kız benim neyimi merak ediyon üniverste bitirmiş ama henüz çalışma hayatı olmamış paso çocuk doğurmuş bi karıyım işte.vardırya öyle tipler 40 ına gelir hala çalışma hayalleri kurar aaahh ahhh.neyse yavrularımın sağlıkları yerinde olsunda bende 40 ımda çalışırım artık biraz umutsuzum ama
Merhaba ben yeni üye oldum kadınlar kulübüne sırf bu sorum için sizi en başından beri izliyorum hiç bir sayfayı atlamadan okudum ailemden çok uzakta olduğum ve ilk çocuğum olduğu için hiç bir bilgim yoktu hepsini sizden öğrendim. Hepinize teşekkür ederim bunun için. Sorum şu bebeğim 40+2 de 2970 gr doğdu bugün tam 4 aylık oldu ve kilosu 5700 gr boyu 63 kilosunun çok az olduğunu düşünüb üzülüyorum bir de hangi doktora gitsem mama öneriyor ben de sadece anne sütüyle besliyorum acaba bebeğimi açmı bırakıyorum vicdan azabıbı çekiyorum
Aynen devam et emzirmeye. 5.ayin sonunda dogum kilosunun 2 katina cikmasi saglikli ilerlediginim gostergesi. Suan neredeyse yakalamis. Herkesin bebegi 4 kilo dogmuyor. Bebegin huysuz degilse uykulari duzenliyse surekli aglayip durmuyorsa ac degildir. Birde sutunun yetip yetmedigini anlamak icin temiz bir beze 15 yemek kasigi su dok. Iste bir gun boyunca toplamda bu agirlikta cisli bez aliyorsan doyuyordur. 6.aya kadar bu sekilde cisli bez takibi yapabilirsin. Boyuda masallah iyi strese girme bosuna her bebek kilolu olacak diye birsey yok.
Günde 5-6 bez değiştiriyorum onun 2ya da 3 tanesi dolu dolu oluyor. Bir de bu ay 200gram almış ve aşırı kusuyor emdiği gibi süt kusuyor kıyafet yetiştiremiyorum doktora söylüyorum mamaya yönlendiriyor ne yapacağımı bilemedim
O doktoru sikayet et mama icin dayanagi neymis. 200gr az gibi hastaligi falan yada meme reddi mi oldu. Bu ayda dene yani 1 ayla hemen mama karari verme bu ayda dusuk alirsa o zaman mamayi dusunmeye basla derim ben.
ah canım gittiklerinde kendimi karantina altına alıcam yeminle bir süre kimseyi görmek istemiyorum.kapıyı kilitliycem çocuklarımla oyunlar oynıycam evin içinde şarkılar söyliycem duşumu alıcam bornozumla gezicem
Ara ara gelip gidiyorum kaçamak yapıyorum şubat annelerinden...
çok seviyorum sizin topiği ikinci çocuğum olsa da takip etmeyinçok şey öğrendim bildiklerim tazelendi. Sayenizde
2.5 aylık kızım az önce gazını çıkarırken ağzından sarı sıvı çıkardı bir iki çay kaşığı falan hiç gördünüz duydunuz mu acaba uyuyor hafif iniler gibi ses çıkartarak... Sadece oceans zeytinyağlı d vitamini alıyor anne sütü dışında dr a da sormaya çekindim bu saatte
Onemli degil arada acik yesilimsi bile kusacak dur hele :) sutun yagli kismini kusmus olabilir sindirdikten sonra. Takilma. Fiskirir tarzda ve devamli kusmadigi surece endise etme.
Günde 5-6 bez değiştiriyorum onun 2ya da 3 tanesi dolu dolu oluyor. Bir de bu ay 200gram almış ve aşırı kusuyor emdiği gibi süt kusuyor kıyafet yetiştiremiyorum doktora söylüyorum mamaya yönlendiriyor ne yapacağımı bilemedim
ah canım gittiklerinde kendimi karantina altına alıcam yeminle bir süre kimseyi görmek istemiyorum.kapıyı kilitliycem çocuklarımla oyunlar oynıycam evin içinde şarkılar söyliycem duşumu alıcam bornozumla gezicem
Kızlar akşam akşam acile gittik Defne bir avuç kustu öksürerek geniz akıntısı devam ediyormuş antibiyotik makrol ve ventolin balgam söktürücü yazdı calpol de verecekti evde var dedim antibiyotiği daha vermedim diğer ikisini verdim inşallah yeter pazartesi kendi doktorumuzla kontrolü var o zamana kadar antibiyotik vermek istemiyorum ama daha kötü olacak diye de korkuyorum ne yapmalıyım sizce
Iste o yuzden oradasin sen sana duseni yap uyarda sonra napiyorsa yapsin malesef herkes ayni donanima sahip degil. Bazisi hemen yola geliuorda kimisi cok bilmisliginden burnundan kil aldırmıyor:)