2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

  • Kız

    OY: 129 41,7%
  • Erkek

    OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

    OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

    OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

    OY: 2 0,6%

  • Ankete Katılan
    309
Hayır ya ne sacmaligi avrupa da artık evde doğum ,kundaklama tavsiye edilir oldu biz de tam tersi.çünkü drlar bu işi medical olarak görüyor. Çok az Dr bu işin doğal bir süreç olduğunu kabul ediyor.hem evdeki Mikroplara bebek dirençli. Bakalım nasıl gelişecek surec:)
 

Ay ne güzel. Allah hepimize öyle kolay ve sağlıklı doğum nasip etsin inşallah.

Ben de benzeri bir şekilde anam restorantta eğlenirken doğmuşum.
 

Türkiye'de de var canım ancak o kadar yaygın değil. Benim yaşadığım yerde olması imkansız gibi neredeyse. Özel hastaneler açıyor genellikle doğum öncesi hazırlık kurslarını. Yeterli sayıda başvuru olursa bazı devlet ve üniversite hastaneleri de açabiliyor. Eğitim veren personel ne derece kalifiye oluyor orası muamma tabiî. Avrupa bu konuda çok şanslı ve bilinçli gerçekten. Hem doğum öncesi hem sonrası konusunda.

Burada doula edinmek bile bir moda akımı gibi oldu âdeta. Normalde bu görevi anneler, kayinvalideler daha önce doğum yapmış eltiler ve görümceler yapıyor.
Işin şakası bir yana elbette yanımızda olmalılar fakat ben yanımda süreci bilen, beni buna motive eden birinin olmasını yeğlerdim ki zaten Avrupa'daki tüm bu süreçte tam olarak bundan var. Anne ve babanın doğumundan itibaren tek başına bebeğin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya hazır durumda olmaları için.

İnşallah hepimiz kısa zamanda cinsiyetleri öğrenir, tekmeleri hissederiz de tüm bunlar teferruat olarak kalır.
 
benim bildiğim 12 haftadan önce yapılmıyor.12-14 hafta arası olacak bi dr a sor istersen

Canım onu biliyorum. Benim sıkıntım bana verilen tarihlerin bayram arasına gelmesi. Doktora erken gitmeden de rahatlayamayacağım herhalde bu konuda.
 
Kızlar 30una 14.20ye randevu aldım 2li test için. Çok mu geç olmuş? Ultrasona ve kan aldırmaya yetişebilir miyim? Daha erkene kalmamış randevu.
 
1 temmuzda kac hafta kac gun 11 temmuzda kac hafta kac gunluksun

1 temmuzda 11+4, 11 temmuzda 13+0 ama bu benim doktorumun usg ölçümüne göre.
Sat'ıma göre bugün 10+3 mesela, usg'ye göre 9+5. Ikili için gideceğim hastanenin usg ölçüsünde farklı çıkabilir. Ondan endişeleniyorum. Ikili ile aynı gün ense ölçümü de olacak. Ondan. Doktorumun verdiği gün tam 12+0, o gün de arefe.
 
Satına göre git usgde bebeğin açısına göre kısa çıkabiliyor. Bence 1 temmuzda git randevu bulamazsan 11 temmuzda da gec kalmis olmazsin
 
Satına göre git usgde bebeğin açısına göre kısa çıkabiliyor. Bence 1 temmuzda git randevu bulamazsan 11 temmuzda da gec kalmis olmazsin

Işte sat'ıma göre 11 temmuzda tam sınırda olacağım. O yüzden riske etmek istemedim. Gerçi yarın ön randevu için gideceğim muhtemelen bayram öncesine gün verir diye düşünüyorum.
 
Kızlar bir de rahminizin büyüdüğünü hissediyor musunuz?

Ben her sabah uyandığımda ya da dümdüz uzanırken tam göbeğimin altında bir sertlik hissediyorum top gibi. Hep aynı yerde o yüzden gaz değildir artık diye düşünüyorum.

Bazen böyle saliselik zıplatan batmalar ve kasık ağrısı oluyor. "Oh, büyü annecim.. Kendine yer aç. " diye seviniyorum salak salak.
 
Adet sancısı gibi sancım olduğunda ve öncesinde sezeryanlı olduğumdan dikislerim acımaya başlayınca hissediyorum. Ara ara yokluyo bunlar beni
 
benim bugün de kahve lekem gelmiş kızlar 1-2 damla kadar akıntı olmuş iç çamaşırına cumayı beklemeden pazartesi gideceğim dr a inşallah bir sorun yoktur...internette rahimdeki kılcal damarlardan kaynaklanır diyor ama bilemedim insan emin olamıyor ne stresliymiş yaw ilk hamileliğimi mumla arıyorum vallahi
 

İlk kez mi geliyor canim? Eger icin rahat edecekse, acile git. Acillerde de usg oluyor genelde.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…