2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
erkek bebeğe işaretmiş canım

Hangi firma canim o? Söylesen de aklimizda olsa.

İlk bebeğimi 3. Ay bittiğinde hissetmiştim hareketini bakalım bu ne Zaman belli edecek :)

:))) ne güzel daha çok erken bılıyorum ama o pıt pıtları hıssetmek bıle ınsana bı neşe verıyor. ne bılıyım belkıde ılk annelık heyecanıdır. :):)

nesbay cok dikkat et oglunu gonderme artik okula.
Hatta mumkunse anneanne babanne falan yok mu? Onlarda kalsin bir sure. Allah korusun bebek aldirmak falan. ..önlemini al.
iyotsuztuz , canim benim de hep dusuktur tansiyonum. Kizimda da 8/5 falandi hep, hatta 4 e bile dusmustu bir ara. Ama hamilelikte dusuk tansiyon kabul edilebilir bir durum. Tehlikeli olan yuksek olmasi, erken doğuma falan da sebep oluyor. Saglik ocaginda diyorlardı surekli böylesi daha iyi diye

Ben arada sallanmasam gözüm falan kararmasa sorun etmeyeceğim de.
Bu hafta tahliklerimi tekrarladım b12 demir ve d vitamini düşük çıktı. Belki ondan oluyodur.

Bizim burada da koylu pazari oluyor. Organik pazar değil de koylulerin kendi yetistirdigi urunleri sattiklari birpazar. Zirai ilac satan bir tanidigimiz koylulerin deli gibi ilac aldigini, cok bilincsiz kullandiklarini soylemisti. Marketler vs yine bir nebze denetimden geciyor ama bunlarinki cok kotu demisti. Odur budur ben de almam o pazardan.

Ben arada sallanmasam gözüm falan kararmasa sorun etmeyeceğim de.
Bu hafta tahliklerimi tekrarladım b12 demir ve d vitamini düşük çıktı. Belki ondan oluyodur.
Himm olabilir o zaman. Dr ne dedi peki? D vitamini falan hamileyken verilmiyor benim bildigim. Gerci yaz geldi gunluk guneslenmeyle halledebilirsin herhalde. D vitamini cok etkiliyor vücudu, benim de dusuktu hamilelikten önce kullandim ilac. Yukselmistir insallah tekrar baktirmadim.

Yapiyorum evet. % 100 uyamasam da çoğunlukla bagliyim diyete. Asermem falan yok da. Yediklerim erimiyor bende. Tugla gibi. Motor hacmi dusuk geliyor galiba. En azindan kilo alimini durdurdum cok sukur. Iki haftada iki kilo almistim 4-6 arasi :))) amacim 69,4'e geri donmek 12.haftaya kadar. Bu sabah 70,6 idim aksamlari yuruyuse baslasam daha hafif hissedicem kendimi.

Yeşil çay şahane metabolizma hızlandırıyor. Hamile kalınca korktum içemiyorum. Önceden yeşil çay, soda, limonla buzlu çay yapardım. (Tam bir motor bozucu. ) Epey faydasını gördüm.

Lifli beslen canım. Yediklerindeki lif oranına bak. Hem mide suyunu, hem de tok tutar. Metabolizma hızlandırır, beraberinde yediğin gidayi da sindirmeyi sağlar. Yulaf dedi benim doktorum mide bulantisina da çok iyi geliyormuş ki çok tüketirim. Bulantım sıfır.

Sabahtan beri istisnasız yarım kg peynir yedim ki tek bu degil Allah affetsin yine de 58'den 56.5'a dusmusum şimdi de. Bi' 15 kiloya kadar razıyım.

Merhabalar...

Bende şimdi doktordan geldim. Hersey olması gerektiği gibi ilerliyormuş.gebelik haftası ile uyumlu imiş Gelişimi kalp

atışlarını da duyduk.içim rahatladı.

Daha önce yaptırdığım testlerde insilün direncim çıkmıştı.doktor endokrolojiye yönlendirdi. Bir diyet listesine ihtiyacım
varmış. Zaten gebelik başından beri dört kilo almışım. Uygun bir zamanda gidip görüneceğim doktora.

Arkadaslar lifli beslenme konusunda su nesfit vs gevrekler hakkinda bilginiz var mi?
Benim bulantilar ve tiksinmelerden oturu beslenmem pek saglikli degil.
Bağırsak sorunu yasiyorum haliyle. Ozur dileyerek soyluyorum bir ishal bir kabiz oluyorum.
Bu ürünlerin lif oranı yuksek diye biliyorum ama hic tuketmedim.
Saglikli midir? Onerebileceginiz bir cesidi var mi?

Tabi gunde 1 kere falan yerim en fazla, belki her gun yemem yani. Alip da onlarla beslenmeyi dusunmuyorum :)

ben tum günü mu tost ve gozlemeyle geciriyorum sut yogurt ceviz vs vs hic birinin adıni duymak istemiyorum canım biseyler ceksin diye yemek sitelerinde geziyorum ama nafile ölüyoooom açlıktan

ben tum günü mu tost ve gozlemeyle geciriyorum sut yogurt ceviz vs vs hic birinin adıni duymak istemiyorum canım biseyler ceksin diye yemek sitelerinde geziyorum ama nafile ölüyoooom açlıktan
Off ben de oyle. Yogurt ayran vs midemi eksitiyor zaten. Sut de icemiyorum kalsiyumsuzluktan olecegim herhalde.
Corbalardan bile tiksindim baslarda en azindan corba iciyordum.
Zeytin ekmek falan...yemeklerden de iki kasik yersem kar biliyorum. Dedigin gibi su an yemek sayfasi bakiniyordum ama yok hicbir sey ifade etmiyor.

İnşallah acılacak istahimiz canım ya bazi arkadaslar istifra etmekten hastanelik oldular serumla beslendiler Allah yardımcıları olsun bunada şükür diyorum artık

Canım onlardaki şeker oranı çok fazla daha az işlenmiş ürünlere göre lif oranı daha düşük. Ben Dogalsan'in yüksek proteinli yulaf kepegini kullanıyorum. Hem lif oranı çok yüksek hem de protein. (Içinde yumurta akı tozu, peyniralti suyu vs. var) Ben bununla smoothie'den lahmacun tabanına kadar her şeyi yapıyorum ama en sık olarak her sabah bir yumurta ve bir kaç yemek kaşığı süt ile yağsız krep yapıyorum veya yoğurtta bekletip yulafin sismesini sağlıyor ve öylece tüketiyorum. (yulaf ne kadar sıvıyı emerse o kadar sindirime faydalı. ) o yüzden sade musli vb. şeyler alıp kuru meyve ve sütle kendin tatlandir.

Kızlar merhaba doktorum bana folic asit vermedi. Bende bana başka doktorun önceden hamile kalmamı kolaylastirmasi için verdiği inofolic ı içmeye çalışıyorum ama unutuyorum bazen arada da midem almıyor. Ama bu ilaç da hamilelikte kullanılır mi acaba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…