2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
bu çin takviminde hem oğlum hemde şimdiki doktor tahmini tutuyor bakalım kız demişti değişmez ise.

Benim bir oğluşum var ama acaba benlemi karıştırdın canım :)

Yok profil fotoğrafı sunri'ninkini andıran bir arkadaştı. Onun eşi de ikinci çocuğu erkek istiyordu.

Iyi aksamlar kızlar devlet kadrosunda çalışan hamislere soruyorum doğuma son 8 haftadan önce mesai çalışmak nobet tutmamak gibi haklarımız var mi ?

Bu konuda söyleyebileceğim tek şey olabildiğince rahat ol. Süt isi nasip isi. Uykunu güzel alirsan (ki bebekle en zoru bu) ve stressiz bir ortamda olursan bol sivi tüketerek genelde süt sorunu yasamazsin. Diyelim ki olmadi hic kasma kendini. Alti ay zoru var, mama ile büyüyen tonla çocuk var ve de sagliklilar. Alti aydan sonra herşey yiyor zaten. Bunu hatirlarsin inşallah hic bu konuda stres yapma. Ben çok pismanim. Zehir ettim lohusaligimi. Ki süt vardi ya emmezse ya yetmezse ya bilmem neyse diye diye yedim bitirdim kendimi. Boşuna.

Iyi aksamlar kızlar devlet kadrosunda çalışan hamislere soruyorum doğuma son 8 haftadan önce mesai çalışmak nobet tutmamak gibi haklarımız var mi ?
Canım ben ogretmenim biz 28.haftadan itibaren tutmuyoruz.onun dışında Dr izin vermezse daha önce de tutmama hakkın var.

cordeliac valla canim ben hiç düşünmedim. Sütum gelecek mi yetecek mi?etraftakileri de dinlemedim. Neymiş Yoğurtlu çorba yemiş bebeğe gaz yapmış, ayağım usutmusum tadı bozulmuş. 6.aydan sonra da blw ile katı gıdaya geçiş acayip kolay oldu.biberon ve emzik hiç kullanmadım. Pipetli Bardaklar çok faydalı oldu bize.benim bu konuyla alakali farkında olmadan yaptığım tek olumlu şey çocuk ziril ziril ağlamaya başlamadan ihtiyacını giderdim.hem guven kurma olayi rahat oldu hem aglamyan bir bebketi.emzirerek te uyuttum.ama kestigimizde kitap okuyarak ta uyuyabildi.

aa aşk olsun eğlenmedim relax ol demeye çalıştımm dur bakalım açık kapım var benim belli olmaz daha şeker domdom

Hayır hiçte bi'kerem. Benim masum duygularımı kirlettin. Sonrada bir mendil gibi buruşturup kenara attın.

Zaten böyle erkencecik kız denenler dönüyor. Demin de 13. hafta değişikliklerini okurken kız geç tahmin edilir yazıyordu.

Isim düşündünüz mü ya? Bizim oğlana işim hazır. Kıza daha bulamadık.

tamam canım yazarım yazmazmıyım sezeryan yaptığı hastalar ayrı normal doğum yapanlar ayrı minnettar

Canım ben ogretmenim biz 28.haftadan itibaren tutmuyoruz.onun dışında Dr izin vermezse daha önce de tutmama hakkın var.
Canım ben de öğretmenim bizde bu sene hamile öğretmenler 24. hafta bitince nöbet tutmadılar ve 32. haftada doktor çalışabilir derse 36. haftanın sonuna kadar çalışabiliyorsun diye biliyorum

Eki Görüntüle 1854173 merhaba annişler dr geliyorum 11 hafta 2 günlük olmuşuz doktor kız dedi amaa bayramdan sonra netleşir dedi böyle olan oldu mu hiç 11 hafta da kız deyip erkek olan
canim gozun aydin seninle gunumuz ayni bende yarin gidicem, boyu ne kadarmis kizinin ne dedi, bide ikili yaptirdin mi?

Kizlar yazmis zaten 26. Hafta nobetten muaf oluyoruz.

tamam canım yazarım yazmazmıyım sezeryan yaptığı hastalar ayrı normal doğum yapanlar ayrı minnettar

Ya inşallah benim 2. sezaryen olacak . senden haber bekliyorum.

Kızlar eğer ikinci gebelik değilse sütün bunaylsrda yada 4. Ayda falan salgılanması mümkün değil pek Çünkü çoğunlukla doğumla beraber süt üreten hormon salgılamaya başlıyor.
Şimdiden pek düşünmeyin bakalım doğuralım da Nasıl olacak :) ama ben emzik kullanımını çok seviyorum hatta kızımda 20 ay kullandım susturucu takmıştım adına :)) çok da kolay bıraktık çok şükür

Benim ilk gebelikte geldi canim dördüncü ayda iki göğsümden birden üstümü islatacak kadar. Ama tabiki normalde görülen bir durum değilmiş. Çünkü Dr un öyle aklinda kalmisim ki doğumdan sonraki ziyaretinde sütü sormayacagim seninki çoktan gelmişti deyince aklinda boyle kalmamdan anladim.
Emzik konusuna gelince çok iyi yapmissin. Ben emzik vermedim diş damak bozukluğu muhabbetinden dolayi keşke verip sustursaydim. İkincide doğar doğmaz dayiycam emziği.

