2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
benimde doguma 3 hafta kala aniden suyum geldi
7 saat sancinin ustune 2 epidural 1 genel anesteziyle sezeryan oldum
aslinda sutum geldi benimde cunku normal dogum zamaninda sezeryan olmus oldum ama dogum isim cetrefilli oldu isler karisti :/
canım ya..sana da benim gibi çektirmişler sanırım..ama yavrularımız sağ salim kucağımızda ya önemli olan bu artık eskide olanları kafana takıp üzme kendini bence..mama verildiği halde sonra sütle devam edenler de var..sadece o güne bağlama..
benim doğumumda çok zor oldu..bbeeğimde uslu bir bebek değil..hamileliğim çok rahattı ama sonrası böyle oldu vardır her şeyde bir hayır..ama gözüm çok korktu bir daha bebek düşünmem sanırım..
bende kontrole gittiğimde doktor bebğin suyu bitmiş dedi..gece yatış verdi..gece 2 de hastaneye yattım hiç sancım felan yokken bastılar suni sancıyı..hastaneyi yıkıyorum ben tabi..şansski! doktorum yarım saat içinde 3 doğum yaptırmak zorunda kaldı onun şanssızlığını da çok yaşadım..o gün üç doğum vardı hepsi aynı zamana denk geldi..bende önce doğuma girdiği için benim epidurali biraz geçiktirdiler..yani doğuma girmeye yakın taktılar..o da bende yan etki yaptı ayağımda sinir sıkışması mı artık ne oldu bilmiyorum..ayağım çok kötü oldu..doğum sancısı neki..o ayağımın ağrısını ömür boyu unutmam..9 buçuk santimlik açıklıkla aldılar beni doğumhaneye..bir kere ıkınsam adam akıllı bebek çıkıcak..kafası görünüyor..ebeler yalvarıyor..sadece bir kere diye..ama o ağrıyla ne mümkün olmadı yapamadım..doktorum diğer doğumdan çıkıp apar topar hemen yanıma geldi baktığı anda bebek içeri kaçmış hemen seeryana alıyoruz dedi..sonrası yok zaten bende..ertesi gün 4 buçukta bebeğimi kucağıma aldım..eşim annem herkes perişan köşede bucakta ağladılar ben doğum yapana kadar..günahlarımıza kefaret olsun inşallah çektiklerimiz kendimi bu şekilde teselli ediyorum..

Faceden emzirme sanatı grubuna uye olun, faydasını goreceksiniz

Ben de 3.5 ayin üzerine mamayi azaltmayi deniyorum. 4. Ay sadece 400 gran almus ve 5700 gram. Persentile baktigimda yuzde 27 de idi. Problem etmeden hala anne sütüne döndürmeye çalışıyorum. Günde1 kez 90 cc veriyorum. Cisli bezler de ahim şahım degil. Hata mi ediyorum acaba? Ac olsa aglamaz miydi ki?

Bizimki de sustu sustu, iki gundur birden bülbül kesildi. Baya ayaklari ile sohbet ediyor. Demek ki dönemsel bisi

Evet Türk anası olarak en ağlatmasız yöntem yatır kaldır var ama ona da extra enerji lazım hem duygusal hem bedensel
Biraz dayananına çözülecektir mutlaka ben inanıyorum yada inanmak istiyorum

Çok duygusal bi günümdeyim
Senin hikayeni okuyunca istemsiz ağladım
Anne olmak ne kadar zor
Hem olma aşamaları hem Doğum hem sonrası..
Bi tek anneler bu kadar zorluğa dayanıp bu kadar güçlü durabilir
Senin de emin ol günahlarına kefarettir çektiğin acılar

Hahah kiz 2 gun daha sık disini susmayacak ciglik atiyor tarzan gibi bagiriniyor evin icinde endise etme bu suskunluğu normal dönüşü muhtesem olacak :) suan sesini kesfetti ve kendini gelistiriyor ciglikla donecek sahalara :)

Ohhh be içime su serptin ödüm koptu dedim kesin çocuğa birşey oldu diye düşün düşün beynim yandı :)

