güldüğünde 35günlük falandı. O anlar dışında muhabbet edesim gelimiodu beni takmıyo diye ki nadir bakıyodu :) Bana bakıp takip etmesi 50günü buldu diye hatırlıyorum. Acele etme bence bir kac günde bile acayip değişim gösteriyorlar sabırlı olKızlar merhaba ben mart annesiyim kızım 46 günlük yalnız hala göz teması kurmuyor gülüyor ama gözümün içine bakmıyor sizinkiler ne zaman temas kurmuştu? Dün biraz çabaladım sürekli sağa sola bakıyor baktığı yöne bakıyorum hemen başka yöne bakıyor endişelendim açıkçası...
Cok normal davraniyor acele etmeyin beklentilerinizi biraz dusurun daha cok kucuk cunku. Normal bir surecten geciyor yavas yavas olacak hepsi etrafi inceleyen bebegin gozunde ne problem olsun. Kendinizi yok yere vesveseye sokmayin.Benimki sürekli göz kaçırıyor gibi yoksa konuşunca tepki veriyor gülüyor ama cisim tutuyorum çok yakın ona da bakmıyor gözünde mi bi sorun var acaba etrafı da çok dikkatli inceliyor kucaktayken anlam veremedim
Evet ben de öyle düşünüyorum ama grupta sormuştum gelen cevaplar hep bizde göz teması var olunca biran panikledim umarım 2 aya kadar gelişir göz teması ,teşekkür ederimCok normal davraniyor acele etmeyin beklentilerinizi biraz dusurun daha cok kucuk cunku. Normal bir surecten geciyor yavas yavas olacak hepsi etrafi inceleyen bebegin gozunde ne problem olsun. Kendinizi yok yere vesveseye sokmayin.
Saat ogleden sonra 3 olmus ve sadece 3 bez mi???O kadar kollamama ragmen bugun 3.bez degisimi ve her bezde en az 4 5 sac var midede kalip birikmez degil mi atar hepsini :)
Başta 10 12 bez oluyodu ilk doğduğunda. Ama şimdi 3,5 aylık, günde sanırım 5-6 bez e düştük. Çünkü gece, sadece çişli bez ise, değiştirmiyorum artık(sesli, büyük, bariz cort,yani kaka yapmadıysa). Uykusu açılmasın diye. Bi de alışmasın , sonra her yaptığında değiştirrr diye basmasın feryadı diye.Saat ogleden sonra 3 olmus ve sadece 3 bez mi???
Ben mi cok sık degistiriyorum acaba?
Kac saatte bir bez degistiriyorsunuz kizlar?
Canimmm öncelikle hosgeldin nasilsin neler yapiyorsun özledik seni...ben gunde 6 kez falan degistiriyorum canim sabah 7-8 gibi kalkiyor gece 10-11 e kadar...kaka yaparsa hemen degistiriyorum cis olursa 3-4 saatte bir...gece kaka yapmadigi surece degistirmiyorum ki cok nadir yapar geceleri...Saat ogleden sonra 3 olmus ve sadece 3 bez mi???
Deniz de 1 haftadir agulamiyor. Bir ara kendi kendine bulbul gibiydi ellerini keşfetmeden once. Simdi elleri agzinda hep. Yarin 3 ay bitiyor.Kizlar benim bebis agulamiyor artik yaw...kendi kendine agulayan bülbül gibi şakıyan cocuk 1 haftadir sus pus.. gülüyor agzini hareket ettiriyor ama ses cikarmiyor normal midir acep?
Başta 10 12 bez oluyodu ilk doğduğunda. Ama şimdi 3,5 aylık, günde sanırım 5-6 bez e düştük. Çünkü gece, sadece çişli bez ise, değiştirmiyorum artık(sesli, büyük, bariz cort,yani kaka yapmadıysa). Uykusu açılmasın diye. Bi de alışmasın , sonra her yaptığında değiştirrr diye basmasın feryadı diye.
