bugza neler hissettigini tahmin ediyorum2 bucuk ay mama destekli gittikten sonra 1 ay mamasız sadece anne sutuyle devam ettim. Ilk 15gun 500 gr aldi mamasiz. Ikinci 15 gun 100 gr aldigini ogrenince saglik ocagindan eve kadar ağlaya ağlaya geldim. Ve acilen mamaya dondum. Zaten bastan beri tam randimanli emziremedim cocugumu. Iki uc gundur daha sakinim ve emzirmeye devam etmek istiyorum. Ne zorlukla kurtulmuştum mamadan yine donmek istemiyorum ama basta esim herkes ac bu cocuk doymuyo,kabul et artik sutun yetmiyo,yavruyu ac birakmaya hakkin yok diye diretiyorlar. Iki arada bir deredeyim. Sagdigim sutu veriyorum. 6.800 idi 3.5 aylikken (gecen sali). Bu sali yine tarttiricam bakalim nasil?
O yuzddn arkadasim kelin ilaci olsa kendine surer misali. Beni ornek alma cok. Instagramda emzirmedestektimi var onlar baya yardimci oluyor. Istersen uaz oraya da.
2 bucuk ay mama destekli gittikten sonra 1 ay mamasız sadece anne sutuyle devam ettim. Ilk 15gun 500 gr aldi mamasiz. Ikinci 15 gun 100 gr aldigini ogrenince saglik ocagindan eve kadar ağlaya ağlaya geldim. Ve acilen mamaya dondum. Zaten bastan beri tam randimanli emziremedim cocugumu. Iki uc gundur daha sakinim ve emzirmeye devam etmek istiyorum. Ne zorlukla kurtulmuştum mamadan yine donmek istemiyorum ama basta esim herkes ac bu cocuk doymuyo,kabul et artik sutun yetmiyo,yavruyu ac birakmaya hakkin yok diye diretiyorlar. Iki arada bir deredeyim. Sagdigim sutu veriyorum. 6.800 idi 3.5 aylikken (gecen sali). Bu sali yine tarttiricam bakalim nasil?
O yuzddn arkadasim kelin ilaci olsa kendine surer misali. Beni ornek alma cok. Instagramda emzirmedestektimi var onlar baya yardimci oluyor. Istersen uaz oraya da.
Hepimizin anneler günü kutlu olsun arkadaşlar. Tum mesajlari okuyamadim evde degilim birikmis biraz.
E edanne sana ozelden yazacagim.
Anne sutu - mama konusu konusulmus biraz. Dogumdan sonraki 3 gun yani hastanede kaldigim sure boyunca oglumu gunde sadece 2-3 kere o da belki ikiser dakika emzirebildim. Cok zor bir dogum ve sonrasi oldu az cok hatirlarsiniz. Eve geldikten sonra ise baslayan sarilik, hic uyanmayan bir bebek ve artik cümle alemin bildigi meme yaralari. Su dakika bu mesaji yazarken tek meme acikta ve gidip ilac surecegim. Yaralarin ustune eklenen bir suru sey oldu, cok detaya girmek istemiyorum. Agizdan ilac bile aliyorum artik duzenli sirf bu yuzden.
Bunlara ragmen emzirmekten hic vazgecmedim. Buna ister ego tatmini deyin ister kendini motive ediyor deyin ama alinmayin kimseye sen soyle yaptin ben boyle yaptim demiyorum.
Ama yasadiklarima bizzat sahitsiniz. Bu sekilde emizremezsin sutten kes diyen 2 dr oldu. Ama cok sukur 40 cikmadan mamayi bıraktık, o zamandan beri sadece anne sutu aliyor oğlum.
Ilk zamanlar sut arttirici seyler diye kafayi yerken 1 ayi gecti hicbir seyi umursamiyorum.
Sutum cok dalgalaniyor. Dogumdan sonra ortaya cikan tiroid rahatsizligim var. Doktorun kendisi de sutu azaltabilecegini ama yine de ilacsiz takip etmek istedigini soyledi. Tibbi gerekcem bile var ama artik ben memelerime inandim arkadaslar.
Allah bir memeyi bir bebek, iki memeyi iki bebek doysun diye yaratmis. Bu organlarin var olma sebebi bu.
Belki komik gelecek ama benim emzirirken sutun gelmediğini hissedip memelerimi tokatladigim bile oldu. Bagirarak kanasaniz da patlasaniz da o sutu ureteceksiniz siz bunun icin varsiniz diye resmen siddet uyguladim göğüslerime.