Sabirsiz61 in dediği gibi dönüşleri muhteşem oluyor anlaşılan :)

ninocin canım ben normal doğum yaptım ama doktor kesik atmasına rağmen vajinal yırtılma oldu doktor söylemedi bile kaç dikişim olduğunu ve narkozla diktiler normal doğumdan sonra narkoz alan bitek benimdir herhalde yaklaşık 1 saat sonra gördüm bebeğimi hemen emzirdim sütüm de vardı aslında ama bebeğim ilk hafta zayıfladı sarılık da biraz yükselince mama vermek zorunda kaldım ve ilk 20 gün günde 1 veya 2 kere 30 cc mama verdim 1 kilo aldı sonra daha da vermedim ama aç olduğunu hissetseydim verirdim ilk zamanlar verdiğim için de hiç pişman değilim önemli olan bebeklerimizin bizimle sağlıklı ve mutlu olmaları

inşallah canım..gerçekten zor zamanlar geçirdim ve hala geçiriyorum buradaki birçok anne gibi..ama dediğin gibi Rabbim gerçekten bizlere dayanma gücü veriyor..yoksa şu 4 ayda sırtımı arkaya dayanıp dinlendiğim zaman yok diyebilceğim kadar azdır..gece gündüz uykumuz yok..ama yüzüme bakıp bir kere gülmesi bile yetiyor bana..ANNE olmak böyle bir şeymiş..

Ohhh be içime su serptin ödüm koptu dedim kesin çocuğa birşey oldu diye düşün düşün beynim yandı :)
Alakasi yok Miray 10 gun once donmeye basladi ama donmedi daha keyfi olunca dpnuyor. Agular basladi hemen bitti bir sure sustu simdi car car susmuyor ciglik atiyor konusuyor sesleniyor. He bide ismiyle cagirinca bakiyor yani birseyi ogrenince surekli yapmiyor bi durulma donemine girip fazlasini yapar halde geri donuyor. Emin ol 2 3 gune cigligina odaya kosacaksin benimki uyandiginda ciglik atiyor bagiriniyor odada yoksam aglamiyor resmen beni cagiriyor yani :)

Ben blw ile başlarım diye düşnüyorum nasıl devam ederim bilemiyorm ama bazı doktorlar hiç tavsiye etmiyor gelecek hafta gidince danışacağım ben bakalım ne diyecek bizimki
Blw yi neden tavsiye etmiyorlar. Ben blw ile baslayacagim ama blw diye degil biz oyle gorduk ver çocuğa cabalasin yesin. Biz ufakken ekmek vermisler ivir zivir tutusturmuslar kemirmis durmusuz analarimiz bilmeden blw yapmis :) Gerektigi yerde klasik gidicem ama 1 yasindan yada 10 aydan once degil. Sonucta ek gida ek kalmali ogunluk yada doyumluk degil. Ver havucu tadina baksin 1 cay kasigi bile yutsa kafi sonucta bu surecte hala ana ogunleri anne sutu yada devam sutu olacak. Sahsen 6.ay sonunda ek gidaya bu sekilde baslayacagim ogunluk vermeyecegim kasik mamasi pirinc mamasi su mama bu mama yapmayacagim. Sutum oldugu surece emsin nasilsa hayati boyunca yemek yiyecek. Bu laflar sana degil tabi seninde blw istedigini biliyorum ama dr un neden tasvip etmediğini anlayamiyor bu kafam.

Sözle bile kutlamadı özellikle günün sonuna kadar söylenmeden bekledim ama yok. Allah düşmanımın başına vermesin böylesini

Oy MaşaAllah minnak tavşana:) darısı benim Oğlana ama dönme vs de yok benimkinde çabalama dahi yok zerre umrunda değil :) tembel çıktı sanırım benim ki

Ben de doyup doymadığından emin değilim bu hafta sağlık ocağında kilo kontrolu yapmayı düşünüyorum kilo alımı böyle devam etmişse aç kalıyor demek ki

Selam kızlar kızım düzelmiş çok şükür doktora gittik şurupları da kes dedi aşıya da engel yok dedi aşımızı da olduk bizim de kilo alımımız az bu ay 600 gr almışız ama boyu 4 cm uzamış ona çok sevindim mrs_aysel canım seninki az uzamıştı galiba ben bizimki kefirden böyle uzadı diye düşünüyorum günde 2 bardağa çıkardım kabızlığa da iyi geldi

Bizimki de uzun hava söylüyor :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…