2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309

Önümüzdeki hafta izmirime gidince gelsin mideyeler gitsin midyeler diye düşünürken oldu mu bu hiçç
Nefsi köreltmek lazım. Can çeke çeke geçmez ki o kadar ay Napalım bi oturuşta 30 yiyeceğimize 3 yiyiveririz

Diyorum ya ben de gözümü kararttım. Yiyeceğim. Aynen 30 tane yerine (Bunun iki katını nefessiz yerim o ayrı. ) 3 tane yerim. Bebemin canı istiyor hem. Yasaksa yasak. Değil mi ama?

Türkiyedeki muayene ücretleri cok pahaliymis ya. O 6bini görünce gözlerim aynen böyle oldu. Nasil doktora gidiliyor, nasil dogum ediliyor anlamiyorum.
Aslında çoğu ücret doğumdan kaynaklı canım 4.500 lira doğum. Mecbur kalıyoruz açıkcası devlette ilgi çok az. Kızımdan dolayı uzun uzun devlet sırası bekleme şansım da yok. Daha uygun özel hastaneler de var ama onlar da talep çok olunca oldukça kalabalık oluyor. Devletten tek farkı randevuyu bir ay sonraya almak zorunda olmamak.
Öyle iştw Canım ama sağlık sigortaları var 3500 liralara halloluyor falan filan :)

Diyorum ya ben de gözümü kararttım. Yiyeceğim. Aynen 30 tane yerine (Bunun iki katını nefessiz yerim o ayrı. ) 3 tane yerim. Bebemin canı istiyor hem. Yasaksa yasak. Değil mi ama?
Bana ilk hamileliğimde kesinlikle yenmeyecekler arasına koymuştu midyeyi. Ciddi ağır metaller içeriyormuş. Doktora ben bi kaç tane yesek sorun olmaz heralde deyince o melek gibi kadın Nasıl kızdı hayret edersin :) kendi isteğin için bebeğini tehlikeye atmak bu kadar basit mi altı üstü 9 ay kendine dikkat edeceksin falan demişti :)

Aynen böyle düşünüyorum
Kendim için mi, aslaaa, yavrucak istiyor napalım yani

Doğum fiyatlari demisken ben İstanbul anadolu yakasinda karar kildim doğum için. Ataşehir memorial dan fiyat aldim sadece simdilik. Pişman oldum zaten 12 bin. Hakikaten kredi ceksem anca yani.. Yari fiyatina medipol falan var henüz vakit var ama şimdiden maasi kenara ayirsam anca biriktiririm.

Günaydın kizlar .ben bugun güne istifra ederek basladimhayatımda iki oldu bu .hiç durmayacak sandim..Allah sürekli midesi bulananin, kusanin yardimcisi olsun ne kadar zormuş.

cordeliac canim sen nerdesin? Daha once ben de van daydım. Ama şartlar orda gayet güzeldi. Doktorumdan da aşırı memnundum. Çok özlüyorum oraları zaten imkanları felan.burda her şey hem çok pahalı hem kısıtlı

138 mii emekli sandığı çalışan bizimki hayatta o parayı vermem özel hastane diye resmen soygun üçkaatçılık başka bişey değil gereksiz masraf devlete giderim valla mis gibi varsın cinsiyetini bir kaç hafta geç öğreneyim hiç sıra filan da beklemedim ben şimdiye kadar gittiğim devlet hastanesinde gayet rahat özeldeki ilgi ve sevgi yoğunluğu olmuyor tabi ama önemli olan bebeğin sağlıklı olması ve doktora güvenmek bence

Bi önceki hamileliğimde dr.um yasak olduğunu ama çok canın çekerse 1-2 tane ye demişti. Bütün kış memleketimde olmayınca can öyle bi istiyor ki bütün yazı iple çekiyorsun.. Yemeden dayanabilir mi insan bilemiyorum..

Ne kadar pahalı canım Allah kolaylık versin
Biz iş gereği Diyarbakır da oturuyoruz burada da 2 tane memorial var ama sezeryan oda ücreti en fazla 1.5 milyardir birde eşimin mesleğinden dolayı indirimli oluyor belki 1 hallolur diyorum benim dogumum

Ben yurtdisinda kaliyorum. Gecen gittim doktora, 60 euro ödedim ve bunun daha %40ini felan devletten geri alacagim. Burda herkesin normal sigortasi var ve onun ile neredeyse ücretsiz her hastanede iki kisilik yada 4 kisilik oda'da dogum edebiliyorsun. Ha tek kisilik oda'da kalmak istiyorsan ek sigorta aliyorsun, ayda 30 euro felan ve güzel, genis tek kisilik oda'da dogum ediyorsun cünkü sigorta neredeyse herseyi karsiliyor.

Hatta bu normal sigorta bahs ettigim pakette mesela dogumdan sonra bir dogum hemsiresinin gelmesini karsiliyor. Yani kadin bir kac defa evine ogruyor, bebegin sagligini takip etmek icin, annenin sorularina cevaplamak icin.

Sonrada Türkiyede saglik reform olmus, düzelmis deniliyor. Bu mu düzelmis? Ya bir dogum 2000 lira. Ne diyecegimi bilemiyorum artik.

