canım ya..sana da benim gibi çektirmişler sanırım..ama yavrularımız sağ salim kucağımızda ya önemli olan bu artık eskide olanları kafana takıp üzme kendini bence..mama verildiği halde sonra sütle devam edenler de var..sadece o güne bağlama..benimde doguma 3 hafta kala aniden suyum geldi
7 saat sancinin ustune 2 epidural 1 genel anesteziyle sezeryan oldum
aslinda sutum geldi benimde cunku normal dogum zamaninda sezeryan olmus oldum ama dogum isim cetrefilli oldu isler karisti :/
Faceden emzirme sanatı grubuna uye olun, faydasını goreceksinizSütümu kaybediyorum sanırım. Ne yapabilirim tecrübesi olanlar?@bugza siz sanırım manayı azaltmış veya kesmiştiniz.Ne yaptınız nasıl yaptınız? @Esra sizin de bu konuda tecrubeni vardı diye hatırlıyorum. Bir de dünden beri cis çok azaldı. Bezlerini biriktiriyorum valla göz kararı olmayacak bu iş. Ne kadar olmadı gerek 24 saatte. Gerekirse gidip tarttiracagim.ilk zamanlar aç bırakmışim yavrumu şimdi aynı seyi n olma ihtimali beni deli ediyor.
2 bucuk ay mama destekli gittikten sonra 1 ay mamasız sadece anne sutuyle devam ettim. Ilk 15gun 500 gr aldi mamasiz. Ikinci 15 gun 100 gr aldigini ogrenince saglik ocagindan eve kadar ağlaya ağlaya geldim. Ve acilen mamaya dondum. Zaten bastan beri tam randimanli emziremedim cocugumu. Iki uc gundur daha sakinim ve emzirmeye devam etmek istiyorum. Ne zorlukla kurtulmuştum mamadan yine donmek istemiyorum ama basta esim herkes ac bu cocuk doymuyo,kabul et artik sutun yetmiyo,yavruyu ac birakmaya hakkin yok diye diretiyorlar. Iki arada bir deredeyim. Sagdigim sutu veriyorum. 6.800 idi 3.5 aylikken (gecen sali). Bu sali yine tarttiricam bakalim nasil?
O yuzddn arkadasim kelin ilaci olsa kendine surer misali. Beni ornek alma cok. Instagramda emzirmedestektimi var onlar baya yardimci oluyor. Istersen uaz oraya da.
Bizimki de sustu sustu, iki gundur birden bülbül kesildi. Baya ayaklari ile sohbet ediyor. Demek ki dönemsel bisiHayırlı geceler kizlar, birşey sormak istiyorum benim oğlum ağu magu sesler çıkarıyordu a o u vs vs son 4 5 gündür hiç konuşmuyor sadece dinliyor guluyor o kadar ne konuşmaya çalışma çabası hiç birşey yok binde bir oda 1 yada 2 kere ses çıkartıyor başka yok. Resmen pandomime döndü çocuk neden böyle oldu bir bilginiz var mi gerçekten çok üzülmeye başladım bu durum canımı sıkmaya basladi
Burda tarifi yanılmıyorsamSagol canım seninde anneler günün kutlu olsun canım :)
Canım incir uyutmasını nasıl yapıyoduk gecmişten bulmaya çalıştım bulamadım rica etsem tekrar tarif edermisin
Ben blw ile başlarım diye düşnüyorum nasıl devam ederim bilemiyorm ama bazı doktorlar hiç tavsiye etmiyor gelecek hafta gidince danışacağım ben bakalım ne diyecek bizimkiben yariya yariya uygulmayi dusunuyorum herzaman her ortamda yapmak mumkun olur mu bilemiyorum
Evet Türk anası olarak en ağlatmasız yöntem yatır kaldır var ama ona da extra enerji lazım hem duygusal hem bedenselbiz de çok sık kalkıyoruz maalesef, özellikle sabaha karşı çekilmez bir hal alıyor kalkmalar. bebeğimi ağlatabileceğimi düşünmüyorum ferber yapamam. aslında en akla yatanı o ama ben yapamam. tracy hogg'un yatır kaldır yöntemini deneyeceğim.