Oyle ya da böyle emziriyorum cok şükür. Sut yapan yegane sey bebegi emzirmek buna cok yurekten inandim. Bos meme diye bir sey yok, ne kadar bosalirsa o kadar dolacak. Sut biriksin de emzireyim soz konusu bile degil. Keske ilk zamanlar da kafami bu kadar toplayabilseymisim.
Sag gogsumde olusan tibbi sorunlar gozumu korkutuyor, ama yine de gittigi yere kadar emzirecegim insallah.
Ben psikolojisi saglam bir insan degilim.
Ben bile yaptiysam herkes yapar.
Sirf bu yuzden uzun uzun yazdim , E edanne lutfen ozellikle oku.
Bir de oglumun kilo alimi da aman aman degil. Ilk 2 ay 1 kg uzerine cikti. 3.ay 850, 4.ay 550 gr.. Ama karni tok, eminim :))
bende kendimi cok sucladim acaba Türkiye de dogum yapsaydim belki epidral yuzunden hastanelik olmayacak mamaya baslamiycaktimHastanede kaldigimiz gece kan sekeri dusuyor dite deniz'e de mama verildi. Benim mucadelem de oralardan geliyor galiba
bizim mama aluskanligi boyle mi basladi diye dusunmedigim sey kalmadi da onu cozmeye calisiyodum canim kendimceBen ameliyattan 15 dakika sonra kendimdeydim,20 dakika sonra odamda bebeğimleydim. Ama kızım ağlamış biraz vermişler sanırım. Nicin sordun
b
bizim mama aluskanligi boyle mi basladi diye dusunmedigim sey kalmadi da onu cozmeye calisiyodum canim kendimce
Ben cerrahpasa da yaptim dogumumu beslenirken solunum sıkıntısı yasayip yasamadigini kontrol etmek için vermisler ve benim bebegim mama ile beslediklerinde momarmis 7 saat gozlem altinda tutulduktan sonra getirdiler benim ödüm koptu tabi ama cok şükür sonra bi sorun yasamadim bu arada tüm annelerin anneler günü kutlu olsun.kızlar simdi bıkaç sorum olucak oncelıkle nezamandır aklımda olan soru
genel anestezi ıle sezeryan olanlar sız ayılana kadar bebege az mıktarda mama verıldımı hastane tarafından?
Alakasi yok neden dersen ilk hastaneden ciktigimiz gece annemle kardesimde azicik uyuyayim diye bana sormadan hastane icin ne olur ne olmaz diye aldigim mamadan 2 kez vermisler sadece bu kadarla kaldi çöpe gitti mama. Sorsalar bende verdirtmezdim.evet aynen oyle canim ben ayilana kadar 1-2 damla verilmis
belkide bu yuzden benim mamayla olan birakamama mucadelem :/
bende ayildiktan sonra 2 saat daha yogun bakimda basımda azrail gibi bekleyen bi hemsireyle bekledim. odaya geldigimde dogum sirasinda bebegin vucut isisinin dusuk oldugunu duzenlemek icin goZetum altinda tutulacagini soylediler yani dogumdan 6 saat sonra gordum bebegimib:/Ben cerrahpasa da yaptim dogumumu beslenirken solunum sıkıntısı yasayip yasamadigini kontrol etmek için vermisler ve benim bebegim mama ile beslediklerinde momarmis 7 saat gozlem altinda tutulduktan sonra getirdiler benim ödüm koptu tabi ama cok şükür sonra bi sorun yasamadim bu arada tüm annelerin anneler günü kutlu olsun.
Canim meme yarasi neymis ki, benim simdi sut kanallarim tikaniyor, meme ucum tikaniyor. Iyilesen yerleri kendim kanallari acmak icin yeniden yara yapiyorum.Canim nasılsın ,meme yaralarin ne alemde. bebişin dil altini gostercem demistin cerraha naptin.ben salı gunu goturcem inan doğru ememiyor sanirim oyuzden sutum tek göğüstü zaten oda kesilmek üzere, sanirim Yaradan dolayi.inan gece 6 7 saat uyusa bile uyandiginda sert değil fos bi gogusle emziriyorum yavrumu inan çok üzülüyorum niye uzun süre emmeyInce artmiyor sutum öf inan aglayarak emziriyorum artsin diye.ama niyeyse fark yok çok mutsuzumm
O zaman o yüzden vermişlerdir. 6 saat az bir süre değil. Hatta ben mamaya ilk zaman sütüm yetmedi iki hafta devam ettim. Sonra biraktik şimdi sadece anne sütüyle devam ediyoruz.bende ayildiktan sonra 2 saat daha yogun bakimda basımda azrail gibi bekleyen bi hemsireyle bekledim. odaya geldigimde dogum sirasinda bebegin vucut isisinin dusuk oldugunu duzenlemek icin goZetum altinda tutulacagini soylediler yani dogumdan 6 saat sonra gordum bebegimib:/
cook geçmiş olsun canım.Canim meme yarasi neymis ki, benim simdi sut kanallarim tikaniyor, meme ucum tikaniyor. Iyilesen yerleri kendim kanallari acmak icin yeniden yara yapiyorum.