Ay bilmiyorum bu konuda psikolojim hiç iyi değil. Aşeriyorum. Derin deniz balıkları daha ağır metallere maruz kalıyor fakat bildiğim kadarı ile balıkta sınırlama yok. Hattâ bir ara bu yüzden Norveç somonu yemeyin diye yabancı basında yaygara kopmuştu da bizimkilerde çıt yoktu. O dönem Ikea'nın dahi somonlarını Ege'de bir çiftlikten temin ettiğini biliyorum. Hattâ geçen seneki kataloğuydu yanılmıyorsam, somon üretimiyle ilgili kapsamlı bir yazı yayınlamışlardı. Malum orada petrol de çıkıyor. Benim merak ettiğim mevzu hangi tip midye olduğu, istiridye türü (tarakli vs.) midyeler yahut kum midyesi ise evet, onlar derin deniz mahsuludur. Karides de bu yüzden yasak hamileyken. İzmir'de denizi mavi bayraklı bir kıyıda boy mesafesini geçmeyen bir yerde kazıklar üzerinde midye yetiştiriciliği yapılan yerler gördüm. Ben bildiğim kadarından sorumluyum, eğer kendi bünyesinde üretmiyorsa midye bana o kadar öcü gelmedi. Yiyenler olmuş, bir şey olmamış diye kendimi savunmayacağım ama ölüyorum yani. Resmen ölüyorum hatırladıkça.

Biz doğuda görev yapıyoruz. Kesin olmamakla birlikte burda doğum yapıcam sanırım. Memleketime gitsem doğum öncesi sonrası derken en az 3 ay ayrı kalıcaz. O yüzden burada doğum yapıcak gibi görünüyorum. Biraz fiyat araştırması dr araştırması derken, özel hastanenin sezeryan fiyatının 500 lira olduğunu öğrendim. Bundan 3 yıl önce izmirde 1700 lira idi... şaka gibi...

Bende mardin de öğretmenim. Kontrollerde oraya geliyorum yunus bey var dicle memorialda. orda fiyatlar çok uygun. Arkadasim gecen ay 1750 te yapti orda 2.sezaryen yine yunus bey de çok memnundu. Ama benim kizim da var. Orda yapamayacagim bu doğumu.birilerinin kizimla ilgilenmesi lazim. E benim ikinci sezaryen olacak bana da ilgi lazim. İstanbul da olacak ailem kışın. Ondan burada bakiyorum. Mardin de geçirecek olsaydim lohusaligi kesin diyarbakir memorial da yapardim.

Merak ettim niye bu kadar cok oglun olmasini istiyorsunuz? Hatta en büyük duaniz olacak kadar? Bende mesela kiz isterim fakat en büyük istegim saglikli olmasi. Oglum olursada morelim bozulmaz elbette, ben su an cinsiyetini bilmedigim halde zaten o kadar cok seviyorum ki.

Gercekten bu illa oglan dogurma sevdasini anlayamiyorum.

Valla ben burda iki kere devlete gitmek zorunda kaldım ultrason için 4 saat sonrasına randevu verdiler. Üçkağıt olarak adlandırmayı doğru bulmuyorum. Çünkü bu hastanelerim masrafları çok fazla doktor maaşları da öyle. Kullandıkları ekipmanlar keza öyle. Normalde hamileliğimde bir kere yüksek ücretle girdiğim 3 boyutlu ultrasona burda her gittiğimde giriyorum. Saat 16.40 daki randevuma 16.41 de girdim inanılmaz pozitif bi ilgiymişsin karşılaştım. Kan verme işlemlerinle de aynı şekilde. Tamam herkesin maddi durumu yetmez belki benidw ilerleyen donemde zorlar o yüzden hastanemi değiştirmek zorunda kalabilirim ama bunu üçkağıt olarak söylemek yanlış. Siz devlette gayet rahat muayene olabiliyorsanız zaten devlet seçin. Cinsiyet öğrenmek zaten bu kadar önemli değil. En iyi hasteneye git çocuk cinsiyetini saklarsa 30. Haftaya kadar göremezsin. İnsanlar cinsiyeti bilmek için bu kadar para vermiyor Zaten :)

Merhaba anneler istanbul maltepe civarindan olanlar var mi ? Hastane hakkinda bilgi alışverişi yapabilmek adina soruyorum.
Artik yavas yavas cinsiyet tahminleride yapiliyor nub görüntüsünden anlayanlarimiz var mi acaba ?
merhaba ben Kartal da oturuyotum Kozyatağı Central de doğum yapacağım kısmet se sezeryan zorunlu 5.000tl fiyat

canım kozyatagi centrali bi araştır istersen ben orads yapacağım kismetse

Canım ben Kars'tayım. Buradaki Radyolog bir arkadaşım da Başkale'den gelmiş. Anlata anlata bitiremez orayı. Hattâ bizim bu yazki gezme programımız içinde Ahlat var. Ben çok merak ediyorum orayı.

Ben de doktorumdan çok memnunum ama doğum yaptırabileceği bir özel hastane yok burada. İki tane özel kadın doğum kliniği var zaten. En yakın ihtimal Erzurum var. Sezaryen ve planlı olmadığı sürece onunla doğum yapmam mümkün değil. Ben İzmir'de kendi ailemin yanında yapacağım. Imkanlara gelince evet ben de bazı durumlar haricinde burada olmaktan mutluyum. Çok kısa sürede çok güzel bir arkadaş çevrem oldu mesela. Onun dışında çok pahalı burası her konuda. Önceden kardeşim de burada memurdu. Biz İzmir'e gel diye başının etini yiyorduk, gelmiyordu. Geçen kış Meb'e kurum şefi olarak atanıp gitti o da. Elinde olsa yine buraya gelecek, o denli sever ama önümüzdeki seneden itibaren kışın bir bölümünü İzmir'de geçireceğiz gibi gözüküyor. Bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…