2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Bilmiyorum ne yapicam olur mu canim. Hemen doktora gideceksin. Daha bulasmadiysa asi vs tedbir alinacak. Oglanla gecene kadar gorusmeyeceksin. Sana ve bebege bulasirsa tehlikeli. Bulasmadiysa hemen onlem al acilen.

Kızlar tansiyonlarınız nasıl gidiyor?
Benim zaten hep 9 7 olurdu şimdilerde hep 8 5 ve arada sallanıyorum bi.
Geçen araştırırken gördüm epidural bu kadar düşük tansiyonlulara olmuyormuş. Eğer böyle giderse benim epidural alarak keyifli doğum yapıcam hayallerim yalan olur.

Ebru Salli'nin ve digerlerinin rahimleri bebege yer hazirlamamislar hic oyleyse. Bizim rahimler cok misafirperver demek :)))

Canım onlar deli gibi spor yapıyor. Vücutları inanılmaz esnek. Benim bir spor hocam var. Kadın iki çocuk doğurmuş, 49 yaşında. Yunan heykeli gibi. Crop badilerle geliyor. Göbeğinde doğumun esamesi yok. Oğlu da aynı salonda hocalık yapıyor. Kendilerine ait. Ben uzun bir süre oğlunu eşi sanmıştım. Hattâ bizim plates grubundaki herkes öyle sanıyordu. Gerçeği öğrenince şok olduk.

benim 6/4 canım normalim 9/5 ti şimdi iyice düştü ( ay bayılazam diye diye dolaşıyorum...

Kızlar hamileler pastorize süt içmeliymiş. Peki inek sütünden yapılan yoğurt zararlı mı,listeria bakterisi onda da oluyor mu?
Senelerdir sütçüden aldığım sütle yoğurt mayalıyorum,hamile kaldıktan sonra bu kısmı doktora sormak aklıma gelmedi hiç

benim 6/4 canım normalim 9/5 ti şimdi iyice düştü ( ay bayılazam diye diye dolaşıyorum...

Bana hep ileride yükselir diyorlar.
Az yükselsin hakkaten bunlar ne ya.

Ben yoğurdu kutu sütten yapıyorum aylardır.
Doktora sordum aynen devam et açık süt de yok hazır yoğurt da dedi.
Ama o günden beri yoğurdum güzel tutmuyo cıvık oluyo

Ebru Salli'nin ve digerlerinin rahimleri bebege yer hazirlamamislar hic oyleyse. Bizim rahimler cok misafirperver demek :)))
ebru sallıyı gorunce tv degistiriyorum coook asiri zayif yakindan da gordum iskelet ustunde incecik bi deri inan korkarsin ııyyy

Ben yoğurdu kutu sütten yapıyorum aylardır.
Doktora sordum aynen devam et açık süt de yok hazır yoğurt da dedi.
Ama o günden beri yoğurdum güzel tutmuyo cıvık oluyo
Açık sütle yapılan yoğurt hakkında bir şey dedi mi peki canım? Ben 4 senedir filan yapıyorum ustası oldum sayılır baya sert oluyor :) Mayanı süte katmadan önce bir kasede azıcık sütle karıştırıp öyle büyük kaba aktar,püf noktalarından biri o. Diğeri de mayalanırken etrafına bir şey sar,kabın hemen soğumasın. Havalar sıcak olduğu için 4-5 saat mayalıyorum ben,sonra da direk buzdolabına alıyorum

Neeeyyy bende aynı annem açık süt aldığında özellikle içerim ve yoğurdunu boğuşlurcasına yerim faydalı diye köydekiler ne yapıyo peki bişey olmaz inşallah

Biz nolucaz peki!!!!
Bubaralar spor diil yurumeye halim yok. Yiyip icip yatiyorum. Su uc ay geçince aksamlari yemekten sonra yuruyus yapmak gerek. Yoksa yandik!!!!

Koy sutuyle yapiyorum yogurdu. Hatta içiyorum da. Zaten diyetisyen sutten ziyade yoğurt peynir ve ayran daha faydalı demisti. Aklinizda bulunsun kizlar

Biz nolucaz peki!!!!
Bubaralar spor diil yurumeye halim yok. Yiyip icip yatiyorum. Su uc ay geçince aksamlari yemekten sonra yuruyus yapmak gerek. Yoksa yandik!!!!

