Anneler günümüz kutlu olsun anneler
Nil Karaibrahimgil den annelere ninni şarkısı benden size gelsin
Çocuklarımızın sağlıklı mutlu huzurlu ve bizimle oldugu her gün bize hediye zaten ama kocalarımız da bi güzellik yapsalar fena olmaz hani :)))
bu kasik biberonunsu bisey canim mesela yaptigin püreyi ona doldurdugunda mavi yerden sıktikca kasiga geliyoBen blw hedeflediğim için düşünmüyorum Ama olmaz ve kaşıkla beslemeye geçmek zorunda kalırsam düşünürüm
bizimki memede ayakta dolanirken ayni zamanda pispislenerek uyuyoSadece memede uyuyor, sallanmaktan ve pışpıştan nefret ediyor, benden başkası uyutamıyor, sabırla 4. Ayı bekyorum uyku eğitimi için. Gündüz 4 defa yarımşar saatlik şekerleme yapıyor. Gece sık sık emmeye kalkarak 12 saat uyuyor.
aynen videoya bile cektim meee yiAy o meeee sesi bayılıyorum :)) ama meme istemesinin göstergesi bizde de
meeeee demeye başlarsa memeyi almadan susmuyor
Hatta acıkmasına yakın meeee sesini biz çıkarırsak dudak büzüp küçük Emrah moduna geçiyor içleniyor yavrum :)))
ben yariya yariya uygulmayi dusunuyorum herzaman her ortamda yapmak mumkun olur mu bilemiyorumEvet güzel diyorlar buna kullananlar
Blw düşünmüyorsan işine yarar
lactamil toz,sadece eczanelerde satilan malt icecek,gnc bira mayasi vitamin,gnc cemenotu vitamin,similac vitamin, tahin pekmez , dereotuninocin önceki mesajıma şimdi yazdiginz cevabi simdi gördüm bildirimlerde iyi mi.neler yaptınız sütun artmasi icin ?Bir umut ise yarar belki
evet aynen oyle canim ben ayilana kadar 1-2 damla verilmisSaka mi bu aceleleri neymis. Bebekler ac dogmuyorlar dogumdan sonra cok emin olmamakla birlikte 1 gune yakindi sanirim anneden aldigiyla beslenmeye devam ediyormus. Bana hastanede dogum sirasinda cocuk doktoru soyledi oda dogumdaydi. Hemen sutum gelmeyecegini konuşmuştuk sezeryan diye ve buna yakin bir aciklama yapmisti hemen basmislar mi mamayi.
2 bucuk ay mama destekli gittikten sonra 1 ay mamasız sadece anne sutuyle devam ettim. Ilk 15gun 500 gr aldi mamasiz. Ikinci 15 gun 100 gr aldigini ogrenince saglik ocagindan eve kadar ağlaya ağlaya geldim. Ve acilen mamaya dondum. Zaten bastan beri tam randimanli emziremedim cocugumu. Iki uc gundur daha sakinim ve emzirmeye devam etmek istiyorum. Ne zorlukla kurtulmuştum mamadan yine donmek istemiyorum ama basta esim herkes ac bu cocuk doymuyo,kabul et artik sutun yetmiyo,yavruyu ac birakmaya hakkin yok diye diretiyorlar. Iki arada bir deredeyim. Sagdigim sutu veriyorum. 6.800 idi 3.5 aylikken (gecen sali). Bu sali yine tarttiricam bakalim nasil?Sütümu kaybediyorum sanırım. Ne yapabilirim tecrübesi olanlar?@bugza siz sanırım manayı azaltmış veya kesmiştiniz.Ne yaptınız nasıl yaptınız?Esra sizin de bu konuda tecrubeni vardı diye hatırlıyorum. Bir de dünden beri cis çok azaldı. Bezlerini biriktiriyorum valla göz kararı olmayacak bu iş. Ne kadar olmadı gerek 24 saatte. Gerekirse gidip tarttiracagim.ilk zamanlar aç bırakmışim yavrumu şimdi aynı seyi n olma ihtimali beni deli ediyor.
Hastanede kaldigimiz gece kan sekeri dusuyor dite deniz'e de mama verildi. Benim mucadelem de oralardan geliyor galibaevet aynen oyle canim ben ayilana kadar 1-2 damla verilmis
belkide bu yuzden benim mamayla olan birakamama mucadelem :/
Ben ameliyattan 15 dakika sonra kendimdeydim,20 dakika sonra odamda bebeğimleydim. Ama kızım ağlamış biraz vermişler sanırım. Nicin sordunkızlar simdi bıkaç sorum olucak oncelıkle nezamandır aklımda olan soru
genel anestezi ıle sezeryan olanlar sız ayılana kadar bebege az mıktarda mama verıldımı hastane tarafından?