Bugün iki kez kustum ikisinde de bir miktar kan geldi . muhtemelen bogazim tahriş oldu diye düşünüyorum kusmaktan ama inşallah başka bi şey yoktur. Böyle olan oldu mu hiç

Kızlar çok alakasız olacak ama şu an biraz (tamam gereksiz derecede fazla) vicdan azabı çekiyorum. Burada konusunu da açmıştım. Biz sürekli şehir dışına gidip geldiğimiz için tüp bebek yaptığımız şeklinde fantastik bir hikaye yazan ve arkamızdan bunu dile getiren bir komşumuz vardı. Kırıldım, epey görüşmedim. Sonra bi sohbet ortamında uygun bir dille konuştuk. Bir daha görmedim. Eşim su an evde olmadığı için dışarıdan gelirken demin beni görmeye gelmiş. Içeri davet etmedim, uykuluyum diye. Yarın da taşınıyor. Açıkçası yaptığım şeyden acaip utanıyorum şu an ve arkamdan karnımdaki günahsız yavruya sallamaları aklıma geldikçe sinir oluyorum elimde değil, bu konuları öğrenmeden öncede şunu bunu yapma düşük yaparsın diyen moral bükücü bir tipti ama yine de kendi yaptığımdan acaip utanıyorum.

Bu olaydan biraz öncede eşim aradı. Eşimin tarafından ailecek görüştüğümüz bir çift var. Hanım biraz dandundur ama severdim önceden, ben hamile kaldığımı öğrendiğim zaman hali hazırda hamile olan bu arkadaşa Whatsapp'tan gebelik testimi göstermiştim fikir almak için, silik çizgiydi. Bana yazdığı tek şey, " Değilsindir kesin. Bence siz korunun. C' abinin rahatsızlığı tekrar nuksedebilir. Allah göstermesin, babasız çocuk büyütme. " (Şunu yazarken bile gözlerim doluyor hâlen. Eşim kanser tedavisi gördüğü için yazdı bunu.) Yardımı için teşekkür edip kapadım ve daha sonra bir daha hamile olup olmadığımı sormasına rağmen bir şey yazmadım.
Eşim bugün bir sünnet düğününde onlarla karşılaşmış. "Cordelia bizimle konuşmuyor. Neden onu getirmedin? " falan demiş arkadaşının hanımı eşime. Eşim de "Whatsapp'tan o söylediklerini herhangi birine sarfetsen. Seninle konuşmayı bırak aynı toprağa ayak basmazdi. Sebebini bildiğin şeyi niye bana soruyorsun?" diyerek bozmuş. Bu konuşmaya kadar eşimin onları okuduğundan, böyle bilendiğinden haberim bile yoktu yemin ediyorum. Eşimin öyle bir şeyleri kurcalama huyu yoktur. O mesajları silmediğime, her şeyi eşine yetiştiriyor pozisyonuna düştüğüme utanıyorum. O kızın orada öyle yerin dibine sokuldugunu düşündükçe vicdanım sızlıyor.

Öte yandan bu insanlar niye böyle acımasız? Niye hiç kimseye zararı olmayan insanların kapanmış yaralarını oyup açmaya çalışıyorlar? Çok doldum ben ya. Özür dilerim. Bu kötülüğü idrak edemiyorum sadece.

Eki Görüntüle 1854173 merhaba annişler dr geliyorum 11 hafta 2 günlük olmuşuz doktor kız dedi amaa bayramdan sonra netleşir dedi böyle olan oldu mu hiç 11 hafta da kız deyip erkek olan
ikili taramanı yaptı mı doktor canım..benimde 11+1 tam sınırda bayram dönüşü yapalım dedi..bayram dönüşüde 13. haftada olcaz geç oluyor sanki..ikili tarama yaptıran arkadaşlar ne zaman yaptırdı acaba?

Bugün iki kez kustum ikisinde de bir miktar kan geldi . muhtemelen bogazim tahriş oldu diye düşünüyorum kusmaktan ama inşallah başka bi şey yoktur. Böyle olan oldu mu hiç
evet Can'ım ben ilk hamileliğimde çok fazla kusmuştum.bende de öyle olmuştu.korkma.çok zor Allah yardımcın olsun canım

Can'ım bence senin vicdan azabı çekmene gerek yok.herkes haddini bilmeli.sen kırıcak birşey Nil'e söylememişsin neden vicdan azabı çekeceksin ki?onların vicdan azabı çekmesi gerek.komşun sana sormadan emin olmadan senin arkandan konuşuyorsa o onun hadsizliği.sen yine de kırmamışsın kibarca içeri almamışsın çok ta haklısın içeri alsan gider ayak yine senin moralini bozacaktı.diğer bayan ise o mu karar veriyor kimin yaşayıp kimin yaşamayacağını.ayrıca her insan kendi kaderini yaşar.senin de o minik yavrun kaderinde ne varsa onu yaşayacak.sen kafana takma ayrıca kocana da anlatabilirdin bu çok normal değil mi? canını sıkan bi durumu eşinle paylaşman

davranışın dogru olmus uzak dur insanlar açık yaraya tuz basmaya bayılır git ikisinden de helallik al ve ver diyecegim ama bosuna kötü kötudur ve benim hayatımda yeri yoktur yasattiklarini yaşamadan ölmesinler insallah ben kötü diye halami amcami dayımi silmişim hic müdanam yok boşver biri tasınip gitdin biri seni bi daha aynı ortamda goremesin ohhh canın sağolsun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…