2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
bugza neler hissettigini tahmin ediyorum
bende kendimi eksik yetersiz cocuguna iyi anne olup doyuramayan biri olarak gordugum zamanlar oldu
cok ama cok agladim
bazen gram sutum gelmedi
sirf sutum artsin diye yiyip ictiklerimle 5 kilo aldim dusun ki hamilelikte 12 kilo alip dogum sonrasi bunun 9 unu vermis insandim
kilosunda hic olmadim sutum yetsede dahada alsam umrum degil
ama sunu bil ki benim cevremde sirf icki sigara keyfi yapmak icin yada gece kalkmasin diye emzirmeyen insan var
bizlerin bu mucadelesi onlara verdigimiz sevgi sevkat onlara en guzel besin
kizlar artik kafaya takmiyorum ben
evet cok cok isterdim ama kafaya taktikca dahada azaliyo
Allah a sukur yavrum saglikla kucagimda tek derdimde mama destegi olsun

Esra Defalarca okudum hem de.Yine ağlak ağlak üstelik. Dedim kendime ne çabuk pes etmek üzeresin! Işık oldun.

Hastanede kaldigimiz gece kan sekeri dusuyor dite deniz'e de mama verildi. Benim mucadelem de oralardan geliyor galiba
bende kendimi cok sucladim acaba Türkiye de dogum yapsaydim belki epidral yuzunden hastanelik olmayacak mamaya baslamiycaktim
belkide mama icti cocugun midesi gereksiz genisledi diye kafamda ne deli sorular ama belkide ne yapsamda yetmeyecekti
sunu unutmaki sen ne yaparsan yap onun icin en iyisini yapicaksin
cunku bu dunyada senin kadar kimse onu sevip dusunemez

b
Ben ameliyattan 15 dakika sonra kendimdeydim,20 dakika sonra odamda bebeğimleydim. Ama kızım ağlamış biraz vermişler sanırım. Nicin sordun
bizim mama aluskanligi boyle mi basladi diye dusunmedigim sey kalmadi da onu cozmeye calisiyodum canim kendimce

b

bizim mama aluskanligi boyle mi basladi diye dusunmedigim sey kalmadi da onu cozmeye calisiyodum canim kendimce

Ben spinal ol dum sütüm gelmedi evet mama verdik eşim kosa koş mama aldı mecburen bir süre geceleri 10 gibi çok ağlıyordu mama alışkanlığı oluştu fazlada sütüm yoktu açıkçası. O saati bildiğimden elimden geldigince o saatten önce uyuttum ağladığı vakit gece uykusuna denk geldiği için uyandığında emzire Emzire unuturdum suan

kızlar simdi bıkaç sorum olucak oncelıkle nezamandır aklımda olan soru
genel anestezi ıle sezeryan olanlar sız ayılana kadar bebege az mıktarda mama verıldımı hastane tarafından?
Ben cerrahpasa da yaptim dogumumu beslenirken solunum sıkıntısı yasayip yasamadigini kontrol etmek için vermisler ve benim bebegim mama ile beslediklerinde momarmis 7 saat gozlem altinda tutulduktan sonra getirdiler benim ödüm koptu tabi ama cok şükür sonra bi sorun yasamadim bu arada tüm annelerin anneler günü kutlu olsun.

evet aynen oyle canim ben ayilana kadar 1-2 damla verilmis
belkide bu yuzden benim mamayla olan birakamama mucadelem :/
Alakasi yok neden dersen ilk hastaneden ciktigimiz gece annemle kardesimde azicik uyuyayim diye bana sormadan hastane icin ne olur ne olmaz diye aldigim mamadan 2 kez vermisler sadece bu kadarla kaldi çöpe gitti mama. Sorsalar bende verdirtmezdim.

bende ayildiktan sonra 2 saat daha yogun bakimda basımda azrail gibi bekleyen bi hemsireyle bekledim. odaya geldigimde dogum sirasinda bebegin vucut isisinin dusuk oldugunu duzenlemek icin goZetum altinda tutulacagini soylediler yani dogumdan 6 saat sonra gordum bebegimib:/

Canim meme yarasi neymis ki, benim simdi sut kanallarim tikaniyor, meme ucum tikaniyor. Iyilesen yerleri kendim kanallari acmak icin yeniden yara yapiyorum.
Dil-dudak bagini gösterdim cerraha, kesinlikle mudahale edilecek bir durum yok dedi.
Senin yaralar da mi duzelmedi hala?
Memelerin sertligine aldanma lutfen. Biz de eskidik artik , terbiyelendi memeler. Ne kadar beklese de sertlesmiyor
Ben sert bulursam korkuyorum çünkü ne zamanki memeler sert, anliyorum ki sut kanallari yine tikali yumuşak memenin kiymetini bil hic sertlesmesini bekleme.

