kızlar simdi bıkaç sorum olucak oncelıkle nezamandır aklımda olan soru
genel anestezi ıle sezeryan olanlar sız ayılana kadar bebege az mıktarda mama verıldımı hastane tarafından?
Ben de genel anestezili sezaryen oldum, ben ayılana kadar geçen sürede bebeği göğsüme vermişler, ayıldığımda beni emiyordu, hatta emmesi bitene kadar yüzünğ göremedim, görebilmek için telefonumu isteyip fotoğrafını çekip fotoğrafa bakmıştım:)))
Sadece memede uyuyor, sallanmaktan ve pışpıştan nefret ediyor, benden başkası uyutamıyor, sabırla 4. Ayı bekyorum uyku eğitimi için. Gündüz 4 defa yarımşar saatlik şekerleme yapıyor. Gece sık sık emmeye kalkarak 12 saat uyuyor.
Ay o meeee sesi bayılıyorum :)) ama meme istemesinin göstergesi bizde de
meeeee demeye başlarsa memeyi almadan susmuyor
Hatta acıkmasına yakın meeee sesini biz çıkarırsak dudak büzüp küçük Emrah moduna geçiyor içleniyor yavrum :)))
Sadece memede uyuyor, sallanmaktan ve pışpıştan nefret ediyor, benden başkası uyutamıyor, sabırla 4. Ayı bekyorum uyku eğitimi için. Gündüz 4 defa yarımşar saatlik şekerleme yapıyor. Gece sık sık emmeye kalkarak 12 saat uyuyor.
Hangi uyku eğitimini düşünüyorsun diyip ben atlayayım hemen :)
uykudan çok müzdaribim ya hele son günler tam eziyet oldu uykumu almış olursam sinirlerim bozulmaz bari diye ben de erken yatıyorum ama Resmen yorgun uyanıyorum sabahları. en az 10 kez kalkıyoruzdur
2 saatte bir uyanıyor diye şikayet ederken arrkk iyice cozuttuk
Sütümu kaybediyorum sanırım. Ne yapabilirim tecrübesi olanlar?@bugza siz sanırım manayı azaltmış veya kesmiştiniz.Ne yaptınız nasıl yaptınız? Esra
sizin de bu konuda tecrubeni vardı diye hatırlıyorum. Bir de dünden beri cis çok azaldı. Bezlerini biriktiriyorum valla göz kararı olmayacak bu iş. Ne kadar olmadı gerek 24 saatte. Gerekirse gidip tarttiracagim.ilk zamanlar aç bırakmışim yavrumu şimdi aynı seyi n olma ihtimali beni deli ediyor.
Ve forumun bütün güzel anneleri. Çok uzun zamandır takip ediyorum birşey yazmasam da.Sizden öğrendiklerim oldu.Herkese yavrusuyla tüm hayallerini gerceklestirebilecegı bir ömür diliyorum. Anneler gününüz kutlu olsun.
Saka mi bu aceleleri neymis. Bebekler ac dogmuyorlar dogumdan sonra cok emin olmamakla birlikte 1 gune yakindi sanirim anneden aldigiyla beslenmeye devam ediyormus. Bana hastanede dogum sirasinda cocuk doktoru soyledi oda dogumdaydi. Hemen sutum gelmeyecegini konuşmuştuk sezeryan diye ve buna yakin bir aciklama yapmisti hemen basmislar mi mamayi.
Sütümu kaybediyorum sanırım. Ne yapabilirim tecrübesi olanlar?@bugza siz sanırım manayı azaltmış veya kesmiştiniz.Ne yaptınız nasıl yaptınız? Esra
sizin de bu konuda tecrubeni vardı diye hatırlıyorum. Bir de dünden beri cis çok azaldı. Bezlerini biriktiriyorum valla göz kararı olmayacak bu iş. Ne kadar olmadı gerek 24 saatte. Gerekirse gidip tarttiracagim.ilk zamanlar aç bırakmışim yavrumu şimdi aynı seyi n olma ihtimali beni deli ediyor.
Oncelikle bu stresle devam edersen sutunu evet azaltırsin sakin olup bebegine odaklan. Sutunun az oldugunu dusunmen bile sutunu azaltir bunu aklindan cikart. Bol su ic ve guzel iyi bir makinayla her emme oncesi göğüslerini sag. Sut arttirmak icin sagimi emzirme oncesi yapmaniz lazim.
Oncelikle bu stresle devam edersen sutunu evet azaltırsin sakin olup bebegine odaklan. Sutunun az oldugunu dusunmen bile sutunu azaltir bunu aklindan cikart. Bol su ic ve guzel iyi bir makinayla her emme oncesi göğüslerini sag. Sut arttirmak icin sagimi emzirme oncesi yapmaniz lazim.
Ilk basta sag gogsunu sag. Bebek emmek istediginde sagi ver sonuna kadar emsin sonra solu ver. Bir sonraki emzirme icinde solu sag once solu ver. Bir kac gun sonra her ikisinide emzirmeden once yani yarim saat 1 saat once sag. Makinanin cekmedigini bebek cekiyor emin ol doyuyor kalanla pompayla sagdigin sut tamami degil cunku en yagli ve doyurucu kismi gogsunde kaliyor.
Canım öncelikle sakin olmaya çalış ve şöyle düşün bu bebeğin bana ihtiyacı var ben iyi olmalıyım de kendine ben bu ara İbrahim Saraçoğlu nun incir kürünü uyguluyorum hem sütüme iyi geldi hem de bebeğimin kabızlık problemine de iyi geldiğini düşünüyorum ayrıca boza içebilirsin ben hala hergün olmasa da çoğu zaman bir büyük bardak içiyorum bir ara irmik kavuruyordum o da işe yaramıştı ama yine de her şeyden önce 3 litre su ve bebeğin uyurken mümkün olduğunca dinlen merak etme hepsi geçecek