Memede uyuyor canım. Bazende müzik eşliğinde kucağımda sallıyorum.son sorum bebegınızı uyutma şeklınız?
Ahahaaa çok komiksiniz bende bulacam merak ettim sizin yüzunuzden o gruplarin hepsine üye oldum gece okuyunca sizi.
Ben basladım kızim cok terlemeye basladı evde kisa kol gezoyor iki üç gündür kolları hafif serin oluyor ama üsumüyor bacakları kısaltmadim daha ama ince giydiriyorum ayaklar üsuyor diye coğu zaman çoraplı arada çikardıgim oluuor.Kızlar kısa kol giydirmeye başladınız mi? Ince Ve bol penyeler giydirmeye çalışıyorum ama bugün oda ısısı 27 'yi buldu. Vücudu çok sıcak oluyor. Siz ne durumdasınız?
İstiyorum ama henüz yapamadım. Komşuya bırakırımda onun minnoslar benimkini çok hor seviyor çekitiriyorlar her yerini bide onlarda kücuk kadın hangi birine bakacak diyorum. Babaanneye bırakıp gideriz bi ara diye düsunüyorum oda biraz uzak bize ama bakacaz artık.Benim gibi bebegini komsuya bırakıp sinemaya giden var mi
süpersin canim azmine hayranimHepimizin anneler günü kutlu olsun arkadaşlar. Tum mesajlari okuyamadim evde degilim birikmis biraz.
E edanne sana ozelden yazacagim.
Anne sutu - mama konusu konusulmus biraz. Dogumdan sonraki 3 gun yani hastanede kaldigim sure boyunca oglumu gunde sadece 2-3 kere o da belki ikiser dakika emzirebildim. Cok zor bir dogum ve sonrasi oldu az cok hatirlarsiniz. Eve geldikten sonra ise baslayan sarilik, hic uyanmayan bir bebek ve artik cümle alemin bildigi meme yaralari. Su dakika bu mesaji yazarken tek meme acikta ve gidip ilac surecegim. Yaralarin ustune eklenen bir suru sey oldu, cok detaya girmek istemiyorum. Agizdan ilac bile aliyorum artik duzenli sirf bu yuzden.
Bunlara ragmen emzirmekten hic vazgecmedim. Buna ister ego tatmini deyin ister kendini motive ediyor deyin ama alinmayin kimseye sen soyle yaptin ben boyle yaptim demiyorum.
Ama yasadiklarima bizzat sahitsiniz. Bu sekilde emizremezsin sutten kes diyen 2 dr oldu. Ama cok sukur 40 cikmadan mamayi bıraktık, o zamandan beri sadece anne sutu aliyor oğlum.
Ilk zamanlar sut arttirici seyler diye kafayi yerken 1 ayi gecti hicbir seyi umursamiyorum.
Sutum cok dalgalaniyor. Dogumdan sonra ortaya cikan tiroid rahatsizligim var. Doktorun kendisi de sutu azaltabilecegini ama yine de ilacsiz takip etmek istedigini soyledi. Tibbi gerekcem bile var ama artik ben memelerime inandim arkadaslar.
Allah bir memeyi bir bebek, iki memeyi iki bebek doysun diye yaratmis. Bu organlarin var olma sebebi bu.
Belki komik gelecek ama benim emzirirken sutun gelmediğini hissedip memelerimi tokatladigim bile oldu. Bagirarak kanasaniz da patlasaniz da o sutu ureteceksiniz siz bunun icin varsiniz diye resmen siddet uyguladim göğüslerime.
Oyle ya da böyle emziriyorum cok şükür. Sut yapan yegane sey bebegi emzirmek buna cok yurekten inandim. Bos meme diye bir sey yok, ne kadar bosalirsa o kadar dolacak. Sut biriksin de emzireyim soz konusu bile degil. Keske ilk zamanlar da kafami bu kadar toplayabilseymisim.
Sag gogsumde olusan tibbi sorunlar gozumu korkutuyor, ama yine de gittigi yere kadar emzirecegim insallah.
Ben psikolojisi saglam bir insan degilim.
Ben bile yaptiysam herkes yapar.
Sirf bu yuzden uzun uzun yazdim , E edanne lutfen ozellikle oku.
Bir de oglumun kilo alimi da aman aman degil. Ilk 2 ay 1 kg uzerine cikti. 3.ay 850, 4.ay 550 gr.. Ama karni tok, eminim :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?