O zaman o yüzden vermişlerdir. 6 saat az bir süre değil. Hatta ben mamaya ilk zaman sütüm yetmedi iki hafta devam ettim. Sonra biraktik şimdi sadece anne sütüyle devam ediyoruz.

cook geçmiş olsun canım.
Canim hala ayni hatta yarık yarık emziriyorum.inan artık acıya alıştım sanırım ama yumuşak meme derken canım sutum sizlayip inmiyor sömürdukca belki geliyordur.sanki diğeri gibi kesiliyor gibi ama 2 gündür mamayi vermeyip aglasada emziriyorum sikca ,biraz fark etti sanirim .zaten ek gıda baslariz 2 ay sonra o surede iyilesirmi bilemem hayırlısı acaba emzirmeyimi bilemiyoz dicem ama bu 3. Evladım digerlerinde böyle sorun yasamamistim. öpüyorum bebişini aeo

Sana da cok gecmis olsun ,yasamayan bilmez cok zor gercekten.
Sutun inerken memeyi sizlatmasini hic hissetmedim ben cunku memelerin sizisi hic kesilmedi :) hic anlamam indiğini falan o yüzden. O emdikce geliyordur sen merak etme.
Ben disten cok korkuyorum. Daha hic duzelmedi ki yaralar, bir de isirirlarsa ne yaparız bilmiyorum.
Emzirmeyi bilmemekten degil bence bizim bebeler hor kullaniyor biraz:)
Ben de öpüyorum canim Allah sifa versin Insallah ben hala umutluyum :) cok garip ama bir gun biraz azalsa acilar sanki daha önce hic sıkıntı cekmemisim gibi geliyor. Bugünler de gecer insallah.

b

Anladım canım,dedim kötü birsey mi var acaba. Ben anne sütüyle devam ediyorum. Takma canım kafana. Sonucta sen keyfi olarak vermemissin ki,elinden geleni yapmışsın. Önemli olan bebeginin sağlıklı olması,seninle olması.

peki sen ayılanakadar yanı ılk emene kadar kaç saat sure gectı acaba?
kafayı buna taktım
benım amelıyathane onundr gorumcem varmış ona sorup vermışler
ben ayıldıktan sonra odama getirdiler beni, doğumum ayılmam felan bir saat civarı sürdü galiba..odaya geldikten 15-20 dk sonra da oğlum gelmişti hatırladığım kadarıyla..gelince mememi vermiştik hemen..benim normal doğum olarak başlayıp sezeryana döndüğü için sütüm gelmişti..çektiğim sancıların tek karı o oldu işte bana..

biz de çok sık kalkıyoruz maalesef, özellikle sabaha karşı çekilmez bir hal alıyor kalkmalar. bebeğimi ağlatabileceğimi düşünmüyorum ferber yapamam. aslında en akla yatanı o ama ben yapamam. tracy hogg'un yatır kaldır yöntemini deneyeceğim.

Hayırlı geceler kizlar, birşey sormak istiyorum benim oğlum ağu magu sesler çıkarıyordu a o u vs vs son 4 5 gündür hiç konuşmuyor sadece dinliyor guluyor o kadar ne konuşmaya çalışma çabası hiç birşey yok binde bir oda 1 yada 2 kere ses çıkartıyor başka yok. Resmen pandomime döndü çocuk neden böyle oldu bir bilginiz var mi gerçekten çok üzülmeye başladım bu durum canımı sıkmaya basladi

benimde doguma 3 hafta kala aniden suyum geldi
7 saat sancinin ustune 2 epidural 1 genel anesteziyle sezeryan oldum
aslinda sutum geldi benimde cunku normal dogum zamaninda sezeryan olmus oldum ama dogum isim cetrefilli oldu isler karisti :/

Hahah kiz 2 gun daha sık disini susmayacak ciglik atiyor tarzan gibi bagiriniyor evin icinde endise etme bu suskunluğu normal dönüşü muhtesem olacak :) suan sesini kesfetti ve kendini gelistiriyor ciglikla donecek sahalara :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…