3. Aydan sonra şu hale kıyasla daha enerjik olunuyormuş. Ben de öyleyim. 2 saat dışarıda kalsam 5 saat yatıyorum. Gebeliği öğrenince sporu da bıraktım. 3. Aydan sonra başlarım diye şimdi de eşim izin vermiyor. Doktora götürdüm yanımda ikna olsun onunla konuşsun diye yine Nuh diyor peygamber demiyor. Canım sen zaten diyet yapıyordun galiba? Benim doktorum da dengeli beslenir ve vücudunun ihtiyacı olan her şeyi sağlarsan, asermezsin. Dolayısıyla gereksiz kilo da almazsın dedi. Ben de diyetisyene gideceğim. Tahlillere göre bir liste alacağım.

Canım ondan daha kötüsü, hayvana verilen antibiyotik. Benim eşim veteriner aynı zamanda besicilik yapıyorlar. Büyük konuşmak istemiyorum ama, benim gördüğüm kadarıyla hele ki hayvanların serbest otlandığı şu zamanda (hayvan kuru besinden yeşil ota geçince şişkinlik ve gaz yapar. Karın boşluğunun delinmesine ve çok ağır ilaç tüketimine kadar gider iş. ) antibiyotik ve vitamin almayan hayvan yok gibi haliyle bu da direkt süte geçiyor. Bu sütü işlemek de küçük ölçekli (mahalle sütçüsü gibi) hayvancıların vicdanına kalmış çoğu da bu sütü yerel mandıralara verir. Büyük ve kurumsal işletmelerde bu durum daha kontrollü yapılıyor ve pastorizasyon gerçeği var ki sütü sterilize ediyor. Eğer sütün içinde antibiyotik olmadığına güveniyorsan ki, sütü suyu uçana kadar çok iyi kaynat. Kimisi yoğurt mayalama sıcaklığının üzerine çıktığı zaman hemen kapatır altını. Tabiî ne kadar kaynarsa, besin değerini de o kadar kaybediyor. Ben evlendiğimden beri köy sütünden, peynirimi, yogurdumu, yoğurdun kaymağından tereyağımı kendim yaparım ama şu an marketten aldığım yoğurt sütüyle yapıyorum. A101'de poşette, Sek'in de yoğurda süt ismiyle bir sütü var. Tavsiye ederim. Zaten şu an hayvan beslenmesi için tam geçiş mevsimi, süt Hem yağlı hem de az. Üretici listesini 2.5 liradan alıyorken, perakende de 3.5-4 lira/lt aldığım bir süt dışında ben güvenemezdim açıkçası açığa. Endüstriyel ürünleri savunmuyorum yanlış anlaşılmak istemem ama küçük üretici de çok masum değil artık.
Brucella ve listeria'yi hiç saymıyorum tabiî.

selam hamişler nasıl gidiyor hamilelik.
doktor randevumuzu da atlattık kalp atışlarımızı duyduk çok sukur.

ama birşey sormak istiyorum. oturarak çalışıyorum bugun ılk defa fark ettım. sandalyede dık oturup kasıklarımı bıraz sıkıştırınca boyle pıt pıt pıt dıye hızlı hızlı bır segirme oluyor sag tarafımda ama kasıkta degıl alt karında bu ne olakı.

Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık yani. Bize çok yakın köyler,çiftlikler var süt oradan geliyor hatta eşim bugün de manda sütü getirmiş ondan da yoğurt yapacaktım .Hayvanları ne şartlarda yemliyorlar ne gibi işlemlerden geçiyor bilmiyorum tabiki. En iyisi ben de kutu sütten mayalayayım,doğumdan sonra eski düzene geçerim.

Çok fazla sahtekarlık dönüyor. Süt aldığın firmalara mail atıp bu durum hakkında bilgi alabilirsin mesela. Gdo'lu yem mi demezsin, slaj yüzünden şeker hastası olan hayvanlar mı demezsin. Mesela çok büyük kurumsal bir firma var, entegre üretim yapan (et/süt) yemini de kendi üretir fakat Gdo'ludur. (Isim vermeyeyim) Aynı firmanın bünyesinde çalışan arkadaşım, SKT geçmiş sarkuteri ürünlerinin yeme karistirildigini söylemişti. Doğruluğu tartisilabilir. Yine başka bir firmanın çocuklara yönelik meyveli yogurtlarinda renklendirme amaçlı karminik asit kullanılıyordu. Tabiî bunlar içindekiler kısmında kodlandigi için arastirmiyoruz haliyle. Nereye çeksen sakız gibi uzayıp gidecek ve tartışmaya çok açık bir konu o yüzden sadece vicdana ve araştırmaya kalmışız diyebiliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…