Dil-dudak bagini gösterdim cerraha, kesinlikle mudahale edilecek bir durum yok dedi.
Senin yaralar da mi duzelmedi hala?
Memelerin sertligine aldanma lutfen. Biz de eskidik artik , terbiyelendi memeler. Ne kadar beklese de sertlesmiyor
Ben sert bulursam korkuyorum çünkü ne zamanki memeler sert, anliyorum ki sut kanallari yine tikaliyumuşak memenin kiymetini bil hic sertlesmesini bekleme.
Sana da cok gecmis olsun ,yasamayan bilmez cok zor gercekten.cook geçmiş olsun canım.
Canim hala ayni hatta yarık yarık emziriyorum.inan artık acıya alıştım sanırım ama yumuşak meme derken canım sutum sizlayip inmiyor sömürdukca belki geliyordur.sanki diğeri gibi kesiliyor gibi ama 2 gündür mamayi vermeyip aglasada emziriyorum sikca ,biraz fark etti sanirim .zaten ek gıda baslariz 2 ay sonra o surede iyilesirmi bilemem hayırlısı acaba emzirmeyimi bilemiyoz dicem ama bu 3. Evladım digerlerinde böyle sorun yasamamistim. öpüyorum bebişini aeo
Anladım canım,dedim kötü birsey mi var acaba. Ben anne sütüyle devam ediyorum. Takma canım kafana. Sonucta sen keyfi olarak vermemissin ki,elinden geleni yapmışsın. Önemli olan bebeginin sağlıklı olması,seninle olması.b
bizim mama aluskanligi boyle mi basladi diye dusunmedigim sey kalmadi da onu cozmeye calisiyodum canim kendimce
ben ayıldıktan sonra odama getirdiler beni, doğumum ayılmam felan bir saat civarı sürdü galiba..odaya geldikten 15-20 dk sonra da oğlum gelmişti hatırladığım kadarıyla..gelince mememi vermiştik hemen..benim normal doğum olarak başlayıp sezeryana döndüğü için sütüm gelmişti..çektiğim sancıların tek karı o oldu işte bana..peki sen ayılanakadar yanı ılk emene kadar kaç saat sure gectı acaba?
kafayı buna taktım
benım amelıyathane onundr gorumcem varmış ona sorup vermışler
Hangi uyku eğitimini düşünüyorsun diyip ben atlayayım hemen :)
uykudan çok müzdaribim ya hele son günler tam eziyet oldu uykumu almış olursam sinirlerim bozulmaz bari diye ben de erken yatıyorum ama Resmen yorgun uyanıyorum sabahları. en az 10 kez kalkıyoruzdur
2 saatte bir uyanıyor diye şikayet ederken arrkk iyice cozuttuk
benimde doguma 3 hafta kala aniden suyum geldiben ayıldıktan sonra odama getirdiler beni, doğumum ayılmam felan bir saat civarı sürdü galiba..odaya geldikten 15-20 dk sonra da oğlum gelmişti hatırladığım kadarıyla..gelince mememi vermiştik hemen..benim normal doğum olarak başlayıp sezeryana döndüğü için sütüm gelmişti..çektiğim sancıların tek karı o oldu işte bana..
Hahah kiz 2 gun daha sık disini susmayacak ciglik atiyor tarzan gibi bagiriniyor evin icinde endise etme bu suskunluğu normal dönüşü muhtesem olacak :) suan sesini kesfetti ve kendini gelistiriyor ciglikla donecek sahalara :)Hayırlı geceler kizlar, birşey sormak istiyorum benim oğlum ağu magu sesler çıkarıyordu a o u vs vs son 4 5 gündür hiç konuşmuyor sadece dinliyor guluyor o kadar ne konuşmaya çalışma çabası hiç birşey yok binde bir oda 1 yada 2 kere ses çıkartıyor başka yok. Resmen pandomime döndü çocuk neden böyle oldu bir bilginiz var mi gerçekten çok üzülmeye başladım bu durum canımı sıkmaya basladi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?