Çok duygusal bi günümdeyimcanım ya..sana da benim gibi çektirmişler sanırım..ama yavrularımız sağ salim kucağımızda ya önemli olan bu artık eskide olanları kafana takıp üzme kendini bence..mama verildiği halde sonra sütle devam edenler de var..sadece o güne bağlama..
benim doğumumda çok zor oldu..bbeeğimde uslu bir bebek değil..hamileliğim çok rahattı ama sonrası böyle oldu vardır her şeyde bir hayır..ama gözüm çok korktu bir daha bebek düşünmem sanırım..
bende kontrole gittiğimde doktor bebğin suyu bitmiş dedi..gece yatış verdi..gece 2 de hastaneye yattım hiç sancım felan yokken bastılar suni sancıyı..hastaneyi yıkıyorum ben tabi..şansski! doktorum yarım saat içinde 3 doğum yaptırmak zorunda kaldı onun şanssızlığını da çok yaşadım..o gün üç doğum vardı hepsi aynı zamana denk geldi..bende önce doğuma girdiği için benim epidurali biraz geçiktirdiler..yani doğuma girmeye yakın taktılar..o da bende yan etki yaptı ayağımda sinir sıkışması mı artık ne oldu bilmiyorum..ayağım çok kötü oldu..doğum sancısı neki..o ayağımın ağrısını ömür boyu unutmam..9 buçuk santimlik açıklıkla aldılar beni doğumhaneye..bir kere ıkınsam adam akıllı bebek çıkıcak..kafası görünüyor..ebeler yalvarıyor..sadece bir kere diye..ama o ağrıyla ne mümkün olmadı yapamadım..doktorum diğer doğumdan çıkıp apar topar hemen yanıma geldi baktığı anda bebek içeri kaçmış hemen seeryana alıyoruz dedi..sonrası yok zaten bende..ertesi gün 4 buçukta bebeğimi kucağıma aldım..eşim annem herkes perişan köşede bucakta ağladılar ben doğum yapana kadar..günahlarımıza kefaret olsun inşallah çektiklerimiz kendimi bu şekilde teselli ediyorum..
Hahah kiz 2 gun daha sık disini susmayacak ciglik atiyor tarzan gibi bagiriniyor evin icinde endise etme bu suskunluğu normal dönüşü muhtesem olacak :) suan sesini kesfetti ve kendini gelistiriyor ciglikla donecek sahalara :)
Faceden emzirme sanatı grubuna uye olun, faydasını goreceksiniz
Ben de 3.5 ayin üzerine mamayi azaltmayi deniyorum. 4. Ay sadece 400 gran almus ve 5700 gram. Persentile baktigimda yuzde 27 de idi. Problem etmeden hala anne sütüne döndürmeye çalışıyorum. Günde1 kez 90 cc veriyorum. Cisli bezler de ahim şahım degil. Hata mi ediyorum acaba? Ac olsa aglamaz miydi ki?
Bizimki de sustu sustu, iki gundur birden bülbül kesildi. Baya ayaklari ile sohbet ediyor. Demek ki dönemsel bisi
inşallah canım..gerçekten zor zamanlar geçirdim ve hala geçiriyorum buradaki birçok anne gibi..ama dediğin gibi Rabbim gerçekten bizlere dayanma gücü veriyor..yoksa şu 4 ayda sırtımı arkaya dayanıp dinlendiğim zaman yok diyebilceğim kadar azdır..gece gündüz uykumuz yok..ama yüzüme bakıp bir kere gülmesi bile yetiyor bana..ANNE olmak böyle bir şeymiş..Çok duygusal bi günümdeyim
Senin hikayeni okuyunca istemsiz ağladım
Anne olmak ne kadar zor
Hem olma aşamaları hem Doğum hem sonrası..
Bi tek anneler bu kadar zorluğa dayanıp bu kadar güçlü durabilir
Senin de emin ol günahlarına kefarettir çektiğin acılar
Alakasi yok Miray 10 gun once donmeye basladi ama donmedi daha keyfi olunca dpnuyor. Agular basladi hemen bitti bir sure sustu simdi car car susmuyor ciglik atiyor konusuyor sesleniyor. He bide ismiyle cagirinca bakiyor yani birseyi ogrenince surekli yapmiyor bi durulma donemine girip fazlasini yapar halde geri donuyor. Emin ol 2 3 gune cigligina odaya kosacaksin benimki uyandiginda ciglik atiyor bagiriniyor odada yoksam aglamiyor resmen beni cagiriyor yani :)Ohhh be içime su serptin ödüm koptu dedim kesin çocuğa birşey oldu diye düşün düşün beynim yandı :)