Ben hala 9-10 değiştiriyorum. Kakasini hic bekletmiyorum zaten de cisinden de rahatsiz olur diye onu da degistiriyorum. En uzun gece uykusuna yatınca 8-12 arasi kaliyo. Gunduz daha sık işiyor zaten.Canimmm öncelikle hosgeldin nasilsin neler yapiyorsun özledik seni...ben gunde 6 kez falan degistiriyorum canim sabah 7-8 gibi kalkiyor gece 10-11 e kadar...kaka yaparsa hemen degistiriyorum cis olursa 3-4 saatte bir...gece kaka yapmadigi surece degistirmiyorum ki cok nadir yapar geceleri...
Iyiyim canim salyalarla uğraşıyorum ben de. 4 aylik baslamisim ben dis cikarmaya. Deniz de 2 aylik olduğundan beri salyali. Erken cikarabilir. Ellerini cork cork emiyor simdilik ikisini de yumruk şeklinde. Artik bi dislik alacagim mecburen.Canimmm öncelikle hosgeldin nasilsin neler yapiyorsun özledik seni...ben gunde 6 kez falan degistiriyorum canim sabah 7-8 gibi kalkiyor gece 10-11 e kadar...kaka yaparsa hemen degistiriyorum cis olursa 3-4 saatte bir...gece kaka yapmadigi surece degistirmiyorum ki cok nadir yapar geceleri...
Aynen benim ki de ellerini kesfettiginden beri cok ses vermiyor yumruklarini emiyor surekli...ellerini gogsunde birlestirip agzina goturuyor surekli...Iyiyim canim salyalarla uğraşıyorum ben de. 4 aylik baslamisim ben dis cikarmaya. Deniz de 2 aylik olduğundan beri salyali. Erken cikarabilir. Ellerini cork cork emiyor simdilik ikisini de yumruk şeklinde. Artik bi dislik alacagim mecburen.
Miray 9 da gece uykusuna yatiyor. Yatirmadan degisiyorum. Alismasin uykusu bolunmesin diye gece bezini almiyorum. Hic gece kaka yapmadigi icin ve bebekler genellikle gece cis cok yapmadiklarindan sabah 8 gibi uyanana kadar degismiyorum. Kizarma, tahris, pisik yasamadik hic. 2 saat sonra yine alıyorum bezini. Gece boyu durandan daha dolu bir bez oluyor oyle soyleyeyim. Gun icindede kaka yapmadigi surece 3 4 saatte bir degisiyorum. Gunluk 5 6 bezi gecmiyor yani.Saat ogleden sonra 3 olmus ve sadece 3 bez mi???
Ya ona bakarsan ayni gun dogumlu bebek elleriyle oynamaya başladıktan2 hafta sonra kizim elini yeni kesfetmeye basladi. Yani her cocugun gelisimi farkli bu bir eksiklik yada gerilik degil.Evet ben de öyle düşünüyorum ama grupta sormuştum gelen cevaplar hep bizde göz teması var olunca biran panikledim umarım 2 aya kadar gelişir göz teması ,teşekkür ederim
Yorulmustur agula agula nereye kadar annesi :) Mirayda 1 hafta kadar ara vermisti. Sadece gulup hi hii yapıyordu dikkat cekmek icin ama dunden beri konusmalar cigliklar basladi yine olumsuz birsey oldugunu dusunme normal hep ayni seyleri yapacaklar diye birsey yok.Kizlar benim bebis agulamiyor artik yaw...kendi kendine agulayan bülbül gibi şakıyan cocuk 1 haftadir sus pus.. gülüyor agzini hareket ettiriyor ama ses cikarmiyor normal midir acep?
Deniz de hic pisik vs olmadi henuz. Bezi cok değiştirmeye bagliyordum bunu. Sabahki ilk bezi gece bezinden cok daha cisli oluyor evet. Biraz seyrelteyim bakalim rahat edecek mi.Miray 9 da gece uykusuna yatiyor. Yatirmadan degisiyorum. Alismasin uykusu bolunmesin diye gece bezini almiyorum. Hic gece kaka yapmadigi icin ve bebekler genellikle gece cis cok yapmadiklarindan sabah 8 gibi uyanana kadar degismiyorum. Kizarma, tahris, pisik yasamadik hic. 2 saat sonra yine alıyorum bezini. Gece boyu durandan daha dolu bir bez oluyor oyle soyleyeyim. Gun icindede kaka yapmadigi surece 3 4 saatte bir degisiyorum. Gunluk 5 6 bezi gecmiyor yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?