Blw yi neden tavsiye etmiyorlar. Ben blw ile baslayacagim ama blw diye degil biz oyle gorduk ver çocuğa cabalasin yesin. Biz ufakken ekmek vermisler ivir zivir tutusturmuslar kemirmis durmusuz analarimiz bilmeden blw yapmis :) Gerektigi yerde klasik gidicem ama 1 yasindan yada 10 aydan once degil. Sonucta ek gida ek kalmali ogunluk yada doyumluk degil. Ver havucu tadina baksin 1 cay kasigi bile yutsa kafi sonucta bu surecte hala ana ogunleri anne sutu yada devam sutu olacak. Sahsen 6.ay sonunda ek gidaya bu sekilde baslayacagim ogunluk vermeyecegim kasik mamasi pirinc mamasi su mama bu mama yapmayacagim. Sutum oldugu surece emsin nasilsa hayati boyunca yemek yiyecek. Bu laflar sana degil tabi seninde blw istedigini biliyorum ama dr un neden tasvip etmediğini anlayamiyor bu kafam.Ben blw ile başlarım diye düşnüyorum nasıl devam ederim bilemiyorm ama bazı doktorlar hiç tavsiye etmiyor gelecek hafta gidince danışacağım ben bakalım ne diyecek bizimki
Sözle bile kutlamadı özellikle günün sonuna kadar söylenmeden bekledim ama yok. Allah düşmanımın başına vermesin böylesiniAnneler günümüz kutlu olsun anneler
Nil Karaibrahimgil den annelere ninni şarkısı benden size gelsin
Çocuklarımızın sağlıklı mutlu huzurlu ve bizimle oldugu her gün bize hediye zaten ama kocalarımız da bi güzellik yapsalar fena olmaz hani :)))
Canım bebeğin kaç gr doğdu 3.5 ay için 6700 çok güzel değil miAh bugza nasıl ay ı durumdayım. Bemin se 3.5 aylık 6700 iDi oğlum. Korka korka gidiyorum tartilmaya
Alakasi yok Miray 10 gun once donmeye basladi ama donmedi daha keyfi olunca dpnuyor. Agular basladi hemen bitti bir sure sustu simdi car car susmuyor ciglik atiyor konusuyor sesleniyor. He bide ismiyle cagirinca bakiyor yani birseyi ogrenince surekli yapmiyor bi durulma donemine girip fazlasini yapar halde geri donuyor. Emin ol 2 3 gune cigligina odaya kosacaksin benimki uyandiginda ciglik atiyor bagiriniyor odada yoksam aglamiyor resmen beni cagiriyor yani :)
Donebilmesi icin ona imkan sagliyor musun yani ana kucaginda tutup inu kisitlamiyorsun degilmiOy MaşaAllah minnak tavşana:) darısı benim Oğlana ama dönme vs de yok benimkinde çabalama dahi yok zerre umrunda değil :) tembel çıktı sanırım benim ki
canım sutle ilgili sunu soyleyebilirim benim sutumde cok yok mama takviyeyse devam ediyorum
simdi oglum 8 kiloyu gecmistir
kılosu onde ama sut mıktarının azlıgından doymuyor
8*150 desek 1200 gunluk besıni yaklaşık olarak
ben 300-350 arası mama verıyorum gunde
sagdıgımda oyle az süt cıkıyoki
artık moralımı bozmamak ıcın sagmıyorum bıle
ama gunluk beslenmesının gerı kalanı benden sut olarak cıkıyomu onu da sanmamamla bırlıkte dr umuz sutun az ama doyurucu ve besin degerı yuksektır dedi
onun ıcın sagdıgın mıktara ıtıbar etme
eve hastane tıpı sagma mak kıraladım
bıldıgın damla cıkmadıgında bıle oglum emdıgınde azda olsa bıseyler gelıyor
Ben de doyup doymadığından emin değilim bu hafta sağlık ocağında kilo kontrolu yapmayı düşünüyorum kilo alımı böyle devam etmişse aç kalıyor demek kicanım sutle ilgili sunu soyleyebilirim benim sutumde cok yok mama takviyeyse devam ediyorum
simdi oglum 8 kiloyu gecmistir
kılosu onde ama sut mıktarının azlıgından doymuyor
8*150 desek 1200 gunluk besıni yaklaşık olarak
ben 300-350 arası mama verıyorum gunde
sagdıgımda oyle az süt cıkıyoki
artık moralımı bozmamak ıcın sagmıyorum bıle
ama gunluk beslenmesının gerı kalanı benden sut olarak cıkıyomu onu da sanmamamla bırlıkte dr umuz sutun az ama doyurucu ve besin degerı yuksektır dedi
onun ıcın sagdıgın mıktara ıtıbar etme
eve hastane tıpı sagma mak kıraladım
bıldıgın damla cıkmadıgında bıle oglum emdıgınde azda olsa bıseyler gelıyor
Bizimki de uzun hava söylüyor :))Alakasi yok Miray 10 gun once donmeye basladi ama donmedi daha keyfi olunca dpnuyor. Agular basladi hemen bitti bir sure sustu simdi car car susmuyor ciglik atiyor konusuyor sesleniyor. He bide ismiyle cagirinca bakiyor yani birseyi ogrenince surekli yapmiyor bi durulma donemine girip fazlasini yapar halde geri donuyor. Emin ol 2 3 gune cigligina odaya kosacaksin benimki uyandiginda ciglik atiyor bagiriniyor odada yoksam aglamiyor resmen beni cagiriyor yani :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?